Wkino

Hvordan tenne en brann i en peis

Opptenning i peis er generelt sett på som en lett oppgave. På grunn av dette, kan et flertall av folk glemmer noen viktige skritt i prosessen som vil hjelpe dem nyte sin brann bedre. Hva kunne ha vært en fin kveld ved bålet kan lett bli en røyk fylte rommet. Her er en anbefalt metode som hvis de følges, skal bidra til å gjøre ild hyggelig fra start.

Trinn

Hvordan tenne en brann i en peis. Kontroller at spjeldet er åpent.
Hvordan tenne en brann i en peis. Kontroller at spjeldet er åpent.

Metode 1: starte en brann med en rist

 1. 1
  Kontroller at spjeldet er åpent. Demperen er en enhet som styrer mengden av luft som strømmer gjennom skorsteinen. Det er passasje eller kanal for røyk i en skorstein. Føler inne i skorsteinen eller pop hodet inne for å se på spjeldet med en lommelykt. Det bør være en spak som du kan prøve å flytte den ene eller den andre. Én retning vil lukke spjeldet, den andre vil åpne den - sjekk for å se at spjeldet er åpent, ellers røyken vil helle tilbake inn i rommet. Dette er mye enklere å gjøre før opptenning i det. Når du har bestemt at spjeldet er åpent, er du klar til å komme i gang.
 2. 2
  Hvis din peis har glassdører, åpne dørene 30 minutter før du tenner brann. Dette vil gi innsiden av peisen for å komme til romtemperatur. Kald luft er tyngre enn varm luft, så hvis utsiden er for kaldt, kan det skape en elv av kald luft strømmer ned gjennom pipa og inn i peisen, og fanget der ved dørene. Ved å åpne dørene og la noen varm luft fra rommet ditt til å stige opp pipa, kan det være nok til å starte utkastet som beveger seg oppover.
 3. 3
  Sjekk utkastet. Tenn en fyrstikk nær åpningen av røykgassen og se om utkastet kommer ned eller går opp. Hvis det fortsatt kommer ned, må du finne en måte å reversere utkast og få det til å gå opp. Under ingen omstendigheter kan du fyre med utkastet kommer ned. En metode er å bruke en startblokken (StarterLogg er en merkevare - brekke av en fjerdedel av en pinne) eller en kommersiell voks log (for eksempel Duraflame eller Pine Mountain). Disse vil lyse og være tent, og skaper litt varme inne i brennkammeret og hjelpe utkastet start oppover, og de brenner med litt røyk:
  • Stenge spjeldet. Dette vil stoppe luft fra å komme ned og skyve luft inn din stue.
  • Sett blokken på baksiden av peisen spade, tenn den og legger den opp inne i peisen nær flue åpningen. Hva du prøver å gjøre er å varme den øvre delen av peisen.
  • Når du har varmet den (du må bruke prøving og feiling for å finne ut hvor lang tid denne prosessen er) sakte åpne spjeld og med flaks og dyktighet vil du finne at den varme og ild fra din lille blokken vil tvinge luften opp skorsteinen. Når utkastet har fullt reversert (du vil høre luften suger ild og varme fra startblokken), kan du trygt fyrer.
 4. 4
  Sett opp basen av brann med avis og andre knusk. Avis eller knusk vil hjelpe lys brannen og skape masse flammer i begynnelsen.
  • Krølle opp fire eller fem sider av avisen i lys bunter og legg dem på rist som sengetøy. Ikke bruk for mye, eller du vil generere en masse unødvendig røyk.
  • Hvis du ikke har avis, kan du bruke for å skape flammer. Knusk er lett, tørt materiale som tørr mose, strå, små kvister, eller en avis som tar en gnist. Knusk blir tent første og brenner svært raskt. Nøkkelen er å få nok knusk under opptenningsved slik at kindling begynner å brenne.
 5. 5
  Stable opptenningsved på knusk din i et rutenett, og skaper et stabilt grunnlag for større stokker. Opptenningsved tar fyr lettere enn store tømmerstokker, hjelpe generere en større flamme i begynnelsen og opprettholde brannen i en lengre periode.
  • Pass på å stable din kindling horisontalt. Dette betyr å legge den ned flat, ikke stå opp på slutten. I tillegg la hullene for luften å passere gjennom. Air er drivstoff til en brann.
