Wkino

Hvordan skrive en forretningsplan for jordbruk og oppdra husdyr

En forretningsplan er viktig å ha på plass før du forsøker å starte opp en gård bedrift, uansett hva annet du har gjort i form av forberedelse. I dagens verden, er dyr landbruk mer kompleks og mer variabel enn det var for 100 år siden. Det er skiftende markeder, høye kostnader, lave fortjenestemarginer, ulike måter å samle kveg og nisjer.

Den type virksomhet plan du gjør er opp til deg, men følgende steg-for-steg prosessen med å lage en skikkelig forretningsplan vil hjelpe deg i det lange løp.

Trinn

Hvordan skrive en forretningsplan for jordbruk og oppdra husdyr. Finn noen papir, blyant, eller en datamaskin med, en-note eller en lignende tekst program.
Hvordan skrive en forretningsplan for jordbruk og oppdra husdyr. Finn noen papir, blyant, eller en datamaskin med, en-note eller en lignende tekst program.
 1. 1
  Finn noen papir, blyant, eller en datamaskin med, en-note eller en lignende tekst program. Dette vil gjøre deg i stand til å skrive eller skriver ned alt som kommer til hjernen din, inkludert de mål og ambisjoner du har for å starte opp en buskap operasjon.
 2. 2
  Begynn brainstorming. Du trenger ikke å lage en fancy, vitenskapelig-essay ut av det, og heller ikke riktig grammatikk, staving eller skrive ferdigheter rolle her. Making punkter om hva du vil gjøre, hvordan du vil gjøre det, og hva du er villig til å gjøre for å komme dit er den beste måten å starte.
  • Du bør være hovedsakelig brainstorming om dine mål og målsettinger. Det er mye mer effektivt å kjøre enhver bedrift når du har et mål i tankene å nå heller enn å ha vage ideer om "ønsker å gjøre noe med dyr". Det er rett og slett ikke nok, og er absolutt ikke kommer til å få deg hvor som helst raskt!
  • Som du vurdere dine mål, husk at strategien er ikke det samme som markedsføring. Strategien for din bedrift er hvordan du har tenkt å levere verdi til kundene (din "value proposition"), hvordan du har tenkt å du overbevise potensielle kunder til å oppnå denne verdien fra deg ved å kommunisere din egenart som produsent (eller, hva som gjør deg forskjellig fra andre gårder eller rancher), og hvorfor du kan levere denne verdien bedre enn andre produsenter (prestasjonen din anatomi). Din markedsføring plan bør forklare hvordan du har tenkt å kommunisere strategien din til dine eksisterende og potensielle kunder.
 3. 3
  Gjør en SWOT analyse. SWOT er en populær akronym som brukes i bedrifter og økonomi som står for styrker, svakheter, muligheter og trusler. Styrker og svakheter er interne eller kontrollerbar karakteristikker av en bedrift. Muligheter og trusler er ytre kjennetegn som er ute av din, din bedrift eller en bransje kontroll. For å gjøre en SWOT-analyse, lage en tabell med fire kolonner, med titlene blir: styrker, svakheter, muligheter og trusler. Plasser disse titlene på hodet av hver kolonne. Eller, hvis du tror det kommer til å bli for kjedelig og upraktisk å bruke en tabell, så kan du også bruke en egen side for hver faktor.
  • En slik analyse er svært enkel og fleksibel å bruke, siden du kan bruke den til å analysere din personlige selv, din bedrift eller bransje du ønsker å starte en karriere i.
  • Disse fire planstrategi faktorer bør beskrive alt om deg, fra å vise hva du kan og ikke kan gjøre, hva du kan trenge hjelp med fra mer profesjonelle og kunnskapsrike mennesker, hva du er villig til å lære, det som plager og problemer du kan møte i oppdrett venture, og hva sjansene kan gjøre deg i stand til både å lykkes og bli lønnsomme.
   • Husk at det er to krefter som vil påvirke deg og du vil trenge å analysere:
    • Interne krefter som du har kontroll over for eksempel hva avler du velger, om du vil kjøre en intensiv eller omfattende operasjon, hvordan du mate dyrene osv.
    • Ytre krefter som du ikke har kontroll over, for eksempel været, topografi og jord-type av landet du er jordbruk / havbeite på, lokale, nasjonale og internasjonale problemer innen bransjen, markedet priser, produkt etterspørsel og forbrukernes preferanser.
