Wkino

Hvordan slukke en brann

Branner kan ødelegge eiendom og lemleste eller drepe sine ofre. Lær hvordan du kan beskytte deg mot dette farlige fenomenet med disse slukkemidler.

Trinn

Hvordan slukke en brann. Tenk grunnen for å slukke brannen.
Hvordan slukke en brann. Tenk grunnen for å slukke brannen.
 1. 1
  Tenk grunnen for å slukke brannen. Hvis det er en liten cookfire eller bål, bare dousing den med vann og dekker den med jord, der det er tilgjengelig, vil gjøre utslaget, men for en pensel brann i tørre forhold, kan drastiske tiltak raskt hindre en katastrofe.
 2. 2
  Bestem umiddelbart om trusselen om brannen sprer eksisterer og hvis de rette myndigheter skal varsles. Bruk sunn fornuft, spesielt, være sikker på at du kan inneholde brannen hvis du velger å gjøre det uten å rapportere det.
  • Vurder størrelsen på brannen. Skogbruk avdeling, brannvesenet, eller brannvesenet sannsynligvis ikke vil være nødvendig for å slukke et bål eller en liten søppel brann.
  • Se på potensialet brennstoff tilgjengelig for brannen. Dersom brannen er i nærheten av et skogsområde med tykke, tørre kratt som er lett antennelig, selv om brannen er liten, bør brannvesenet trolig bli kalt.
  • Se hvordan vinden kan bevirke brann. Gusty eller høy vind kan kjøre en brann, samt akselererende burn rate. Hvis rolige forhold eksisterer og er ventet å fortsette, vil du ha en bedre sjanse til å kontrollere brannen.
  • Tenk om potensialet for skade. Hvis du arbeider med en flamme i et ubebodd område med lite eller ingen drivstoff tilgjengelig, risikoen er ikke så stor, og å være i et jordbruksområde med pløyd eller grønt felt kan redusere sannsynligheten for at en brann blir ute av kontroll. Dersom, på den annen side vil brannen raskt spre seg til et bebodd område eller en ørken der kontrollerer det ville være vanskelig, risikoen er mye større.
 3. 3
  Ring venner, familie eller naboer hvis du er i stand og de ​​er tilgjengelige. Dette vil gi deg hjelp for å bekjempe brannen, samt gjøre noen tilgjengelig i tilfelle du har en ulykke eller blir skadet.
 4. 4
  Se på hvilke ressurser som er tilgjengelige for å inneholde brannen. Hvis du er i nærheten av en vannkilde fra et trykksatt system, og har tilstrekkelige slanger, kan du bruke dem til å slukke mindre branner, og fukte den potensielle drivstoff i umiddelbar nærhet.
 5. 5
  Bruk et verktøy til å lage en "brann break" hvis ingen vann er tilgjengelig. Grav en grunn grøft rundt omkretsen av brannen, eller skrape potensial drivstoff bort, utsette bare jorden. Konsentrer deg om området "down wind" av flammene, fordi vinden vil presse brannen i den retningen.
 6. 6
  Bruk tungt utstyr, hvis tilgjengelig, for å skape en større firebreak dersom situasjonen tilsier det. En traktor med en disk, en bulldoser, eller annet utstyr kan raskt etablere en betydelig brann pause.
 7. 7
  Bruk bøtter, potter eller andre beholdere for å bære vann til brannen hvis ingen andre brannslukningsutstyr er tilgjengelig, og en bekk eller dam, eller en annen kilde til vann er i nærheten.
 8. 8
  Vær forberedt på å evakuere området hvis fare når et uakseptabelt nivå. Hvis du må flykte en brann, velger en vei som kan bli krysset raskt og enkelt, vekk fra banen til brannen. Hvis røyk og varme blir intens, dekker munnen med skjorta, helst tisse det første.

Tips

 • Bruker bare jorden for en brann pit eller brann containment kan være å foretrekke å bruke steiner, siden steiner kan utvide og med eksplodere hvis de varmes for mye.
 • Hold cookfires, bål og trashfires under konstant observasjon og tett kontroll. Før du tenner et bål, sørg for at du har nok vann og verktøy for å slukke det helt.
 • Hvis det er olje eller elektrisk brann, så ikke bruk vann for å si det. I slike tilfeller bruker brannslukningsapparat eller annet utstyr.
 • Du bør alltid ha et brannslukningsapparat i kjøkkenet. Hvis ikke, kjøper du et brannteppe.
 • Når du bestemmer hvordan du skal angripe brannen, vurdere dine egne fysiske begrensninger.

Advarsler

 • Ikke prøv å legge ut en elektrisk brann med mindre den er slått av.
 • Hvis du er i tvil om din evne til å kontrollere eller slukke en brann, ta kontakt med myndighetene før du fortsetter.
 • Ikke hell vann på en fett brann. Oljen flyter på vannet og vil spre brannen.
 • Legg igjen en sti for rømning ved slukking av brann.

Ting du trenger

 • Vann
 • Noen beholdere for å bære vann
 • Verktøy for fjerning av drivstoff fra veien til brannen.