Wkino

Hvordan være trygt rundt hester

er store, sterke, kjærlig og intelligent dyr, og håndtering og gjøre narr av dem er en av livets største gleder. Making tid til å utvikle et forhold med en hest eller en ponni er en av de mest givende opplevelser.

Trinn

Hvordan være trygt rundt hester. Tilbring tid på å lære om hester og deres måte å kommunisere.
Hvordan være trygt rundt hester. Tilbring tid på å lære om hester og deres måte å kommunisere.
 1. 1
  Tilbring tid på å lære om hester og deres måte å kommunisere. Din læring vil være innsatsen vel tilbakebetalt i form av sikkerhet og forstå hesten. Hester krever mye å observere og lytte fra deg som deres fører eller rytter. Gjennom observasjon, lærer du å tenke på hestens neste trekk og reagere riktig, noen ganger for å holde deg ut av veien. Av sentral betydning for hver hest eier og rytter å vite er:
  • Hester har en klar innebygd flight system, det er deres overlevelse mekanisme finslipt over millioner av år, og det er en del av hvem de er.
  • Hester har synet begrensninger. Dette legger til flightiness deres, men enda viktigere, det øker behovet for å flytte ansvarlig og hensynsfullt i nærvær av hester.
  • Hester har hakker bestillinger som involverer frykt og dominans. Det tar tid og tålmodighet til å utvikle deg selv som flokken leder, men gjennom konsistent treningsmetoder og hensynsfull atferd rundt hesten din, vil du utvikle en gjensidig fordelaktig forhold basert på respekt.
  • Som føreren av en hest, du har en fantastisk og vakkert dyr i ditt nærvær. Du har sjansen til å gi næring til hestens styrke og å administrere hestens svakheter gjennom observasjon av sikker håndtering, god opplæring og god forståelse av hva en hest trenger.
 2. 2
  Alltid være klar over din posisjon i forhold til hesten og hjelpe ham til å bli klar over hvor du er også. Hester vil reagere fort når provosert eller redd, uavhengig av din tilstedeværelse. Og en redd eller sint hest kan slå sine bakparten til å møte deg raskere enn du kan forestille deg. Den første viktigste er å bo nær hesten din, og for å holde en hånd på hesten hele tiden. Dine hender er din primære kommunikasjonsverktøy med hesten din (stemmen blir sekundær), og som bakvendt da dette kan virke, jo nærmere du er til hesten, jo vanskeligere er det for hesten å sparke deg. For eksempel, hvile hånden på hestens skulder eller bakparten når plassert på disse punktene forteller hesten du er der selv om han ikke kan se deg. Det gir deg også den beste muligheten til å presse deg selv bort bør hesten velger å sparke.
  • Det tryggeste stedet rundt en hest er å stå ved siden av skuldrene. Det er ikke en garanti - det er bare det at hester er mindre tilbøyelige til å bruke sine forbena å sparke ut. Det betyr ikke at de ikke kan eller vil ikke skjønt, så hold på vakt hele tiden (se nedenfor for å bo varsling).
  • Ved å stå nær en hest og plassere hånden på ham, kan du merke noen plutselig økning i tension - og forutse et kick - mye raskere enn hvis du står lengre fra hverandre.
 3. 3
  Nærme en hest, uansett hvor kjent for deg, fra siden, slik at han kan se deg. Ikke tilnærming hester fra den direkte forfra eller bakfra. Gjør det til en vane å alltid nærmer seg en hest mot hans venstre skulder.
 4. 4
  Aldri stå rett bak en hest. Dette er hesten din blindsone, og enda viktigere, det er hans mektige sparker plass. Aldri undervurder en hest sparker avstand - mange erfarne ryttere har blitt lemlestet og drept fra å være bak hesten.
  • Når du trenger å passere hestens baksiden, plasserer en hånd på bakparten hans på den siden du drar fra. Holde hånden der, bøy albuen på hesten din og gå raskt og rolig bak hans bakparten mens ikke fjerne denne hånden og armen tilkobling. Hold kroppen så nær kroppen hans som mulig. Du kan også snakke med rolig stemme hvis hesten er vant til deg å snakke med ham. Holde hånd og arm forbindelse vil la ham vite at du er der fortsatt, og vil bidra til å unngå spooking ham.
  • Hvis du ikke er komfortabel med å gjøre dette veldig nært møter metoden, spesielt hvis du er nybegynner eller hesten er ukjent for deg, gå langt utover hans sparker utvalg for å komme til den andre siden.
