Wkino

Hvordan trene valper

Valper er ikke født med kunnskap om hvordan å spille pent, avlaste seg i et angitt sted på tunet og gå stolt ved siden av deg i bånd. Det tar flere måneder med fokusert oppmerksomhet å lære en valp hvordan å eksistere i ditt hjem. Bruk et fast, men mild trening stil å veilede valpen gjennom timene hun trenger å lære, og før du vet ordet av det hun vil vokse inn i en moden, veloppdragen hund med en spesiell plass i familien din. Her ser du hvordan du kommer i gang.

Trinn

Hvordan trene valper. Begrense valpen til et bestemt område i huset.
Hvordan trene valper. Begrense valpen til et bestemt område i huset.

Housetraining en valp

 1. 1
  Start en rutine. Valper trenger en konsekvent rutine for å lære hvor de er ment å avlaste seg. Det er viktig å begynne å lære valpen å gå utenfor når hun føler trangen så snart du bringe henne hjem. Har tenkt å ta henne utenfor på en fastsatt plan hver dag: først i morgen, etter hvert måltid, etter spilletid, og rett før sengetid.
  • Sjekk din valp etter tegn hun har å gå på do. Som du blir kjent med henne bedre, bør du være i stand til å fortelle når hun er i ferd med å gå, ta henne utenfor umiddelbart.
  • Mate valpen på samme tid hver dag slik at du kan forutsi når hun må gå utenfor.
  • Veldig unge valper må gå på do så ofte som en gang i timen. Det betyr at du eller et familiemedlem må være tilgjengelig for å ta valpen utenfor det ofte.
  • Hvis du ikke er tilgjengelig for å housetrain valpen i løpet av dagen, er det viktig å ansette noen andre til å gjøre det. Hvis du ikke begynner tidlig, kan det ta hunden lang tid å lære å ikke gå på do i huset.
 2. 2
  Begrense valpen til et bestemt område i huset. For de første månedene vil du trenger å holde et nøye øye med valpen din, slik at du kan ta henne utenfor så snart hun har å gå på do. Hvis du gir henne for mye frihet rundt i huset først, vil hun lære å gå på do hvor hun vil, og du vil ikke alltid være i stand til å fange den i tide.
  • Holde henne i en kasse om natten og mens du er borte. Denne kassen skal være en liten, behagelig sted hvor valpen føler seg trygg - aldri bruke den som en kilde til straff. Valper liker ikke å gå på do i sine kasser, så sørg for at du tar valpen utenfor før du setter henne i buret, og så snart du tar henne ut av buret så hun ikke blir tvunget til jord hennes lille hjem.
  • Valper bør være i stand til å sove i ca 7 timer før de våkner opp og trenger å gå på do, men du bør stille kasse med håndklær i tilfelle hun har en ulykke i midten av natten.
  • Hvis valpen vekker deg opp med barking i natt, stille ta henne utenfor for å gjøre sin virksomhet og deretter sette henne tilbake i sengen hennes.
 3. 3
  Plukk en utpekt bad flekk utsiden. Å ha et sted at valpen forbinder med å gå på do vil hjelpe henne å lære ikke å gå i huset. Hun vil starte lyst til å gå til det punktet å avlaste seg selv, og til slutt vil hun lære å vente til du ta henne der i stedet for å gå på do inne.
  • Bruke språket til å styrke valpens tilknytning til stedet. Si "gå potty" eller bare "potte" når du setter henne ned. Ikke bruk ordet hvor som helst, men i dette området.
  • Mange velger et fjernt hjørne av gården, noen ganger et sted som er inngjerdet, som stedet der hunden går på do. Hvis du ikke har et verksted, velge et sted i nærheten av ditt hjem eller leilighet. Det spiller ingen rolle hvor plasseringen er så lenge du tar valpen til samme sted hver gang.
 4. 4
  Ros valpen for en godt utført jobb. Når valpen lykkes går på do i hennes utpekt sted, ros henne, klappe henne og gi henne en godbit. Løftet om en belønning vil oppfordre henne til å utføre den samme gode oppførsel igjen.
  • Ros og godbit bør gis til valpen umiddelbart etter at hun går på do, mens hun fremdeles er i hennes bad spot. Hvis du venter, vil hun knytte ros med noe annet.
  • Hvis du roser valpen før hun har gått på do, kan hun bli forvirret.
 5. 5
  Vet hvordan de skal håndtere ulykker. Når valpen har en ulykke inne i huset - og hun sikkert vil - ikke overreagere ved å rope på henne eller skremme henne. Avbryte henne mens hun gjør sin virksomhet ved å plukke henne opp og tok henne umiddelbart til hennes bad spot. Når ferdig å gå på do der, belønne henne.
  • Hvis du finner et rot bak sofaen eller et annet sted i huset ditt, er det for sent å disiplinere valp. Ikke gni nesen i det, hun vil bare bli forvirret og redd, og hun vil ikke forstå hva du prøver å lære henne.
  • Rengjør søl opp grundig, siden hvis området fortsatt lukter urin valper vil instinktivt ønsker å gå på do der igjen.

