Wkino

Hvordan ta vare på en foreldreløs kalv

Det kommer til å være tider, uansett om du er heve biff eller melkeku, at du vil ha en foreldreløs kalv å heve og ta vare på. Du må ta opp de plikter som mor ku når kalven sin biologiske mor nekter å ha noe å gjøre med kalv. Når alt annet svikter av dere prøver å få kua til å akseptere hennes kalv, må du være en å ta vare på som foreldreløs.

Trinn

Hvordan ta vare på en foreldreløs kalv. Sett kalv i et varmt, trygt og sikkert område.
Hvordan ta vare på en foreldreløs kalv. Sett kalv i et varmt, trygt og sikkert område.
 1. 1
  Sett kalv i et varmt, trygt og sikkert område. Ethvert sted som gir ly for kalven vekk fra uvær eller andre dyr vil være tilstrekkelig. En låve med en liten innvendig penn er tilstrekkelig. En kalv bur, det være seg kjøpt eller gjort, er også bra for kalven. Gjerdet bør være nok til at kalven ikke kan unnslippe bør han bestemme seg for å lure unna for en liten bit.
  • Sørg for å pakke bakken med halm for kalven å sove på (gjelder dem som kalver om vinteren eller tidlig på våren). Ikke bare sette en kalv i en låve uten noen form for sengetøy. Kalver er mye mer utsatt for kulde enn kyr er, og en tykk seng av halm vil holde kalven hyggelig og varm.
  • For de kalver født i sommer, bør han ha et område hvor han vil bli skyggelagt fra solen for det meste av dagen. Men kalver trenger også deres vitamin D, så gjør ikke blottet ham fullstendig av noen tilgang til noen solfylte områder han kanskje har lyst å sove i.
 2. 2
  Kjøp riktig pleie og fôring forsyninger så snart som mulig. Råmelk bør være prioritet og bør være på hånden før du får noen andre forsyninger. Pulverisert råmelk kan fås på en lokal innmating butikk eller din lokale stort dyr veterinær.
  • Du mate kalven råmelk innen 24 til 72 timer etter fødselen. Helst etter og kalven er mer utsatt for sykdommer og sykdommer som lett kunne drepe den.
   • Råmelk trenger å bli matet en gang hver 2 til 3 timer. Avhengig av vekten av kalv, må du mate en eller to liter per fôring. Hvis kalven ikke vil ta flasken med en gang, da blir du nødt til å bruke en esophageal mater for å mate kalv, spesielt hvis det er svak mot kulde eller fra en vanskelig fødsel.
    • Dersom den unge kalven er sulten, vil den godta flasken med en gang, spesielt hvis du gir den en smak av melk ved å gni melk formel enn nesen sin og i sin munn. Små kalver som ikke har vært dier på sine dammer er de raskeste elever. Eldre kalvene er mye vanskeligere å få til å akseptere flasken fordi de har blitt vant til suging fra sine mødre.
 3. 3
  Flaske eller bøtte-mate kalven hver to til tre timer før det er noen dager gammel. Mellom den tiden kan du sakte endre melk formelen fra råmelk til normal kalv-melk formel. Etter det kan du begynne å fôre kalven tre ganger om dagen: morgen, middag og kveld. Sørg for at du gi kalven 10% av sin kroppsvekt i melk per dag.
  • Som kalven blir eldre, kan antall fôringer per dag begynner å minke. Reduseres til to ganger om dagen når kalven når en måned gammel, så en gang om dagen når kalven når litt over to måneder gammel. Flaske kalver er vanligvis avvent fra flaske av den tiden de er 3 til 4 måneder gammel.
 4. 4
  Tilbyr rent ferskvann til kalven til enhver tid. Hold en bøtte tilgjengelig som kalven ikke kan velte. Kalver er alltid nysgjerrige, og de snart finne ut at det klar væske ting i bøtta er god å drikke.
 5. 5
