Wkino

Hvordan velge en hest hov

Plukke ut en hov betyr å fjerne, sengetøy og noen steiner komprimert i undersiden av hoven, ved hjelp av et verktøy kalt en hovskrape. Plukke ut hover er en svært viktig ferdighet, og bør gjøres daglig før og etter ridning for å holde sound.and fra å gå halt.

Trinn

Hvordan velge en hest hov. Sørg for at din er rolig og ikke ønsker å vandre off - Det er ingen vits å prøve å be den stå på tre bein hvis det er en last av spenning skjer.
Hvordan velge en hest hov. Sørg for at din er rolig og ikke ønsker å vandre off - Det er ingen vits å prøve å be den stå på tre bein hvis det er en last av spenning skjer.
 1. 1
  Sørg for at din er rolig og ikke ønsker å vandre off - Det er ingen vits å prøve å be den stå på tre bein hvis det er en last av spenning skjer. Vanligvis vil du ønsker å binde opp. Sørg for at den faktiske leietauet er knyttet til bale streng slik at hvis hesten får panikk det ikke vil skade det hals risting det i en hard metal ring. Pass på at tauet ikke er for kort, noe som kan føre til plager eller panikk. Pass også på tauet ikke er bundet for lenge, da beite instinkt kan ta over og kaste av hestens balanse hvis han senker hodet.
 2. 2
  Start på den ene siden. Introduser deg selv, og la hesten vet du har gode intensjoner - gi ham milde slag på nakken og skulderen og snakke med ham sakte. Stå i nærheten av skulderen og snur kroppen til å møte halen. For en hest som kan sparke, være klar over at kroppen din er plassert komfortabelt og trygt. Et forslag er å ha din utenfor beinet litt foran den andre for bedre balanse og effektiv manøvrering.
 3. 3
  Kjør hånden ned beinet, og trykk på baksiden av beinet hans. Dette bør advare hesten hva du er i ferd med å gjøre, og la ham square seg opp. Hvis de andre tre beina er plassert for klønete, det er ikke bra! Han vil ikke plukke opp en etappe hvis han føler ubalansert, så gi ham en sjanse til å sortere seg ut.
 4. 4
  Klem beinet over kodene dersom hesten ikke tar automatisk opp på leggen på den første kommandoen. Ha tålmodighet og være forsiktig, da dette kan ta noen overbevisende dersom hesten ikke svarer.
  • Hvis han ikke vil plukke opp benet, forsiktig lent mot skulderen hans hjelper noen ganger å presse sin balanse til hans andre siden. Vær forsiktig med å gjøre det sakte slik at han kan skifte vekten.
  • Hvis han fortsatt ikke vil plukke opp på leggen, forsiktig klem hans kastanje - den harde, oval vekst over kneet på innsiden av leggen. Vær forsiktig, vent et sekund for beinet å løfte, og slipp så snart du får svar.
  • Hvis hesten din ikke ønsker å plukke opp sin fot, snakke med ham, og lage klikke lyder med munnen for å sørge for at han er betalende oppmerksomhet.
  • Hvis en normalt lydig hest ikke vil heve et ben, se etter halthet.
 5. 5
  Hold hoven i den ene hånden. Noen hester er mye lykkeligere hvis du ikke holder den mellomhånd eller krone området. Hvis han prøver å dra vekk eller sette foten ned, hold tåen på hoven og løft den mot albuen. Slapp trekke så snart han gjør. Det tar svært liten innsats fra deg, men er veldig effektivt for å forhindre ham fra stempling hans hoven ned. Når hesten står rolig på tre ben, bruker hoven velge å skrape gjørme og steiner out.NOTE: IKKE trekk hester benet ut mot deg. dette vil forårsake alvorlig smerte. holde beinet i sin naturlige plass.
  • Det er best å jobbe fra hæl til tå, for å hindre utilsiktet skade hælen området eller knivstikking selv med hoven plukke.
 6. 6
  Fjerne alt materiale fra frosken (trekanten i midten av hoven) med fingrene eller en pensel heller deretter hakke. Frosken er en følsom del av hoven, med en blodtilførsel og nerveender. Det bør bli behandlet som alle andre sensitive delen av hesten, ikke som ufølsomt horn.
  • Den frosk noen ganger filler. Hvis det ser slitent og fillete, forsiktig napp den med fingrene, hvis i ikke kommer unna er trolig den frosken og du bør la det å komme bort av seg selv. Om nødvendig kalle en kvalifisert hovslager eller hov trimmer til å trimme det for deg.
 7. 7
  Vær spesielt oppmerksom på kløften i frosk, og den hvite linjen området - Disse områdene kan få små steiner fast i dem.
  • Sjekk for trost, preget av en eksentrisk hvitt pulver på hester 'hoven eller frosk. Det vil flasse når riper med hovskrape. Det er en vanlig, og potensielt dødelig hoven sykdom forårsaket av våte eller gjørmete forhold i et beite eller stall.
  • Sjekk at hoven er i god form, balansert og ikke har behov for trimming. Sjekk for blåmerker og sprekker.
  • Sjekk den eneste av hoven. Det bør være hardt og konkave.
 8. 8
  Pass på at sømmen løsner (negler som holder skoen på) har ikke steget hvis hesten er skodd. Hvis de har, vil du sikkert vet når de skjærer hånden. Prøv å riste skoen for å sørge for at skoen ikke er løst. Hvis skoen er løs, bestill en kvalifisert hovslager å erstatte det så raskt som mulig. Sett hoven forsiktig ned og gjenta prosessen for de neste tre ben. MERK: Det er best å holde en hest uten sko, men noen ganger de trengs. Få en hovslager som vanligvis ikke bryr seg for sko, men vil bruke dem hvis nødvendig, og be ham / henne om sko er nødvendig.

