Wkino

Hvordan ta vare på et hus kanin

Alle har hørt om kaniner, søte, energiske bunter av lek og moro. Men huset kaninen er en kjepphest som er bare så vidt begynt. Det er den beste måten å ta vare på kaninen din - den vil bli behandlet som en av familien. Huset kaniner har en levetid på 8-12 år, mens kaniner som bor i kalvehytter har en forventet levealder på 1-3 år. De kan løpe rundt hele huset, og nyte så mye frihet og mosjon som en katt eller hund. Men du må gjøre det riktig, gjør at alle, inkludert bunny, vil være trygg, glad og sunn. Denne artikkelen forteller deg hvordan du gjør nettopp det.

Innhold

 • 1 trinn
  • 1.1 Ny Rabbit
   • 1.1.1 Før du kjøper en kanin
   • 1.1.2 Får en Kit (baby kanin)
   • 1.1.3 Velge en voksen Rabbit
   • 1.1.4 Rett etter at du får Rabbit
   • 1.1.5 Liming med Bunny din
  • 1.2 Basic Needs
   • 1.2.1 Mat
   • 1.2.2 Leker
 • 2 tips
 • 3 Advarsler
 • 4 Relaterte Googles

Trinn

Hvordan ta vare på et hus kanin. Skille fakta fra fiksjon.
Hvordan ta vare på et hus kanin. Skille fakta fra fiksjon.

