Wkino

Hvordan træ en nål og knyt en knute

Threading en nål og feste tråden med en knute er det første skrittet for enhver syprosjekt du er ferdig for hånd. Prosessen er den samme enten du tre en liten eller stor nål. Lær hvordan du træ en nål og knyt en knute ved hjelp av to ulike metoder.

Trinn

Hvordan træ en nål og knyt en knute. Velg riktig nål for tråden din.
Hvordan træ en nål og knyt en knute. Velg riktig nål for tråden din.
 1. 1
  Velg riktig nål for tråden din. Nåler kommer i mange forskjellige størrelser, og det er viktig å velge en med et øye, eller en åpning, stor nok for tråden du bruker.
  • Vurder å kjøpe en pakke med nåler i mange forskjellige størrelser, slik at du kan prøve noen til du finner en som er riktig størrelse.
  • Hvis du trenger hjelp til å finne ut hva nål å bruke, som en selger på stoff eller sy butikken der du kjøpte forsyninger.
 2. 2
  Redusere lengden på tråden du trenger. Et stykke tråd lengre enn 36 inches (91 cm) kunne bli viklet som du syr, men en kort stykke tråd kunne kjøre raskt, og du vil bli bedt om å tre nålen igjen før du vet ordet av det. Bestemme lengden som passer best for ditt prosjekt.
  • Hvis du ikke er sikker på hvor lenge å kutte tråden, feile på siden av en kortere lengde, du kan alltid træ nålen med mer tråd senere, men en sammenfiltret stykke tråd kan være smertefullt å rette ut.
  • Klippe tråden i en 45-graders vinkel med en skarp saks vil skape et punkt som er lettere å træ gjennom nålen.

Metode en: træ nålen og knyt en knute med fingrene

 1. 1
  Sett tråden gjennom nåløyet. Hold nålen mellom tommel og pekefinger med øyet peker opp. Hold tuppen av tråden mellom tommelen og pekefingeren på den andre hånden. Sett tråden gjennom nåløyet.
  • Hvis du har problemer med å se nåløyet, slå på en lys lampe for å gi bedre sikt.
  • Fukte tuppen av tråden med tungen din, deretter utflating det med leppene, skaper en stivere spiss som er lettere å sette inn i øyet.
 2. 2
  Trekk tråden gjennom nålen. Trekk flere inches av tråden gjennom nåløyet, slik at du har en sjenerøs halen hengende ned. Dette bidrar til å holde nålen fra å bli uten gjenger som du arbeider på å knytte den knuten.
 3. 3
  Hold den andre enden mellom tommel og pekefinger. Kontroller at tråden ikke sklir gjennom nålen mens du griper den andre enden.
 4. 4
  Vikle tråden rundt fingeren. Bruk tommelen til å holde den løse trådenden på plass mot pekefingeren din. Bruk den ledige hånden til å vikle tråden en gang rundt pekefingeren, slik at du har en komplett løkke av tråd rundt fingeren.
 5. 5
  Gni ut løkken. Bruk tommelen til å begynne å gni ut løkken mot pekefingeren din. Fortsett å gni og rulle den mot tuppen av fingeren, deretter forsiktig skli den av, holde løkken intakt.
  • Ut løkken skal nå være pakket rundt seg selv som et vintre, med slutten poking ut fra sløyfen.
  • Hvis loopen kommer ugjort, prøv igjen. Øvelse gjør mester med denne metoden.
 6. 6
  Tre løkken inn i en knute. Bruk fingrene til å ta tak i trådenden stikker opp fra sløyfen. Hold den andre siden av tråden, som fortsatt skal tres gjennom nålen, mellom tommelen og pekefingeren på den andre hånden. Trekk tråden fra begge sider med begge hender slik at løkken krymper og blir en knute.
  • Hvis loopen ikke knute, det betyr at tråden var ikke ordentlig vevd sammen på punkt 4. Gjenta prosessen og fokusere på å skape et vevd loop.
  • For en større knute, gjenta prosessen, slik at knuten faller inn i vevet tråden loop. Når du krympe løkken inn i en knute det skulle falle rett over den første knuten.
  • For en mer holdbar strand av tråden, bruker dobbel tråd metoden. I stedet for å forlate en hale etter at du tre nålen, trekk tråden gjennom og hold tråden tipsene sammen. Følg de samme retninger for å binde en knute med en tråd, holde de to trådene sammen gjennom hele prosessen.

Metode to: træ nålen og knyt en knute med en threader og nål

 1. 1
  Sett Nåletrederen gjennom nåløyet. Den spisse, bøyelig metall stykket skal presse gjennom øyet og fjære tilbake inn i formen på den andre siden, noe som gir et større hull som til om tråden.
 2. 2
  Plasser tråden gjennom treing. Hold tuppen av tråden til threader og sette den gjennom hullet. Ta tak i enden av tråden og trekk den gjennom threader slik at du har et par inches av halen hengende gjennom treing.
 3. 3
  Trekk threader ut av nåløyet. Rygg sakte treder ut av øyet. Som det kommer ut av øyet vil det trekke tråden gjennom, også. Ta threader ut av enden av tråden. Din nål skal nå være gjenget.
 4. 4
  Vikle tråden rundt nålen. Hold den lange ende av tråden vinkelrett på nålen. Vikle tråden rundt nålen to ganger. For en tykkere knute ved å vikle den rundt tre ganger.
 5. 5
  Trekk tråden looper mot øyet. Trekk forsiktig såret tråden løkker ned nålen for øyet, og deretter fortsette å trekke løkkene føres over hele lengden av tråden.
 6. 6
  Knytte knute. Når du har nådd enden av tråden med tråden loop, stramme den inn i en knute.

Tips

 • Ikke alle velger å knyte en knute på tråden deres. En alternativ metode er å gjenta den første masken flere ganger gjennom de samme hull (det vil si å "tikk" it).
 • Andre mennesker foretrekker å bruke en løkke i stedet. Dette gjøres ved å knytte en enkel knute (den første knuten brukes mens knyte skoene...), sy ett sting, men ikke å trekke det gjennom fullt, og passerer nålen gjennom løkken mellom knute og stoff.

Advarsler

 • Hold nåler i en sak eller nålepute for å unngå å miste dem i teppet eller mellom sitteputer.

Ting du trenger

 • Needle
 • Tråd
 • Skarpe sakser
 • Threader (valgfritt)