  • Aldri dukke under hestens buk (fat) eller nakke. Dette er nesten garantert å skremme ham som bevegelsen er rask, lav og ut av syne. Begge handlinger forlate deg bred åpen for å bli sparket og trampet på. Fra fronten, er han også ansvarlig for å oppdra og sparke ned på deg.
  • Når grooming baksiden av hesten din, stå på siden og ansiktet bak. Bruk en hånd til å børste halen, og den andre hånden til å stå å børste som du står nær hans bakparten.
 5. 5
  Snakke og oppføre seg rolig i nærvær av hester. Hester er stor for å lære deg å være rolig og tålmodig, fordi det er akkurat den type person som forbinder best med en hest.
  • Aldri kjefte eller rope på en hest.
  • Hold irettesettelser til tonen av en hevet stemmen og ikke mer.
  • Bruk rolig, betryggende diskusjon til å bli den hesten med ditt nærvær. Snakk med hesten din i stedet for ham.
 6. 6
  Vær på vakt til enhver tid. Sjekk hva som kunne skremme en hest, som kjører barn, en nærmer bil, eller enda en merkelig syn som ekstra høyballer i et nytt sted. Ser ofte på hestens ører - hvis ørene er pekte rett opp som viser årvåkenhet og nysgjerrighet. Hvis du kan se at han har enormt utvidet øyne (du kan se det hvite hele veien rundt eleven, som for mennesker) hesten er redd. Hvis dette skjer, rolig snakke med hesten og prøve å finne et sted hvor han ville føle seg mer komfortabel, hvis mulig.
  • Aldri eller rope rundt hester - de kan skremme på den plutselige støy. Oppmuntre andre rundt deg til å roe ned og å bevege seg sakte.
 7. 7
  Desensitize eller "sekk ut" hesten der det er hensiktsmessig. Hvis du har visse felles gjenstander rundt tunet som opprørt hesten din, er det viktig å lære ham å slutte å frykte dem. Strie ut er en metode for å trene en hest til å godta elementer gjennom å føle og se dem samtidig ikke får lov til å forlate. Du kan bruke prosessen med å senke følsomheten når elementene som må brukes rundt hesten ser ut til å plage ham. Det er en prosess som krever forståelse, tålmodighet og utholdenhet, men resultatene vil være verdt innsatsen, som du hesten aksepterer at disse objektene er ikke lenger trusler.
  • For mer informasjon, se Slik desensitize en hest.
 8. 8
  Pass alltid på at andre mennesker er i nærheten når du arbeider med en hest. Ingen skal håndtere hester eller sitte på dem uten noen å være i nærheten for å hjelpe dersom noe skulle gå galt. Nybegynnere bør ikke være rundt hester uten hjelp i det hele tatt, noen erfarne bør være direkte til stede hele tiden til du er mer kompetent. Som du vokse i tillit, kan ha folk innen ringer avstand eller som kan høre hvis noe går galt være greit hvis du kan være trygg på at de innser at de må komme og hjelpe.
  • Håndtere hester i en veldrevet verksted med støtte fra.
  • Be noen om å jobbe eller sitte i nærheten av deg, så hvis du er skadet er det noen som kan hjelpe.
 9. 9
  Trene hesten til å akseptere et kors bly, å være bundet til en stolpe eller stående i aksjer. Dette er viktig for arbeidet med veterinærer, hovslagere og alle andre som trenger å utføre arbeid på hesten. Hesten må være i stand til å gjøre dette rolig, uten skraping eller urolig. Bruk disse metodene når grooming og bading - det er best hvis hesten er vant til alle tre metodene, som bestandene er nyttig når tegning blod for testing mens kryss knytte eller post utligningsmålet er nyttig for stell og bading hesten. Belønne god oppførsel når bundet opp, reprimande skraping eller utålmodighet.
  • Få hesten vant til å ha føttene plukket opp og plukket på fra tidlig på. Han bør være komfortabel med både foran og bak føttene blir løftet, og lære ham å gjøre det på signalet. Hovslagere og veterinærer vil trenge lett tilgang til hovene til alle tider.
  • Vær spesielt forsiktig når du arbeider med bakbena av en hest. De er kraftige sparker ressurser hvis hesten velger å gjøre det. Hold deg våken og plassere deg på siden av bakbenet, aldri foran den. Mens heve benet forsiktig, lean på hesten som du sier "løft" eller "opp" (hans cue). La benet hvile på enten lårene eller ben, bøy knærne og rengjør hans hoven med en hånd mens du holder den fast med den andre hånden. Hold nær som du slipper beinet forsiktig og prise ham hver gang.
 10. 10
  Bly hester med forsiktighet. Som alltid være klar over kroppen din posisjon i forhold til hesten din og holde vakt. Hold kroppen din nær nakken område bak målingen hans, men foran sin venstre skulder. Herfra har du god kontroll og visuell kontakt med hesten din.
