Wkino

Hvordan sjekke en mikrobølgeovn for lekkasjer

Å bli utsatt for høye nivåer av mikrobølger kan føre til helseproblemer, som for eksempel grå stær og brannskader. Mens de fleste mikrobølgeovnen lekkasjer anses å være for lite til å lage slike betydelig helserisiko, en mikrobølgeovn som lekker stråling kan forårsake ukjente helserisikoer og er ikke sannsynlig å være så effektiv som den burde være. I denne opplæringen vil du lære hvordan du sjekke mikrobølgeovn for stråling lekkasje, og ingen spesielle verktøy eller erfaring er nødvendig.

Trinn

Hvordan sjekke en mikrobølgeovn for lekkasjer. Denne metoden fungerer best fordi mikrobølgeovn og operere på nesten samme elektromagnetisk frekvens (mellom to.
Hvordan sjekke en mikrobølgeovn for lekkasjer. Denne metoden fungerer best fordi mikrobølgeovn og operere på nesten samme elektromagnetisk frekvens (mellom to.

Trådløs netbook metode

 1. 1
  Denne metoden fungerer best fordi mikrobølgeovn og operere på nesten samme elektromagnetisk frekvens (mellom to 0,4 og 2,5 GHz).
 2. 2
  Koble mikrobølgeovn fra stikkontakten. For vegg brytere, fjerne hele støpselet fra stikkontakten (power point) i stedet for bare å slå av bryteren.
 3. 3
  Sjekk at din netbook har en fungerende 802.11 trådløst kort og er på det lokale nettverket.
 4. 4
  Plasser netbook i mikrobølgeovnen. Ikke slå mikrobølgeovn på!
 5. 5
  Lukk mikrobølgeovn døren.
 6. 6
  Ping din netbook. Hvis ping er besvart, mikrobølgeovn lekkasjer stråling. Hvis pakkene gang ut, er alt fint.

Fluorescerende lys metode

 1. 1
  Denne metoden fungerer bare for store lekkasjer.
 2. 2
  Finn et lysstoffrør.
 3. 3
  Mørkere i rommet.
 4. 4
  Holde det mot kantene av mikrobølgeovnen døren når ovnen er i bruk. Mens normalt er det ikke anbefalt å bruke mikrobølgeovn med ingenting inni den, i denne korte eksperiment, er det best å ikke legge noe til ovnen. Hvis mikrobølgeovnen er pre-1980, men legger til et glass vann.
 5. 5
  Se etter en reaksjon. Hvis det er mikrobølgeovn lekkasje inntreffer, pære vil lyse.

Hus nøkler eller Flashcube metode

 1. 1
  Med mikrobølgeovnen drift, bare dingle et sett av hus eller bil nøkler (det spiller ingen rolle) sammen foran døren parameter. Hold nøklene tilbake om tre (3) til fire (4) inches.
 2. 2
  Se etter eventuelle gnister kommer av nøklene. Se noen? Da har du en lekker EMI pakning.
 3. 3
  Koble mikrobølgeovnen og ta den med til autorisert verksted umiddelbart og få pakningen erstattes... en ganske enkel og billig jobb.
 4. 4
  En annen metode (tilsvarende tastene) er å ha en Flashcube i fingrene. Bare flytte den langs dørens banen og se å se om den går av. Hvis ja, enn, har du en RF lekkasje.

