Wkino

Hvordan spare penger på strøm

For de fleste utgjør den månedlige strømregninga for en betydelig del av den månedlige budsjett. Faktisk er strømregningen ofte bare overgått av boliglån eller leie betaling.

Trinn

Hvordan spare penger på strøm. Sjekk om du kan få en bedre kontrakt, eller foreta betalinger basert på gjennomsnittlig månedlig kostnad.
Hvordan spare penger på strøm. Sjekk om du kan få en bedre kontrakt, eller foreta betalinger basert på gjennomsnittlig månedlig kostnad.

Generelt

 1. 1
  Sjekk om du kan få en bedre kontrakt, eller foreta betalinger basert på gjennomsnittlig månedlig kostnad. Gå og les alt om og om igjen.
  • Bestemme hvor mye strøm du bruker. Bruk den månedlige elektriske regninger fra i fjor for å beregne en omtrentlig verdi.
  • (Hvis mulig) Sammenligne ulike tilbud fra elektriske selskaper; velge den som er den billigste (lavest kostnad per kilowatt time).
  • Finn ut om det er en off-peak tid på døgnet når prisen er lavere og bruke den tiden for de fleste elektrisitet behov (f.eks kjører vaskemaskin, oppvaskmaskin, eller matlaging). Dette vil trolig kreve ekstra kostnader for spesiell måling maskinvare for å spore bruken i disse tider.
 2. 2
  Kjøp energieffektive enheter. Ikke kjøp enheter som er større enn nødvendig (kjøpe og bruke små trykkokere når det er mulig). Be om energieffektive enheter. Ikke glem å sjekke stand-by forbruk. Sjekk om det er en etikett som Energy Star.
 3. 3
  Slå av eller koble enheter når den ikke er i bruk.
  • Hvis en enhet ikke har en av / på-bryter, bruker du en plugg-kontakt med en av / på bryter. Koble til, for eksempel TV-en og høyttalerne med en plug-kontakt. Du kan slå av begge enhetene etter bare én handling. Koble DVD-opptaker med en egen socket siden det er sannsynlig at du må justere det hvis du slår den av.
  • Ikke glem at strømadaptere (transformatorer for oppladbare apparater) også forbruker energi. Trekk dem når de ikke er i bruk.