Nye kanin

Før du kjøper en kanin

 1. 1
  Lær om kaniner. Små fakta kan gjøre en stor forskjell. Lær fra pålitelige kilder, for eksempel et par bøker, eller offisielle websider. Men husk folk gjenta den gamle kaninen myter, dekket i neste trinn.
 2. 2
  Skille fakta fra fiksjon. Det er fortsatt mange myter om kaniner. De mest vanlige (og eventuelt farlig) er:
  • Kaniner trenger ikke selskapet. Denne er absolutt søppel. Kaniner ha selskap. Hvis du ikke tror du kan tilbringe mye tid (minst 3 timer) med ham hver dag, bør du vurdere å få to kaniner.
  • Kaniner er lykkeligere som bor utenfor. Sannheten er nøyaktig det motsatte. Utenfor, er det farlig, noen ganger kaldt / varmt / regnfull / mye vind, og kaninen kan potensielt dø av skrekk, og dette kan skje hvis de er ekstremt redd.
  • Kaniner er svært lite vedlikehold. Dette er den verste grunnen mulig å få en kanin. De krever samme grad av omsorg som katter. De krever en vannskål, en høy kvalitet kanin mat, grønne grønnsaker hver dag, leker, så mye trening som en hund, og en sandkassen, og ikke minst selskap. Også spaying / kastrering kjæledyret ditt (som er absolutt nødvendig, med mindre du vet at du skal avle fra kjæledyret ditt i fremtiden, og du vet du kan finne gode hjem for settene) koster mer enn sterilisering / kastrering en katt eller en hund.
  • Kaniner er best mates med en all-pellet kosthold. Dette er feil. Alle kaniner må ha konstant, døgnet rundt tilgang til ferskt høy (timotei høyet er best for voksne kaniner) minst tre store never frisk, variert grønne grønnsaker hver dag, og en begrenset mengde av pellets. Unngå at kaninen døgnet rundt tilgang til pellets, som de vil trolig bli overvektig og usunn. Også unngå kanin matvarer med lyse farger, nøtter, frø og frukt i dem, da disse vanligvis er høy i sukker og karbohydrater.
  • Kaniner trenger ikke mosjon. De trenger så mye trening som en katt eller en hund-små kaniner trenger like mye trening som større. Husk de trenger også mental stimulering, noe som kan være utstyrt med leker og en rekke matvarer, så vel som å spille med ledsagere.
  • Kaniner liker å bli kost med. Ser Kaniner som søte små kuler av lo, og så de fleste antar de liker å bli kost med og klemte. Dette er feil, kaniner er mer sannsynlig å være redd for å bli faktisk klemte. Noen kaniner tåler å bli klappet for lange perioder av gangen, og de ​​fleste vil nyte det i korte perioder, noen ganger også nipping deg når du slutter, men de vil bli skremt hvis du plukker dem opp, klemme dem, og kysse dem.
 3. 3
  Bestem hva slags kanin du ønsker. Bestem om du vil ha en stamtavle, en mann eller en kvinne, en voksen eller et kit (baby) og hvilken størrelse kanin. Hvis du ønsker en stamtavle, bestemme hvilken rase du vil ha. Husk å bruke pålitelige forskning kilder. Internett er som regel det beste alternativet.
 4. 4
  Bestem hva slags sted du ønsker å få din kanin fra. En redningssentral? En oppdretter? En dyrebutikk? Kanskje du har en venn som har kanin har nylig hatt kits (baby kanin).
 5. 5
  Finn en god veterinær. Dette er et viktig trinn. Du vil ønske å gi kaninen en check-up når du kjøper ham, spay / neuter ham når han er gammel nok, får sine vaksiner gjort, og ha noen å henvende seg til i en nødssituasjon, samt å ha ham sjekket opp hvert år. Finn en veterinær som har hatt god erfaring med kaniner og små dyr, som deres omsorg er forskjellig fra katter og hunder, og driften er mer vanskelige og vanskelig. Hvis du føler deg usikker med en veterinær, ikke velger dem.
 6. 6
  Kjøp alt utstyr. På denne måten når den nye kjæledyr kommer hjem, vil alt være helt klart, og han kan flyttes rett inn med minimum oppstyr. Du vil trenge:
  • En "base". Huset ditt kaninen vil bruke mye tid utenfor hjemmet hans base, men han bør ha et trygt sted, noe som er helt "hans" å sove i og trekke seg tilbake til når han føler seg irritert eller usikre. Dette kan være et bur (sørg for at den er stor og han kan komme inn og ut lett) eller en hundegård.
  • Sengetøy. Eksperimentere med ulike typer underlag som halm eller avis. Se hva som fungerer best for din nye kanin.
  • En søppel boksen. Kan det være lurt å eksperimentere med søppel boksene når kaninen kommer. Noen kaniner foretrekker bokser med omslag, eller sidene kan være for høyt eller for lavt for ham. Få en katt søppel boksen, og sørg for at den er stor nok for kaninen å ligge i komfortabelt. Som du allerede har bestemt omtrent hvilken størrelse du ønsker, dette burde ikke være for vanskelig. Men hvis du er usikker, kan du få søppel boksen etter å få kaninen, som du må vente å se hva hans foretrukne "toalettbesøk spot" er uansett. Det er også en god idé å få flere bokser, som kaninen vil være i stand til å løpe rundt i hele huset og kan ikke gidder å gå hele veien til den andre enden av huset hvis han bare kan gjøre sin virksomhet akkurat hvor han er.
  • Kullet. Experiment. Foretrekker noen kaniner silica kattesand, foretrekker noen makulert papir, noen foretrekker kutterflis (ikke furu eller sedertre), noen foretrekker halm eller høy. Bare sørg for at det ikke klumper seg, og det er ikke laget av leire, da disse kan skade din kanin ved svelging eller pustet inn
  • En skål for mat. Sørg for at den er tung (keramikk er vanligvis best) som de fleste kaniner gjerne tipse maten boller over. Pass også på sidene er høye nok til å holde maten i, men lav nok til kaninen din å spise komfortabelt.
  • En vannflaske eller bolle. Noen ganger kan du få en av disse med buret, men det er fortsatt en god idé å få en, bare i tilfelle. Det er mer naturlig for kaninen å drikke fra en bolle, selv om disse kan bli slått over, i motsetning til vannflasken. Vannflasken kan være irriterende for kaninen din.
  • Sengetøy. Prøv å unngå de fleste sagflis, som din kanin kan puste dem i ved et uhell. Hvis du må få sagflis, unngå seder og furu, og andre duftende spon. Andre muligheter er makulert papir, halm og høy.
  • Mat. Finn en god kvalitet, ingen-tilsetningsstoffer, ikke-duftende mat. Pellet matvarer er vanligvis best, som din kanin kosthold vil bli supplert av andre ting, som for eksempel høy og grønnsaker. Unngå vitaminer som et supplement til din kaninens kosthold. Friske kaniner egentlig ikke trenger dem.
  • Leker. Få en rekke leker. Du kan gjøre noen selv, men sørg for at du får leker som har ulike formål, som ulike kaniner nyte forskjellige leker. Prøv å ta med:
   • En grave leketøy. Dette kan være en pappeske fylt med strimlet avis, halm, høy eller vev. Du kan sprenge med små godbiter (et lite stykke eple, banan, en usøtet kornblanding for eksempel en enkelt Cheerio, etc.).
   • En tygge leketøy. Det beste du kan muligens få en kvist av ubehandlet epletre. Du kan også ha en kvist fra et annet tre, men sørg for at det ikke er giftig først, og la det tørke i minst seks måneder. Epletre, imidlertid ikke som trenger denne behandlingen. Bare sørg for at det er rent og ubehandlet.
   • Et leketøy med mellomrom for å gå inn. For små kaniner, er en toalettrull stor. Du kan også få en stor pappeske og kutte bunny-størrelse hull i den i ulike høyder.
  • Hay. Muligens den viktigste i en kanin eierens liv. Kaninen kan spise det, bruke det som sengetøy, grave i det, til og med bruke den som søppel! Så det er viktig å bruke god høyet. For voksne er timotei høyet alltid best. For virkelig unge kaniner, er alfalfa bra.
  • En reise boksen. Du trenger dette når du plukker opp kaninen og når du går til veterinæren. Sørg for at den er stor nok for kaninen din å vandre rundt i.
 7. 7
  Gjør alle i huset klar over hvordan man behandler kaninen. Dette er spesielt viktig hvis du har små barn. Gjøre alle klar over at kaniner hater å bli plukket opp, og vise dem hvordan å plukke opp en kanin korrekt, da kaniner kan slite og bryte sin egen rygg, forårsaker en dødelig lammelse, hvis plukket opp feil. Gjøre alle klar over at de ikke bør la menneskemat i kaninens rekkevidde, og de bør aldri jage, slå eller kjefte på kaninen.
 8. 8
  Rabbit proof huset. Dette betyr å sørge for ingen skade kan mulig komme til kanin når han hopper rundt i huset. Kaniner kan tygge ledninger. Sørg for at elektriske ledninger, pc ledninger og kabler er dekket eller utilgjengelige.
 9. 9
  Få noen ramper. Din kanin, å være et hus kanin, vil bli gitt tilgang til nesten overalt. Dette inkluderer sofaer og lenestoler, selv om han ikke skulle være tillatt på flater der næringsmidler tilberedes eller spises.