Hva du skal gjøre neste

 1. 1
  Hvis du finner en lekkasje, eller du tror fortsatt at det kan være en lekkasje, selv om disse testene ikke har vist noe på en tilfredsstillende måte, her er noen forslag til hva du skal gjøre videre.
 2. 2
  Kontroller hengsler, lås, sentrum dør panel, og tetning av døren. Hvis mikrobølgestråling lekker, er det vanligvis som et resultat av slitte eller ødelagte elementer på mikrobølgeovnen dør. Noen av følgende symptomer kan tyde på lekkasje:
  • Se etter sprekker på hengslene eller seler
  • Se etter slitte tetninger
  • Se etter bulker eller brudd i selve døren.
 3. 3
  Ta mikrobølgeovn til en profesjonell verksted for testing og feste. Legg merke til at FDA i Europa ikke sertifisere noen hjemme lekkasje beskyttere, som kan selge alt fra rundt US10€ -50. Faktisk fant FDA sier at det har testet flere av disse og dem unøyaktige og upålitelige, og sier at de bør bare brukes for en tilnærming til lekkasje. Realiteten er at riktig testing krever dyrt utstyr ved hjelp av en radio-frekvens stråling sonde, som ikke bare dyrt, men også krever teknisk trening for å operere. Slike avanserte testing enheter som brukes av offentlige helsemyndigheter å måle ovnen lekkasje er langt mer nøyaktig, samt å være periodisk testet og kalibrert. Derfor anbefaler FDA følgende:
  • Ikke bruk en ovn hvis døren ikke lukkes ordentlig eller er bøyd, vridd, eller skadet på annen måte.
  • Kontakt ovnen produsenten, en mikrobølgeovn serviceorganisasjon, din tropemedisiner, eller nærmeste FDA kontoret for å sjekke eventuell lekkasje problemet du er bekymret.

Merknad om å bruke en mobiltelefon til å teste for mikrobølgeovn lekkasjer

Noen nettsider anbefaler å bruke en mobiltelefon til å teste en mikrobølgeovn for stråling lekkasje. Du skal sette mobiltelefonen i ovnen og prøve å kalle det. Hvis det ringer, det er ment for å indikere en lekkasje. Imidlertid er denne metode galt fordi mobiltelefoner opererer ved forskjellige frekvenser enn mikrobølgeovner. Selv om mobiltelefonen ringer i ovnen, ikke dette tyde på en lekkasje, så det er ingenting å bekymre seg for. Beskyttelse mot mikrobølgeovn lekkasje i mikrobølgeovner er spesielt tilpasset for å hyppigheten av mikrobølger (2,4 GHz) og forventes ikke å hindre andre frekvenser for å komme gjennom (mobiltelefon frekvenser er i 800-1900 MHz-området).

Tips

 • Hvis mikrobølgeovn er svært gammel, resirkulere den. Hvis freecycling eller donere en lekker mikrobølgeovn, la en tydelig tapet oppmerksom på det at du tror at ovnen er lekker, slik at folk får det kan gjøre en beslutning om å reparere eller resirkulere.
 • Mikrobølgeovner avgir ikke-ioniserende stråling i form av radiobølger i 2,4 GHz frekvensområdet, som kalles mikrobølger. Denne strålingen er ikke ioniserende stråling forårsaket av nedbrytning av radioaktive stoffer eller isotoper (røntgen og gammastråling) og avgis kun når mikrobølgeovnen er slått på.
 • Mikrobølger har tre egenskaper som tillater dem å bli brukt i koking: de er reflektert av metall; de passerer gjennom glass, papir, plast og lignende materialer, og de blir absorbert av matvarer.
 • Mange mennesker rett og slett nekte å bruke mikrobølgeovner frykt for unhealthiness av maten tilberedes på denne måten. Hvis det virkelig plager deg, ikke eier en. Det er fortsatt mye studere gjøres for å fastslå nøyaktig hva som utgjør et trygt nivå av eksponering for mikrobølgestråling.

Advarsler

 • Mikrobølger opererer med spennende at radaren (radio frekvens generator) med høy spenning vanligvis rundt to KV range (2000 volt, 0,5 ampere), er dette dødelig spenning og strøm. Denne kan drepe deg.
 • Ikke slå mikrobølgeovn på mens netbook er inne.
 • Metoden som presenteres er mislykkes ikke trygt, og bør ikke erstatte en kompetent tekniker bruk av riktig utstyr for å teste for lekkasjer!
 • De farligste ting om å bruke en skikkelig vedlikeholdt mikrobølgeovn brenner deg selv hvis du ikke håndterer de varmretter riktig.

Ting du trenger

 • Mikrobølgeovn
 • Netbook eller lysrør
 • Reparere butikken hvis det er et problem