Wkino

Hvordan spise sakte

Spise sakte er ikke bare et godt triks for, men det er også en måte å nyte din mat, i stedet for bare skjerf det ned. Det er en god praksis i mindfulness, kan lette fordøyelsen, og kan også være en egenerklæring mot fast food kulturen. Spise sakte er imidlertid en vane som må være kjøpt og praktisert, ikke en enkel avgjørelse.

Spise sakte kan hjelpe deg å unngå overspising, det er en veldig god grunn til å skaffe seg den vanen.

Trinn

Hvordan spise sakte. Sett av tid til å spise.
Hvordan spise sakte. Sett av tid til å spise.
 1. 1
  Sett av tid til å spise. For mange av oss, er å spise bare et middel til en slutt, for å være ferdig med det så fort og så praktisk som mulig. Det er ikke uvanlig å multitaske, spise mens vi snakker, se på TV, gjør lekser, og selv stasjonen. Så prøv å utpeke en blokk av tid til å spise, og bare spise. Se hvordan du kan unngå multi tasking.
 2. 2
  Opt for måltider med en rekke smaker og teksturer. Tenk på hvor lett det er å fråtse deg selv på en skål med noe homogen, som makaroni og ost. En tallerken med variasjon, men vil være litt annerledes i hver bit. Eksempel: Lag Linguini med muslinger og tomater
  Merk at slike retter vil bli dyrere å kjøpe, fordi de er mer tidkrevende å lage, og det koster mer å bruke et utvalg av ingredienser. Du kan spare penger ved å gjøre dem selv, eller bruke prislappen som motivasjon til å grundig, og sakte, nyt det du har betalt for.
 3. 3
  Bruk mindre kjøkkenutstyr. Jo mindre du kan passe inn i din gaffel og skje, jo saktere du spiser. Se etter kasseroller som er laget for barn. Eller hvis du virkelig ønsker å lette din tempo, spise med spisepinner!
 4. 4
  Sett ned kasseroller mellom biter. Dette vil bidra til å bryte vanen med stuffing en ny del av maten i munnen kort tid etter svelger den siste.
 5. 5
  Still et minimum antall tygger for hver bit. Gamle, men likevel fortsatt kloke råd. Start med et lavt tall som 10, og over tid jobbe deg opp til 20 eller mer. Dette bremser deg ned, bidrar til å lette fordøyelsen, og selv setter deg opp for neste trinn...
 6. 6
  Bevisst smake maten. Gjøre en bevisst innsats for å ta hensyn til smaker og teksturer. Du kan selv ønsker å holde en journal. Jo mer beskrivende du er jo bedre. Ta en tilnærming lik det som er beskrevet i Hvordan smake på vin og hvordan du smake mørk sjokolade. Du vil sannsynligvis oppdage at du begynner å sette pris på godt forberedt (og godt voksen) mat på en måte du aldri ellers ville ha!

Tips

 • Disse trinnene er fokusert på å spise sakte for gleden av å spise. Det finnes flere tips i å spise sakte for vekttap i Hvordan spise sakte for å unngå overspising og.
 • En annen idé er å. Hvis du vokser det og ta tid til å forberede det selv da vil du sette pris på det mer, derfor nyte det mens du spiser!

Ting du trenger

 • Mindre kjøkkenutstyr
 • Valgfritt: Plate utformet for å holde maten varm