Wkino

Hvordan utvikle barnas tale og språkferdigheter gjennom lek og positiv daglig samhandling

Bygge et språk rikt miljø er, på forsiden av det, en enkel ting å gjøre. Dessverre, i dagens travle husholdninger og med den travle livsstil av foreldre som må jobbe heltid, er det vanskeligere å finne tid til å tilbringe med barna enn mange av oss er klar over. Men det er mange muligheter til å bruke og lære språk i dagligdagse situasjoner og skape et godt miljø for læring.

Trinn

Hvordan utvikle barnas tale og språkferdigheter gjennom lek og positiv daglig samhandling. Sett av tid til dine barn!
Hvordan utvikle barnas tale og språkferdigheter gjennom lek og positiv daglig samhandling. Sett av tid til dine barn!
 1. 1
  Sett av tid til dine barn! Vær oppmerksom på at barn lærer tale og språk gjennom å lytte, se, utforske, kopiering, initiere, svarer, spille og samspill med andre. For de første årene det meste av viktig samspill kommer til å være mellom barnet og foreldre, omsorgspersoner og kanskje søsken. Finne tid til å tilbringe med barna og ha en felles fokus er veldig viktig hvis du ønsker å hjelpe dem til å utvikle sine tale, språk og sosiale ferdigheter. En-til-en tid vil gagne barnet på lang sikt.
 2. 2
  Unngå TV. Du gjør barnet en bjørnetjeneste hvis du har ledig tid, men satte dem foran TV-en. Det er noen få (og bare noen få!) Barne-TV-programmer som er på noen måte lærerikt. Barnet er mer sannsynlig å lære om ting fra en-til-en spilletid med sin forelder eller omsorgsperson. TV-og videospill er passiv underholdning og ikke oppfordre noen interaksjon. Studier viser nå at barn som ser for mye TV i sine tidlige år er mer sannsynlig å ha problemer med oppmerksomhet og lytter når de når skolealder.
 3. 3
  Droppe smokk. Det er også bevis for å vise at dersom barnet bruker en dummy / smokk sin tale kan bli forsinket. Tale kan bli forsinket fordi barnet ikke snakker, og fordi utviklingen av barnets muntlige muskulaturen kan bli påvirket av konstant sug av en dummy.
 4. 4
  Bygge et miljø som hjelper språk blomstre. Bygge et språk rikt miljø handler om å bruke enhver anledning til å bruke språket, å samhandle, dele et fokus, å snakke, å ta svingene. Bygge et språk rikt miljø handler også om å bygge et pleie miljø, gi barnet kjærlighet og hengivenhet og bygge sin selvtillit. Og til slutt, er det om å bygge et læringsmiljø, skape et sted der kjærlighet, språk og læring kan alt skje sammen. Så hva gjør du for å skape dette miljøet? Vel først se på deg selv og hvordan du kommuniserer:
  • Husk ditt språknivå - En av de største ting å være klar over når du bruker språk rundt barnet er nivået og kompleksiteten i det språket du bruker. Tenk på deres alder og hvor mye språket de bruker. Et lite barn vil vanligvis forstår flere ord enn han bruker i tale. Du kan bruke en milepæler diagram å ha et bredt inntrykk av barnets språklige nivå. Forutsatt at barnet utvikler sammen normale linjer tenke på hvor du skal kaste deg språket. For eksempel, hvis barnet er i alderen 2 år og 6 måneder og er i stand til å følge en kort instruksjon som inneholder to viktige ord, vær oppmerksom på dette når du snakker til henne. Hvis du bruker lange setninger hun ikke vil forstå deg. Hvis barnet har problemer med å forstå, bare bruke stikkord, mer intonasjon, og gestikulering, eller punkt som du sier ordene.
  • Når du snakker med barnet ditt, kan du prøve å snakke om ting som er i sammenheng, eller at barnet kan se, slik at de kan bruke disse tingene som referanse. Snakk langsomt og legger vekt på de viktigste ordene hvis de er i en setning, og bruker mye av intonasjon å understreke betydningen. Gi barnet mer tid til å svare enn du ville gjort med eldre barn eller en voksen. Små barn kan trenge litt lengre tid å behandle din tale og formulere et svar på sine egne. Dette er enda mer viktig hvis barnet ditt har problemer anskaffe språk. Hvis barnet ditt har språkvansker eller reseptivt språk forsinkelse, noe som begrenser dine ord, gi dem masse tid å behandle språk, og bruke massevis av gesten er avgjørende.
 5. 5