  • Legg det sammen i lag, kryss og tvers. Stable to eller tre større biter av opptenningsved på toppen av avisen, og deretter to eller tre flere stykker på toppen av de på en vinkelrett vinkel, og skaper en slags rutenett. Fortsett å stable mindre biter av opptenningsved på nettet, hver nye nivåer vinkelrett på den siste.
 6. 6
  Stable en eller to større logger seg på toppen av opptenningsved basen. Avhengig av opptenningsved plassering, kan du være i stand til å passe et par logger over opptenningsved sikkert.
  • Vanligvis velge mindre stokker enn større funn. Større loggene kan kjøle bedre og mer moro å brenne, men de har større areal, noe som gjør dem vanskeligere å ta fyr. To loggene som er på størrelse med en er nesten alltid å foretrekke.
  • Stable veden høyst til to tredjedeler av høyden av peisen. Du ønsker ikke brann å rase ut av kontroll når du tenner den.
 7. 7
  Tenn avisen først. Av pinnene lysene fra det. Se røyken nøye for den første halvtimen. Røyken skal være nesten umulig å oppdage om det er utkastet rett opp pipa.
  • Hvis røyken fra skorsteinen blir svart, er brannen ikke får nok oksygen. Bruk din peis poker å løfte tre stabelen nøye, bare lirke den opp litt, som jekkes opp en bil. Ta vare her - alt du trenger å gjøre er å tillate litt luft for å komme under den. Hvis din seng av kull under risten er for høy, kan du bruke poker til å spre dem ut under brannen, og etterlater et par inches av luftrommet.
  • Hvis røyken er grå, er det meste av brennbart materiale opp gjennom skorsteinen i stedet for å brenne.
   • Du har sannsynligvis ikke fyre ovenfra.
   • Du kan ha brukt våte veden.
   • Brannen blir for mye oksygen. Ja, dette er forvirrende - brannen er en hårfin balanse mellom luft og drivstoff. Når det er for mye oksygen, har brannen en hard tid å fange tak i drivstoff, og kan gjøre mer røyk enn normalt.
 8. 8
  Åpne et vindu litt. Hvis du fortsatt har problemer med å få en god utkast på peisen, og det kommer røyk inn i rommet igjen, prøve å åpne et vindu omtrent en tomme. Dette fungerer best hvis vinduet er på en vegg på motsatt side av peisen, med få hindringer - vil du ikke ønsker å ha folk sittende mellom vinduet og peis. Noen ganger bryter dette en slags "damp lås" på rommet og lar røyken til å stige opp pipa.
  • Hvis folk er mellom peis og vindu, vil de bli avkjølt fordi peisen vil begynne å suge luft opp. Det vil begynne å trekke hardt fra vinduet, noe som vil skape en strøm av kald luft som løper mellom vinduet og peis.
  • Hold ut av veien og la det gå - noen ganger hvis skorsteinen er ikke høy nok, er dette den eneste måten å få utkastet kjører godt og holde røyken ut av rommet. Resten av rommet skal holde deg varm, det er bare utkastet banen som vil være litt kaldt.
 9. 9
  Legg virkelig store stokker. Hvis du prøver å nyte en kveld, kan du være sikker på at brannen vil gå en stund uten tending ved å bygge det riktig å starte med. Når brannen går bra, bør du begynne å se noen rød, glør under brannen.
  • Som de mindre tre fangster og brann brenner varmt, ta en større, lår-sized stykke tre. Sett at på toppen av ilden nøye, å være så sikker som mulig at stabelen ikke lener seg fra side til side en hvilken som helst retning.
  • Jo større treet tar en stund å ta fyr, men når den gjør det, vil det brenne i lang tid uten at du trenger å komme opp og røre den eller flytte den rundt. De glør vil holde ting varmt, og du bør være fin og toasty for et par timer på denne måten.
 10. 10
  Rør veden ned minst en halv time før du ønsker det til å gå ut. Bryte den opp med poker og prøver å spre det ut så mye som mulig over området av brennkammeret. Jo tynnere det er spredt, jo raskere vil det brenne opp og gå ut. Sjekk etter at brannen er slukket å sørge for at glørne og glør er alle døde. I så fall stenges, slik at du ikke mister verdifull hjem varme gjennom skorsteinen hele dagen lang.

