Wkino

Hvordan være en god husmor

En husmor er en gift kvinne som ikke er ansatt utenfor hjemmet. Oftest fungerer mannen i løpet av dagen og får inntekter til å forsørge familien, mens kona tar på de fleste av de ikke-finansielle oppgaver, som å opprettholde hjemmet og, hvis aktuelt, omsorg for barna. Det er opp til paret om denne ordningen fungerer for dem. Noen ganger er det en midlertidig situasjon, for eksempel hvis barna er for små til å gå på skole og kostnadene for barnehagene er større enn kvinnens lønn. For andre par, kan det representere en forpliktelse til tradisjonelle verdier. Uansett grunn, hvis du har valgt å være en husmor, her er noen forslag til hvordan du trives i denne rollen.

Trinn

Hvordan være en god husmor. Diskuter forventningene med partneren din.
Hvordan være en god husmor. Diskuter forventningene med partneren din.
 1. 1
  Diskuter forventningene med partneren din. Diskuter realistiske forventninger, og hvordan vi skal møte dem som best du kan. Definisjonen av en god husmor avhenger av hvilket hus du bor i. Det er også svært kultur-avhengig (se nedenfor). Ikke anta at du har de samme forventningene fordi du kan finne ut på den harde måten (gjennom argumenter) at du ikke gjør det. Sitte ned og snakke om det. Hva er det han håper du vil holde opp med i hjemmet? Hva er hans ansvar i hjemmet? Hvis du er først og fremst ansvarlig for å holde huset rent, kan han ta ansvar for å rydde opp etter seg selv: å sette sitt skittentøy i kurven, plassere ting der de hører hjemme etter at han er ferdig med å bruke dem, tømming av søppel i nærheten av skrivebordet hans, setter sin retter i oppvaskmaskin, etc. Hvis du er også omsorg for små barn i løpet av dagen, kan du bli overrasket over hvor vanskelig det er å også holde tritt med husarbeid. Din mann må kanskje hjelpe betraktelig med matlaging og rengjøring, hvis mulig.
 2. 2
  Opprettholde et flott utseende. Det er altfor lett å slutte å betale oppmerksomhet til utseendet ditt når du har en mann, men opprettholde attraksjonen er et viktig element i en langsiktig forhold. Mens det var viktig å holde et godt utseende under dating / frieri, er det enda mer viktig i en gift forholdet, eller noen forpliktende samarbeid. Prøv å bruke litt tid hver dag å gjøre deg selv ser pen, iført klær som gleder ham. Hvis mannen din ofte forteller deg han liker når du bærer et visst plagg eller antrekk, for all del, ta hintet. God pleie og hygiene er viktig, så hold deg pen og feminin ved å ha en ganske klippe håret, fine negler og glatte legger / underarmer.
 3. 3
  Lær å lage mat. Planlegg fremover, med sikte på å ha et deilig måltid på bordet når han kommer hjem fra jobb. Det blir ofte sagt at veien til en manns hjerte er gjennom magen hans, og det er helt sant! Mikrobølgeovn måltider er ikke egnet mat, så finn en oppskrift bok du liker og begynne å eksperimentere. Å ha et godt måltid klar er en god måte å la ham vite at du har tenkt på ham og er bekymret for hans behov. Et godt måltid kan være et uttrykk for kjærlighet og en varm velkomst for partneren din når han kommer hjem.
 4. 4
  Vær oppmerksom og hensynsfull av ektefellens behov. Mange menn trenger plass når de kommer hjem fra en hard dag på jobben, så ønsker ham velkommen hjem med et stort smil og tillate ham å slappe av og stresse ned. Har hans favoritt måltid og drikke klar, og la ham slappe av etter en tøff dag på jobb. Være tilgjengelig for å tilbringe tid med ham og trøste ham, men hvis han ønsker å tilbringe tid alene eller sammen med vennene sine, og ikke deg, ta et skritt tilbake og la ham få sin vilje.
 5. 5
  Lytt til ham. En god kone lytter til hva hennes ektefelle har å si uten å avbryte. Vis empati og lære å ha gode samtaler. Nøkkelen Tanken er at for å være en god samtalepartner, bør du bestrebe seg på å lytte mer og snakke mindre, ved å engasjere den andre personen til å snakke mer om sine interesser. Det er et tegn på ydmykhet, respekt, uselviskhet, og sjenerøsitet.
 6. 6
  Rydd opp huset og gjøre hjemmet ditt et rent og trivelig sted å leve i.
 7. 7
  Forbedre dine ferdigheter på soverommet. Det gjør vondt aldri, og vil bare bidra til å lære mer om den seksuelle siden av ekteskapet. Det er massevis av bøker og nettsteder som kan hjelpe deg å forbedre dine seksuelle teknikker.
 8. 8
  Finn en balanse i argumentene, men unngå dem hvis mulig. Griner fungerer aldri, og vil bare tjene til å irritere din ektefelle. Ikke snakker ditt sinn er like ille. Ektemenn er ikke tyrannic skapninger: Hvis du finner en balanse i argumenter, og bytter på å snakke, vil ting sikkert forbedre.
 9. 9
  Elsker din ektefelle for hvem han er. Ikke ham i en nonconstructive, grusom, eller griner måte. Uansett bildet av den "ideelle" mennesket kan være, alle er unike i sine egne veier, så prøv å respektere det. Før du prøver å forbedre andre, prøv å forbedre deg selv først. Hvis du finner ting ubehagelig om ham, la ham vite i en moden, fornuftig og kjærlig måte: er det sannsynlig at han vil bli enige om noen ting, og / eller forklare andre, pluss det vil bygge tillit mellom dere begge og spare unødvendige konflikter.
 10. 10
  La ham ta kontroll over visse situasjoner, mer så hvis de er ekstra personlige situasjoner som velger sin hobby, hans måltider, klærne, etc. Når du er hjemme mye, kan det være lett å ønske å ta kontroll over alt din mann gjør i hjemmet, men dette kan ikke være din manns preferanse. Det er greit hvis du ønsker å gi ham dine innspill på en høflig måte, mer så hvis han spurte deg. Ellers, la ham få sin plass, akkurat som du ønsker deg. Han er et eget menneske fra deg, alltid huske det.

