Wkino

Hvordan trene en hund for harejakt

Jakt er en naturlig hjørnetann instinkt, og det er egentlig ingen bedre måte å nyte denne sporten da med hjelp av menneskets beste venn. Den mest effektive type hund for Rabbit Jakt er en jakthund hund (spesielt beagler) og den beste tiden å begynne å trene er som en valp. Hvis du vil at hunden skal lære å jakte kaniner, husk å ha litt tålmodighet (og en lomme full av godbiter!)

Trinn

Hvordan trene en hund for harejakt. Den beste alderen for å begynne å trene er mellom seks og åtte uker.
Hvordan trene en hund for harejakt. Den beste alderen for å begynne å trene er mellom seks og åtte uker.
 1. 1
  Den beste alderen for å begynne å trene er mellom seks og åtte uker. Valper i denne alderen har en kort oppmerksomheten span så husk å fortsette å trene mellom 10-15 minutter for to eller tre ganger om dagen.
 2. 2
  Scatter biter av godbiter gjennom tunet og la valpen til å snuse rundt for å finne dem. Dette hjelper valpen lære å spore en duft. Det hjelper også å ta et stykke kjøtt og dra det et par meter slik at valpen kan lære å følge en duft sti.
 3. 3
  Når valpen er 12 til 16 uker, kan du begynne å bruke en tam kanin for jakt praksis. I en stor, lukket område, introdusere hund og kanin. La hunden snuse kanin grundig mens du holder kanin av scruff.
 4. 4
  Slipp kanin. Instinktivt, bør hunden jage etter den. Ros hunden hvis hun begynner å bjeffe eller bay mens jage den.
 5. 5
  Fjern kanin når det begynner å bli lei av å kjøre eller hvis du ser valpen å være aggressiv. Sørg for å ikke la hunden din å skade kaninen.
 6. 6
  Gjenta prosessen med masse ros hver gang valpen kjører kanin til utmattelse.
 7. 7
  La valpen løpe med eldre, trente hunder. En gang i en pakke valpen vil prøve å manipulere de andre hundenes oppførsel. Gjør dette til valpen sporer og baying på kaniner uten behov for ros eller oppmuntring.

Tips

 • Hvis ikke kan få en tam kanin, kunne kaninpels eller flaske kanin duft brukes til å trene valpen til å spore dufter.
 • Alltid ros hunden for godt arbeid. Hunder vil alltid svare bedre på positiv forsterkning (dvs. behandler, sier "god gutt!")
 • Hvis du tar valpen ut med andre gode jakthunder som det vokser du kan gå glipp av trinn 1 til 6. Det vil lære svært raskt.

Advarsler

 • Ikke bruk en vill kanin for trening, som en vill kanin kan skade valpen.
 • Ikke begynne å trene i et åpent område. Valper, spesielt jakthund raser, er veldig nysgjerrige og vil veldig enkelt følge en annen sti og bli borte. Betale full oppmerksomhet og holde treningen plass vedlagt.