Wkino

Hvordan ta vare på påfugler

Påfugler er spektakulære og herlig kjæledyr, mest egnet for gårder og landlige omgivelser. De er alltid et skue når hannene begynne å spankulere rundt med sine halefjær utvidet! Menn er ofte referert til som "påfugler, 'mens kvinner blir ofte referert til som" peahens.' Mange enkle kaller begge kjønn 'påfugler' eller 'peafowl.'

Trinn

Hvordan ta vare på påfugler. Gi en rastehytte ligner på en liten skur eller låve.
Hvordan ta vare på påfugler. Gi en rastehytte ligner på en liten skur eller låve.

Bolig

 1. 1
  Hold kyllinger varm. Hold damer i et oppvarmet areal for de første 4-6 ukene av sitt liv. Det er generelt en god idé å starte med en temperatur på ca 95 ˚ F og reduser temperaturen med ca 5 ˚ / uke. Men dette kan variere sterkt avhengig av tid på året og din geografiske plassering.
  • Hold et øye med dama kroppsspråk å gjenkjenne den beste temperaturen. Når kyllingene er kaldt, vil de klynge sammen. Når de er varme, vil de prøve å komme så langt bort fra varmekilden som mulig. Den beste temperaturen vil være når ungene kan bevege seg fritt uten å stille noen av disse problemene.
 2. 2
  Bygge en stor penn. Dette er nødvendig hvis du ønsker å holde påfugl fra flyr unna. Det bør være minst 8 meter høy, eller høyere, for å sikre at påfugler er i stand til å fly og / eller luft halene fritt. Hønsenetting er greit for både vegger og tak. Taket bør også bue eller komme til et punkt på steder der det vil være høyere enn resten.
  • Pass på at hvis du får en mannlig, pennen er bred og lang nok for ham til å vise sine fjær fullt når han struts. Ikke gjør dette vil resultere i ødelagte fjær eller andre skader.
 3. 3
  Gi en rastehytte ligner på en liten skur eller låve. Gjør det inne eller koblet til de viktigste kuppet for din fuglene til hønsehus og / eller hekker i. Det kan være lurt å sette en varmende lys i dette området og seng den med halm. Gi lofts for påfugler å stå på og vanlig abbor. Pass på å sjekke hele penn for steder hvor vaskebjørn, rev eller andre små skadedyr kan komme i.
  • Hvis du har en pest problem, bør du vurdere å plassere en radio nær påfuglen penn. Hold den på hele tiden. Rovdyr og skadedyr er mindre sannsynlighet for å gjøre seg kjent hvis de hører menneskestemmer.
 4. 4
  Ikke la dine påfugler streife fritt. Selv påfugler hevet fra chicks vil sjelden bortkommen langt fra der klekket, har de en tendens til å slå semi-wild hvis overlatt til sine egne enheter. Sørg for å holde dem i et lukket område hvis du har strenge eiendom linjer, eller er redd for å miste påfugl.
 5. 5
  Aldri overcrowd påfugler. Ikke bare fører dette til en ubehagelig og ulykkelig liv for peafowl ditt, men det kan føre til alvorlige sykdomsutbrudd, noe som gjør det til et dårlig økonomisk beslutning for deg. Du bør ha ca 80 kvadratmeter med plass per fugl.

