Wkino

Hvordan spise en banan

For de av oss som har spist bananer alle våre liv, kan det virke latterlig å gi en tutorial på hvordan du kan spise en. Men til noen som aldri har spist en banan (og det er mange mennesker i verden som ikke har), er det så rart for dem som spiser en stikkende pære, granateple, artisjokk eller durian kan for første gang være med deg.

Trinn

Hvordan spise en banan. Når du shopper for bananer, unngå feil av dem for bananer.
Hvordan spise en banan. Når du shopper for bananer, unngå feil av dem for bananer.
 1. 1
  Når du shopper for bananer, unngå feil av dem for bananer. En plantain er en frukt som ser litt ut som en banan, men er veldig fast og stivt som en potet når umoden og grøtaktig og noe søtt når det endelig modner. Plantains er ikke for å spise rå, men for matlaging. (En av de mange måter er for dem.) Handel groblad er generelt større, fastere og farget mørkere og mindre jevnt enn bananer.
  • Ikke alle bananer er lang og gul. Noen er små, bred, eller til og med forskjellig fargede. Røde bananer er mindre, mykere og søtere enn vanlige Cavendish bananer, med en liten bringebær smak. Se etter eksotiske bananer på etniske kjøpmenn fra tropiske land. Spør om de er for å spise eller tilberede, og hvordan å fortelle når de er modne. Liten oppmykning er vanligvis et godt tegn.
 2. 2
  Sjekk at banan er moden. Se etter en banan som er gul i fargen og lett spettet med små brune eller svarte flekker. Noen mennesker foretrekker fastere gul-all-over scenen, og noen foretrekker mykere, søtere og sterkere-flavored gul-og-brunlig scenen. Store brune flekker indikerer en over-moden, bløt eller gjæret banan. Bruk den for banan brød. Grønne bananer vanligvis trenger mer tid til å modnes. Du kan modnes rå bananer og annen frukt raskere ved å holde dem varme og trange sammen slik at etylen gass hver produserer er beholdt og forteller sine naboer å modnes raskere også. Ikke steng alt tett: en papirpose er ofte anbefalt å beholde mye av etylen, men holde vannet fra å bygge opp og råtnende frukten.
  • Hvis du kjøle en banan, vil utsiden fort bli brun, men det vil stoppe modning og forringes mye saktere enn det ville i romtemperatur. Så kjøle en banan bare når det handler om moden, og spise den i løpet av få dager.
 3. 3
  Skrell bananen. Noen mennesker foretrekker å skrelle hele greia og deretter spise den, mens andre skrelle som de går. Det er mer enn én måte å flå en banan:
  • En morsom måte å mens du holder den i begge hender, flytte begge hender, inn eller ut (allikevel du liker), mens du trekker unna. Din banan vil være i to deler. Dette er også stor for bananer for en smoothie!
  • De fleste skrelle fra stammen slutten. Fast bøye stilken tilbake på slutten av frukten, og trekk bakover og ned mot frukten. De langsgående fibre i skallet vil holde en stripe sammen for å trekke av. Trekk resten av huden av lignende i strimler (to er vanlig).
  • Du kan også skrelle fra blomst (non-stammen) ende som en ape. Bryte den tørre blomstre slutten arr krever mindre kraft og mashes banan mindre enn bøyes fra hverandre den tøffe stammen slutten. Det også fører vanligvis til mindre "banan strenger", og du kan bruke stilken som håndtak som du spiser hele veien til dette målet. Knip like bak blomstre slutten arr å bryte den fra hverandre, så skrelle biter av det nedover. En liten del av firmaet, kan uappetittlig blomstre slutten arr igjen på frukten. Du ønsker kanskje å forkaste det.
  • Du kan til og skrelle bananen i ett stykke. Fjerning av frukten fra huden sideveis gjennom en enkelt langsgående sliss forlater skallet intakt nok til å holde sin rotete innsiden vender innover. Trykk innover rett under stammen på siden banan buet vekk fra før de ytre deler av huden. Skyv deretter ned med en tommel på hver side av splitten og trekk for å utdype og utvide det. Expose slutten av frukten, så hold stammen å bøye den bort og avsløre mer frukt som du spiser.
   • Den helstøpte metoden ser ut til å kreve to hender for å fungere godt ikke bare å skrelle bananen midlertidig, men å holde den mens du spiser: en til å holde til slutt likevel inneholder banan, og en annen å bøye tømt ende bort fra frukten som inneholder ende. Det ville være flott for passasjerene å holde en bil ryddig, men ikke for sjåføren.
   • Den helstøpte metode har en tendens til å holde de banan strenger på skallet i stedet for frukten. Årsaken til dette kan være at banan er skjøvet ut sideveis med skallet trekke i en stor del av sin lengde på en gang, i stedet for å gripe en hvilken som helst gitt streng bare på et eneste punkt ned over hvilken skallet trekkes men likevel forlate oppover og nedover på punkter frukten til å holde strengen.
  • Hvis du ikke vil at hele banan på en gang, så hogg den i to før peeling. Du og en venn kan skrelle det fra den avskårne enden uten rot, eller kan du sette den avskårne enden av den andre halvparten på en tallerken eller dekke den med plast brytes for senere (kanskje neste dags frokostblanding).
 4. 4
  Fjern "banan strenger" som du går. (Det fibrøse biter som kjører lengden av banan mellom den spiselige delen og skallet.)
 5. 5
  Bli kvitt huden. Sett den i søpla, bruke den, eller kaste den et iøynefallende utendørs for å brytes.
  • Hvis du er i et lukket miljø (for eksempel i en bil på en tur, eller på et hotellrom) enten forsegle skallet i en lukket pose eller finne en annen søppel kan vekk fra folk. Banan skreller kan fylle et rom med sin merkelig lukt på kort tid.
  • Banan skreller er svært glatt, deres tykkelse hindrer dem fra å bli skjøvet bort i en ru overflate som olje. Så hold dem av gater og fortau.
  • Banan skreller gjør veldig bra. Det kan være lurt å lagre leftover banan skreller hvis du samler kompost for hagen din.
  • og andre drøvtyggere kan fordøye alle typer plantemateriale. Hvis du har en, kan du mate den noen banan skreller. Det kan være best å skylle dem først for å fjerne eventuelle plantevernmidler.
  • Alternativt kan banan skreller brukes i mange oppskrifter. Banan skreller er en viktig ingrediens i mange øst-indiske desserter og hovedretter.
  • Eller sette dem på ansiktet ditt for en hud "behandling". Selv om de ikke gjør mye i det lange løp - vi vanligvis spise maten i stedet for å absorbere det gjennom huden vår som lavere livsformer - de soothingly glatt, kul og.