Energiforbrukere i husholdningen

 1. 1
  Kjøleskap, fryser og kjøleskap:
  1. Sett hver kjøling enhet på et sted som er så kaldt som mulig, borte fra varme kilder som radiatorer, direkte sollys eller andre store kraftkrevende enheter.
  2. Kontroller at kjøleinnretningen er minst 5 cm (2 inches) bort fra veggen, og at luften kan sirkulere godt.
  3. Øk den indre av temperaturen i kjøle-enheter. 7 ° C (45 ° F) er tilstrekkelig for kjøleskap og -18 ° C (0 ° F) er nok til fryseren.
  4. Hold kjøling enheter ryddig; label elementene i fryseren, slik at du kan komme til maten så fort som mulig.
  5. Fyll ubrukt plass med padding som isopor eller bare et teppe.
  6. Hold døren av disse enhetene lukket.
  7. Kontroller pakning av kjøling enheter: Sett en slått på lommelykt (lampe) i kjøleskapet og lukke døren. Sjekk om pakningen er skadet, og kjøpe en ny en om nødvendig.
  8. Lov energieffektive. La maten avkjøle seg før du setter den i en kjøling enhet og varme opp frossen mat i kjøleskapet.
  9. Avrime fryseren hvis det er et lag av is.
 2. 2
  Lights:
  1. Finne de mest effektive stedene for lys og lysbrytere.
  2. Male rom i en lys farge. Mer lys reflekteres av lysere vegger og så du trenger mindre lys for å gjøre rommet lyst.
  3. Erstatte vanlige lyspærer med sparepærer. Det er økonomisk å skifte en lyspære hvis det brenner for mer enn en halv time om dagen. Bruk høy kvalitet LED - Light Emitting Diode (Best type) eller CFL - sparepærer.
  4. Ikke bruk tak flomlys, med mindre de er LED-typer.
 3. 3
  Stove:
  1. Bruk de riktige potter. Bruk potter med en diameter som er så liten som mulig. Sett disse pottene bare på kokeplater som passer for dem eller er mindre. Prøv å bruke en trykkoker hvis du koke for en betydelig tid. Kontroller at bunnen av potten er enda. Hold pottene stengt så lenge som mulig. Uten lokk vil du miste om lag 2/3 av energien.
  2. Reduser mengden vann du bruker under matlaging.
  3. Slå av ovnen 5 minutter før du når steketiden.
  4. Velg en gasskomfyr eller en induksjonsovn hvis du kjøper en ny ovn.
  5. Kok vann med en vannkoker i stedet for ovnen.
 4. 4
  Oven:
  1. Ikke forvarme ovnen.
  2. Bake med sirkulerende luft.
  3. Bruke ovnen flere ganger hvis det er allerede varmt.
  4. Hold ovnen døren lukket så lenge som mulig.
  5. Dersom ovnen har allerede nådd den endelige temperaturen slå det av 10 minutter før maten er klar.
  6. Bruk en brødrister eller mikrobølgeovnen hvis mulig i stedet for ovnen.
 5. 5
  Oppvaskmaskin og vaskemaskin:
  1. Sjekk om disse enhetene er koblet med varmt vann pipe.
  2. Gjøre enhetene så full som mulig.
  3. Redusere temperaturen på vannet og bruke energi og / eller vann lagring moduser.
 6. 6
  Unngå klimaanlegget. Du trenger tre ganger mer energi per grad å kjøle et rom enn å varme opp et rom.
  1. Ventiler i løpet av natten eller tidlig på morgenen for å lagre coolness for dagen.
  2. Holde coolness i huset i løpet av dagen. Lukke skodder og holde vinduer og dører lukket.
  3. Bruk en fan i stedet for et klimaanlegg.
 7. 7
  Unngå oppvarming med elektrisk energi. Mens elektrisk varme er den mest effektive, er det ofte den mest kostbare. Hvis du bruker en annen energikilde (naturgass, propan eller fyringsolje) du kan spare penger på strøm.
 8. 8
  Unngå tørketrommel. Tørke våte klær på et vaskeri linje. Hvis du ikke klarer å følge dette trinnet fordi du ikke har tilgang til en klessnor, fylle tørketrommel rimelig full, men ikke så full at luften ikke kan sirkulere, og bruker modus "jern-dry".
 9. 9
  Optimalisere energiforbruket til PCen. Moderne PCer kan settes opp til å angi innstillinger for energisparing fra både BIOS-innstillinger siden og direkte fra Windows-operativsystemet. Aktiver "Sleep" og "Hybrid hvilemodus" for stasjonære og "dvale" for bærbare PCer som kjører Windows.
 10. 10
  Samle opp så mange månedlige elektrisk regninger som du kan. Du vil ønske å ha disse på hånden slik at du kan se hvor mye du sparer.
 11. 11
  Endre din vanlige lyspærer til sparepærer. Disse pærene bruker mye mindre strøm og vare lenge. De koster mer enn vanlige lyspærer slik at du sannsynligvis ikke vil endre dem alle på en gang. Din lokale verktøyet kan tilby redusert pris eller gratis CFL fra tid til annen. Sjekk med dem før du kjøper. Se advarsler for viktig informasjon om fluorescerende lyspærer og deres trygg avhending.
 12. 12
  Hvis du ikke kan eller velger ikke å endre til fluorescerende lyspærer, bør du vurdere å bruke en lavere drevet pære. En 100 watts lyspære brukt seks timer per dag vil koste i overkant av 20€ per år (0,12 / kWh-pris). Hvis du kan få av med en 40 watts lyspære, vil det koste om lag 10€. Tenk om du gjorde det til hver lyspære i huset.
 13. 13
  Slå av lyset når du forlater rommet. Bruk de ovennevnte kostnader for å finne ut hvor mye du kan spare. Husk å telle det totale antall pærer som mange lysarmaturer vil ha to eller flere lyspærer.
 14. 14
  Slå av alle apparater som tv-er og datamaskiner når den ikke brukes. Du kan enkelt kaste bort hundrevis av dollar i året forlater disse på når den ikke brukes.
 15. 15
  Still inn termostaten omhu. De fleste hjem har programmerbare termostater, og hvis du ikke har en, ville det være vel verdt det å kjøpe en. Det er ingen grunn til å varme eller kjøle ned huset når alle er på jobb eller skole. Mange boliger er tomme for 8 eller flere timer i døgnet, og det er ingen grunn til å ha huset ved samme temperatur som du vil ha det når du er hjemme.
 16. 16
  Seal vinduer og dører. Du kan få en tube med caulk for et par dollar. Hvis du forsegle alle de sprekker rundt vinduer som slipper luften utenfor i, kan du realisere betydelige besparelser.
 17. 17
  Hvis du bor i en tilstand der du får lov til å velge din nettleverandør, kan du enkelt spare 20% bare ved å bytte energiselskaper. Sjekk avsnittet for mer informasjon.
 18. 18
  Hver måned når regningen kommer, grave ut dine gamle regninger og se hvor mye du har lagret. Noen ganger vil du ønsker å sammenligne regningen til forrige måned for å få en god sammenligning. Noen ganger vil du ønsker å sammenligne med samme måned året før.

Tips

 • Når du lagrer ved å redusere energi comsumption, du også gjøre bidrag for å hjelpe redusere den globale oppvarmingen også!

Advarsler

 • Hvis du bruker fluorescerende lyspærer, være klar over at de inneholder kvikksølv som er farlig. Hvis man tilfeldigvis bryte, er spesiell rydde opp nødvendig.

Ting du trenger

 • stikkforbinderne med en av / på-bryter