Wkino

Hvordan planlegge et akvarium

Før du hopper i å begynne å holde din egen fisk, ta litt tid til å vurdere kravene i akvariet, dine ønsker for hvordan det skal settes opp, og hvor mye tid og ressurser du er villig til å vie til det. I denne artikkelen vil du dekke det grunnleggende om å planlegge et akvarium og når du har fulgt de forslag som her, vil du være trygg på at du gjør de rette valgene for langsiktig sunn og hyggelig fisk holde.

Trinn

Hvordan planlegge et akvarium. Bestem hva slags akvarium du ønsker.
Hvordan planlegge et akvarium. Bestem hva slags akvarium du ønsker.
 1. 1
  Bestem hva slags akvarium du ønsker. Før du kommer i gang på å kjøpe akvariet og dets forsyninger, må du være sikker på hva slags fisk og fisk fellesskap som du ønsker å beholde. Noen fisk vil kreve mer arbeid å vedlikeholde enn andre, så dette kan være en av dine første hensyn. Det finnes ulike typer fisk tank stiler og lokalsamfunn som du kan velge fra, inkludert en gullfisk tank, en tank, en saltvann tank, aggressive fisk, en blandet samfunn, etc. Det beste valget for en nybegynner er en gullfisk tank eller et ferskvann tropiske samfunnet tank da disse er de enkleste å vedlikeholde. Eller, kanskje du liker å vurdere en kampfisk (siamesiske kampfisken) bolle eller tank, men som i stor grad en "fisk" tank heller enn en "fisker" tank, er det heller begrensende.
  • "Community" fisk er fisk som kommer sammen med mange andre typer fisk og ikke krever uvanlige vannforhold. De behøver ikke å være med fisk av andre arter. De fleste trenger ikke å være sammen med andre fisk av sine egne, men noen som tetra, er lykkeligst i skolen. Men det virker fint å holde minst to fisk sammen slik at de ikke kan bli for kjedelig og det gir også mer interesse for deg.
  • er tøffe, men de gjør best i kjølig vann. Ikke bruk et varmeapparat, og holde dem borte fra et vindu. De har et raskt stoffskifte, og ikke fordøye maten svært effektivt, slik at de produserer mye avfall. En moderat fylt tanken med et godt filter er mye bedre enn en bolle - og en forutsetning for et sunt og langt liv for fisken. Den uvanlige utseende "fancy" varianter konkurrerer ikke godt med normal-formede vanlige varianter, så velg en kategori eller den andre.
  • Bettas naturlig lever i sumper, hvor de ikke kan se veldig langt (og hannene, de fargerike seg normalt solgt, forsvarer beskjedne territorier ved å angripe mye på hva de kan se), de kan ikke bevege seg veldig mye (og så don ' t flytte, spise eller skille ut mye), og ofte ikke har nok (og så er heldige som har en spesiell "labyrint organ" til prosessen svelget luft). De gjør best med rent vann og kanskje har lyst til å svømme litt, så ett til 2 1/2 gallon (9,46 liter) bolle tank med et filter eller ukentlig stor delvis vann endring er mye bedre enn full tid lever i en kopp, men det er nok. Du kan ikke holde mer enn én i en tank (i alle fall ikke uten små in-tank avdelinger). De har en tendens til å misbruke andre fisk som følge av aggresjon, eller være misbrukt, på grunn av dekorative kampfisk 'lange, ineffektive svømmeføtter, men kan komme sammen med noen samfunnet fisk som små steinbit.
 2. 2
  Vær forberedt på å sette en rimelig sum penger for å sette opp akvariet. Den største kostnaden er når du kjøper oppstart gear, men det er de løpende kostnadene med fiskefôr, utskifting fisk, dechlorinator, etc. Vær forberedt på å bruke US40€ -75€ for en liten tank og utstyr (5-10 liter (19-37 liter), ferskvann). Saltvann tanker starter på hundrevis av dollar. Men kanskje du kunne plukke opp et røverkjøp under salg hvis du vet hva du leter etter.
  • Hvis du kjøper eller mottar en brukt tank, sjekk den grundig for sprekker, hairlines, og eventuelle defekte deler. Du er best av å kjøpe alt elektrisk utstyr helt nytt selv om du får tanken secondhand.
 3. 3
  Avhengig av hva slags akvariefisk innholdet du velger, må du finne ut hvor stor tank vil være. Hvis du valgte en saltvann tank, trenger du minst en 30 gallon (114 liter) akvarium, mens den optimale ville være en 50 gallon (190 liter) eller mer tank. Minstemål å prøve for en ferskvann samfunnet akvarium ville være 10 liter (37 liter). Hvis du bestemmer deg på en kampfisk, må du ha minst en 5 gallon tank (19 liter). Liten fancy gullfisk skal ha ikke mindre enn 20 liter (75,7 liter). Stor gullfisk som kometer vil trenge minst en 50 gallon (190 liter) tank når fullvoksen. Husk at større alltid alltid alltid bedre når det kommer til akvarier.