  • Gjør en intern SWOT analyse av deg og din virksomhet. Spør deg selv hva du god på og hva som må forbedres, hva du kan gjøre for å forbedre og hva ting kan gjøre deg revurdere gjøre noen form for oppdrett. Dette vil også omfatte hensynet til å få hjelp fra folk som er mer erfaren enn deg i visse områder av planen din og din pool av kunnskap. Hjelp kan variere fra råd fra en veterinær, en revisor som har erfaring i å gjøre økonomiske vurderinger av oppdrettsvirksomheten, en gårdsbygning inspektør, en oppdretter som har vært i bransjen du er interessert i mer enn 20 år, etc.
   • Også analysere gården din, landet ditt gården sitter på og din familie. Spør lignende spørsmål som nevnt ovenfor, bare med familien din må du spørre om ganger du bør ha for å tilbringe med dem, hva som vil skje hvis du setter ditt oppdrett drift før familien din, hva du kan gjøre for å oppmuntre og lære barna å være involvert i drift osv.
  • Gjør en ekstern SWOT analyse av den type husdyr industrien du har planer om å komme inn, enten det er storfe ( okse eller meieri ),,,, geit / sau, eller til og med eksotiske (for eksempel bison, elg eller emu). Det er sterkt anbefalt å gjøre din forskning for å fullføre en grundig SWOT analyse av den type bransje du er interessert i. Se på alt fra nasjonale bransjenyheter fra kjente og lokale landbruksprodukter aviser og magasiner, til å besøke klarerte nettsteder. For eksempel, hvis du ønsker å komme inn i den kanadiske kvegbransjen, ta en titt på den kanadiske Røkteres Association nettside på CCA.org. Du vil finne mye informasjon om nasjonale bransjenyheter og bekymringer. Western Producer (for provinsene Alberta, British Columbia, Saskatchewan og Manitoba) er også en stor avis for å se gjennom for ulike industri nyheter og oppdateringer.
   • Jo mer forskning om hva du får inn som du gjør på dette stadiet, jo mer bevisst du vil være på hva du kan forvente når overraskelser kommer. Når du endelig komme i gang med din forretningsplan, vil du være langt mer klar over fallgruvene, utfordringer, behov og krav som trengs for å være involvert og konkurrere i den type husdyr / oppdrett operasjonen du vil ha.
 4. 4
  I en egen tabell, skrive fire starter med "hvor er jeg på nå", "der jeg ønsker å være," "hvordan kommer jeg dit" og "hvordan vet jeg at jeg har kommet". Igjen, brainstorm din vei gjennom dette. Hvis du bare komme opp med ett eller to poeng, det er greit, men å bryte ned disse fire ytterligere å gi deg svar på dem, her er noen punkter du bør vurdere når du svarer på disse spørsmålene:
  • Hvor er jeg på nå Inkluder en SWOT-analyse (se tidligere trinn), for disse områdene:? Kunder, drift, personal og økonomi. Hvis du ikke har en bedrift, er en SWOT-analyse som nevnt i forrige trinn helt fint.
  • Hvor ønsker jeg å bli? Dette er spørsmålet hvor du etablere alle dine mål og målsettinger som du ønsker å oppnå i løpet av de neste 3 til 5 år. Inkludere alt som finansiering, markedsføring, flokk helse, avl, birthing, avvenning, avhorning, salg, beite ledelse, fôr ledelse, kostnader analyse, etc.
   • Dette spørsmålet er også bra å ta opp din personlige, familie og forretningsmessige mål. Når du gjør familien mål, har hver av dine familiemedlem skrive ut mål for seg selv, ikke å diskutere noe når du skriver dem ut, men diskutere dem etter at de er skrevet ut.
    • Personlige mål inkluderer ting som arbeider færre timer, fremme din utdanning i områder som ulike råvaremarkedene eller regnskap og produksjon programmer, etc.
    • Forretningsmessige mål er fokusert hovedsakelig på gården enhet som en forretningsenhet, eksempler er maksimal gjeld belastning å bære, muligens eie eller kontrollere x antall dekar, etc.
  • Hvordan kommer jeg dit? Dette er den viktigste delen av din forretningsplan, fordi dette er det området der du sette på papiret hvordan du ønsker å få det du ønsker for en bedre deg, familie og forretningsforbindelser. Brainstorming er flott verktøy å bruke i dette avsnittet, så du kan alltid ha en plan B, C, D, etc., i tillegg til Plan A.
