Wkino

Hvordan unngå eller minske din stryking

Hvis du ikke liker stryking eller du bare har ikke mye tid til å nyte dette nødvendig ork, her er noen tips for å unngå eller redusere stryking belastning. Rynker eller bretter av klær og andre tekstiler elementer er forårsaket av varme og / eller trykk. Hvis du kan fjerne disse to årsakene så raskt som mulig under vaskeprosessen, vil du være å ha det gøy i stedet for stryking!

Trinn

Hvordan unngå eller minske din stryking. Bruk permanent-pressen syklus.
Hvordan unngå eller minske din stryking. Bruk permanent-pressen syklus.
 1. 1
  Bruk permanent-pressen syklus. Denne syklusen ble oppfunnet for å redusere krølling av klær og andre elementer.
 2. 2
  Reduser vaske lasten. Ikke jam klærne i vaskemaskinen. De trenger plass til å snurre rundt, jo nærmere klærne er komprimert under vaskesyklusen, jo mer de sannsynligvis vil komme ut brettet, klemt og sannsynligvis mangelfullt rengjort.
 3. 3
  Hold tunge elementer separat. Ikke bland tunge og lette klær og tekstiler. De tunge seg vil presse på lyset seg og krøll dem. Så hold lekker bluser unna denim overall.
 4. 4
  Ikke over-tørre klærne. Tar bort all fuktigheten oppfordrer rynker. Stopp tørketrommel syklus litt tidligere om nødvendig, og ta med klær i fra utsiden mens de fortsatt er litt fuktig. Eller, hvis tørketrommel har en permanent-press alternativ, bruker den fordi den er injisering av en kjøligere luftstrømmen gjennom klærne mot slutten av syklusen, og dermed kjøle den klær og redusere muligheten for rynker.
 5. 5
  Balansere tørketrommel belastning. Ikke overbelaste tørketrommel, la det ca 1/3 til 1/4 tomme. Dette vil resultere i jevnt tørket klær, så vel som mindre krølling.
 6. 6
  Tørketrommel-jern. Hvis du bruker en tørketrommel, brett klær så snart syklusen avsluttes, mens klærne er fortsatt varm. Dette er et godt triks som vil fungere nesten som varmen fra et strykejern i å forebygge rynker. Selv om du bare kaste dem inn i klær kurv for stryking senere, vil dette massivt redusere tiden brukt stryking som bretter vil være få og langt mellom.
 7. 7
  Henge umiddelbart. Enten du tørre å bruke en klessnor, en tørketrommel, eller en linje i vaskeriet, kan du bruke plast kleshengere å henge de våte klærne. Gi klærne en god shake først for å fjerne vann og spirende rynker. Hengende gjør at rynker å droppe ut, og reduserer behovet for en grundig jern bør du har fortsatt å stryke elementet.
 8. 8
  Tenk, betyr "det virkelig trenger stryking?. Det er noen ting som egentlig ikke må strykes med mindre du er en fanatiker. Tenk på hvilke ting du egentlig ikke bryr deg un-strykes: underbukser, sokker, sengetøy (du kan fortsatt gjøre de putevar hvis du må for show), BH, kaste tepper, etc.
 9. 9
  Kjøp rynkefri klær. I dag mange forskjellige stoffer er rynkefri. Men vær forsiktig med hva metoden gjør klær rynkefri - unngå de som er kjemisk behandlet.
 10. 10
  Dele stryking husarbeid. Hver person i en husholdning skal ha ansvaret for å stryke sine egne klær etter fylte tolv. Dette reduserer belastningen på den øverste rullen og er en rettferdig tilnærming til husarbeid. Den lærer også ikke-stryking ektefeller, partnere og barn om personlig ansvar og de snart lære å minske belastningen!
 11. 11
  Invester i et plagg dampbåt. Et triks av handelen blant motebutikker, dampskip gi en ren, skarp utseende i om lag en fjerdedel av tiden med ingen skade på noe stoff what-so-ever. Et billigere alternativ er å bruke en plante mister å sprøyte noen rynkete områder du finner med vann, og heng klær før det er tørt.
 12. 12
  En siste grøft alternativet. Gi klærne dine et veldig kort sikt gjennom dusjen, sette på kleshengere, rist godt og henge til den er tørr (nyttig når du reiser).

Tips

 • Scented vann og en god TV-show eller interessant radioprogram gjøre stryking mer behagelig!
 • For å redusere tiden brukt stryking, betaler nær oppmerksomhet til stryke temperaturer for stoffer; feil temperatur kan forsinke prosessen eller til og med ødelegge plagget.
 • Vær oppmerksom på at rynkefri klær mister sin permanente trykk eller rynkefri avslutt med gjentatt vasking og bruk over tid. Deretter disse klærne trenger å bli behandlet på samme måte som andre klær ovenfor.
 • Hvis varme eller kurv lagring har satt rynker, dessverre, er den eneste løsningen å stryke dem ut. Alvorlig krøller vil kreve spray av destillert vann for å flate ut skrukker.
 • Riktig lagring og henger klærne er en investering i din tid og dine klær. Klær kastet på gulvet vil øke og forringes. Klær hengt opp umiddelbart etter bruk vil ikke skrukker og vil tåle.
 • Tørr-rensing er vanskelig på klærne og kjemikalier er ikke bra for deg, renseri ansatte eller miljøet. Hvis du ønsker å ty til kjemisk rensing, finne en organisk renseri eller en som bruker høy-presset bare vann.
 • Bruken av dimensjonering vil bidra til å slappe fibrene i stoffet, noe som gjør rynker kommer ut lettere når du trenger å stryke.

Advarsler

 • Ikke heng våte klær på tre kleshengere - fuktighet kan lekke tre fargestoffer inn i klær og beis det.
 • Ikke la litt fuktige klær / vaskerom i en kurv eller haug - de vil bli muggen og muligens også mugne, noe som vil nødvendiggjøre re-vasking (mer tid), eller hvis virkelig mugne, må du kanskje kaste ting unna.
 • Hold små barn unna jern i bruk. Hold ledninger på strykejern gjemt bort under lagring og bruk, slik at barn og kjæledyr ikke kan trekke en jern ned.