Wkino

Hvordan sete middagsgjester

Når du bestemmer deg for å ha et middagsselskap, er det mange ting som du må vurdere foruten. En viktig faktor er hvor bør bli sittende, da dette kan avgjøre hvorvidt dine gjester nyte seg selv eller nettverket ditt. Denne artikkelen gir deg noen tips for å veilede din beslutning.

Trinn

Hvordan sete middagsgjester. Bestem på formalitet for anledningen.
Hvordan sete middagsgjester. Bestem på formalitet for anledningen.
 1. 1
  Bestem på formalitet for anledningen. Skal du ha forretningsforbindelser over eller? Slektninger fra ut av staten eller din nærmeste familie? Forholdet som du har med folk som deltar på arrangementet vil avgjøre formalitet. Som en generell veiledning, bør en sølv tjeneste sitte ned hendelsen være forbeholdt profesjonelle eller svært spesielle anledninger; en buffet er langt mer uformelt, og du er mindre i stand til å kontrollere planløsninger.
 2. 2
  Seat folk som har felles interesser sammen. Dette er den mest nyttig utgangspunkt. Tenk på følgende:
 1. 1
  • Har de et behov for å diskutere forretninger sammen?
  • Har de hobbyer eller interesser til felles?
  • Har de yrker felles?
  • Har de ekteskapelig / single status til felles? (Kanskje du er i matchmaking, selv om noen vil bli irritert av forsøket ditt hvis de skulle finne ut av det)
  • Har de liker hverandre eller ikke? Vær forsiktig med sitteplasser folk du kjenner har et hat mot hverandre med mindre du vil ha en demper på anledningen.
 2. 2
  Pair folk sammen. Vær kreativ i dine motstandere. Noen ganger er det vanlig å pare mannlige / kvinner, men dette kan være kvelende til samtale eller ubehagelig for noen mennesker. Hvis du kjenner noen å være, kan du prøve å koble dem med en omsorgsfull utadvendt. Hvis du tror to mennesker som vanligvis ikke krysser stier vil ende opp med å ha et godt garn, så prøv det. Å være samtaler for å trene noen folk ferdigheter i dine valg, så vel som under anledningen.
 3. 3
  Seat æresgjester i orden. Hvis du har en hedersgjest, for eksempel, en sjef, en slektning, en besøker superstjerne, det er regler som til deres sitteplasser. En kvinnelig æresgjest sitter vanligvis til høyre for verten, mens en mannlig æresgjest vanligvis sitter til venstre for vertinnen.
 4. 4
  Sette ut bordkort. Skriv det fulle navnet på hver gjest i fancy skrift på små kort (hvis du er kreativ, dette er en morsom del, hvis ikke, få noen andre til å gjøre det). Du trenger ikke bordkort med mindre du har mer enn seks gjester. Under dette beløpet er litt som å fortelle dine gjester hva de skal gjøre. Av tradisjon, er det ikke nødvendig å gi plass kort for vertene med mindre du tror at å utelate dem vil føre til forvirring.
 5. 5
  Ha en sitteplasser for store middagsselskaper. Hvis middagsselskap er så stort at det omfatter en gruppe av tabeller, er det nyttig å ha en sitteplasser liste ved inngangen til rommet. Eller, tilpasse det og fortelle hver gjest der deres bord er. Det er alltid mye vennligere enn å gjøre dem linje opp som om de er på en skole kafeteria.
 6. 6
  Være et gode. Gled deg selv, men sikre at gjestene har det gøy, også. Sørg for at alle med en funksjonshemming sitter på en komfortabel stol, tilby å endre den eller legge til en etc., hvis de dukker ubehagelig. La folk få vite stille der badene er plassert, eller bistå ved å gjøre det klart med en diskret skilt. Hvis en gjest ser satt ut på hvor du har plassert dem, gjøre noen diskret legwork og re-sete dem så raskt som mulig, gjøre en unnskyldning som "Oops, jeg mente å sette deg der borte." Ikke gjør dette hvis det gjør situasjonen for opplagt eller du virkelig ikke kan trene et bedre sted for dem å sitte.