  Ta et skritt tilbake og mate i språket. Du kan forbedre ditt barns utvikling av språk ved noen ganger å ta et skritt tilbake i lek og la dem ta ledelsen. Dette gir barnet kontroll over sitt miljø og bygger sin tillit. Selv om du fortsatt er involvert i stykket du ikke dikterer hva som skjer. Du kan imidlertid fortsatt være fôring språk til stykket som det skjer. Så takeaway her er ikke å føle at du må fylle eventuelle hull med stillhet, bare se og lytte og legge til språket. For eksempel, hvis din datter leker med dukkene sine, bare se, legge til språk til hennes ord og diktere noen av hennes handlinger.
  • Chloe: dolly te
  • Mamma: dolly er å drikke te, og at man har en sandwich
  • Chloe: Sandwich
  • Mamma: mmm sandwich, hva er det den fikk i det... syltetøy, en jam sandwich-mmm
  • Chloe: mmmm smørbrød
  • Mamma: mmmmm jam smørbrød yummy
  • Chloe: mer te
  • Mamma: mer te for dolly og teddy er å drikke te også
  • Chloe: kake
  • Mamma: oooh, de får kake også, yummy
  • Chloe: yummy kake
  • Mamma: yum yum yum spise masse kake (gnir magen)
   • Dette er et enkelt eksempel, og selv om mamma er bare legge til noen nye ord hun anerkjenner datterens ord og hun vokser på hennes setninger. Chloe kan høre hennes ord blir satt inn lenger flere grammatiske setninger og et par verb legges (spise og drikke). Chloe er fortsatt ansvarlig gjennom hele spillet, fører hun spillet og dikterer hva som skjer. Denne situasjonen gjør at hun kontroll, så det er ikke noe press på henne for å kommunisere og kommunikasjon miljø er en avslappet og pleie sted.
 6. 6
  Vær bevisst på det språket du bruker under avspilling. Barn trenger ikke lære språket ved å ha en voksen stadig ber dem om å nevne ulike elementer. Barn lærer av å høre ord og knytte dem til ting. Så det er en god idé å mate språk inn i bildet, heller enn å spørre barnet ditt til å nevne alle lekene de leker med. Legge til språk er en enkel ting å gjøre, og kan gjøres i alle typer forskjellige situasjoner, ikke bare spille. Du kan kommentere hva barnet ser, kommenterer hva barnet gjør, eller utvide på hva de har sagt f.eks:
  • Barn: bil
  • Voksen: det er rett, er det en bil, en rask bil, eller
  • Voksen: det er rett, er det en bil, en rød bil, og det er en blå bil
  • Barn: cat
  • Voksen: Ja, er katten klatring (gest handlingene, og understreke stikkord katt og klatring)
 7. 7
  Tenk at den andre måten å legge språket er å beskrive hva barnet ditt gjør under lek. For eksempel, hvis din datter leker med dukkene i dukkehus, og gi en liten kommentar:
  • Jane: dolly
  • Pappa: dolly kommer i huset
  • Jane: sit
  • Pappa: dolly sitter ned
  • Jane: drikke
  • Pappa: Dollys fikk en kopp, hun drikker te drikke te
  • Jane: te
  • Pappa: Ja, er dolly drikke te... og nå er hun å spise kake
 8. 8
  Unngå å stille et spørsmål. Fristelsen her er å stille et spørsmål, for eksempel "hva er dolly gjør" eller "hva er dolly drikking". Dette setter umiddelbart vekt på barnet, og de må da stoppe deres lek og svare. Ved å bare kommenterer, er du ikke legge noe press på barnet ditt til å kommunisere slik at stykket er mer avslappet. Barnet er også i stand til å spille på deres egne premisser og styre spillet.
 9. 9
  Har et felles fokus. De ovennevnte eksempler viser viktigheten av å ha en felles fokus. Dette er viktig fordi ikke bare er du gi barnet et referansepunkt når du snakker om ting, men barnet er å lære å lytte og bruke oppmerksomhet ferdigheter. Disse ferdighetene er av vital betydning for barnet når de går på skole, og de første årene er viktige år for å utvikle disse ferdighetene. De beste måtene å utvikle disse ferdighetene er å tilbringe tid med barnet ditt, snakke og leke med barnet, og har et felles fokus.
 10. 10
  Prøv og utvikle et felles fokus med barnet ditt når du er engasjert i kommunikasjon. Dele øyeblikket og ser på ting sammen. Kontroller at du er på barnets nivå, og har god øyekontakt. Det er viktig å legge merke til hva som interesserer barnet og hva de fokuserer på, og deretter kommentere det. Dette bidrar til å skape et felles fokus, viser barnet at du er interessert og gir dem mulighet til å knytte språk til de tingene de ser på når du kommenterer.
 11. 11
