Wkino

Hvordan utforske vomma av en fistulated ku

Å ha muligheten til å utforske vomma av en fistulated kua ofte en gang i livet for folk flest. Disse kyrne er bare funnet på forskningsinstitusjoner og offentlig tilgang er begrenset til åpne hus hendelser. En fistulated ku har et hull skåret i hennes side, og gir tilgang til vomma, en av de fire kamrene i magen hennes. En passende, kjent som en kanyle, linjer hullet, og har en avtagbar plugg som gir tilgang til innsiden av vommen.

Å ha et hull i siden hennes ikke negativt påvirke velferden til kua. Kua har blitt bedøvet for operasjonen for å sette kanylen, og vevet hurtig gror rundt hullet. Hun kjenner ikke noe når folk setter sine våpen inn i vomma. Fjerne noe av materialet har ingen innvirkning på kua fordi hun kan spise mer for å erstatte det som ble fjernet. Mesteparten av tiden selv, hva som ble fjernet er satt tilbake igjen

Trinn

Hvordan utforske vomma av en fistulated ku. Sett på en disponibel OB dress som tilbys av assistent.
Hvordan utforske vomma av en fistulated ku. Sett på en disponibel OB dress som tilbys av assistent.
 1. 1
  Sett på en disponibel OB dress som tilbys av assistent. Dette vil beskytte klær fra noen "ulykker".
 2. 2
  Sett på en fingret skulder lengde hanske på armen av ditt valg.
  • For de fleste mennesker som gjennomgår en fistulated ku, to skulder-lengde hansker er best slik at materialet kan bli undersøkt og behandlet av begge hender. Ofte når man armen ikke kan komme noe, til den andre må brukes i stedet.
 3. 3
  Sett på en latex hanske over hanske. Dette vil bedre beskytte hendene fra lukten av mage juice
 4. 4
  Rolig tilnærming kua til venstre side når regissert av en av assistentene. Den venstre side er der kanylen er alltid plassert.
 5. 5
  Assistenten (eller du) vil trekke ut støpselet av kanylen. Du må kanskje trekke ut støpselet, for å gjøre dette, ta deg den øverste delen av håndtaket og trekk ned. Dette vil bryte forseglingen fra toppen og ned.
 6. 6
  Har din venn få kameraet klart til å fange uttrykket.
 7. 7
  Form hånden inn i en slags punkt ved å ha tommelen berøre tuppen av fingrene. Men husk at det trenger ikke å være tett sammen som om du var rektal palpating en ku, fordi åpningen av fistel er stor nok til å sette din hånd gjennom opp til skulderen.
 8. 8
  Stikk hånden inn i åpningen av kanylen mens du har din venn ta et bilde.
 9. 9
  Bevege armen ned mot bunnen av vommen. Du må kanskje trekke ut håndfuller av fôr for å få armen i det først, avhengig av hvor full vomma er.
 10. 10
  Legg merke til de ulike sammensetninger av materialer som du arbeider armen dypere inn i vomma.
  • Gassen laget er på toppen av vommen og i stand til å lekke ut av vommen som kanylen pluggen ble fjernet.
  • Det andre laget vil det faste sjikt, som består av nylig-konsumert og delvis fordøyd fyllstoff og korn. Dette er ting du bør ta ut og undersøke før du går inn igjen.
  • Den flytende del er i bunnen og tredje laget, som består av korn, flytende Digesta, og små partikler av fyllstoff. Partiklene i det flytende lag er oftere halvparten til en tiendedel eller mindre av størrelsen av partiklene i det faste lag av vommen.
 11. 11
  Du kan prøve å føle rundt langs veggene i vomma for vomma papiller. De er vanskelig å føle for, men som de er mye mykere og bøyelige projeksjoner av vomma enn ting som kviser eller muskler. Papillae er runde-formet anslag med en smalere base nær veggen i vomma, og er ansvarlig for absorpsjon og opptaket av næringsstoffer i kuas blodet.
 12. 12
  Hold armen i ro til å føle for rumenal sammentrekninger. Det er hovedsakelig to sammentrekninger: primære og sekundære.
  • Den primære sammentrekning er den mest markante og kan være den mest oppsiktsvekkende hvis du aldri har følt det før: glatt muskulatur i vomma kontrakt på seg til å blande Digesta og mikrober sammen for å øke fordøyelsen evne.
  • Den sekundære sammentrekning er mindre definert og kan være vanskeligere å legge merke til du har identifisert det etter andre eller tredje sammentrekninger.
 13. 13
  Prøve og nå til forsiden av kua og se om du kan føle åpningen av spiserøret. Du må kanskje gå i opp til skulderen din, spesielt hvis du har korte armer, å føle dette.
  • Spiserøret er i utgangspunktet et "hull i veggen" med lukkemuskelen, og ligger over retikulum inn i vomma.
 14. 14
  Når du har funnet spiserøret, nå ned under det å føle for retikulum. Nettmagen alltid befinner seg foran vommen under spiserøret, og kan identifiseres ved følelse for huden slik at en plutselig topp fra vommen mot fronten av kua.
 15. 15
  Posere for et bilde med armen inni ei ku hvis du ikke allerede har.
 16. 16
  Trekk armen ut av kua og flytte på seg slik at neste person kan ha en sving.
  • Hvis du er den siste til å undersøke kua, må støpselet skiftes snart etter å holde mageinnholdet fra å bli utvist. Pluggen må plasseres slik at den danner et tett ugjennomtrengelig tetningen fra omverdenen til rumen.
  • Det er ofte mye vanskeligere å sette inn igjen enn å trekke den ut. Det vil ta litt av manipulasjon for å sette den tilbake på riktig måte.
 17. 17
  Trekk av hanskene.
  • Hvis du bare har én hånd som ble gloved, ta hansken ved å ta slutten av hansken på skulderen og flytte den ned slik at den vender seg innenfra og ut når du tar den. Den latex hanske vil gå av når du har skulderlangt hanske innsiden ut allerede bruker ren hånd.
  • Hvis du har en annen skulder-lengde hansken på, ta den første av som du ville gjort med hvilken som helst annen hanske, deretter med den andre, ta den av på skulderen og flytte det ned slik at det blir inne på seg selv og holder den andre skitne hanske innsiden også.
 18. 18
  Knyt den rene enden i en knute og kast den i nærmeste papirkurven. OB drakten vil også være disponibel og kan tas av og kastes i tillegg.
 19. 19
  Finn en vask å vaske hendene.