Kulturelle hensyn

Mexico

 • I Mexico, konen kjernen av familiær enhet. Matriarkalske familier er svært vanlig og sterk. Husmødre blir sett på som velvillige, intelligent, klok, og nesten magisk skapninger, siden de er tenkt å ha svar, rettsmidler og løsninger til nesten alle problemer i familiens daglige liv, fra et lite kutt i en kjærlighetssorg.
 • Å være et sterkt katolsk land, mer så i landlige steder, Mexico er et land der kvinner er vanligvis oppfordres til å ta på seg rollene som husmødre og mødre som Bibelen sier, og må vite visse grunnleggende: hvordan å lage mat, sy (og noen ganger selv brodere), for å kurere mindre sår (noen selv vet mindre 'førstehjelp' manøvrer), hvordan å holde et hus rent og ryddig, og enda noen bokføring. Det meste i distriktene, hvis en kvinne ikke vet disse tingene hun kunne være veldig mye mislikt også av hennes familie.
 • Med økonomien i økende grad i krise, har meksikanske koner begynte å få en jobb, også, og fortsatt er husmødre, bare ikke homestead seg. Dessuten har menn tatt for å hjelpe sine koner mer og mer, det være seg med barn eller matlaging eller rydding.

Feministisk kritikk

 • Mange feminister som Betty Friedan, har kritisert marginalisering av kvinner som husmødre. Feminister generelt tyder på at "husarbeid" bør være en passende rolle for en forelder av hvert kjønn, tro at kjønnsroller ikke har noen annet grunnlag enn sosiale condition. De hevder også at kvinner kan bli sosialt isolert av å være knyttet til deres hjem. Noen feminister vil hevde at målet om feminisme er ikke å stenge eventuelle alternativer for kvinner, men for å skape muligheter for kvinner til å forfølge karrierer i tradisjonelt mannlige yrker, samt gi menn en mulighet til å forfølge roller som så langt har vært oppfattet som "strengt kvinnelig". Faktisk har rollen som bo-at-home pappa eller househusband blitt mer sosialt anerkjent som et tilgjengelig alternativ i moderne vestlige kulturer.
 • Noen feminister også påpeke at pengebidrag husmødre arbeid til samfunnet ignoreres i standard formuleringer av økonomiske produksjonen, som for eksempel BNP eller sysselsettingstall. Husmødre jobber mange mørketall timer i uken, mens avhengig av partnerens jobb å gi helseforsikring og husholdningsinntekt. Staten eller enkeltpersoner måtte anta svimlende kostnader som for eksempel barneomsorg i fravær av ubetalte husmødre.