Fôring

 1. 1
  Gi mat og vann retter. Ved hjelp av hengende mat retter (hengende fra taket av kjeder) har en tendens til å holde mus fra å komme inn i maten. Holde vannet forhøyet eller beskyttet på noen måte så godt slik at du ikke får avføring i den. Alternativt kan du bruke en 3 eller 4 gallon bøtte for vann.
 2. 2
  Mater kyllingene. Påfugl kyllinger bør få en høy protein diett for sine første tre månedene av livet. Se etter et spill Bird fôr smuldre på ca 25 til 30% protein. Som de blir eldre, begynner å avvenne dem av crumble, for mye protein i en voksen påfugl kan forårsake alvorlige ben misdannelser..
 3. 3
  Begynne å avvenne dine kyllinger fra forvitre. Etter tre måneder, bør ungene være avvent til enten spill fugl feed eller spill fugl pellets (Merk at pellets er best for fugler i bur med wire bunner). Dette kan vanligvis gjøres ved hjelp av en 6 ukers overgang tidsplan, men du bør være oppmerksom på responsen til dine unger. Hvis de slutter å spise fôret, fortsette å gi dem hva de vil spise og prøve igjen en annen dag. De seks ukers program er som følger:
  • Uke 1: 3 deler smuldre til en del voksen mat.
  • Uke 2: 2,5 deler smuldre til en del voksen mat
  • Uke 3: 2 deler smuldre til en del voksen mat
  • Uke 4: 1,5 deler smuldre til en del voksen mat
  • Uke 5: en del smuldre til en del voksen mat
  • Uke 6: 0,5 del smuldre til en del voksen mat
  • Uke 7: All voksen mat.
 4. 4
  Gi dine påfugler sporadiske godbiter. Mens for mange godbiter kan føre til helseproblemer, gi dine påfugler litt noe spesielt nå og da kan være nyttig i å holde dem fra avvik eller å hjelpe dem svelge medisinen. Å behandle påfugl, vurdere å gi ham frukt, grønnsaker, brød, usøtet korn, hundemat eller kattemat. Ikke gi dem små bein, da de kan kvele.

Helse

 1. 1
  Hold påfugler sunt. Helsekontroller er veldig bra (med testing som passer), når du henter din nye påfugl, og hvert år deretter, for å se etter og forebygge vanlige sykdommer.
 2. 2
  De-orm dine påfugler. Bur påfugler bør gis ormekur minst hver annen måned (oftere ved behov). Frittgående påfugler bør gis ormekur minst en gang hver tredje måned. Det finnes en rekke produkter som kan brukes for ormekur. Imidlertid er de fleste av dem beregnet for hunder, katter, høner, kalkuner, eller kuer. Her er noen som du også kan bruke for påfugler:
  • Piperazin. Dette er en generell wormer som kommer i flytende eller pille. Væsken kan settes i vann og brukes til de-orm en haug med yngre fugler på en gang. Pillen må være kraft matet til påfuglen.
  • Ivomec. Ivomec er en svært effektiv, generell bruk wormer. Det er imidlertid ikke effektive mot capillaria ormer. Hvis du velger å bruke Ivomec, anbefales det at du veksler mellom Ivomec og Panacur (Panacur er spesielt effektiv mot capillaria ormer). Legg merke til at disse to aldri bør gis samtidig. Alternativ hvilken du bruker hver gang du de-ormen. http://www.peafowl.org/ARTICLES/21/
  • Ivermectin Storfe wormer. Dette er vanligvis brukt til ormen avlsdyr. Det kan være gjemt i en godbit og gitt til påfuglen eller kraft matet.
 3. 3
  Hold et øye for eksterne parasitter. I tillegg til ormer og interne parasitter, kan eksterne parasitter som lus forårsake problemer med ditt småfe.
  • Lus. Disse insektene lever hele sitt liv på verten, fôring på huden, skalaer, og fjær rusk. Hvis lus er funnet på fugler, bør alle fugler i flokken din behandles med en trygg plantevernmiddel.
  • Midd. Disse feilene er mer motstandsdyktig mot sprøytemidler enn lus. Hvis du finner midd, må du behandle fugler hver 10. dag for 4 til 5 uker. Deretter anbefales det å behandle din flokk månedlig før du er sikker på at midd har forsvunnet.
  • Chiggers. Chiggers feed på lår, bryster, vinger, og vent, noe som resulterer i røde scabby flekker på fugler. Å behandle, må du behandle hele penn / område bebodd av fuglen.
 4. 4
  Se for protozo sykdommer. Protozoer er encellede organismer som kan forårsake infeksjoner og annen sykdom i en rekke dyr. Noen viktige å se opp for med påfugler er:
  • Koksidiose. Dette er vanligvis bare funnet i fugler 3 til 12 uker gamle. Det er ikke smittsomt. Den mest fremtredende symptom er svart, vannaktig avføring. For å dempe, behandle med en coccidiostat eller en sulfa narkotika lagt til fôret. Det er en god idé å legge forebyggende medisiner til dine peafowls 'mat mens de er av en utsatt alder.
  • Histomoniasis. Chicks mellom 5 og 14 uker gamle er mest sannsynlig bli påvirket av dette. Symptomer inkluderer vannaktig gulaktig avføring, tretthet, og svakhet. Det er smittsomt. Å behandle, bruke metronidazol eller kobber sulfat å behandle.
  • Leucocytozoonosis. Denne protozo angriper de hvite blodcellene av fugl. Symptomer inkluderer alvorlig anemi, feber, svakhet, tap av matlyst, og vanskeligheter med å gå. Det er generelt overføres av knott og sviknott, som begge rasen i strie strømmer. Det anbefales å holde fugler innendørs under den aktive sesongen av disse insektene. Hvis du har et problem, vil behandlingen kreve en sulfa narkotika eller clopidol.
  • Pigeon Malaria. Her er det de røde blodcellene i fugl som blir angrepet. Symptomer omfatter svakhet, tap av matlyst, og til slutt død. Som Leucocytozoonosis, er Pigeon Malaria overføres av sviknott. For å forebygge denne sykdommen, sørg for å holde insekt nivåer under kontroll og gi fuglene et lavt nivå av antimalariamiddel medisinering av Clopidol hvis du er bekymret for dem å bli påvirket.