  Sørg for at du ivareta barnets vocalizations eller forsøk på tale og prøve og oversette dem. Hvis du er i stand til å erkjenne og forstå barnets forsøk på tale det oppmuntrer dem til å prøve mer, og samtidig er du gi en god modell av talen. Hvis du ikke kan forstå barnet, gjenta ryggen ord, men samtidig peker på ting tror du hun prøver kanskje å si. De fleste daglige aktiviteter kan innebære en delt fokus:
  • Shopping: fortelle barnet hva varen du er ute etter, på den måten du kan slå din oppmerksomhet til elementene på hyllene og navngi noen av dem. Du kan kalle dem for barnet ditt, hvis hun ikke gjenkjenner dem.
  • Lese bøker: Dette er en utmerket måte å ha et felles fokus. Ser på boken, snakke om bildene og lese historien.
  • Matlaging: lage en kake sammen, snakke om ingredienser og hva du gjør (røring, miksing, helle etc). Følge en oppskrift trinn for trinn (sekvensering ferdigheter).
  • Leker: har et teselskap med din datter og hennes dukker. Beskriv hva alle gjør (men ikke stille spørsmål og la datteren ta ledelsen). Gjør stemmene for noen av dukkene og legge til språket på den måten.
 12. 12
  Lat spille. Late lek er en flott måte å utvikle ditt barns fantasi og legge masse språk samtidig. La barnet lede spillet også gir dem en følelse av kontroll og kan bygge selvtillit. Her er et eksempel på hvordan en far og hans sønn later til å være brannmenn og alle de forskjellige måter at dette kan være lærerikt for barnet (se nedenfor):
  • Eksempel 1. - Brannmenn - Du er en pappa og du har 15 minutter til å tilbringe med din 4-årige sønn. Du bestemmer deg for å være brannmenn og forestill deg at du har fått et kall til å slukke en brann i en stor bygning. Først la oss tenke på språk vi skal bruke:
   • Substantiver: brann, brannmann, lue, støvler, slange, vann, brannbil, røyk, ladder
   • Verb: stasjon, klatre, løpe, hoppe, lukt
   • Adjektiver: varmt, vått
   • Preposisjoner: foran, i, på
   • Sosiale ferdigheter: turtakingen og felles fokus
   • Selvtillit: La din sønn være sjef brannmann, la ham gi deg ordrene
   • Hengivenhet: Gi ham en klem for å feire når du slukke brannen og redde alle mennesker
   • Hvor enkelt var det! Dette er bare en kort enkel liten rollespill der en gutt spiller, lære, lytte og bruke språket, og bygge sosiale ferdigheter, bygge selvtillit, og bonding med sin far. Pappa trengte bare 15 minutter ut av dagen sin til å gjøre det. Det er ikke vanskelig, kan du gjøre det i korte perioder når du har små biter av gangen.
  • Eksempel 2. Kle seg om ballen
   • Ha en dress-up med datteren din, og tenk deg at du går til en ball. Språk som brukes:
   • Substantiver: kjole, sko, ball, make-up, hår osv.
   • Verb: kjole, dans, fest osv.
   • Adjektiver: pen, elegant osv.
   • Preposisjoner: på, i, under etc
   • Sosiale ferdigheter: En felles fokus, snakker om ballen
   • Disse er enkle eksempler og med litt fantasi kan utvides i alle slags måter, men det illustrerer at det er enkelt å lage spilletid situasjoner, som er morsomme og kan også brukes til å positivt fremme tale og språkferdigheter, sosiale ferdigheter og bygge tillit.
 13. 13
  Observere kroppsspråk og gest bruk. Prøv å bruke kroppsspråk og gest når du snakker. Dette hjelper barnet til å forstå hva du sier, men det kan også lære dem å gjøre det samme, slik at de kan gjøre seg forstått mer effektivt. Kroppsspråk spiller en stor rolle i å hjelpe andre får mening fra hva vi sier, er dette en god ferdighet for barn å lære, spesielt hvis deres tale er ikke klart i de første årene.
 14. 14
  Svare på spørsmål. Barn er nysgjerrige og det er viktig å alltid ta deg tid til å svare på deres spørsmål. Svare på spørsmål skaper en to-veis kommunikasjon prosessen, fordi dere begge har en sving og dere begge må vente og bruke god lytter ferdigheter. Noen ganger barn går gjennom en fase med å spørre "hvorfor" som svar på alt du sier. Hvis dette blir en vane (heller enn en ekte spørsmål), svarer med svaret ditt og spør dem et spørsmål. Dette skaper en turn-taking mulighet og samtidig gjør barnet til å svare på et spørsmål. Hvis du vil at barna skal lære språk og utvikle tale og sosiale ferdigheter - Slå av TV og snakke med dem og leke med dem!

Tips

 • Mate språk inn i bildet, i stedet for å stille mange spørsmål.
 • Være klar over deres språknivå.
 • Bruk spille for å forbedre språket.
 • Få tid til å leke med barna.
 • Har delt fokus.