  • Hvordan vet jeg at jeg har kommet? Hvis du visualisere din forretningsplan som en reise, er det ikke vanskelig å forstå at du må måle din fremgang underveis og avgjøre om du beveger deg mot målene dine, spinne med hjulene eller rulle bakover. Dette gjøres ved å definere, samle inn og gjennomgå beregninger, målinger og Key Performance Indicators på regelmessig basis for å validere din plan og vedtak, direkte validere> dine fremtidige aktiviteter, rettferdiggjøre noen endringer til planen og gripe rettferdiggjøre> når ting ikke er skjer i henhold til planen. Alle målene dine bør være målbare. Metrics og målinger vil gi deg svaret på dette viktige spørsmålet.
 5. 5
  På en annen (hvis du er på en datamaskin) eller et annet stykke papir / side, begynner å skrive ut din forretningsplan. Lag forretningsplan ved å gjøre tre planer: Strategisk Plan-, drifts Plan og suksesjon plan:
  • Strategisk plan. Det er der du tie i alle dine brainstorming tanker, ideer, mål og mål sammen fra trinn 2 til 4.. I utgangspunktet er den type forretningsplan du vil se andre bedrifter utvikle følgende:
   • Visjon: En redegjørelse for hva du eller din gård vil se ut i de neste 5 til 10 år.
   • Mission: Dette bestemmer eller definerer formålet organisasjonen forsøker å utføre i samfunnet. Denne uttalelsen bør konsist forklare hva selskapet gjør, for hvem og hvorfor.
   • Verdier: Dette er generelle standarder eller retningslinjer som er viktige for din gård og gården familien.
   • Situasjonsanalyse: Dette er prosessen med å identifisere og forstå hvordan virksomheten er posisjonert innenfor miljøet du opererer, både internt og eksternt. Trinn 3 er hva denne delen av den strategiske planen handler om.
   • Mål: Hva er de største prestasjonene du ønsker å oppnå i de neste 3 til 5 årene?
   • Mål: Hvordan har du tenkt på å oppnå målene dine?
   • Kritiske suksessfaktorer: Områder i ytelse avgjørende for langsiktig suksess i en organisasjon, og dens utvikling, vekst og prestasjon. For hver CSF bør du definere ett eller flere Key Performance Indicators (KPIer), som er verdier du vil bruke til å avgjøre om du oppnår dine CSFer. CSF er uttrykt som generelle uttalelser av mål ("Opprettholde kundetilfredshet.") Mens KPI er mer spesifikke ("Nedgang i antall innpakning klager.")
   • Handlingsplan: Strategier og tiltak som iverksettes for å møte de oppsatte mål.
    • I et nøtteskall, trenger du ikke å gå gjennom hodepine av å svare på alle spørsmålene postet ovenfor. I stedet bruker de tre enkle spørsmålene ovenfor i trinn 4 som et middel til å svare på alle åtte av disse standard business-plan spørsmål.
  • Driftsplan. Dette er planen der du skissere den dag-til-dag aktiviteter i virksomheten, inkludert hva som blir gjort, hvordan det gjøres, hvem gjør det og når det er gjort. Denne planen er generelt kortere sikt og vanligvis dreier seg om en produksjonssyklus. Det er fire sub-planer som er viktig for denne planen: Produksjon plan, markedsføring plan, økonomisk plan, og Human Resources plan:
   • Produksjon plan: Hva vil bli dyrket eller behandlet for å bli solgt? For husdyrprodusenter dette inkluderer to hovedkomponenter: Dyr og systemer. Med dyrene, dette er hvor du legger ut ting som avl, slakting, avvenning, omsorg for nyfødte dyr, flokk helse, etc. Den andre omfatter antall dekar og type varer som skal dyrkes for å støtte flokken (høy, silo, grønn strøm, beite, korn, etc.). Identifisere alle typer virksomheter på gården din.
    • Produksjonsressurser er også viktig å nevne: Land base, utstyr base, og bygninger og konstruksjoner.
   • Markedsføring plan: Hvor og hvordan vil du selge varer? Husk at selger bare bli kvitt det du har. Når du markedet, må du planlegge for å til en god pris.
   • Økonomisk plan: Dette inkluderer budsjett analyse, inntekter og utgifter, gjeld, ubetalt arbeid, alternativkostnader, benchmark analyse av deg selv fra annen virksomhet, uttalelser av kontantstrøm, avskrivninger på maskiner, dyr, bygninger, etc., lønn, familie levekostnader, osv.
   • Menneskelige ressurser plan: De fleste gårdene stole på en arbeidstaker (dvs. eieren) for å kjøre operasjonen. Men, likevel, bør human resource planer markere ansette problemer mot virksomheten og hvordan å løse dem. Det bør videre beskrive den typen mennesker som kreves for å drive virksomheten (generelle oppgaver, tittel, ferdigheter, tilgjengelighet og eventuelle opplæringstiltak som trengs.)
