Wkino

Hvordan ta vare på en skadet vill fugl som ikke kan fly

Hvis du finner en skadet fugl og ønsker å sikre sin sikkerhet, er det noen grep du kan ta.

Trinn

Hvordan ta vare på en skadet vill fugl som ikke kan fly. Unngå å stresse fuglen videre ved å eliminere noen distraksjoner.
Hvordan ta vare på en skadet vill fugl som ikke kan fly. Unngå å stresse fuglen videre ved å eliminere noen distraksjoner.
 1. 1
  Unngå å stresse fuglen videre ved å eliminere noen distraksjoner. Hvis du har andre dyr, eller barn dem holde unna for ikke å skade fuglen.
 2. 2
  Kontakt en godkjent dyreliv rehabilitering profesjonell i ditt område. Du kan finne telefonnummeret til folk som er lisensiert av staten og føderale regjeringen til å ta vare på skadde ville fugler fra staten spill eller dyreliv etaten. Du kan også ringe ditt lokale dyr ly å finne rehab sentre, noen har sine egne på stedet rehab sentre, atskilt fra husdyr. Ville fugler er beskyttet av føderale lover. Du kan også prøve å ringe en veterinær sykehus som behandler fugler, og de kan være i stand til å henvise deg til et rehabiliteringssenter nettsted.
 3. 3
  Finne en pappeske eller annen beholder for å holde fuglen. Pass på at beholderen er fugl-safe (vil ikke komplisere fuglens vinger eller føtter, er ikke lufttett, INGEN nettingbur som vil bryte fuglens fjær). Boksen bør være stort nok til at fuglen kan bevege seg og snu seg rundt i, men ikke så stor at det kan flakse og fly og forårsake ytterligere skade seg selv. Stikke hull inn i sidene av boksen, samt på toppen slik at fuglen lett kan puste. Gjør dette før du plasserer fuglen i boksen.
 4. 4
  Nærme fuglen sakte og slippe et håndkle forsiktig over toppen av det. Ha tålmodighet. Hvis du ikke kan komme nær nok til fuglen til å gjøre dette, ikke jage den. Bruk et håndkle som ikke vil rakne. Fuglens klør kan lett bli fanget i håndklær som er frotté eller har løkker i fiber.
 5. 5
  Øse opp fuglen inn håndkleet og svært forsiktig plassere det inn i boksen, håndkle og alt. Fest boksen med tape, være sikker på at det er nok luftsirkulasjon for fuglen å puste. Holde boksen i et mørkt, varmt område hvor det ikke er noen høye lyder. Du kan holde en varmepute på lavt under halvparten av boksen. Hvis du må ta fuglen i deg selv til rehab senter, ikke har en radio på i bilen din-lyder vil skremme fuglen.
 6. 6
  Ikke forsøk å mate fugl eller utføre førstehjelp. Fugler er veldig lett stresset ved håndtering og trenger en erfaren veterinær for å ta vare på dem.
 7. 7
  Levere fuglen til en lisensiert dyreliv rehabilitering profesjonell eller en veterinær som er villig til å akseptere fuglen. Det er ulovlig (i Europa) for ulisensierte enkeltpersoner å ha noen vill fugl eller annen grunn utover natten omsorg før transport til et rehabiliteringssenter nettsted. Fugler har forskjellige krav til kosthold, omsorg og ville fugler ikke tilpasser godt til fangenskap.
 8. 8
  Spør rehabilitering ekspert hvis du kan slippe fuglen hvis han er i stand til å bli bra igjen. Ofte fugler skal slippes i nærheten av der de ble funnet. Det er den beste belønning for godhet å redde en skadet fugl!

Tips

 • Nettstedet http://www.tc.umn.edu/ ~ devo0028/contact.htm lar deg søke etter lisensierte rehabilitering nettsteder.
 • Ha tålmodighet, er fuglene lett skremt av naturen. Det kan være umulig å lokke og eller fange fuglen. Hvis så ikke risikere det ved å prøve mer aggressivt for å fange den.
 • Du kan ringe ditt lokale humane samfunn drevet av fylket, vil de redde fuglen og henvise den til et dyreliv redningssentral for behandling.
 • Den trekkfugl Protection Act er en føderal lov som beskytter alle innfødte ville fugler i USA Det er en føderal og statlig straffbart å holde en vill fugl uten lisens.

Advarsler

 • Som en generell regel når du arbeider med de fleste ville dyr, unngå å berøre dem. Hvis du rører dem sørg for å vaske områder som kom i kontakt med dyret med varmt vann og såpe.

Ting du trenger

 • Pappeske stor nok for fuglen, men ikke mye større
 • Håndkle eller t-skjorte
 • Maskeringstape for å feste boksen
 • Telefon for å kontakte en lisensiert rehabilitering profesjonell