Wkino

Hvordan skille hest farge etter navn

Har du noen gang sett en hest eller ponni blir ridd og lurte på hvorfor rytteren plukket den fargede hest?

Har du noen gang sett en hest som så pen, men du visste ikke fargen på hesten? Hest farger er vanligvis lett, men noen er ganske vanskelig. Her er en enkel måte å fortelle hvilken farge en hest er.

Trinn

Hvordan skille hest farge etter navn. Før du starter farger, trenger du å vite noen grunnleggende begreper.
Hvordan skille hest farge etter navn. Før du starter farger, trenger du å vite noen grunnleggende begreper.
 1. 1
  Før du starter farger, trenger du å vite noen grunnleggende begreper:
  • Poeng: Dette refererer til ørene, leggene, og man og hale.
  • Mane and Tail: Dette er biter av tufter hår som pågår fra hestens rygg og nakken og pannen.
  • Hvite ben tegninger: Disse er plassert på beinet regioner og omfatter: Coronet bandet (svært nær hoven), hvit hæl (svært nær hælen, men ligger i nærheten av kaudal veggen), sokk (kommer rett over mellomhånd), halvparten strømpe (kommer halvveis mellom mellomhånd og kne), strømpe (berører eller over kneet), uregelmessig strømpe (strømpe at bare deler av den er over kneet og den andre er under det), røyskatt (uregelmessige mørke flekker i nærheten hoven inni hvite tegninger) og mellomhånd (kommer bare til mellomhånd).
  • Ansikts kjennetegn: Disse er plassert på hodet og pannen og inkluderer:
   • Star (lite merke i pannen)
   • Klipp (lite merke på snuten)
   • Flamme (bred stripe med hvit ned foran ansiktet)
   • Stripe (Svært tynn stripe av hvite ned foran ansiktet)
   • Skallet / hvitt ansikt (Svært bredt bliss som går inkluderer hester øyne)
  • Øyefarger: For å fortelle de forskjellige fargene fra hverandre, selv om ikke vanlig, kan disse navnene vises: Eye vegg, blå øyne, blågrønn øye, glass øye, hvite sclera. Hester kan ha blå, brun, grønn, hassel, gull og røde øyne.
  • Andre viktige funksjoner i hestens farge inkluderer: Spots, patcher, dominerende og grunning.
 2. 2
  Lær de neste funksjonene. Innenfor hver underkategori, det er blandinger og varianter. Her er noen farger og karakteristiske punkter:
  • Bay: En bay hest er en brun til rød i fargen. Bukter har svarte punkter, (ører, flanke, knær og haser). Deres mane, hale og pannelugg er svart. Deres er mange typer bay, det er lys bay (der basen er en veldig lys farge), blod bay (der basen er en veldig rød farge) og mahogni bay (der pelsen har en lilla skjær, vanligvis sotet og mer brun), sandy bay (der basen er bare brun, ingen rød tone), golden bay (der base coat tar på seg en gul farge), og primitive bay (de svarte merkene er veldig svak, og hesten har vanligvis åpenbare pangare egenskaper).
  • Kastanje eller Sorrel: Chestnut eller Sorrel er definert som en hest uten svarte hår. Chestnut er en mørk rød hest. Veldig mørke kastanjer kalles Liver kastanjer. Sorrels er mer fargerike, med en lysere pelsfarge. For enten bør manen / hale være den samme farge som kroppen. Enten farge med linbleke man og haler bør ha "Brun" put foran navnet. Sorrels er ofte linbleke.
  • Liver Chestnut: De er en mørk kastanje rød-brun farge, som fremstår som svart i pelsen deres - men det gjør de ikke. De individuelle hår er bare veldig mørk rød. Disse hestene kan også ha en linbleke eller Taffy man og hale.
  • Svart: Det er ingen annen farge på hesten unntatt svart, alle punkter og hår er svart (med unntak av noen hvite tegninger). Mane og hale er svart. Det er noen typer av svart; Pitch eller Raven svart, noe som aldri forsvinner - Svart, som fades i solen - og smokey svart, der hesten ser svart på avstand, men nærmere hesten har en brun skjær.
  • Grå eller hvit grå: Disse hestene kan se hvite, men de er ikke. Deres hud er mørk og de har mørk pigmentering rundt sine øyne, ører og nese. De er født en annen farge, og fade progressivt med alder.
  • Dapple Grey: Disse hestene er fortsatt grått, men har "dapples '. Dapples er litt lysere eller mørkere flekker. En normal dapple grå er grå med lysere flekker, men en "omvendt" dapple grå er grå med mørkere flekker. Dapple gråtoner kan være veldig lett og veldig mørkt.
  • Steel Grey: Denne fargen er når en hest er mørk grå, som regel med litt mørkere poeng. De har ingen dappling.
  • Fleabitten Grey: Det ser ut som det høres ut - forestille seg en hest som har blitt bitt av lopper. Det ser ut som det har liten svart, brun eller røde flekker på størrelse med et par pinheads. Deres man og halen blir grå eller hvit, og det vil ofte være variasjoner av disse fargene i form av nyanser.
  • Rose Grey: En kastanje hest som har blitt grå. De har en lilla, rød eller brun skjær til sine strøk hele gråning prosessen. De kan ha dapples. Deres Manes er mørkere enn pelsfargen.
  • Duns: Duns kommer i mange farger, slik som Red (dun og kastanje / sorrel), Grullo (svart hest med dun faktor, svarte punkter og falmet grå til mørk brun kropp), bay (bay hest med dun faktor), og mus ( dun på en brun hest, veldig skummel tan farge). Duns har en ansiktsmaske (mørk ansikt), dorsal stripe, leg sperring (sebra striper på bena), mørke punkter, og mørke manke / haler. De er ikke å forveksles med hjorteskinn som bare kommer i én farge.