Tips

 • Du må ha en obstetrical dress over klærne for å beskytte dem fra mage-juice. Gastrisk juice gjør flekker klærne, så vær oppmerksom.
 • Være rolig og stille som du kan, men ikke så stille at du alltid snakker i en hvisking. Det er helt greit hvis du snakker og ler normalt mens du gjør dette, siden kyr som har fistler i dem blir vant til å bli håndtert og snakket mye rundt.
 • Kyr som blir holdt for å være fistulated blir alltid satt i en Headgate første til å holde alle trygt. Det er ikke en klok ting å fistulate en ku som ikke behersket på noen måte.
 • Kyr har fire mager: vomma, retikulum, omasum og løpemagen.
  • Vomma er den viktigste kilden til studien og der kanylen er plassert over. Vomma er det største kammeret i en ku i magen og er ansvarlig for fermentering og mikrobiell aktivitet som gjør at en ku å bryte ned plantemateriale hun spiser.
  • Nettmagen er det andre kammer. Det blir ofte referert til som "Hardware magen" fordi det er der mye av fremmed materiale (spiker, ståltråd, steiner, etc.) som er plukket opp som kua feeds eller skrubbsår lagres for å bli brutt ned av mage hennes juice. Ofte er dette hvor noen av Digesta lagres før de blir gulpet opp og tygget som drøv.
  • Den bladmagen er det tredje kammer i magesekken hvor mange hudfolder brukes til å absorbere vann fra den Digesta fra vommen. De mange hudfolder i omasum tillate mye mer areal for å tillate raskere vann-opptak.
  • Abomasus er den fjerde og siste kammer. Det kalles den "sanne magen" fordi det fungerer veldig mye som et menneske i magen gjør: det produsert saltsyre og peptider til videre bryte ned proteiner og karbohydrater at vomma mikrober ikke.
 • Medikamenter og til og med gjenstander kan plasseres i rumen for å analysere sammentrekninger og fordøyelsen av foret kua har spist.
  • Assistenten kan sette i en lekebil eller annen metallgjenstand som ikke vil skade kua å få deg eller en annen person til å fiske ut av retikulum. Dette vil være vanskeligere enn det ser ut!
 • Bruk sko og klær som du ikke er redd for å bli skitten på eller få farget.

Advarsler

 • Dette bør bare gjøres av erfarne personer, eller når du har en erfaren person tilsyn deg. Det er også mer moro når du er sammen med en liten gruppe mennesker som deler erfaringer med deg.
 • Aldri fistulate en ku som er uhemmet. Infeksjon, feil fordøyelsen, og toxemia kunne utvikle seg dersom du fistulated en uhemmet ku som slapp unna og kunne ikke holdes tilbake igjen for å sette pluggen tilbake igjen
 • Sett alltid inn igjen når du er ferdig. Dette holder fordøyelsesprosessen av kua til det normale.
 • Utforske vomma gjennom fistel kanskje ikke for alle. Mageinnholdet har ganske skarp sterk lukt til dem, og dette er kanskje ikke så tålelig til deg selv eller andre som du kanskje tror.
 • Noen ganger vomma innholdet kan være så sterk at du hender vil stinke på en stund. Vær oppmerksom på dette når du kle deg for å undersøke en fistulated ku.

Ting du trenger

 • En vomma-fistulated ku i en Headgate
 • 1 eller 2 skulder lengde hanske [s]
 • Latex hansker
 • En bruk-bare OB dress
 • En assistent slik at du kan undersøke kua
 • En venn
 • Kamera
 • Tilgang til en vask og søppelcontainer