Bibelske betraktninger

 • Bibelen har mye å si om hvordan å være en god husmor. Mye av det er i Ordspråkene og Høysangen. For eksempel, Ordspråkene XXXI. 10-31:

"Hvem kan finne en dydig kvinne? For pris hennes er langt mer enn perler.
Hun vil gjøre ham godt og intet ondt alle dagene i livet hennes.
Hun er som de handelshus skip, hun bærer henne mat langveisfra.
Hun considereth et felt, og kjøpte det: med frukten av hennes hender, planter hun en vingård.
Hun endog hendene på rokken, og hennes fingrer tar fatt på rokken.
Hun er ikke redd for snøen for sitt hus, for hele hennes hus er kledd i purpur.
Hennes mann er kjent i portene, da han troner blant de eldste i landet.
Styrke og ære er hennes klær, og hun skal glede seg i tiden som kommer.
Hun holder øye med hvordan det går til i hennes hus, og eter ikke brød av lediggang.
Mange døtre har gjort virtuously, men du excellest dem alle.
Gi henne av frukten av hennes hender, og la hennes egne gjerninger skal prise henne i byens porter ".

Tips

 • Leve lykkelig. Pass på at du oppretter en rutine og rolle for deg selv som bringer deg og din familie glede. Å være en god husmor er om å gjøre det beste du kan for velferden til hele husstanden, så gjør den jobben for deg, din partner, og alle andre i familien.
 • Husk at hvis du føler lavt, deprimert eller stresset, sørg for å snakke ut om det med mannen din. Tross alt, du er menneskelig også og ekteskap handler om begge sider: støtte og forståelse fra begge sider er et must, og du fortjener det, også.
 • Utvikle og vedlikeholde en treningsøkt rutine for å holde energinivået og brennevin høyere. Hvis du har råd til det, finne et treningsstudio (en med gratis barnepass hvis du har barn), og gå regelmessig. Eller hvis du ikke kan, se etter morsomme trening videoer på internett eller hos din lokale video butikken. Hvis alt svikter, vil gå tur med hunden eller ta en spasertur utenfor på en jevnlig basis alltid hjelpe.
 • Ta en pause. En god husmor trenger ikke å lete etter hjemmet og barna tjuefire timer i døgnet, syv dager i uken, alltid matlaging og renhold. Hvis han får fri fra jobben (kvelder, helger), du likeledes fortjener en pause en gang i blant. Kanskje han kan gjøre vaskeri eller underholde ungene på en av sine fridager mens du tar en pause for å lade opp batteriene, slik som frivillig for en lokal organisasjon, besøke et spa, eller tilbringe tid med venner. Ikke bare vil det tillate deg å fremme din følelse av individualitet, men det vil også tillate ham å se hva husarbeid eller omsorg for barn er like, og han kan respektere deg mer for å ta på seg dette ansvaret gjennom uken. Ikke ta for mye tid på, men som næring er en dyd i de fleste kulturer. Være å gi og sjenerøs, og arbeide flittig, og du vil bli respektert. Du kan også vurdere å nyte disse aktivitetene sammen som et par. Men husk alltid, du trenger litt tid til deg selv alene, også. Så kanskje ta en pause en gang i blant ville være en god unnskyldning for å gjøre noen aktivitet selv.
 • Hvis du har en ny baby og har problemer med å holde opp, få hjelp fra mannen din, familie og / eller venner! Ikke undervurder hvor mye energi det tar å fødsel og holde opp med en ny baby.
 • Kom deg ut av huset regelmessig. Det er lett å bli fanget opp i ditt arbeid og knapt forlate huset hele dagen. Dette er en god oppskrift for blues. Finn noen ukentlige aktiviteter (lokale biblioteker er et godt sted å lete) som vil få deg ut av huset minst en gang om dagen. Hvis ettermiddag ruller rundt og du innser at du ikke har vært ute, gå for en spasertur, henge ut på en bokhandel eller kaffebar for en halv time, eller ringe en kompis og møtes til te.
 • Ikke sladder. Gossiping er i dårlig smak, uansett hvor moteriktig det kan se ut. Snakker bak folks rygg vil gjøre deg virke upålitelige og hvis din mann finner ut at han vil ha all rett til å stille spørsmål hvis du har snakket om ham bak ryggen hans også. Diskutere dine problemer med en pålitelig beste venn er en ting, men sladre med boken din klubb er en annen. Alltid være respektfull, slik at folk vil behandle deg (og din mann!) Med respekt.
