Wkino

Hvordan ta vare på fisken din (tanker)

Alle forskjellige former, størrelser og farger. Pigger, haler, pop øyne, you name it, fisk har det. Fisk er kult. Men hvordan ser du etter dem? Alle disse vann kjemikalier, levende mat, og næringsliv om å sette to fisk i samme tanken høres ganske skummelt. Men ikke svette det... bare lese denne guiden! Den inneholder all informasjon du trenger på å ta vare på de første finnene. Denne guiden tar deg gjennom å kjøpe fisk, sette dem i tanken din, og leter etter dem.

Trinn

Hvordan ta vare på fisken din (tanker). Avgjør om du vil tropisk eller kaldtvannsfisk.
Hvordan ta vare på fisken din (tanker). Avgjør om du vil tropisk eller kaldtvannsfisk.
 1. 1
  Avgjør om du vil tropisk eller kaldtvannsfisk. Kaldtvannsfisk inkluderer gullfisk og ørekyt. Det er zillions av tropiske fisk, fra engel fisk til Corydoras steinbit. Kaldtvannsfisk er vanligvis litt mer hardfør, og vil overleve de første par feil.
  • Start med billig fisk, selv om du har råd dyre. Billig de er billig fordi de er svært vellykket i sine naturlige omgivelser eller så komfortabel i fangenskap at de selv avle jevnlig, og i begge tilfeller, ikke dør enkelt på vei til og i dyrebutikker. Får noe aktivt og ganske skjønt.
  • Ikke begynn med saltvannsfisk. De krever og forståelse er så mye mer komplisert. Plus, vannet du må jobbe med, og at det kan lekke er rotete, sakte etsende for metall, og ledende. Hvis du tror du vil ha en saltvann tank, får en mellomstor tropisk fisk tank med noen planter og se om du kan holde det i perfekt orden først for et år eller så.
 2. 2
  Bestem hva slags og hvor mange fisk du ønsker.
  • Undersøkelser før du setter arter sammen. Er noen fisk kompatible, andre ikke. Man kan spekulere i at fisken ville nyte noen aktivitet i sitt liv, så får ikke bare en. (Fisken trenger ikke være samme art, for noen territoriale fisk, er det best at det ikke er en pansret steinbit kan være en god "følgesvenn" for et slikt beist..)
  • Kontroller at du kan gi noen spesialisert omsorg fisken trenger. For eksempel forskjellige fisk trenger ulike matvarer, og noen fisk krever hyppigere vedlikehold enn andre. Eie fisk er et stort ansvar.
  • Noen fisk er helt fornøyd med flak og kan mates med en automatisk mater, som gjør det mulig å la tanken uten tilsyn for en uke eller to (forutsatt at fisken er liten, slik at vannet ikke trenger meget hyppig utskiftning).
 3. 3
  Få en passe stor tank. Slå opp minimum tank størrelse for hver fisk.
  • For, kjøpe en tank med 20 liter for de første gullfisk og 10 liter for hver ekstra gullfisk.
  • For mindre ferskvannsfisk, får en gallon per tomme av voksen fisk.
  • Jo større ferskvannsfisk krever mer plass. Volumet av en fisk, og således, omtrent, den mengde mat forvandler avfall, øker ikke med sin lengde, men med tredje potens av dens lengde. Derfor kan du ha to eller tre Neon Tetras, som vokser til bare en tomme eller så, per gallon av vann, men tre eller fire store seks-tommers cichlids ville være mer enn nok for en femti-gallon tank (forutsatt at de aren ' t veldig territoriale, og da de kanskje tror bare én eller to er nok!)
  • Aktive svømmere som vill-type gullfisk og og tetra bør ha en tank mange ganger sin kroppslengde. I en liten tank, vil langsomme svømmere som fancy dobbel-tailed gullfisk og siamesiske kampfisken fortsatt være lykkelig.
 4. 4
  Kontroller at du har alt riktig utstyr-, varmeovner (for tropisk fisk), vann balsam, test kit, etc.
 5. 5
  Sett opp tanken og.
 6. 6
  Sett fisken i. Bare legge til noen få fisk til å begynne med, og sakte bygge opp bestanden. Legge for mange fisk på en gang kan overbelaste filtreringssystem.
 7. 7
  Utfør delvise vannbytter ukentlig. 20-30% er et bra beløp. For å gjøre en forandring vann, får en grus vakuum og hevert ut noe avfall i substratet. Dette vil trekke ut vann på samme tid. Erstatte vannet med vann fra springen din, men husk å behandle det med en vann conditioner.
 8. 8
  Teste vannet regelmessig. Kontroller at du har 0 ammoniakk, 0 nitritt, og under 40 nitrat.
 9. 9
  Mate fisk to eller tre ganger om dagen.
 10. 10
  Overvåk fisk. Mens de spiser, sitte og faktisk observere dem. Se etter noe rart: skiftende farge, faller av finnene, ødelagte haler, etc. Også, sørge for at alle fiskene dine får sammen.
 11. 11
  Prøv å ikke stresse fisken. Dette inkluderer å putte hånden i tanken når du ikke trenger det, berøre dem, eller hoppe i nærheten av tanken.

Tips

 • Kjøp en flytende test kit, i motsetning til de strimler. Flytende kits er mye mer presis og mindre sannsynlighet for å feile enn kits som bruker strimler.
 • Ikke bytte ut filteret. Filteret er der de fleste av de gunstige bakterier liv, og erstatte patronen skaper en opphoping av ammoniakk som kan drepe din tank.
 • Levende planter kan forbedre vannkvaliteten og gjøre din tank ser mer naturlig.
 • Prøv å huske å rense tanken en gang i uken for å holde fisken frisk og tanken ser presentabel.

Advarsler

 • Ikke bland klovnefisk med andre arter.
 • Hvis Tanken rommer mindre enn 2,5 liter, ikke bruk en varmeovn. Hvis du gjør det, vil du bli sakte koke fisken. Få en større tank, slik at du kan ha plass til all fisken din.
 • Rengjør aldri noe som vil være forbundet med tanken din med såpe, vaskemiddel eller vaskepulver. Disse vil umiddelbart drepe fisk. Meget giftig.
 • Luftrensere kan også være svært giftig.
 • Ikke la ut skiftende vannet litt. Hvis du ikke gjør det, giftstoffer bygge opp, noe som gjør tanken usunn og fremme ordensforstyrrelser algevekst.