  Mate kalven en rasjon av høy kvalitet kalv feeds. Spesielle formulert kalv-starter dietter kan kjøpes hos din lokale fôr butikken, og er godt å få en kalv startet på å hjelpe ham vokse. Disse feeds er høy i protein, kalsium, fosfor, energi og andre viktige næringsstoffer som han trenger for å vokse.
  • Også la kalven ha tilgang til høy kvalitet høyet. Sørg for at du mate-teste høyet for å sikre at det er den høye kvaliteten som det ser ut, fordi ganske ofte høyet som ser ut som er bra er bare gut-filler, selv om det er grønt. Høyet skal være 60% belgfrukt (alfalfa eller kløver) og 40% gress.
 6. 6
  Snakk med en veterinær om hva slags vaksiner og vitamin / mineral injeksjoner trengs for kalven. Avhengig av helse og alder på kalven og hvor du befinner deg, visse injeksjoner som en nyfødt behov inkluderer vitamin A, D og E, selen (kun for selen-mangel områder!), Etc.
  • Flere vaksiner vil være nødvendig hvis du ikke vaksinere kyr for sykdommer som skurer, eller hvis du ikke mate kalven råmelk fra sin mor. Enkelte vaksiner må gjøres når kalven er 2 til 3 måneders alder, som også ofte krever boosters.
 7. 7
  Hold området der kalven er ren. Erstatte skitten halm hver dag med frisk halm, og bruk en gaffel og spade (eller en av disse gaflene spesialdesignet for måker ut av hestens stall) for å fjerne avføring eller skitten halm. Også sjekke for å se om noen "ulykker" ble gjort i kalvens mateområdet, og fjern eventuell skittent fôr hvis du ser noen.
 8. 8
  Se kalven nøye for eventuelle tegn på sykdom. Hvis kalven utvikler skurer (kalv diaré), infeksjon (dvs. felles syke eller navlen syk), luftveisproblemer, eller noe annet som virker utenom det vanlige, ringe dyrlegen.
  • Det er lett å overreagere når du hører din kalv hoste for en eller annen grunn. Noen ganger hoster eller nyser kommer fra en liten bit av fôr det fikk fanget i strupen eller han pustet inn mye støv eller fôr ved et uhell. Hvis hoste eller nysing er ikke vanlig, så det er ingenting å bekymre seg for. Hvis han hoster hele tiden og utvikler andre symptomer, så det er på tide å ringe veterinæren.
  • Ikke å holde regelmessige planlagte feedings vil føre til en kalv i magen for å få opprørt og gjøre ham få skurer. Holde en rutine vil forhindre dette.
  • Sjekk kalven for flått, lopper, lus og andre insekter som kan spre sykdom. Spray for å lindre fluer og mygg også.
 9. 9
  Hold deg oppdatert med fôring, pleie og omsorg for kalven, og snart vil det være på tide å avvenne ham og se ham vokse til en sunn storfe!

Tips

 • Alltid holde råmelk på hånden, uansett hva. Du vet aldri når du kommer til å trenge det.
 • Hold en tidsplan for fôring, sykepleie og helse poster. Dette sikrer at du holde alt i rutine for ikke å forstyrre kalv skjøre fordøyelsessystem.
 • Fø 10% av kalvens kroppsvekt i melk hver dag. Splitte opp dette beløpet til 02:58 fôringer per dag.
 • Siden ledningen er god nok til å holde en kalv begrenset til sitt område.
 • Hvis mulig, la kalven har et område hvor han kan begynne å beite. Kalver kan begynne å spise gress når de er rundt et par dager gammel.

Advarsler

 • Ikke gjør oksen kalver kjæledyr. Pet okser kan gjøres om til svært farlige okser som ikke har noen respekt for mennesker. For å hindre dette heller ikke bli venner med oksen kalv eller kastrere den så snart som mulig.
 • Meieri kalver er mest utsatt for å dø av sykdommen enn okse kalver er. Ekstra forsiktighet må utvises når flaske-oppdra et meieri kalv.
 • Kalver er sterke skapninger, så sørg for at du håndterer kalven slik at du minimerer sjansen for å bli head-stanget eller sparket.