  • Å holde ledelsen plassere din høyre hånd på tauet rett under blunk.
  • Hold samlet resten av tau i hånden, med løkkene kommer ut av sidene Aldri sløyfe ekstra. leietauet rundt hånden - hånden din kan bli ødelagt eller tatt av hvis hesten spøkelser og prøver å bolt. Du kan også bli dratt med hvis en hest fortsetter å kjøre.
  • Stå frem og gi signalet, slik som "walk". Justere tempoet til hestens tempo. Det er mer å lede enn dette, så les en god oppsummering på ledende hesten din, og samtidig sikre disse sikkerhetsfunksjoner.
  • Se fremover når ledende for noe som kan skremme hesten. Hvis du ser noe, reagerer rolig og heller prøve å fjerne gjenstanden eller ta hesten i en annen retning.
 11. 11
  Bruk passende klær for håndtering og ridehester. Klær kan beskytte deg mot fall og blir tråkket på, gjøre deg mer synlig, hindre at du blir karret i noen del av hestens utstyr, og mer. Egnede tilnærminger til klær inkluderer:
  • Boots: Sko bør være lærstøvler. Ikke ha stål toed støvler, hvis hesten trinnene på foten din, kan stålet klippe tærne av. Hvis du rir, må støvlene har en liten hæl.
  • Hjelm: Bruk hjelm når du sykler eller montere hesten. Hjelm bør ha en sele og være mindre enn 5 år. De skulle aldri ha fått et støt eller blitt lagret feil. De bør samsvare med de nyeste sikkerhetsstandarder. Se eksterne lenker.
  • Body beskyttere: Body beskyttere bør passe godt, være mindre enn 5 år gammel og i samsvar med de nyeste sikkerhetsstandardene.
  • Briller: Hvis du bruker briller, bør de ha fleksible rammer. Kontaktlinser øke sannsynligheten for å få støv og hår i øynene. Spør din optiker for råd.
  • Løse biter: Tie tilbake løse elementer. Langt hår bør knyttes tilbake og jakker pakket opp for å unngå å skremme hestene.
  • Hansker: Hansker og lange ermer beskytte mot mindre skader.
  • Rub-free: Komfortabel og sømløs undertøy og ridebukser / knebukser kan bidra til å unngå gnir og sår.
  • Sikt: Hvis du rir på kvelden eller enhver situasjon hvor det ikke er fullt sollys, alltid ha noe fluorescerende.
 12. 12
  Kontroller at du har riktig tack. Sjekk at alle tack er riktig størrelse og form for hesten. Sjekk alle tack for slitasje. Dette omfatter alle cracking av strekking av skinn og kvaliteten på sømmen. Alt som er nær å bryte eller snapping er en sikkerhetsrisiko.
 13. 13
  Sjekk din plassering av tack både før og under ridning.
  • Før du monterer opp, sørg for at du har sjekket din omkrets og at salen er på rett sted.
  • Sjekk at du ikke har løse tøyler fordi du ikke vil ønske å krasje inn i en annen hest når du stopper hesten.
  • Sørg for at du har dine stigbøyler satt til riktig lengde, og når man kjører alltid la vekt å falle i hælen din.
  • Bruk en hals stropp under ridning. De forstyrrer ikke hesten eller deg selv i det hele tatt, og tilby noe annet å ta tak i andre da tømmene og er lettere å holde på så manke. En ekstra stigbøyle lær gjør en veldig god nakkestropp.
 14. 14
  Tenk sikkerhet når du slipper en hest etter ridning. Det er noen viktige sikkerhetsmessige hensyn på slutten av turen, for å sikre at ulykker ikke skjer på grunn bortfaller oppmerksomhet. Siden både du og hesten er litt tireder enn før turen, er det nyttig å følge en post-ride sjekkliste og det er viktig at hesten er godt trent i besøksforbud seg mot bolting av. Ting som bidrar til å sikre fortsatt sikkerhet under post-ride utgaven inkluderer:
  • Plasser en grime på ham løst og binde ham til et innlegg eller et annet egnet sted før du fjerner tack. Bruk en quick release knute for å binde.
  • Gi ham en vask, brudgommen og samtaletid. Så ta en kort, avslappende tur sammen.
  • Ta deg god tid fører ham tilbake til beite. Lære ham tidlig for å ikke forhaste seg, men å stå rolig ved siden av deg med grime på.
  • Fjern grimen. Deretter klappe ham og prise ham for hans rolige oppførsel. Han bør være i stand til å bli stående ved din side før du slår til igjen.
  • Hvis returnerer ham til en stall, er det mye det samme. Han bør være i stand til å stå og vente tålmodig for deg å fjerne hans halter før spising sin feed. God oppførsel inne i stall er helt avgjørende, spesielt for din egen sikkerhet.

