Wkino

Hvordan ta vare på babyen guppyer

Guppies er vakre vennlig ferskvannsfisk som gjengir veldig enkelt. Deres yngel er veldig lett å ta vare på hvis du vet hva du gjør.

Trinn

Hvordan ta vare på babyen guppyer. Kartlegge din tank setup.
Hvordan ta vare på babyen guppyer. Kartlegge din tank setup.
 1. 1
  Kartlegge din tank setup: Guppy yngel er en utmerket matkilde for de fleste typer fisk (selv sine foreldre). Separat yngel fra voksen fisk hvis mulig. Plassere dem i sine egne tank er best, men hvis du ikke har en ekstra akvarium du trenger for å få en mesh "avl tank". Disse enhetene gå inni eksisterende akvarium, og tjene som et holdingselskap penn for yngel eller voksne. Hvis du kommer til å holde yngelen i denne beholderen, sørg for at det er mesh, ellers kan de svømme ut.
 2. 2
  Sjekk vannkvaliteten: Guppy yngel vil vokse fort når deres vannkvaliteten er god. For å holde det uberørte forhold bruke en test kit og test for ammoniakk, nitritt og nitrat. Hold ammoniakk ved 0 ppm., Nitritt ved 0 ppm., Og nitrat på mindre enn 10 ppm. Hold gjør ukentlige vann utveksling, men utvise forsiktighet for ikke å suge opp noen yngel.
 3. 3
  Pass på at du mate dem godt: baby guppyer trenger høy kvalitet mat til å vokse og være sunn. Når de først er født bruk steke maten eller fint knust flake mat. Som de blir større fortsette å bruke flake mat.
 4. 4
  Bruk en svamp filter eller et svært lavt strømforbruk mekanisk filter for å holde vannet rent. Kontroller at filteret har en slags beskyttende svamp over inntaket for å hindre små yngel fra å bli sugd inn
 5. 5
  Hold vanntemperaturen på 75-80f. Ikke la vannet temperaturen komme utenfor dette området.
 6. 6
  Sjekk for sykdommer: Syke yngel har en svært lav sjanse for å overleve. Fjern eventuelle syke yngel umiddelbart. Ikke medisinere en tank med yngel i det, som det er for vanskelig for en vanlig fisk keeper å bruke riktig dosering.
 7. 7
  Se dem vokse: Overvåk deres vekst, og legg dem tilbake i hoved akvariet når de er store nok til ikke å bli spist. Sørge for at de alle vokser ganske jevnt. Når de er alle store nok, slipper dem og se dem samhandle med sine utvidede verden.

Tips

 • Avl guppyer er ganske lett, selv om du kanskje ønsker å sette opp en avl tank og holde en mannlig og en kvinnelig i det. Når den kvinnelige blir gravid, må du fjerne den mannlige. Når hunnen føder, fjerne den kvinnelige.
 • Fry er ikke på noen måte avhengige av sine foreldre. Faktisk, vil foreldrene spiser deres nyfødte hvis de får muligheten.
 • Ikke plasser avl mesh ved siden av der filteret vannstrømmen kommer ned da dette kan drepe dem.
 • Ikke engang kjøpe en avl tank! Bare få en en gal, avle foreldrene der og så snart og mor føder, tar foreldrene inn i en annen en gal tank.

Advarsler

 • Ikke holde babyer med foreldre eller andre fisk, de vil spise dem
 • Hvis du bruker et mekanisk filter sørge for at det er svært svak, eller har noe som dekker inntaket slik at yngelen ikke blir sugd opp.