Wkino

Hvordan ta vare på en gravid kanin

Hvis du eier en gravid doe, må du vite hvordan du skal ta vare på henne før, under og etter svangerskapet. Det er viktig å være klar over hva som er nødvendig for å sikre både hennes helse og sikker levering av hennes kits.

Trinn

Hvordan ta vare på en gravid kanin. Sjekk om din kanin er gravid.
Hvordan ta vare på en gravid kanin. Sjekk om din kanin er gravid.
 1. 1
  Sjekk om din kanin er gravid. Medium til stor størrelse kaniner er kjønnsmoden ved 4 til 4,5 måneder, mens gigantiske raser er klar på 6 til 9 måneder. Hvis din kvinnelige kanin er på dette stadium av modenhet og du har grunn til å mistenke at hun har drevet oppdrett, så sjekk for graviditet som følger. En graviditet kan oppdages mellom 10 til 14 dager etter parring, med 12 dager blir optimal; mellom i disse dager, vil fostre begynner å vokse raskt, forårsaker dem til å være synlig ved berøring, og de ​​vil føle at størrelsen på druer. Vær forsiktig når du føler for dem! Vær oppmerksom på at falsk graviditet er vanlig i kaniner, så selv om du finner alle tegn, er du trolig best å sjekke inn med veterinæren din også. Dette er noen av de andre tegn på at kaninen er gravid:
  • I den tredje uken, kan doe begynner å vise økt magen størrelse. Du kan også se liten bevegelse.
  • Hun begynner å ha humørsvingninger og er lett irritert. Hun kan heller ikke ønsker å være eller strøk. Din doe kan begynne Growl på deg eller handle annerledes mot deg. Hun kan begynne hviler på hennes side mer å forholde seg til ubehag av de voksende kits engorging hennes underliv plass.
  • Når det er rundt to til tre dager igjen av svangerskapet, vil hun begynne hekking. Denne består vanligvis av henne å trekke ut hennes pels.
  • Legg merke til at ingen av disse tegn alene er tilstrekkelig til å diagnostisere graviditet. Kaniner har falske graviditeter på grunn av hormonelle svingninger, kan de også få vekt og grave i boller for andre grunner. Og omvendt, gjør mange gravide viser ingen tegn til graviditet før et par minutter før de er klare til å tenne.
 2. 2
  Forvent svangerskapet på doe å kjøre for 31 til 33 dager. Det er mulig at en doe med en mindre kull (si fire kits eller mindre) vil ha en litt lengre svangerskap enn en doe med et kull som er større enn fire. Den største bekymringen er å vite starten av svangerskapet (du må kanskje dyrlegen hjelp), som tidspunktet for fødselen bør ikke gå utover 32 dager, i så fall din doe behov for å se veterinæren omgående. Uten å indusere arbeidskraft etter dag 32, er et kull med døde kits sannsynlig etter dag 34..
 3. 3
  Gi riktig og fullstendig ernæring for din doe under svangerskapet. Din doe vil trenge spesielle endringer i kostholdet hennes for å sikre at hun får tilstrekkelig ernæring, en doe med ernæringsmessige mangler kan avbryte eller reabsorb fostre. På grunn av hennes bærer mer vekt, vil hun trenge ekstra næring til hennes matvaner. Gi henne mat av høy kvalitet sammen med friske, rene ubegrensede mengder vann.
  • Sakte gjøre endringer i kostholdet hennes (kaniner bør alltid opplever gradvise endringer i kostholdet) for å inkludere mat som: gulrøtter, agurk, kanin pellets, stabler av høyet, tomater, persille. En diett av alfalfa høy i stedet for gress høyet bør iverksettes, samt å tilby flere kanin pellets enn normalt. Sikre tilgang til rent vann til alle tider.
  • Som hun er gravid, vil kroppen hennes være krevende mer. Bland opp grønnsakene over i en salat med en bolle med vann.
  • Et par dager før levering, kutte ned på mat, men ikke vann. Gjør du det vil bety at doe vil ha en mindre sjanse for å oppleve medisinske problemer som mastitt og ketose. Kutt diett ned til femti prosent av normal mengde to dager før forventet fødselsdato.
  • En gang over, gradvis gå tilbake til sitt normale kosthold og hun bør være tilbake til normalen innen en til to uker med opptenningsved.
 4. 4
  Gi din doe med et reir boks. Et reir boksen er der hun skal føde og ta vare på henne ung. Reiret boksen er viktig fordi kits er født naken, blind og døv og har ingen mulighet til å regulere sin egen temperatur før dag 7. Reirkasser kan kjøpes fra dyrebutikker, og bør minst 4 inches (10cm) bredere og lengre enn doe. Reiret boksen skal gis til dine doe 26 dager inn i hennes drektighetstid.
  • Din doe vil plukke pels fra sin egen kropp (halshud, mage og lår) for hennes nest boksen, men du kan hjelpe henne ved å gi henne med halm og papir.
  • Hvis du bestemmer deg for å bygge din egen hekkende boksen, bruk rent, nytt treverk, som for eksempel fersk kjøpt kryssfiner eller sponplater.
 5. 5
  Vær oppmerksom på de mulige problemer forbundet med et kanin graviditet. Oppmerksom er alltid forearmed og du er bedre til å forebygge problemer hvis du vet hva som kan dukke opp. Med en gravid kanin, kan følgende problemer oppstå:
  • Mastitt - Dette er en betennelse i melkekjertlene funnet på kaninens mage. På tidspunktet for å være i ferd med å levere, vil DOE melkekjertler fylles opp med melk for fôring kits. Mastitt oppstår hvis bakterier kommer inn i melk duct og reiser inn i melkekjertlene. Dette kan oppstå som et resultat av en dårlig formet kjertel (snakke med dyrlegen om å sjekke din doe kjertler før fødselen), eller fordi hun er i en uhygienisk miljø (pass på at hennes sengetøy, sitt rede og hennes bolig, etc., er uklanderlig ren og ikke-slipende). Den virkelige tragedien er at en infisert kjertel som ikke er fanget i tid vil passere infisert melk på settene, og de vil dø. Sjekk doe hver dag etter fødsel for å se noen tegn til hevelse eller rødhet, indikatorer på mulige mastitt, hvis melkekjertlene er blå, så infeksjonen er svært alvorlig. Andre tegn er å nekte å drikke og spise, kjører en feber, og vises deprimert. Få henne rett til veterinæren som hun trenger umiddelbar antibiotika behandling.