Tips

 • Ikke bli for opphengt i sitteplasser etikette regler. Mange av reglene ble etablert i domstolene i konger og dronninger, og ble foreviget av velstående mennesker i generasjoner å følge. Med fremveksten av middelklassen og i dag mye mer liberalt tenkende yngre generasjoner, det gjøre og ikke gjøre er mindre om.
 • En meny er ikke nødvendig med mindre det er et veldig stort arrangement (f.eks farvel,) men det er ingenting som sier at du kan ikke ha en hvis du vil. Hvis du er kreativ, og dette er noe du ønsker å gjøre, gå videre. Det vil gi gjestene en startpakke for samtalen i det minste, også, kan du inkludere spesielle ting som du kanskje ønsker å være med i kveld, som for eksempel "nåde", "", "flytte til dessert room", etc. som et middel til forvarsel gjester diskret av utrulling av anledningen. En påminnelse - hvis du brenner eller kjøre ut av en meny element og slette eller erstatte den, vil gjestene vet!
 • Hvis du fortsatt helt solgt på formell spisebord arrangement, kan du gjøre en endring for og ha gjester forlate bordet og skriv inn et annet rom der desserter er satt ut på skuffer for dem til selv å velge. Servitører kan bringe te og rundt dit gjesten sitter eller står.
 • Nummer én regel er at du er vert, og det er verten plikt til å sikre lykke og komfort av gjestene under hele arrangementet. Dette betyr foregående ting for deg selv hvis nødvendig (som mindre mat), holde et øye med gjestenes komfort nivåer og gir rask oppmerksomhet til eventuelle problemer som måtte oppstå. Hvordan du sete dine gjester fra starten kan bistå i å gjøre anledningen mer vellykket, så sette noen gjennomtenkt innsats i denne avgjørelsen.
 • Dersom gjestene bytte deres navn placecards, ignorere det. De har en perfekt god grunn i tankene deres for å gjøre det, og din jobb er å være den stadig smilende og hjelpsom vert.
 • Prøv motsatte ender av tabellen for vertene og / eller æresgjester. Med to verter, bør du vurdere å sitte selv i motsatte ender av bordet slik at du er "deler dere rundt" dine gjester. Alternativt kan du sete æresgjest på den motsatte enden av verten - for en kvinnelig gjest i ære, hennes sete på motsatt side av kvinnelige verten og for en mannlig gjest i ære, sete ham overfor mannlige verten. De resterende verten kan sitte midt i resten av gruppen eller langs æresgjest. Husk, bør vertene prøver å være fra hverandre som det er verter plikt til å sørge for at gjestene er fornøyd.
 • Avslappende sitteplasser etikette, men betyr ikke glemme bordskikk. Disse alltid regne så det er ikke noe mer ubehagelig enn en slurper, en burper og noen som snakker med en munnfull mat. Riktig holder for bestikk er fortsatt forventet og vise respekt for innsatsen verten og vertinnen har gått til. Albuene på eller av bordet? Mens mange fremdeles foretrekker albuene av bordet, har dette avslappet i de senere år - kanskje fordi så mange av oss har såre armer fra å bruke for mye.
 • Være dristig i å få ned formalitet. Folk liker forfriskende endringer i menyene, og de liker ikke å bli gjort for å sitte rett opp på en hard stol ved bordet hele natten. Ta med avslapping i tilfelle med moderne mat, mykere stoler å sitte eller gjøre unna med å sitte rundt et bord sammen og lage en formell, men vennlig buffet. Du kan fortsatt legge ut alt det sølv, krystall og bein Kina - det er bare at gjestene vil ha mer frihet til å bevege seg, slappe av og chatte.
 • Alltid har klut servietter (servietter) - de vil vare gjennom hele anledningen for å tørke mat merkene, kalde glass, drypp og mer. De føler seg mye bedre enn papir, og er definitivt mer miljøbevisste.
 • Du kan kjøpe placecards eller lage din egen, avhengig av ditt nivå av energi. En nyere trend er å også kjøpe søte små kortholdere, men de er ikke en nødvendighet, og de er mer rot i et lite hus med mindre du bruker dem ofte.
 • Hvis du bruker plakater, vurdere å dele opp - dette kan fungere veldig effektivt hvor gjestene kjenner hverandre bare litt, og kan lekent oppmuntre spontan samtale mellom semi-fremmede. Vær advart: det fungerer ikke alltid ut, så gi noen trodde til det på forhånd.

Advarsler

 • Dette er en veldig generell og liberal guide. Det vil gjelde i mange middelklassen, Anglophone situasjoner. Imidlertid vil det være strengere tolkninger avhengig av kultur, region, land, tro etc. som du vil sannsynligvis være klar over hvis dette gjelder deg.