Wkino

Hvordan trene en hest til å gjenkjenne kommandoer

Kommandoer, kan gis med stemmen, kroppsspråk, men leietauet, utfall linje eller pisk, eller være ridning hjelpemidler som hender, ben, sete og vekt.

Trinn

Hvordan trene en hest til å gjenkjenne kommandoer. Begynn med enkle fysiske kommandoer som kroppsspråk og berøre hesten.
Hvordan trene en hest til å gjenkjenne kommandoer. Begynn med enkle fysiske kommandoer som kroppsspråk og berøre hesten.

Å lære en hest en ny kommando

 1. 1
  Få hester tillit. Hesten må være trygg og glad for å være sammen med deg.
 2. 2
  Begynn med enkle fysiske kommandoer som kroppsspråk og berøre hesten. Ved å sette en lett berøring på leietauet og si med kroppsspråk 'Jeg kommer til å gå denne veien "hesten vil gjette hva de skal gjøre.
 3. 3
  Forsiktig korrigere eventuelle feil handling. Du bør stoppe hesten og prøv igjen.
 4. 4
  Gi masse ros når hesten gjør det rette. Dette er hvordan hesten lærer at handlingen var riktig.
 5. 5
  Gjenta øvelsen. Bare fordi hesten en handling en gang betyr ikke at han er lært det. Han gjettet riktig handling og deretter fikk ros, men vet ikke om den ros var for å gå fremover eller for å se på deg.

For å endre en kommando på en annen.

 1. 1
  Gi den nye kommandoen tydelig. Si "gå på".
 2. 2
  Gi den gamle kommandoen. Sett forsiktig press på leietauet og gå fremover.
 3. 3
  Se hesten nøye. Når han får vite at "gå på" betyr at du i ferd med å be ham om å gå fremover, vil han gå fram raskere. Gi ham masse ros når han gjør dette. Til slutt vil han gå fram når du bare si "gå på".
 4. 4
  Overfør dette tidlig trening til salen. Gi den nye kommandoen (leg) og deretter den gamle kommando (gå på).

Tips

 • Alltid ende på en positiv tone, så det er hva hesten husker.
 • Det er best å lære en hest enkle kommandoer når han er fortsatt et føll. Trening kan starte så snart føll og mor har tillit til deg.
 • Gi hesten en advarsel om at du er i ferd med å gi ham en kommando. I salen dette kan være å samle tømmene, på bakken kan det være 'Aaaaand' eller annen vokallyd. Dette vil få hesten konsentrere seg og han vil reagere raskere.
 • Hvis hesten ikke klarer å forstå gå tilbake til noe tilkoblede og lettere at hesten kan gjøre. Dette vil øke hestens tillit.
 • Ikke bli frustrert. Hold deg kjølig, er at spesielt viktig rundt hester.
 • Denne artikkelen har brukt kommandoer for å gå fremover, men denne teknikken kan brukes til andre kommandoer.
 • Hold treningene korte, 5-30 minutter, spesielt for et føll eller unggutt.

Advarsler

 • Ikke egen dam og føllet å gi et føll trening. Trene føllet på morssiden.
 • Ikke bruk et hode krage på en svært ung føll som deres meningsmåling området er delikat for de første dagene. Bruk en body wrap (en klut som går rundt føllet bryst og rumpe i en figur av 8)
 • Ikke være harde når korrigere en uønsket handling. Hesten er forvirret og ikke dårlig oppførsel og hester er svært sensitive