  • Graviditet toxemia - Dette kan skje i en doe som ikke har mottatt tilfredsstillende ernæring under svangerskapet (og falsk graviditet), så det er viktig å sikre at doe får en høy energi diett for slutten av svangerskapet, at hun ikke fort, og at hun får ikke overvektige. Det kan skje enten sent i svangerskapet eller etter fødselen og forekommer mest på nederlandsk, polsk og engelsk kanin raser. Symptomene inkluderer konstituert deprimert, svakhet, mangel på koordinasjon og kramper. Hvis venstre ubehandlet, kan hun dø i løpet av timer, så få henne til veterinær umiddelbart for behandling med en IV drypp og druesukker.
  • Drepe hennes unge - Noen dreper vil og spise ungene sine. Årsakene til dette varierer og det lønner seg å fjerne eventuelle mulige årsaker: sikre at hekkeområdet er varm hele tiden, fjerne kits som ikke klarer å amme, holde reiret rent, og holde andre dyr (spesielt hunder) vekk fra reiret til redusere doe nervøsitet. Ikke bruk en kanin for avl hvis hun dreper to kull på rad.
 6. 6
  Vet hva du kan forvente ved fødselen (kindling). Du bør ha en god ide om din kanin drektighetstid, enten fordi du vet fra avl timing, eller du har konsultert med dyrlegen og fikk en avtalt dato for forventet levering. Noen ting å være klar over når din doe føder inkluderer:
  • Opptenningsved vanligvis oppstår i morgen.
  • De fleste kanin fødsler skjer raskt, født hodet eller føttene først. Imidlertid kan noen arbeidskraft fortsette en dag eller to, før alle pakkene er kommet.
  • Vanskelige fødsler, eller et problem fødselen, er ikke vanlig med kaniner, så har du sannsynligvis ikke trenger å hjelpe henne å føde. Må være sikker på at området er rolig, fri for alt som kan gjøre henne, slik som støy, kan andre kjæledyr, uvanlige lys, for mye varme eller kulde, etc. Noe som fører henne til å bli for opphisset eller truet bringe henne til skade eller spise hennes kits.
 7. 7
  Når alle pakkene er født, sjekk for å se om alt er bra. Sørg for at de er friske, puste og drikke sin mors melk. En kull kan inneholde opptil et dusin kits. Når født, demningen vil sykepleier dem, men ikke kontinuerlig. Gi henne med kontinuerlig ferskvann som det er viktig for en sykepleier kanin.
  • Det kan være morsomt å ha nyfødte kaniner, men ikke forstyrr demningen eller kits. Forstyrre dem kan stress og skremme dem.
  • Vent et par timer, deretter tilby doe en favoritt godbit å holde henne opptatt mens du sjekke kits. Fjern eventuelle døde kits, som de kan råtne og infisere sunt. Når dette er gjort, dekke dem opp med hekkende materiale og la dem være.
  • Hvis du finner ut at det er flere kits enn brystvortene (8 til 10 brystvorter), kan de bli fremmet i de tre første dagene til en doe med en mindre søppel. Bare sørg for å dekke dem med pels fra den nye doe å få dem akseptert, og prøve å flytte de sterkere, større kits å øke suksessen av overføringen. Uheldigvis heve kits for hånd tendens til å ha en høy dødsrate.
  • Betyr vil sykepleier bare én gang til to ganger daglig, med hvert sett får omtrent tre minutter av fôring tid.
 8. 8
  Ta vare på de ferdige og doe sammen. Pakkene vil sykepleier i hvert fall inntil ca 4 til 5 uker, som hvilket tidspunkt de er avvent ved doe bremse ned melkeproduksjonen. Hold et øye med doe generelle helse og på hvilken måte hun kommuniserer med sine kits. Hvis det er noen aggressiv atferd, håndtere det som trengs eller ringe dyrlegen for å diskutere. Noen ting å huske på med nye kits:
  • Byggesett med en nedsunket mage ikke får nok melk, en full mage er et tegn på riktig foring.
  • Ikke berør nyfødte kaniner som de vil få den menneskelige lukte på dem og demningen vil spise dem ut av frykt eller avvisning. Det er også veldig stressende for settet som skal håndteres av et menneske mens det er i nestbox. Den eneste gangen du bør håndtere en kit er hvis den faller ut av redet, som hun ikke vil prøve å sette den tilbake i. Bruk engangshansker for å hindre overføring av duft og gni kit med noen av pelsen hennes når du legger det tilbake inn i boksen nesting.
  • Ved å åpne øynene på ca 10 dager gamle, sjekk for øynene fast stenge eller for.
  • Til fylte 8 måneder, holde kits fôret med kanin pellets.
  • La de ferdige med moren til 7 ukers alder. På dette punktet, hvis kullet er stort, kan du fjerne den største par eller trio og plassere dem i sitt eget bur. Dette vil gi en sjanse til de mindre å amme for en uke lenger og fange opp i vekt.
  • Pakkene bør alle være fjernet fra moren ved 8 uker, som doe kan få kjapt på dem og prøve å riste dem av. Dette gir også sett en mulighet til å utforske sitt nye miljø.
 9. 9
  Finne egnede boliger for settene. Hvorvidt avl var tilsiktet, er det viktig å finne et godt hjem til kaninen babyer. Hvis graviditeten var et uhell, tar alle forholdsregler for å hindre impregnering igjen i fremtiden, uttrykket "å avle som kaniner" er ikke en klisjé uten god grunn, og det er slik en over-overflod av kaniner i verden som menneskeskapte tilleggene ikke hjelper. Tenk å få din ikke sterilisert og din dollar kastrert for å hindre fremtidige "surprise" svangerskap, hvis dette var slik. Hvis rebreeding for å vise, som kjæledyr, eller andre formål, er det best å vente 35-42 dager etter fødselen av det første kullet, for å gi henne tid til å samle krefter og ta vare på hennes nåværende kull. For informasjon om avl kaniner, se Hvordan avle kaniner for mer informasjon.
  • Vær oppmerksom! Rebreeding kan oppstå når som helst fra 72 timer etter at doe har født! Dette betyr å ta vare å holde henne borte fra mannlige kaniner fra det øyeblikk av fødselen.