Tips

 • Lær hvordan å knytte en hest trygt uten å ha tilgang til bånd. Noen ganger må du kanskje vite hvordan du gjør dette når ut riding og du må stoppe et sted. Gode ​​knytte saker fordi en skremt hest kan skade seg selv - og potensielt deg eller andre mennesker eller dyr - hvis dårlig bundet. Ikke binde hesten til noe han kan bevege seg, som for eksempel hule gjenstander, gjerde boards, dørhåndtak, etc. Se alltid etter forsterkede objekter som sikret ringer, stål rekkverk og gjerdestolper. Bruk en quick-release knute for å binde til faste gjenstander, slik at du kan trekke den åpne raskt.
 • Det er andre tider når sikkerhet er en viktig sak når du håndterer hesten din. For eksempel lærer tidlig hvordan du trygt laste hesten din inn og ut av en hest trailer, selv om du ikke tror du trenger å bruke en. Du vet aldri når du får behov for å transportere hesten din til en veterinær eller bestemme deg for å endre hvor hesten blir holdt.
 • Hvis du viser hester, har du en rekke tilleggstjenester sikkerhet å vurdere, slik som tilpasning til nye boder, innen tilstedeværelsen av store folkemengder og noen ganger dårlig oppførsel mennesker, lyder forbundet med show, etc. Lær så mye du kan om hvordan andre mennesker som viser hester har gjort ting enklere for sine hester, og sørget for at sikkerheten kommer først.

Advarsler

 • Tegn på oppdrett og sparker bør være noe du lærer å tenke godt før de skjer, bli observant hele tiden.
 • Aldri gå bak en hest med mindre hesten har en veldig sterkt bånd med deg.
 • Hvis du føler at en hest er i dårlig humør, eller kan sette deg på noen måte, være ekstra årvåken, men ikke gi opp umiddelbart, eller du vil forsterke dårlig oppførsel.
 • Aldri ride, tog, eller i noen tilfeller, selv håndtere en hest, alene.
 • Kjør aldri eller lage høye lyder rundt hester, som det kan skremme dem, noe som fører til at du får vondt.
 • Bruk alltid hjelm når man kjører, uansett alder, men særlig for barn og tenåringer.

Ting du trenger

 • Godbiter å forsterke ros av god, sikker atferd
 • Passende klær
 • Tack i utmerket tilstand
 • Lesestoff på hest kommunikasjon og atferd