Metode 2: starte en brann uten en rist

 1. 1
  Sett to store tømmerstokker - Jo større jo bedre - Parallelt ca 15 inches hverandre. Sørg for at de er vinkelrett på panelet i de lukkede glassdørene, eller peis åpning. Disse store loggene vil være sengen av brannen og inneholde glør å mate den.
 2. 2
  Plasser en cross-bar over de to store vedkubber. Denne loggen bør være omtrent den diameter av underarmen, og det skal hvile parallelt med ruten i glassdør eller peisåpningen, nærmere åpningen av peisen.
  • Dette cross-bar vil holde den andre ved og holde en luftventilen åpne der brannen kan trekke frisk luft for å mate den fra undersiden.
 3. 3
  Krølle aviser (ikke glanset papir) på bunnen av peisen. Alternativt, kan du bruke andre knusk som tørket kvister eller trespon som base.
 4. 4
  Plassere noen opptenningsved på toppen av avisen. Ikke legg noe større stokker eller drivstoff på toppen ennå. Hvis du kan stable opptenningsved i et rutenett mote, ha massevis av plass i mellom for luften å passere gjennom.
 5. 5
  Tenn ilden fra avisen eller knusk. Sørg for at tenne begynner å brenne - du vil ønske å høre knitrende lyder.
 6. 6
  Plassere noen logger inn mellom de store vedkubber på toppen av cross-bar. Igjen, bør disse loggene være (omtrent halvparten av diameteren på underarmen din, hvile parallell vidd cross-bar Hold denne ordningen til alle tider:. To stokker, en cross-bar på toppen og brensel holdt av cross-bar.

Tips

 • Hvis du fortsatt har problemer med utkastet, er det mulig skorstein ikke er høy nok, eller brennkammer er for stor eller for liten. Hvis du har en kort skorstein, prøve å få et par forlengere - vanligvis kan du få dem fra peis butikker, eller steder hvor de selger mur forsyninger. Bruk litt taket lapp til å feste den til den eksisterende skorsteinen. Du kan også prøve å ta av gnistfanger - noen ganger toppene er plassert for nær den lukkede delen. Bruk litt mesh, som hardcloth over toppen av åpningen for å fange større gnister og glør, men la den øverste av. Dette kan også bidra til en vanskelig utkast situasjon.
 • Hvis den kalde luften strømme inn, bruk en hårføner. Bare åpne flue og sikte den varme luften fra tørketrommelen opp skorsteinen, vil den kalde luften reversere.
 • Pass på å bruke tørr ved for ilden. Våte veden er vanskeligere å brenne. (Det vil brenne, skjønt, så hvis det er en nødsituasjon, kan du brenne det vått.)
 • Sjekk vindhastigheten. Hvis det er over 20 km / h, og lukk dørene på peisen din. Den kalde luften vil synke ned i skorsteinen, slik at varm luft og kald luft å sirkulere, og derfor ikke slik at eventuell brann å utvikle.

Advarsler

 • Ikke la en ild som brenner i peisen uten tilsyn. Alle slags uventede ting kan skje - det kan være en lomme med fuktighet eller saft inne i en logg som kan få den til å sprette med varmen. Hvis det spretter ut over skjermen, og ender opp på teppet eller møbler, heller enn på peisen, kan du våkne opp til en ubehagelig overraskelse.
 • Pass på at utkastet fungerer før opptenning.
 • Invester i et par brannsikre hansker (sveising hansker vil fungere) i tilfelle et stykke av brennende tre faller ut, og du må hente den umiddelbart.
 • Vær sikker på at skorstein og ildsted er skikkelig rengjort og vedlikeholdt. Sjekker for sprekker en gang per år vil sikre at du ikke har brann rømmer skorsteinen og belysning rammen av hjemmet ditt. Det ville ikke være bra. Eliminere kreosot buildup (oljesot) fra innsiden av skorsteinen vil holde deg fra lidelse en pipebrann, som er en forferdelig ting - veldig vanskelig å sette ut, og svært ødeleggende. Se hvordan å inspisere en peis skorstein.

Ting du trenger

 • Knusk som avis
 • Opptenningsved
 • Wood
 • En enhet å starte branner (fyrstikker, lighter, etc...)
 • Peis verktøy (poker, spade, tang, osv.)