Tips

 • Utvannet Miltons Solution (eller en del blekemiddel til fem eller ti deler vann) er bra for å håndtere trost - skrubbe hoven og spray på en gang om dagen i en uke.
 • For en grønn hest, eller en med dårlig erfaring med hoven håndtering, prøve å bruke en medium stritter grooming børste først, og gradvis innlemme bruk av pick. Dette kan ta noen ganger.
 • Klemme på "kastanje" (forkalkning på innsiden av kneet) kan få en motvillig hest å plukke opp føttene
 • Du kan også helle litt peroxide inne i hoven området for å rense den ut grundig.
 • Klemme på kastanje for hardt kan dukke det og forårsake blødninger. Ikke akkurat det ønskede resultat, og smertefullt!
 • Sette en hov boot eller bandasjering over en løs sko kan bidra til å holde den på plass hvis hovslager ikke kan komme umiddelbart.
 • Du kan trene en fleksibel og balansert hest å løfte begge hovene fra samme side. Dette sparer deg for tid med å gå rundt til den andre siden av hesten, men alle hester skal kunne løfte føttene fra begge sider.

Advarsler

 • Hvis han startet rolig og blir plaget, ender alltid på en positiv tone, og i din favør. har en utmerket hukommelse, spesielt når de blir engstelige. Hvis han får vite at han kan få deg til å stoppe ved spankulerer litt rundt, vil han prøve hver gang.
 • Hvis han blir opphisset under denne prosessen, snakke med ham i en lav, langsom og beroligende stemme. Dette vil vise ham at du ikke er redd, og derfor han ikke skulle være heller.
 • Ikke bry prøver hvis han ikke er forberedt på å stå rolig. Dette kan være farlig!
 • Hvis hesten er ukjent med å ha føttene og bena håndteres, få hjelp av en mer erfaren person. En nervøs hest kan være en farlig hest. De er store dyr, og de blir redd akkurat som mennesker.
 • Når du skal løfte en miniatyr hoven, skjønner at frosken er mye lenger ned enn på vanlige hester. Ikke frik ut hvis du tror du bør har nådd frosk, men du ikke, bare holde det gående jevnt og trutt.

Ting du trenger

 • En hoven plukke med en børste på den ene siden
 • En hest