  • Husk at arealet er viktigere enn formen på akvariet fordi arealet er hvor gassutveksling skjer.
 4. 4
  Etter at du har bestemt deg for hva slags tank du vil, bestemme hvilke (og hvor mange) fisken du vil. Fortell at du valgte en 10 gallon (37 liter) ferskvann samfunnet akvarium. Som en tommelfingerregel, med minst en gallon (3,7 liter) med plass per tomme (2,5 cm) av fisk. Så, i en 10 gallon (37 liter) tank, kan du ha 1001-tommers fisker. For eksempel, tre to-tommers (5cm) platies og fire en tomme neon tetra.
  • Mengden fisk kjøtt og dens metabolisme og avfallsproduksjon, øker svært grovt med volum, tredje potens av lengden. Så tomme per gallon regelen er best med typisk lite 03:58-tommers fisk. Du kan legge til to eller tre ett-tommers neon tetra per gallon, men en ti-tommers (25,4 cm) cichlid må kanskje tjue gallon (75,7 liter) med vann til seg selv og en kraftig filter.
  • Sørg for at fisken kan flere ganger sin kroppslengde før du slår rundt. To fem-tommers (14cm) fisk ville være ubehagelig i en liten ti gallon tank, men ti av dem kunne svømme rundt lystig i en femti gallon tank.
  • Sea eller marine hentet må være på lager til kurs betydelig lavere enn for sine ferskvann fettere.
 5. 5
  Gå til lokale dyrebutikker eller se på nettet for fisk som appellerer til deg og til å fastslå deres egnethet. Deretter må du gjøre forskning på de fisk og se om de vil være kompatibel i tanken din. Ikke all fisk kan holdes i samme tank, selv om de er alle ferskvann samfunnet fisk (det er forskjellige grader av "samfunnet" toleranse), alle saltvannsfisk, eller alle ciklider (cichlid hjemme miljøer forskjellig, og hver aggressiv art 'typen av aggresjon er forskjellig, og bør bli undersøkt nøye). En tiger brodd og en vil trolig ikke leve fredelig sammen: tiger mothaker vil nappe lange finnene.
 6. 6
  Bestem om du ønsker å plante tanken eller ikke (hvis det er et ferskvann akvarium ). Planter kan forbedre vannkvaliteten og stemning for fisk hvis sunn, men krever mer vedlikehold og utstyr som oppgraderte lys som de for saltvann revene (noe som kan skape en overoppheting problem) og karbondioksid injeksjon (god filtrering tendens til å lufte ut all fisken selv produsere). Hvis du velger å plante tanken, være forsiktig med å velge bare planter som ikke vil få for stor for tanken din. Husk planter er ikke hensiktsmessig for cichlid og gullfisk tanker.
  • Hvis du vil ha planter, velger alger eaters som ikke vil spise planter. Siamese alger eaters ("True alvorlige bivirkninger") er effektive og kompatibel med mange andre fisk.
  • Plast planter skaper mye av den menneskelige-tiltalende utseende og de fleste om ikke alle fisk-tiltalende gjemmesteder mellomrom av ekte planter. Du kan ta dem ut og vaske dem for å fjerne overflødig alger. Såpe og andre rengjøringsmidler er svært dårlig for fisk, så ikke bruk noen eller skyll meget grundig.
  • Saltvann tanker oftere ha koraller, hvorav de fleste photosynthesize og alger enn ekte planter. Saltvannsfisk er ikke lett å ta vare på, og koraller er vanskeligere.
 7. 7
  Plan de statiske tankinnholdet. Fisk trenger dekke. Vil du gi den med grotter eller planter? Falske planter? Ekte planter? En sjørøverskute? Det er en god idé å skissere akvariet og legge ut der innredning og planter vil gå. Prøv å få med varierte skjule flekker og gi hensyn til innføring av planter som ville best etterligner plantene fisken du får er vant til.
  • Vær oppmerksom på at dekorasjoner og planter som egner seg for en ferskvannstank og for en saltvann tank er svært forskjellige. For det første, kan du ikke dyrke planter i en saltvann tank fordi ferskvann plantene ikke vil vokse i saltvann og planter som vil vokse i saltvann (makroalger) gir smakfulle godbiter for fisken og forsvinner på et blunk! Og dekorasjoner som passer for en ferskvannstank ikke kan være egnet til en saltvann tank, for saltvann, foretrekker plast planter, keramiske eller plast ornamenter. Ikke bruk drivved som det vil lekke tannin i en saltvann tank og forsurer vann.
  • Hva slags grus, sand eller annet substrat vil du for bunnen av tanken? Selv steiner, koraller, og underlaget må velges med omhu for å unngå å skade saltvann balanse, så alltid ta disse sakene i betraktning ved valg designelementer.
 8. 8
  Finn akvariet på et egnet sted. Det er flere hensyn her, inkludert sikkerhet, temperatur og tilgjengelighet.
