Wkino

Hvordan topdress en plen

Hvis du tenker hagen din trenger litt hjelp for å gjøre det ser bra ut, kan det være lurt å lære å topdress en plen. Denne enkle prosessen, best utført i høst, kan bidra til å fjerne lave flekker forårsaket av råtnende røtter og drenering problemer. Det kan også hjelpe enda bakken hvis du har problemer med tunneling dyr som føflekker. Selv om plenen har ingen merkbare problemer topdressing det kan gi næring til sunn gress.

Trinn

Hvordan topdress en plen. Vurdere om plenen er grunn for lufting.
Hvordan topdress en plen. Vurdere om plenen er grunn for lufting.

Lufte plenen

 1. 1
  Vurdere om plenen er grunn for lufting. Du bør lufte plenen hver 2 til 3 år. Denne prosessen fjerner små plugger av jord fra bakken og lar nye næringsstoffer, jord, luft og vann for å komme til røttene av eksisterende anlegg. Hvis plenen er stor, kan det være lurt å bryte den opp i mindre segmenter og gjør en annen hver år.
 2. 2
  Velg en tut. Lei en tut hvis du ikke har en. Du kan finne manuelle modeller, samt modeller som du kan trekke bak en riding gressklipper. Hvis du har en liten plen, kan du selv vurdere ventilasjonsanleggene at stroppen på skoene dine. Du bare gå rundt plenen din og stikke hull i den med såler på ventilasjonsanleggene.
 3. 3
  Kjør luftingsapparatet enn plenen.

Klargjør topdress materialet

 1. 1
  Vurdere hva slags jord du har. Den type jord du har, bestemmer hvordan du topdress en plen, fordi du ønsker å balansere ut din jord. For eksempel bør en tung leirjord har nok av sand lagt til topdress materiale for å gi ytterligere drenering.
 2. 2
  Bland topdressing i trillebår eller en annen stor container. En grunnleggende mix er 3 deler sand med tre deler leirjord og en del torv. Juster dette for å tillate din jordtype. Arbeid blandingen til den er så fri for klumper som mulig.
 3. 3
  Bruk hjemmelaget kompost bare hvis du vet at det har ingen luke frø i den. Ellers kan du bare være å plante flere luker i hagen din.
 4. 4
  Pass på at sanden er kalk gratis. Ikke bruk sea sand for topdressing.

Påfør topdressing

 1. 1
  Bruk en spade eller hendene til å spre topdressing materiale over plenen. Ikke bekymre deg hvis det er ikke engang på dette punktet. Påfør ca 3 til 4 pounds (1,5 til 2 kilo) topdressing per kvadrat verftet / meter. En god tommelfingerregel er å ikke ha topdressing mer enn en tomme tykk i hvilket som helst sted.
 2. 2
  Ta baksiden av en rive eller et topdressing verktøy som kalles en lutt og arbeide det topdressing materialet inn i gresset til jord nivå. Det bør ikke være synlig gjenværende topdress når du er ferdig med dette trinnet.
 3. 3
  Fyll lav kapasitet. Husk å la tuppen av gresset utsettes for luft. Hvis du legger ned for mye topdress, fjern det.
 4. 4
  Sow nye gressfrø i bare flekker i plenen etter at du topdress. De ekstra næringsstoffer og frisk jord kan hjelpe det spire og slå rot raskt.

Gjenta prosessen om nødvendig

 1. 1
  La topdress å bosette seg. Vent en regndusj eller strø plenen for å forenkle prosessen.
 2. 2
  Legg litt mer topdress materiale, om nødvendig, til lave steder. Vær forsiktig så du ikke helt dekke gresset. Rake topdress materiale slik at den dekker de lave flekker.

Ting du trenger

 • Luftingsapparatet
 • Sand
 • Leirjord
 • Torv
 • Trillebår eller noen annen stor container
 • Spade
 • Rake eller topdressing lutt
 • Gressfrø (valgfritt)