Tips

 • Se for rovdyr som rev og vaskebjørn. Disse kan muligens drepe dine påfugler og spiser eggene sine.
 • Hvis du har en hekkende kvinne, gir et stort, rent dekk med midten fylt med halm. Disse bør være plassert innenfor det tre-ly. Hun vil legge sine egg der. Hvis du ikke oppgir dette, vil hun bare legge dem på gulvet der de kan bli tråkket på eller spist av vandrende rovdyr.
 • Når du skriver inn i coop, se og være sikker på at påfugler ikke komme ut. Carry et kosteskaft hvis du må. Få en lås som låser opp uten å bruke en nøkkel, og låser bak deg når du lukker døren. Hvis påfugler får taper, vil de trolig fly inn i et tre eller helt bort. De kan også begynne å kjøre med flokker av ville kalkuner, som de er nære søskenbarn av påfuglen.
 • Lag din egen mat. Hvis du ikke finner fugl spillet mat eller foretrekker å ikke bruke det, du gjør din egen mat for påfugl din. For å gjøre dette, mate påfugler en blanding av kylling pellets og blandet korn (bygg, hvete, ris). Corn feed er også akseptabelt. Du ønsker kanskje å legge litt hundemat (for større hunder) inn i blandingen.
 • Pass på at buret er stort nok for en mann å spankulere (vise sine halefjær) og fly rundt. Gir høy abbor i hver del av coop.
 • Ikke skremme dine påfugler. De er veldig hoppende fugler, og kan skade seg selv ved å fly inn i veggene i taket av sine kabinetter gjentatte ganger.
 • Vær oppmerksom på at påfugler kan parre seg med så mange som seks peahens i en paringstiden.

Advarsler

 • Påfugler 'høylytte samtaler er et problem hvis de oppbevares i urbane områder.
 • Peahens er svært utsatt for rev angrep, spesielt hvis jakt etter damer. Hannene er bedre i stand til å forsvare seg og vil lett fly inn trær, derfor er det ofte et overskudd av mannlige påfugler sammenlignet med peahens.
 • Unngå å mate sjokolade, kaffe eller alkohol til dine påfugler som disse kan være giftig.
 • Ikke holde to mannlige påfugler i samme coop. De kan og vil kjempe med hverandre, og døden er den vanligste utfallet av disse kampene.
 • Unngå tilgang til metallgjenstander som mynter, leker, negler, loddes eller løs ledning.
 • Selv påfugler kan holdes med vanlige kyllinger, blackhead, forårsaket av en bakterie som overføres med rundormer, er vanlig i påfugler holdt med dem. Det er å foretrekke å huse de to artene separat.
 • Siden de sjelden har sine vinger klippet, kan det være lurt å holde påfugl i en stor coop.

Ting du trenger

 • Hønsenetting
 • Wood
 • Nails
 • Kyllingpellets / frø
 • Hundemat
 • Frukt / grønnsaker
 • Halm / Hay / eller andre lignende senger
 • Forhøyede mat / vann retter