  • Pass på at tanken sitter på en jevn og stødig, og fast overflate. Sett tanken på et sted som ikke er sannsynlig å få bumped men hvis den gjør det, vil det ikke velte. Hvis du bor i et jordskjelv utsatt område, spør om hvordan du kan bolt tanken til vegg eller annen overflate for å sikre at det ikke havner på bakken.
  • Sjekk også hvor mye vekt gulvet kan ta, vann kan forårsake mye skade. En stor tank trenger ikke bare å bli holdt fra å falle på gulvet, men støttes jevnt. Med grus og tilbehør, veier en tank omtrent ti pounds (4,5 kg) per gallon (3,75 liter). For eksempel veier en 55 gallon tank (209 liter) rundt 600 pounds (274kg) når full av vann og bakken må være i stand til å takle vekten. Et stativ med solide sider i stedet for bare ben er en god idé å bidra til å fordele vekten over hele stativet og ikke bare ned de fire bena. Fem liter (19 liter) kan være OK på et solid bord, ti liter (37 liter) bør, og tjue (75,7 liter) eller mer i hovedsak må ha en spesialbygget stativ.
  • Pass på at tanken ikke ligger i nærheten av direkte sollys, trekk, døråpninger og vinduer. Du må være på vakt mot ekstreme temperaturer og disse er steder som kan forårsake slike variasjoner. Vær forsiktig så du ikke å finne en tank under en oppvarming eller kjøling vent heller.
  • Husk hvor du vil gjøre vannet endres når lokalisere tanken; nærhet av en vannforsyning og bassenget er viktig.
 9. 9
  Hold sikkerhetsmessige hensyn i forkant. I tillegg til å sikre at beholderen er plassert i et sikkert og fast stilling, vurdere betydningen av jordings tanken. Vann leder strøm, og saltvann gjennomfører det veldig godt. Installere en jordfeil stikkontakt (GFCI / GFI) eller koble alt utstyret til en bærbar en, som ser ut som en skjøteledning med en klumpete plugg med knapper. Lag en "drypp loop" med hver ledning: det skal dingle ned og komme opp igjen før du kobler til kontakten slik at vannet renner ned det ikke vil komme i. Ikke koble akvariet i en stikkontakt som ikke er beskyttet av en GFI eller inn i en krets som ikke er beskyttet av en GFI effektbryter.
 10. 10
  Sett av en måned for din tank å sykle før du får fisk. Mens du sannsynligvis engstelig for å få fisken til å bevege seg i, er tålmodighet nøkkelen i denne hobbyen. Hvis du ikke kommer til å ta tid å sette opp tanken riktig, ikke bry. Hvis du putter mange fisk i en "uncycled" tank-en ikke lov til å utvikle gunstige bakterier ved å mate dem deponering seg fra miljøet eller en bakteriell supplement med avfallet på en fisk eller to for et par uker-vil føre til mange problemer med sykdommer, stigende ammoniakk og nitrat nivåer, og ender opp med masse død fisk. Sykling tanken handler om å bygge opp innholdet av nitrogen, og det er variert råd om hvordan du skal gå om du gjør dette, avhengig av tank type. Hvis du spør på dyrebutikk, kan de være i stand til å anbefale en bakteriekultur som du kan bruke (følge pakken instruksjoner). Fisk forfatteren Boruchowitz tyder på at forsiktighet er din beste allierte i sykling tanken og for en marine tank, til å begynne med en til to fisk fôres med måte over et par uker, teste vannet, og hvis det er innenfor akseptable ammoniakk grenser, å innføre en eller to mer og gjøre det samme for et par uker mer. Deretter, når det har alt regulert etter ca seks uker, legge hele innholdet i tanken. En annen mulighet er å bruke en bio-filter, overføring grus, et bio-filter-hjulet, eller fra en etablert tanken og inn i den nye tanken. Imidlertid er det en god idé å lese forslagene som er spesifikke for dine fiskearter å finne den beste måten å sykle tanken i din situasjon.
  • Bruk denne tiden til å lære om tank omsorg og spesifikke krav. Saltvann tanker, for eksempel, krever ganske mye ekstra vedlikehold og utstyr, så det er viktig tor les deg opp på hva du bør gjøre og å sørge for at du har alt av utstyr på plass, for eksempel et hydrometer, termometer, hvordan Bland salt løsning, hvordan å støvsuge underlaget, filtrering, belysning, osv. Hvis denne listen er allerede iført deg ut, er det ikke en god idé å starte med saltvann tanker som en nybegynner!
 11. 11
  Finn din fisk. Når du har satt opp tanken, syklet det, og bosatte seg på hva fisken du vil, kan du ta turen til den lokale fisken butikken og plukke ut dine nye akvatiske buddies. Etter det, kan du lese en artikkel om Google for omsorg for fisk, for eksempel:

Tips

 • Unngå å plassere tanken i direkte sollys. Dette kan oppmuntre algevekst.
 • Ikke stol på generalist, store stil dyrebutikk ansatte for råd om strømpe din tank. Nitti prosent av tiden de har absolutt ingen anelse om hva de snakker om. Ansatte, spesielt langsiktige seg, på akvarium-bare butikker ofte gjøre selv. Likevel, gjør din forskning. Plan for kompatible fisk som vil være morsomt å se på, okkupere forskjellige vannstand, og være kompatibel med noen slags dyr, uansett om fisk og virvelløse dyr, for å spise alger, men ikke planter, hvis du vil ha dem.
 • Når du kjøper varmeovner og filtre, gå for det beste du har råd til et par. To mindre ovner er bedre enn en stor en. Plan for redundans i tilfelle man bryter.
 • Prøv å kjøpe fisk mat i bulk, slik at du kan spare penger og tid.
 • Invester i en skikkelig tank satt opp slik at du slipper å kjøpe ekstra forsyninger senere. Eventuelle problemer med en brukt tank kan være lett synlig, men filtrerer og varmeovner oppbrukt.

Advarsler

 • Ikke bland fisk fra ulike grupper. Ikke legg saltvann og ferskvann fisk i samme tanken: fisken i feil type vann vil raskt dø. Ikke legg cichlids og tropisk samfunnet fisk i samme tanken: de cichlids kan kreve spesielle vannforhold eller angripe samfunnet fisk. Ikke legg aggressiv og samfunnet fisk i samme tanken. Ikke bland svært lite fisk og svært store fisk: de små får spist.
 • Mange forhandlere vil selge deg dyrt utstyr du ikke ønsker eller trenger. Forskning først!
 • GÅ SAKTE! En av de vanligste feilene ved siden overstocking en tank er å legge for mye på en gang. Være pasient og unngå å legge mer enn ett eller to elementer samtidig.
 • Saltvann tanker er ikke anbefalt for nybegynnere som de er svært dyrt og vanskelig å vedlikeholde. Start i det små og jobbe deg oppover når du har større tillit til å opprettholde en enklere type akvarium.

Ting du trenger

 • Hederlig akvarium forhandler
 • Riktig belysning
 • Filtrering for mengden av husdyr i tanken
 • Fisk
 • Steiner eller andre gjemmesteder