Trene en valp til å spille pent

 1. 1
  La valpen leke med andre valper. Valper naturligvis lære å sosialisere ved å leke med andre valper. Veldig små valper vet ikke at de kan skade andre med sine tenner. De lærer ved å spille, når en valp biter en annen valp for hardt, valpen yelps og slutter å spille. På denne måten valpene lære å kontrollere hvor hardt de bite.
 2. 2
  Motvirke en valp fra bite deg. Lek med valpen måten en annen valp ville, av kiling henne og bryting med henne før hun begynner å nappe på deg. Når hun biter hånden, la ut en høyfrekvent bjeff, akkurat slik en annen valp ville. La hånden din går slapp og slutte å spille. Valpen skal lære at når hun biter, gjør hun ikke får oppmerksomhet lenger.
  • Valpen vil nok prøve å gjøre opp for bittet ved nuzzling og slikker hånden din. Prise henne i en søt stemme og belønne henne med en godbit, så fortsette å spille med henne. Hun vil lære at å spille pent blir belønnet.
  • Aldri klaske en valp å la henne smerter i retur. Bruke fysisk straff mot en valp vil bare gjøre henne redd for deg.
 3. 3
  Gi valpen tygge leker. Valper elsker å bruke sine tenner, og de må bli lært at menneskelig hud er ikke for å tygge. Gi rikelig med valp-safe tygge leker for valpen å gnage på i løpet av spilletid.
  • Når valpen begynner nipping på huden din, sette en tygge leketøy i munnen hennes. Dette vil lære henne at hun skal tygge på leken i stedet for hånden.
  • Gjør det samme hvis valpen nips på hælene og anklene når du går rundt. Stopp vandre og gi henne en tygge leketøy. Hvis du ikke har et leketøy hendig, bare stoppe. Når hun begynner å spille pent, ros henne.
  • Hvis hun griper noe av deg, distrahere henne og og bytte varen for en av hennes egne leker i stedet.
 4. 4
  Ansett en time-out-området. Hvis valpen er å ha problemer med å lære å ikke bite, kan du trenger for å lage en time-out-området, et sted hvor du tar henne til å lære henne at hvis hun ikke kan spille fint, har hun ikke får spille. Sperre av et hjørne av hennes lekerom og ta henne der umiddelbart når hun biter.
  • Ikke bruk valpens kasse som en time-out-området. Hun skulle aldri knytte blir kasse med straff.
  • Etter at valpen har vært i gang ut i noen minutter, ta henne tilbake for å spille med familien. Belønne henne når hun spiller pent. Hvis hun biter igjen, gi en høyfrekvent bjeff og ta henne rett tilbake til tiden ut. Hun etterhvert vil lære å ikke bite.
 5. 5
  Lær valpen å leke med barn. Barn beveger seg raskt, lage høyfrekvente lyder og er ofte på ansiktet nivå med valper. Valper og barn kan ha mye moro sammen, men de må læres opp til å spille riktig. Hvis valpen blir vanskelig med et barn, satte henne i gang umiddelbart. Sørg for at barna vet hvordan de skal plassere pent, også.
  • Fortell barna ikke å provosere valpen. Fortell dem at valper er skjøre, og de liker ikke å ha ting fast i ansiktet. Valpen skal aldri truet eller gjort å føle seg usikre.
  • Lære barna hvordan man skal håndtere valpen når hun nips. Fortell dem aldri å klaske henne, men å gi henne en time out i stedet.
  • Valper bør læres opp til å i det minste tolerere og ignorere andre husdyr også. Lær valpen at du er mer interessant enn pet kanin / katt / høns, og aldri gi ham muligheten til å jage eller trakassere andre kjæledyr.

