Wkino

Hvordan rake løv

Fall er en vakker årstid, men gårdsplass full av tykke og noen ganger vått løv kan være irriterende og dårlig for det grønne gresset kommer neste år. Raking har to fordeler. Det er bra for gresset og det er god fysisk trening for oss. Alt du trenger er en rake.

Du kan være i stand til å unngå raking helt hvis du bruker en bioklipper. Disse makt gressklippere kjøre over de tørre blader og makulere dem i små biter som sile ned gjennom gressblader og på jord, hvor de vil brytes, berikende din jord. I løpet av resten av året, vil klipperen mulch gresset det trimmer, også berikende jorda.

Trinn

Hvordan rake løv. Bestem målområdet der bladene vil gå etter innsamling, enten det er i en pose på en fortauskant, tilbake inn i hagen som mulch, eller i en bakgård kompost haug.
Hvordan rake løv. Bestem målområdet der bladene vil gå etter innsamling, enten det er i en pose på en fortauskant, tilbake inn i hagen som mulch, eller i en bakgård kompost haug.

Plastduk metode

 1. 1
  Bestem målområdet der bladene vil gå etter innsamling, enten det er i en pose på en fortauskant, tilbake inn i hagen som mulch, eller i en bakgård kompost haug.
 2. 2
  Bestem deg for hvor mye tid du kan bruke raking hver dag eller få hjelp og dele opp oppgaven.
 3. 3
  Få en rake og stor plastduk rundt seks fot (2m) kvadrat. Et stort stykke burlap eller en gammel tøystykke eller annen solid stoff vil også fungere.
 4. 4
  Flytte føttene, etterlater rake rett tilbake og flytte med rake som du går mot baksiden.
 5. 5
  Spre plastduk på bakken nær raking området. Trekk bladene over til plastfolien ved hjelp av raken. Når det dekker hele arket, ta et hjørne av arket og bli med kanten diagonalt over fra det. Deretter må du gjøre det samme med den andre diagonalen. Bær bladene til målområdet eller dumpe dem i poser.
 6. 6
  Alternativt kan du bruke en gress catcher fra en push klipperen eller en stor feiebrett designet for utendørs samling. Du vil få flere, mindre turer til uansett hvor du samle bladene, men hver tur vil være lettere å bære.

Ingen rake metode

 1. 1
  Bruk hvilken som helst slags makt klipperen, men en bioklipper fungerer best. I stedet for å blåse opp gresset ut på siden, har det ingen vent og holder shredding gress eller blader til bitene er så små at de nesten forsvinner i gresset.
 2. 2
  Bruk bioklipper regelmessig under blad-høst sesongen, så oppbygging på plenen aldri blir for tykk. Det er også best hvis bladene er tørre, de vil nesten knuse når knivene treffer dem. Hvis de er våte, la dem tørke i en dag eller så.
 3. 3
  Hvis bladene er for tykke under et tre, og du vil legge til organisk materiale til resten av plenen, rake dem først for å spre bladene over et større område. Gjør dette i noen år, og du vil se plenen vokse tykkere og grønnere, takket være de morkne blader. Husk: i naturen, etterlater ingen raker. De kompost seg akkurat der de faller.
 4. 4
  Hvis du har eiketrær og evergreens, kan du vurdere å unngå bioklipp sine blader og nåler. Disse trærne er surere enn andre trær, og hvis du har et problem med pH i plenen, bioklipp kunne forverre problemet.

Tips

 • Ta det med ro på ryggen. Beveger hele kroppen og ikke bare ryggraden.
 • For å gjøre det enklere og raskere, lage flere små hauger i stedet for noen få store. Ideen er at du ikke ønsker å rake løv lenger enn du må. Avhengig av mengden av blader, hauger av 3-4 blad søppelsekker er gode.
 • Aldri bli frustrert hvis din nestes blader blåser inn på verksted. Ikke forsøk hevn ved å kaste din blad haug i hagen deres. Alltid gjøre høsten raking moro for deg selv - det kommer bare en gang i året.
 • Prøv å holde den rake stort sett vinkelrett på bakken (dvs. mellom 65-85 grader.) Det vil gi kroppen din lett utnytte på rake (gjør det enkelt å flytte, og lett på kroppen din,) vil minske friksjonen mellom bakken og raken, og vil maksimere rake vinkel i retning bladene kommer. Dette vil bruke mer av tuppene på rake (som er mindre område samlet per feie,), men du kan flytte den rake lettere ved at høy vinkel, for raskere, kortere, effektive feier, så over-all nivå av innsats er lettere, mens hastigheten opprettholdes.
 • Bruk riktig rake for jobben. I de fleste tilfeller er dette et blad rake, noe med et bredt hode og fleksible punkter. En hage rake (kortere, rettere og stive metall slags) har mange bruksområder, men dette er ikke en av dem.
 • Bytte side nå og da og ta pauser, spesielt hvis du ikke har raket siden i fjor høst.
 • Den beste tiden å rake høstløvet er under "siste peak" løvverk. Det kan være vanskelig å vente med å rydde gården, men hvis du rake under "peak" timing, blir bladene kommer til å falle mye raskere og raking er nødvendig oftere.
 • Bruk hele profilområde av raken å presse bladene, ikke bare tuppene ved slutten av raken. (For eksempel, hvis det er trekantet, bruker det hele trekantet område.) Dette vil la deg presse eller kaste mye mer blader på hver rake. (Jo større areal som skyver bladene, jo flere blader du kan flytte med hver rake.) Senteret teknikk kombinert med dette vil gjøre det lettere å få blader i luften på hver rake, noe som gjør det betydelig raskere og enklere.
 • Velg et midtpunkt for hver pel. Dette vil hjelpe deg å velge blad hoper steder mer strategisk, og vil gi deg et senter eller en bestemt plassering som hver rake kan rettes mot. Dette vil legge opp til en masse av økt effektivitet i løpet av noen få hundre raker.
 • Få barn involvert-la dem gjøre noen av raking med en liten rake, eller la dem samle noen av bladene (hvis ikke våt) med hendene. Det er noe veldig lite i dine øyne, men det vil gjøre dem føler seg svært nyttig og voksen! Det gir deg også en sjanse til å tilbringe tid sammen, mens du gjør noe som trenger å få gjort!
 • Falne blader gjør eksepsjonell materiale for eller. Hvis du har valget, kompost dem eller spre dem på det området som vil bli neste års hage.

Advarsler

 • Se opp for slanger og insekter i mellom bladene. Bruk hansker og lange bukser.
 • Kraftig raking kan trekke friske planter ut av bakken.
 • Bruk riktig teknikk, så det er bra for kroppen din. Hvis en del av kroppens sår, som sannsynligvis betyr at du bruker feil teknikk. Gjør det slik at det er naturlig og behagelig. Riktig teknikk betyr vanligvis kraften kommer fra bena. Og som alltid, avslappede muskler er en nøkkel til god helse, trivsel og teknikk. Ikke rake i lengre perioder uten å ta resten.
 • Se opp for små barn som kan hoppe inn i haugen av blader!

Ting du trenger

 • Rake
 • Måte å samle blader.
  • Plast ark, ca 6 meter eller 2m kvadrat
  • Oppsamleren fra en push klipperen
 • Hvis du gjør det no-rake metode: ". Bioklipper" En gressklipper, ideelt sett en