Alternative metoder

 1. 1
  Prøv noen av disse måter å spise en banan:
  • Lage oppskrifter som banan kake, banan milkshake, banan pudding, en banana split, banan brød eller sjokolade banan brød!
  • Stek skiver bananer i smør, sprut på litt rom, og når rum er varmt, satte fyr på røyk å imponere dine gjester. Tilsett litt appelsinjuice og kok til varmt igjen, dryss med mørk brunt sukker og server med krem ​​eller iskrem. Denne desserten er så fint det er ulovlig i enkelte land.
  • Mash en moden banan og bland det med yoghurt naturell å lage en deilig frokost eller dessert.
  • Fryse en banan å spise som en næringsrik Popsicle-lignende frossen godbit. Du kan også pels i smeltet sjokolade eller sette inn en pinne før frysing for å gjøre det lettere å holde.
  • Sett skiver bananer i frokostblanding - kald eller varm.
  • Bruk bananer som bindemiddel i din favoritt vegan dessert.
  • Dele en helt skrellet banan på langs, legg peanøttsmør i midten, satte banan sammen igjen, og kaller det en frukt sandwich.
  • Bananer kan selv gjøre en slags øl. Prøv det med noen salte stekt bananer!
  • Husk at å legge en banan ikke utøver kaloriene fra en stor, rik dessert, men det kan gjøre en mindre, rik dessert smaker godt og mer mettende.

Tips

 • Å mate en banan til en baby, mos det først og bruke litt skje. Du kan mos det ved elting huden, men du kanskje ikke ønsker å mose hele lengden av banan hvis du har tenkt å spise resten selv. For å mate en banan til et lite barn, skjær banan, herunder på langs i to eller til og med fire seksjoner, for å redusere faren for kvelning.
 • Modne bananer avgir en spesielt høy andel av etylen, som forårsaker dem og andre nærliggende frukt å modnes raskere. Ikke la det overripen din frukt før du får en sjanse til å spise den. Dette er hvorfor noen mennesker oppbevare bananer bort fra frukt bolle og med henge dem opp på lite tre stands.
 • En enkel oppgave som å spise en banan er en utmerket sjanse til å praktisere mindfulness. Se på banan og grunne på vekst, høsting, og salgsprosessen. Hva gjorde sin bananplante se ut? Var lastebilsjåfør glade for å være bærer noe så muntert gul-grønn? Skrell banan metodisk og skjær den i små biter som om det var noe mye mindre praktisk. Tygge og nyte hver enkelt.

Advarsler

 • Oppblåsthet, kan urolig mage eller gassy opplevelser etter å ha spist en banan skyldes en allergisk reaksjon. Frukt generelt fører til noe gass i kroppen naturlig og er vanligvis ufarlige. Hvis bekymret, snakk med en ernæringsfysiolog eller lege.
 • Bananer har en gassformig hormon kalt etylen som fører til frukt og blomst modning. Så ikke legg bananer ved siden av dine blomstrende planter eller avskårne blomster eller de vil wilt raskt.
 • Bananer gå dårlig hvis de holdes for lenge. Men hvis den glatte hvithet er ødelagt av en litt dårlig plass, trenger du ikke å kaste banan bort - bare skjære den ekle litt ut med en kniv.
 • Hvis du spiser bananer fort du kan få vondt i magen og kaste opp, og det ville være dårlig.