Får en kit (baby kanin)

 1. 1
  Gå til stedet du valgte å få kaninen fra. Ta deg god tid, ser rundt hele plassen. Når du finner et kull du liker utseendet på, spør oppdretter / dyrebutikken eier / venn hvis du kan se foreldrene. På en redningssentral, kan dette ikke være mulig, imidlertid.
 2. 2
  Se på foreldrene, tar notere sin størrelse, farge, temperament og helse. Husk at de indikerer hvor stor kaninen vil bli når han vokser opp, samt hvilken farge han vil bli, hva ørene vil være like, og hans personlighet, samt andre ting. Kanskje leke med foreldrene for å se hvordan de oppfører første hånd.
 3. 3
  Spør eieren av foreldrene om deres personlighet og temperament. Det er mulig de opptrer annerledes med deg fordi du er en fremmed, eller fordi de har et kull med kits å se etter.
 4. 4
  Hvis foreldrene virke som den type kanin du vil, se på settene. Sjekk deres helse, livlighet, aktivitet og lek. Prøv ikke å gjøre dem oppmerksom på at du er der ennå.
 5. 5
  Sjekk deres helse. Pakkene bør:
  • Har rene, lyse øyne, som ikke har slim, en skorpe, etc. i eller i nærheten av dem.
  • Har rene ører, uhindret av voks, og de ​​bør ikke lukter dårlig.
  • Ha rent, untangled pels, og ingen flått, lopper eller andre parasitter på huden deres. Sjekk dem over alt. De bør ikke lukte vondt noe sted.
  • De bør ikke ha noe i pelsen rundt anus. Hvis de gjør det, er det en antydning av store helseproblemer, og det kan være en god idé å se på et annet kull.
  • De bør ikke være slapp og ikke reagerer, men de bør ikke være altfor hakkete / trembly heller.
 6. 6
  Observere hvordan de reagerer på deg. Ikke velg kaninen som cowers mot sin mor, selv om du synes synd på den. Det vil føre til kjærlighetssorg og sorg for dere begge senere. Det er best å velge den kanin som hopper mot deg og snuser deg.
 7. 7
  Velg din favoritt kaninen! Sørg for at den er sunn, glad og trygg. Annet enn det, det er rent ditt valg.
 8. 8
  Sett din favoritt kaninen i en travel boks. Den må ha litt vann i det for ham å drikke.