 3. 3
  Hjorteskinn: buckskins er svært lik en dun, men de har ikke ben sperring eller en dorsal stripe. De har en gul base farge (varierer fra mørk gull til gult) og sorte ben / svarte prikker som ligner på en Bay. Deres man og hale er svart. De kan være flekkete.
  • Palominos: Disse skal være mindre enn 20% svart. Palominos har vanligvis en lysere farge hoved / hale enn sine organer, men kan være i nærheten av samme nyanse, deres nyanser spenner fra krem ​​til en nær sjokolade. De er ofte forvekslet med champagne.
  • [[Bilde: InvestInRodeo.jpg | thumb | perlino] utvanner: Kom i mange varierende grad av farge og pigmentering. Mange tenker på utvanner som Albino, når det faktisk er de ikke. En fortynnet er perlino, Lys grå, og Champagne. Cremellos er en Dilute av Chestnut, perlino av Bay og Smokey Cream on Black. Kremen genet er et dominant gen, og for en Palomino, perlino eller Smokey, må det være to krem ​​gener som finnes i foreldrene. Hvis bare man er til stede, vil en kastanje da være Palomino med hvit hoved-og hale og med en mørk pigmentert hest som Bay vil du få en Palomino med en svart man og hale. Cremellos har blå øyne. Champagne er en annen fortynning gen som virker på bunnfarge en hest for å produsere en lysere farge. Det er et dominant gen, slik at en eller to gener ha samme innvirkning, og en hest må ha en champagne forelder å være en champagne. Den champagne genet utvanner rød pigment til en gul farge og sort pigment til en sjokolade gråaktig farge som noen ganger forveksles med Grulla. De har fregnete hud og grønne / hassel / golden øyne.
  • Albinoer: Disse hestene er faktisk fra en recessiv gen. Mange tenker på dem en utvanner. De er kjent som Dominant Whites når registrert, og de Albinos er ofte født med rosa eller rød pigmenterte øyne og rosa non pigmentert hud. De ser ofte det samme som Cremello-tallet, men de har en annen genetisk sminke og forskning viser Albinoism kommer fra en recessiv gen, sammenlignet med perlino og Cremello har et dominant gen.
  • Roan: Roans er en solid farge med hvite flecking gjennom pelsen. De kommer i mange farger: Jordbær er en Chestnut farge med hvite flecking slik at det virker rosa. A Blue Roan er en svart med hvite flekker som gir et blått skjær. En rød Roan er bukt med hvite flekker gi det en rød utseende. Deres manes og haler samsvarer med deres base coat, men kan være linbleke for jordbær roans, og andre roans kan ha frosting (der toppen av manen / halen er veldig lys i fargen).
  • Brown: Dette er en grunnleggende farge og virkelig en brun hest er godt - brun. De eksakte genetikk av brunt er ikke veldig godt forstått. De er ikke det samme som kastanje eller sort. Den eneste definert type brun er seal brun, der base fargen er veldig mørk og de har pangare typen markeringer, der magen / kryss / snuten / øynene er mye lysere i fargen.
  • Pinto: Pintos er kjent for sin uregelmessig mønster, som er et modifiserende hvite genet. De kommer i mange varianter, for eksempel piebald (svarte og hvite, store uregelmessige hvite flekker), skewbald (samme som piebald, bortsett grunnfarge er alt annet enn sort), Blakk (hvite tegninger er uregelmessig, og krysse over topplinjen, har hvite ben), Overo (store uregelmessige sirkler aldri krysset topplinjen, vanligvis har skallet ansikt og solide ben), Leverfuks (blanding av Blakk og Overo), ramme Overo (Overo, men hvite spoltches aldri krysse topplinje eller bunnlinje), splash (den nederste delen av hest og bena er hvite, som om de var dyppet i hvit maling), og Sabino (der kanten av markeringene har roan egenskaper). De kan forekomme på noen base farge.
  • Maling: Maling er faktisk en farge rase. De er i utgangspunktet pinto Quarter Horses. De kommer også i alle varianter som pintos gjøre. Deres patcher er store og ikke gå fra side til side. Å være en Pinto eller en Paint, bør deres ben markeringene være forbi sine haser og knær hvis ingen viktigste farge oppstår.
  • Appaloosa eller Spotted: Ingen Appaloosa har samme mønster av flekker. Appaloosas kommer i en rekke farger, men de grunnleggende mønstrene inkluderer: Snowflake, Blanket, Few Spot, Solid, Leopard, lakk roan, og Snowcap. De har en hvit sclera og har alltid stripete hover og flekket genitalia og snute.
 4. 4
  Lær denne listen også! Neste gang du ser på en hest, finne markeringene som kan gi deg ledetråder til hvilken farge det er, og sjekke mot denne listen.

Tips

 • Solen bleker pelsens farge så ofte i sommer at de vil se lysere, men noen kan få robuste slik at de faktisk vil bli mørkere.
 • Om vinteren kommer deres hårete vinterjakke inn i bildet, ofte gjør pelsen ser mousy og grå.

Advarsler

 • En hest kan velge bort på grunn av alderdom, men også på grunn av ernæring, hvordan den ble behandlet, og hvis det ble skadet.
 • Folk kan være veldig merkelig om hester og deres fargestoffer...

Ting du trenger

 • Pad og penn for å skrive ned farger og beskrivelser.