   • Kvalitetsplan: Kvalitetskontroll er evnen til å definere hva du vil produsere og ønsket kvalitet du må oppnå i dine produkter, etablere prosesser som kreves for å gjøre det, kontinuerlig sjekke produktet mot kvalitetsparametre, gjenkjenne når du ikke har levert den ønskede kvalitet og har midler til å forbedre dine prosessaktiviteter å løse problemet og returnere produktet til ønsket kvalitet. Det er mange gode rammer og metoder, men en av de enkleste er Dr. W. Edward Demings Kontinuerlig kvalitetsforbedring syklus. Den har fire trinn, som gjentas kontinuerlig for å gradvis forbedre kvaliteten og prosessen modenhet over tid.
    • Plan: Etablere mål for hva det er du har tenkt å gjøre, de prosesser som er nødvendige oppnå disse mål og de ​​beregninger og målinger som kreves for å styre prosessene og bevise at målene blir nådd.
    • Gjøre: Kjør plan og samle beregninger og målinger underveis som definert i forrige fase.
    • Sjekk: Gjennomgå resultater, beregninger og målinger og finne ut om eventuelle forbedringer kan og bør gjøres til planen.
    • Lov: Implementere forbedringene så neste gang prosessen utføres resultatene vil bli bedre.
  • Karriererådgivning. Dette kan være den vanskeligste delen av en forretningsplan, som man må planlegge hva som skal skje hvis de største operatør er skadet eller verre, dør. Karriererådgivning omfatter utvikling av en kontinuitet plan for virksomheten din og bestemme prosessen med overgangen en virksomhet til nye eiere. Denne overgangen kan være en utenforstående salg (utstyr og land auksjon salg), eller en arv salg (bestått virksomheten ned til neste generasjon).
 6. 6
  Identifisere type gården eierskap. Det er sju viktigste typer eierskap: eierskap, General Partnership, Limited Partnership, Co-eierskap, Joint Venture, Corporation, eller stoler. Disse er beskrevet kort neste:
  • Eierskap: Dette er den enkleste formen for virksomhet organisasjonen. Det innebærer først og fremst en person kjører hele hun-bang. Gjeld og uaktsomme handlinger begått av ansatte er avgitt av innehaver. Men, er alle de juridiske komplikasjoner og utgifter og forhandlinger om avtale ikke nødvendig, det er heller ikke et firmanavn nødvendig.
  • Ansvarlig selskap: Dette betyr to eller tre personer som kjører en operasjon. Med mer enn én person som kjører en gård, betyr dette at virksomheten må ha et registrert navn, og hver partner er ansvarlig for alle gjeld, forpliktelser og ansvar for driften. Dette samarbeidet oppløses automatisk med et dødsfall, konkurs eller insolvens.
  • Kommandittselskap: Dette er i utgangspunktet en person som er ansvarlig for alt i firmaet, mens den andre er bare der for å forsyne hovedstaden, ingenting mer eller mindre. Et begrenset partner har ingen aktiv rolle i fotspor-on av en operasjon, men han kan inspisere bøkene til firmaet og gi råd til forvaltningen.
  • Medeierskap: Dette er hvor to eller flere personer eier eiendom i fellesskap.
  • Joint venture: Dette er vanligvis brukt i jordbruket, der det er et felles partnerskap mellom partene, og er opprettet for å utføre en bestemt eller begrenset kommersiell venture uten å skape et partnerskap. Dette er vanligvis en midlertidig avtale mellom to parter.
  • Foretak: Dette er juridiske enheter hvor aksjonærene eier selskapet gjennom eierskap av aksjer. Det er en egen juridisk enhet, atskilt fra sine aksjonærer. Den enkelte aksjonærs ansvar er begrenset til vedkommendes investeringer i aksjeselskap, med mindre aksjonæren har personlig garantert forpliktelser selskapet. Et aksjeselskap kan gi svært fleksibelt rammeverk i form av hverandre til neste generasjon. Eieren kan også gi ansatte aksjer i vekst og overskudd på driften uten å gi opp ledelsen rettighetene til en partner.
  • Stol: Dette er et forhold hvor juridisk eier av eiendommen er skilt fra gunstig eierskap av eiendommen.
 7. 7
  Binde det hele sammen. Ikke vær redd for å gjøre endringer i planen. En forretningsplan er ikke noe rigid regel-setting standard som må settes i stein. Snarere er det et papir som kan endres som bedriften vokser og som nye ideer og nye problemstillinger oppstår. Vanligvis en forretningsplan bør gjennomgås minst en gang i måneden til en gang i året for å se på hva som ble skrevet og hva bør gjøres endringer.