Velge en voksen kanin

 1. 1
  Gå til uansett hvor du velger å få din nye kjæledyr fra. For voksne kaniner, redning sentre er vanligvis best, som de er ofte kullet trent, sterilisert / kastrert og helse-sjekket allerede. Også, vil du få tilfredsstillelse fra å lagre en bunny som kan ha hatt en dårlig start i livet.
 2. 2
  Se på alle de voksne kaniner. Sjekk for å sikre at de virker fornøyd, og sørge for at de er friske også.
  • De bør ha rene, lyse øyne. Det bør være noe som slim eller en sprø substans i eller nær øyet.
  • Deres ører skal være rent og unclogged av voks eller fremmedlegemer. Sjekk for øremidd og sørge for at ørene lukter ikke.
  • Pelsen skal være ren og untangled. Sjekk deres hud for parasitter som flått, lopper, etc. Sørg for at de ikke lukter noe sted på kroppen sin.
  • Det skal ikke være noen fremmedlegemer i det generelle anal området. Dette kan være en indikasjon på alvorlige helseproblemer.
  • De bør ikke være slapp og ikke reagerer, men sørg for at de ikke er altfor nervøs eller skjelving heller.
 3. 3
  Velg din favoritt bunny. Ta deg god tid, husk, du skal tilbringe de neste åtte årene eller så av livet ditt med denne kaninen. Når du finner din favoritt kaninen, spør eieren om hans personlighet og vaner.
 4. 4
  Spill med kaninen. Finn ut om han liker deg. Husk at han vil handle litt forskjellig fra vanlig med deg, som du er en fremmed.
 5. 5
  Sjekk for å se om han har hatt sine vaksiner og blitt sterilisert / kastrert. Hvis han har, vil det spare deg for masse tid og penger. Sørg for at han har hatt alle de nødvendige vaksinasjoner.
 6. 6
  Spør hva slags mat han er lei og hva kullet han bruker. Det er best å fortsette å bruke den samme, som han kan være motvillige til å bruke søppel / mat ellers. Du kan endre det gradvis, blande i litt av din foretrukne mat / søppel på en gang. Spør hans alder.
 7. 7
  Hvis kaninen virker frisk og glad, satte ham i en travel boks. Den må ha litt vann i den.

Rett etter at du får kanin

 1. 1
  Ta din ny pet rett til veterinæren hvis du kan. Hvis dette ikke er mulig, gå videre til det neste trinnet og ta seg så fort som mulig. Få ham sjekket over å sørge for at han ikke har fått noen helseproblemer, og stille eventuelle spørsmål du har. Hvis det er en voksen kanin, og han har ikke blitt sterilisert / kastrert eller vaksinert, få det gjort. Husk at etter kastrering / kastrering, kan han nødt til å overnatte på veterinærer.
 2. 2
  Ta kjæledyret ditt hjem. Ikke prøv å stryke ham / henne eller plukke ham / henne opp ennå, bare satte ham i hans hjem base, som skal være klar, med alt på plass. Ha en sandkassen i det, bare i tilfelle, men husker han kanskje ikke liker stedet hvor det er.
 3. 3
  Se ham. Se hvor han gjør sin virksomhet, og husk at stedet. For nå, la den være der. Se hvordan han reagerer på lekene, hvilke som han trives aller best, hvilke som han ignorerer fullstendig. Selvfølgelig kan han bare sitte i et hjørne i noen minutter, deretter spise, så legge seg ned. Ikke forstyrr ham, uansett hva han gjør.
 4. 4
  La ham i hans hjem base for et par dager. Hver dag, finne tid til å sitte ved siden av kaninen og snakke med ham i en lav, rolig stemme. Begynn å søppel-trene ham.
 5. 5
  Pass på at du regelmessig trimme kjæledyret kanin klør. På denne måten hvis du eller noen ønsker å holde ham eller la ham løpe fritt, vil han ikke tilfeldigvis forårsaker noen skade.

