Wkino

Hvordan temme marsvinet ditt

Holder marsvinet ditt kjører bort? Rokker det når du klapper den? Betyr det bare bo i det bur hele dagen? Vel, ikke nå lenger hvis du holde lesing.

Trinn

Hvordan temme marsvinet ditt. La marsvinet ditt blir vant til sine omgivelser.
Hvordan temme marsvinet ditt. La marsvinet ditt blir vant til sine omgivelser.
 1. 1
  La marsvinet ditt blir vant til sine omgivelser. Marsvin er nysgjerrige dyr, så dette kan ta litt tid. Ikke prøv å håndtere marsvin eller bry det i løpet av denne tiden.
 2. 2
  I løpet av noen timer, eller når den har slått seg ned, ta en godbit og putte den i hånden. Godbiten kan være noe sånt som en drue, eller en liten, renset stykke selleri. La marsvinet ditt snuse godbit fra afar og være tålmodig. Etter hvert nysgjerrighet vil være til stor og vil komme å ta en matbit.
  • Hvis de ikke vil spise ut av hånden din på forhånd, la marsvinet ditt til å bli vant til ditt nærvær ved å være rundt mens de spiser.
 3. 3
  Være rolig når du er rundt dem. Tregere pust og ikke stirre dem rett i øynene. De kan se direkte øyekontakt som et tegn på trusler.
 4. 4
  Når marsvinet ditt blir brukt til å lukte din, begynner å stryke ryggen. Ikke legg press på kjæledyret ditt. For mye press kan skremme den og gjøre det ubehagelig. Bare klappe den forsiktig i lang tid før det ikke spent opp hver gang du stryker ryggen.
 5. 5
  Plukk opp marsvinet ditt. Plasser hånden under det magen og løfte opp, støtte foran og bak. Sett det på fanget og strøk det lett. Se om du kan berolige marsvin å sove.
 6. 6
  Når du har gjort det, la den bli vant til å bli plukket opp og satt på den fang. Hvis du vil, kan du prøve å holde den nær brystet. Så lenge det er behagelig, det vil ikke tankene.

Tips

 • Husk å gi daglig oppmerksomhet til det eller det kan miste tillit til sin eier.
 • Dont være høyt og gjøre dramatiske bevegelser, da dette kan skremme dem.
 • Sett din hånd i kjæledyret bur være forsiktig med å gjøre noen brå bevegelser. Marsvin er nysgjerrige vesener og til slutt vil komme over for å sjekke deg ut. De kan bare snuse hånden eller kanskje til og med gi deg noen kyss.
 • Hvis det begynner å gjespe eller klikk tennene som betyr at det er sint. Pakk den i en liten hånd håndkle (som en burrito) til det roer seg.
 • Bare sette bur i når den er temmet. Hvis ikke, er du gjør ditt kjæledyr mer og mer sjenert ved å gjøre det.
 • Det kan være lurt å forhaste å holde eller håndtere marsvinet ditt, men du må vente på det å venne seg til deg. For startere bare sitte i nærheten av det og forsiktig snakke med det før det blir mer selvsikker. Deretter prøver å mate den litt mat ut av hånden din.

Advarsler

 • Ikke påfør stort press. For mye kan gi marsvinet ditt en skade eller mulig død. Noen har dødd på grunn av dette.