Tips

 • En forretningsplan er god å ha når du signerer på for et lån i banken. De vil være mer interessert i den økonomiske delen av din forretningsplan, fordi de trenger å se hvordan det vil påvirke dem i forhold til hva de kan få ut av det i form av penger.
 • Be om hjelp når du skriver en forretningsplan. Få en profesjonell virksomhet analytiker eller noen lignende med masse erfaring å analysere og skrive opp slike planer slik at de kan hjelpe deg hvis og når du står fast på en bestemt del.
 • Sett alt skriftlig. Ingenting er verre enn ikke å skrive noe ned og plutselig glemme den. Også har en egen fil mappe for dermed forretningsplan slik at du vet hvor det er og hvor du kan få tilgang til det i fremtiden. Hvis du har den på datamaskinen, lagre det på en harddisk eller en data stokk så hvis maskinen krasjer på deg og du kan ikke få arbeidet opp igjen, har du det lagret på en egen disk.
 • Ingen forretningsplan er satt i stein. Du må huske å ha den på hånden, slik at du kan grave den ut og endre noen del av planen hvis noe usett har kommet opp.
  • Enhver god bedrift har til å endre og Analyser på nytt sin forretningsplan hvert år eller to ganger i året. For nye bedriftseiere og de starter opp, vil de ofte nødt til å se på deres forretningsplan mye oftere enn en som allerede er godt etablert.

Advarsler

 • Ikke gå inn over hodet og forsøke å skrive ut en forretningsplan i en sittende. Det kan ta en uke eller mer før du får det gjort, så ta deg god tid. Faktisk, mange etablerte bedrifter startet ved å tilbringe seks måneder eller mer å utarbeide forretningsplaner, rushing vil bare skade bedriften i det lange løp.
 • Tror ikke at du ikke trenger å se på din forretningsplan igjen for resten av tiden du kjører din virksomhet. Du bør alltid prøve å analysere hva selv og din virksomhet minst en gang i året for å vite hvor du sliter og hvor du har det bra.

Ting du trenger

 • Datamaskin tekstprogram eller papir / notepad og penner
 • Skriver hvis du vil papirkopier av datamaskinen dokumenter
 • Forskning verktøy som internett, lokale bibliotek, biblioteker av landbruksprodukter organer osv.
 • Telefonnumrene til folk i bransjen at du er interessert i, slik at du kan stille noen viktige spørsmål
 • Bøker eller nettsteder om å lage forretningsplaner (men ikke over-komplisere ting)
 • Bøker om informasjon om visse husdyr interessert i å øke
 • Aviser og blader av bransjenyheter og arrangementer i ditt område eller området du er interessert i å forfølge din oppdrett karriere