Liming med kaninen din

 1. 1
  Når han synes vant til deg å snakke med ham, nær alle dørene i rommet hjemmebasen er. Hvis en inngang har ingen dør, finne en måte å midlertidig blokkere det.
 2. 2
  La din kanin ut av sin hjemmebase. Ikke løfte ham ut, bare åpne døren til det. Sitte i midten av rommet, gjør noe rolig som å lese, lytte til rolig musikk, skriving, osv. Kanskje har noen sunne grønnsaker (gulrøtter, brokkoli, spinat, etc.) med deg.
 3. 3
  La kaninen hoppe rundt på sin fritid. Ikke gjør ham komme til deg, og ikke bevege seg for mye. Han vil til slutt hoppe over til deg, nysgjerrig. Når han slipper, ham snuse deg, så gi et lite stykke (kanskje like stor som en miniatyr) av vegetabilsk. Hvis han synes forsiktige, være i ro, kanskje snakke rolig. Ikke flytt for fort. Hvis han kommer, hopp over neste trinn.
 4. 4
  Vent. Hvis han fortsatt ikke ta grønnsak, bare sette den ned og gå tilbake til din aktivitet, ignorerer ham. Da han til slutt kommer til maten, la ham spise det da, har en annen liten brikke. Hvis han kommer over til å spise det, holde stille, snakke rolig.
 5. 5
  Når han er ferdig med å spise, sakte stryke ham på hodet. Hvis han holder seg fortsatt eller senker hodet til bakken, holde det gående. Hvis han flinches eller rømmer, stoppe og gå tilbake til din aktivitet. Hvis han biter deg, tyster høyt, som i kaninen språk dette indikerer smerte, og det vil gjøre det klart for ham at han såret deg.
 6. 6
  Holde det gående. Tidvis tilby ham et lite stykke grønnsak, tidvis hjerneslag ham, noen ganger ignorere ham fullstendig. Hvis han hodet-butts deg, han ønsker oppmerksomhet! Stroke ham hvis han gjør dette.
 7. 7
  Gjenta dette hver noen dager.
 8. 8
  Behandle kjæledyret kanin med kjærlighet og øm omsorg. Lær om kaninen din: er din kanin alltid på jakt etter oppmerksomhet og elsker å bli plukket opp, eller er hun en sjenert og foretrekker å bli spilt med på hennes nivå? Vis dem at du elsker dem ved å spille med dem og mate dem deres favoritt godbiter.

Grunnleggende behov

Mat

 1. 1
  Sørg for at han har en konstant kilde til høyet. Dette er en verdifull kilde til fiber, er nødvendig for å en kanin kosthold.
 2. 2
  Ved innføring av nye grønnsaker / frukt, gi ham et lite stykke først for å sikre at det ikke rokke hans delikate magen.
 3. 3
  Gi behandler sjelden, og sørge for at de er friske. De fleste butikk-brakt behandler er faktisk usunt. Noen gode godbiter er:
 4. En usøtet, hel-hvete frokostblanding, for eksempel en cheerio.
Et lite stykke frukt, for eksempel eple, banan, appelsin (kvitte seg med skall) eller papaya.
4
Mate ham ananas. Den treaktig delen i midten er best, som de fleste mennesker ikke liker det likevel, og det virkelig bidrar til å forebygge og kurere hårballer. Chewable papaya tabletter er et godt forebyggende for hårballer også.
5
Sørg for at minst én grønnsak hver dag inneholder vitamin A.
6
Gi dem mat og friskt vann hver dag. Det er også en god idé å gi dem en rask vask hver dag, og rengjør vannflaske hver uke eller så.

Leker

 1. 1
  Som det kan være vanskelig å finne god kvalitet kanin leker for salg i de fleste steder (Europa, derimot, har et stort utvalg), er det best å holde et øye for fugl leker, katt leker, selv baby leker, eller lage din egen. Bare sørg for at de er tøffe, som kanin tenner kan tygge gjennom det meste med letthet.
 2. 2
  Tilbyr en rekke leker. Med tiden kan du lære hva leker din kanin nyter mest.
 3. 3
  Har mange leker, men holder bare noen rundt for din kanin å spille med. Rotere dem noen få dager for å holde den frisk.
 4. 4
  Legg merke til sine favoritter, og eksperimentere med ulike typer leker, sunn snacks og mat, for eksempel gulrot strimler, halvert bananer, eple skiver og stangselleri.

Tips

 • Hvis du planlegger å få en mannlig og en kvinnelig, må du kastrere og kastrere dem. Husk at selv søsken vil avle med hverandre, og kvinnelige kaniner kan bli kjønnsmodne så unge som fire måneder. Hvis du ikke gjør det, vil hannene spray overalt og vil prøve å parre seg med en rekke arter.
 • Kaniner har en forkortet levetid. Ideelt sett er det en god idé å ta dem til veterinær månedlig eller bi månedlig. Når en kanin blir syk, trenger du vanligvis ikke har mye tid til å få ham bedre.

Advarsler

 • Aldri skremme kaninen, som de kan lide av dødelig hjerteinfarkt.