 • Ta vare på kostholdet ditt. Selv om du ikke er en god kokk, sørg for at du og din familie spiser godt. Hvis du ikke koker godt, fortsette å øve, og prøve å holde måltidene enklere, med fokus på ferske og sunne ingredienser. Uansett hvor travelt dagen din blir, sørg for at du spiser regelmessig og sunt. Har ingen junk food i huset ditt, i stedet prøve å holde sunnere snacks rundt, for eksempel frukt og nøtter.
 • Hvis din mann kjøper deg en gave, vise hvor takknemlig du er ved å gjøre bruk av den, slik at du ikke fornærme ham. Men husk at hvis du ikke liker det, bør du fortelle ham på en høflig og fortsatt takknemlig måte: den måten han kan komme til å kjenne deg bedre, også.
 • Oppmuntre din mann å ta seg fri for å de-stress og slappe av, men sørg for at du også tar like mye tid for deg selv! Kvinner er mindre tilbøyelige til å snakke opp og sørge for at de får tid til seg selv.
 • Aldri kritisere, fordømme, klage, kjefte, eller fortelle din ektefelle at han tar feil. Ingen setter pris på det. Men sørg for at han vet når du ikke godkjenner noe. Hvis du må påpeke noe ubehagelig, prøv sandwich teknikk. Sørg for å gi rikelig med oppriktige komplimenter og takknemlighet for tingene han gjør rett før og etter du diskutere eventuelle feil.
 • Skape en fredelig atmosfære hjemme. Lær barna å ikke krangle for ofte (det er veldig mye uunngåelig at de vil gjøre det en gang i blant!) - Det overskytende av støy vil understreke både deg og mannen din. Har fin, avslappende, eller til og med klassisk musikk-CDer og spille dem ofte. Støy i et hus er uunngåelig, men du kan unngå overflødig og unødvendig støy. Og dette vil gagne både mannen din og deg.
 • Hvis din mann er typen til å eksplodere i et argument og si offensive sårende ting fordi han ikke ble lært noe bedre, husk at noen menn er vant til usunn relasjoner og dårlige vaner die hard. Ikke gjør det samme som han gjør. Vis ham at du har klasse og vente til han er ferdig tull. Når han er ferdig, i en jevn rolig tone, få poenget og minne ham om at du krever den samme respekt du gir og du vil ikke tolerere svikt fra ham møte som requirment. folk forandre seg hvis du elsker noen, bør du gi dem muligheten til å fikse det feil.
 • Vær oppmerksom på små ting. Husk hans bursdag, bryllup jubileer, etc. Vær oppmerksom på det lille hullet i skjorten hans og reparere den. Vær oppmerksom på flisen i frakken og rengjør den. Lite oppmerksomhet legge opp til stor oppmerksomhet, og du vil ha et lykkelig ekteskap som resultat.
 • Vis ham hvor mye du setter pris på hans kjærlighet ved å behandle ham til en vanlig massasje.
 • Uansett hva du gjør, ikke gi opp hvem du er inne. Mange menn vil prøve å forandre deg, og du har å gjøre hva de vil. Stå på bakken. De ble forelsket i deg slik du er, så ikke endre for mye.
 • Sørge for at hans favoritt mat og drikke er alltid tilgjengelig.
 • Nevne navnet hans hele tiden. Menn (akkurat som alle andre!) Elsker å høre navnene deres, og det vil gjøre dem føle seg spesiell.
 • De problemene du har i ditt hjem kan bli diskutert med noen du stoler på, men det er verken klokt eller fint å gå å snakke om dem til alle du møter. Ikke vær mistenksom mot alt, men vær diskret og moderat når man snakker om personlige prøvelser og problemer du måtte ha i ditt hjem. Ingen vil ha sine personlige problemer ute i det fri.
 • Hvis du eksperimenterer med en ny oppskrift har et annet alternativ for middag bare i tilfelle den nye oppskriften går galt.
 • Unngå argumenter som pesten, og beklager så snart som mulig.
 • "Mommy and Me" yoga klasser, lekeplasser og biblioteker kan være gode steder å møte andre mødre.
 • Ikke klag om hans favoritt TV-show, men spør ham om du kan ta svinger ser på TV.
 • Frokost på sengen i helgene er en fin måte å gjøre din mann føler seg bra.