Tips

 • De fleste pinnene fødsler skjer på sen kveld eller tidlig morgen. Det kan vare i opp til to dager. Fødsel problemer er sjeldne i kaniner.
 • Det er mye involvert i å skaffe et kull, spesielt hvis du har valgt å heve noen for hånd. Gjøre noen grundig forskning, slik at du er klar over alle problemene fra mat til håndtering.
 • Når tiden er nær, ikke forstyrre doe. Hun trenger en fredelig miljø og samtidig levere.
 • Fjern eventuelle andre kaniner mens doe er gravid, særlig hvis de er menn.
 • Skille bukk og doe.
 • Vær på utkikk etter rovdyr. Plasser hønsenetting eller ekstra gjerde rundt hagen din til å avstikker uønskede rovdyr.
 • Pakkene er også kjent som kattunger.
 • En gjennomsnittlig kullstørrelse vil være 7-8 kits, men kan variere alt fra én til 22.

Advarsler

 • Ikke sjekk før alle pakkene er trygt født og kanin har kommet seg fra levering.
 • Hvis doe opplever medisinske problemer, ta kontakt med veterinær raskt.
 • Raske endringer i en kanin kosthold er farlige fordi de endrer kaninens intestinal miljøet og de raske endringene i tarmfloraen som hjelper kaninen å fordøye henne mat kan ende opp som giftig.
 • Avl av alle dyr bør ikke tas lett på, det er et stort ansvar å ta vare på en avl dyr og dets avkom. Ikke avle kaniner med mindre du virkelig vet hva du gjør og har gode grunner til hvorfor bringe flere kaniner til verden gjennom din oppmerksomhet er en verdig jaktstarten. Kaniner er fullt i stand til avl uten menneskelig inngripen, og ofte menneskelig engasjement svekker kanin blodslinje ved å holde de svakere dyr, inter-avl med nært beslektede kaniner og avl kaniner for ofte, tar en stor toll på avl gjør.

Ting du trenger

 • Nest boks (for sunn hekkende)
 • Egnet mat
 • Ferskvann til alle tider når sykepleie
 • Oppmerksomhet (de trenger dette)