Undervisning en valp til å sitte, opphold og komme

 1. 1
  Start med å lære valpen hennes navn. For å trene valpen effektivt, sørge for at hun vet navnet hennes. Si navnet hennes tydelig. Når hun ser på deg, gi henne en godbit. Fortsett å gjøre det før hun får vite at når du sier navnet hennes, hun skal se på deg. Nå kan du bruke navnet hennes før utstedelse andre kommandoer.
 2. 2
  Lær valpen å sitte. Dette er en av de enkleste atferd for å lære en valp, og nesten alle valp kan lære hvordan du gjør det. Trikset er å få valpen til å assosiere det lov å plassere baken på gulvet med lyden av stemmen din som sier "sitte". Fortell henne til å "sitte" på en klar, fast, men vennlig stemme. Når hun gjør det, gi henne en godbit.
  • Praktisere ofte. Sittende kan praktiseres innvendig, utvendig, og hvor som helst du tar valpen. Carry godbiter med deg slik at du kan slå noen øyeblikk til en treningsøkt.
  • Til slutt fase ut de behandler slik at valpen kan sitte på kommando uten belønning.
 3. 3
  Lær valpen å bo. Nå som hun kan sitte, lære henne å bli sittende. Det er en litt mer komplisert prosess, men det samme kommando og belønning systemet brukes. Fortell hunden din til å sitte, og når hun gjør det, si "bli" og vent noen sekunder. Hvis hun beveger seg, fortelle henne til å "sitte", så prøv igjen. Når hun lykkes forblir, belønne henne med godbiter og ros.
  • Etter at hun har lært å bo på ett sted i ca 10 sekunder, begynner å gå bort etter at du fortelle henne å bo. Hvis hun følger deg, snu deg rundt og fortelle henne til å "sitte". Si opphold og gå bort igjen. Pass på å belønne henne når hun får det riktig.
  • Noen valper reagerer godt på en hånd signal med "stay"-kommandoen. Holde opp hånden hver gang du sier "bo." Til slutt valpen kan være i stand til å bo uten å høre verbal kommando.
 4. 4
  Lær valpen å komme. Det er enklest å gjøre dette med en partner. Har noen holde valpen sofakroken eller verksted. Se på valpen og si navnet hennes. Når hun ser på deg, si "komme" med klar stemme, og har din partner løslate henne. Si navnet hennes igjen hvis hun ikke synes å vite hva du skal gjøre først. Når hun gjør henne veien til deg, belønne henne med ros og godbiter. Gjenta dette til hun vet at "komme" betyr at hun skal løpe til deg.
  • Gjør det morsomt for valpen å komme til deg med klapping, smilende, og handle begeistret når hun gjør. Lær henne at kommer til deg er det beste hun kan gjøre.
  • Øv på "come" kommandoen ofte i en rekke situasjoner. Det er viktig at valpen vet å komme når hun heter, slik at når hun er i en farlig situasjon hun ikke ender opp med å bli tapt eller skadet.

Undervisning en valp å gå i bånd

 1. 1
  La valpen bli lei før turen. Valper har en tendens til å trekke på sine bånd fordi de er fulle av ekstra energi og glade for å være ute. Hvis det er mulig, dekk valpen ut ved å leke med henne før du setter henne i bånd for dagen.
 2. 2
  Lære henne å stå stille mens du setter bånd på. Valper ofte blir glade når det er på tide å gå utenfor, hoppe opp på sine eiere og bjeffer i påvente av å gå på tur. Dette problemet kan gå på i år hvis du ikke løser det når valpen er fortsatt ung. Hvis hun bjeffer og hopper på deg når du plukker opp i bånd, vente til hun er helt rolig før du setter den på. Gjør dette om og om igjen til hun får vite at hun ikke vil komme til å gå utenfor til hun oppfører seg.
 3. 3
  Bruk rødt lys, grønt lys metode. Begynn å gå med valpen utenfor. Når hun går videre og trekker på leiekontrakten, stanse. Vente for henne å snu, sier "kom", og når hun er på din side, fortelle henne til å "sitte". Belønne henne med en godbit, og deretter fortsette å gå. Gjenta prosessen til hun lærer å gå sammen med deg i stedet for å dra i båndet.
  • Når valpen går ved siden av deg, belønne henne ofte så hun vet det er der hun skal gå.
  • Fortsette å bruke rødt lys, grønt lys metode for et par uker. Det kan ta litt tid før hunden lærer ikke å trekke deg nedover gaten.

Tips

 • Hold regler og grenser konsekvent hele tiden. Hvis hun ikke er tillatt på sofaen, så hun har aldri tillatt på sofaen. Mener det du sier, gi henne motivasjon til å følge (godbiter, belønning), og være fast og være rettferdig. Valpen vil føle seg trygg og vet nøyaktig hva du kan forvente fra deg.
 • Bruk stemmen din til å fortelle henne hvordan du føler deg. Bruk en dyp stemme når du vil valpen til å slutte med det hun gjør, og en fast stemme når du trener eller sjef.

Advarsler

 • La aldri barn være uten tilsyn med hundene.
 • Ikke bruk fysisk vold på hunden din. Beware trenere som råder deg til å klask eller kjefte på hunden din.