Wkino

Hvordan pet en høy stressede katt

Mange av oss har valgt å adoptere et kjæledyr katt. Selv om vi kanskje ønsker å pet, klem, og klem vår elskede katt når stemningen slår oss, kan det være vanskelig, spesielt med en uavhengig-minded katt. Du kan utnytte kattens uimotståelig trang til å sitte på hva du leser og få henne til å varme opp til deg på kort tid.

Trinn

Hvordan pet en høy stressede katt. Når du har funnet katten, sitte ned på en nærliggende møbel eller på gulvet, men ikke for nær.
Hvordan pet en høy stressede katt. Når du har funnet katten, sitte ned på en nærliggende møbel eller på gulvet, men ikke for nær.
 1. 1
  Finn din katt. Hvis de ikke er lett synlige, kan de være gjemt. Husk at katter passe inn i tilsynelatende umulige plasser, så sjekk overalt, inkludert små sprekker.
 2. 2
  Når du har funnet katten, sitte ned på en nærliggende møbel eller på gulvet, men ikke for nær. Prøv å være på høyde deres slik at du ikke truende over dem. Du kan se i deres retning, men ikke få øyekontakt.
 3. 3
  Ring kattens navn. Det vil svare enten ved å se på deg, snu et øre i din retning, pause fra dagens aktivitet (for eksempel rengjøring seg selv), eller tregt å få opp, stretching, og forlater rommet.
 4. 4
  Hvis katten din forlater rommet, se på kattens hale.
  • Hvis halen er ganske rett opp, og katten er rolig gange bort fra deg, følge den. Det kan være å gå til et sted hvor det føles behagelig bli klappet.
  • Hvis halen er nede eller katten ser redd, pause, ta et dypt pust, og starte på trinn 1.
 5. 5
  Hvis katten erkjenner deg, begynner å klappe kneet og kaller det igjen i en behagelig, mild, stemme. Katten bør nå være å se på deg. Hvis den snur seg bort, lage merkelige lyder, som fugl kvitrer, for å gjenvinne deres oppmerksomhet.
 6. 6
  Hvis katten stopper ser på deg og ser lei, slutte å klappe kneet og sakte gjøre veien mot katten mens ikke ser direkte på det. Det kan stå, strekke seg, og forlate rommet.
 7. 7
  Hvis det holder seg, flytte nærmere, men starter ikke klappe den ennå. La den bli vant til nærmere sted.
 8. 8
  Hvis katten fortsatt holder seg, sakte skyv hånden mot det langs gulvet eller langs en ​​vegg, under nivået på kattens hode.
 9. 9
  Hvis katten fremdeles ikke bevege seg bort, berører katten på kinnet, skulderen eller bak ørene og begynner å gni forsiktig eller klappe katten.
 10. 10
  Hvis katten trekker seg unna og snur seg mot hånden din, må du ikke trekke hånden unna. La katten å snuse på det å få din duft og lukten av pelsen på fingrene. På dette punktet, kan katten vende seg bort fra deg, så prøv å stryke det på samme sted. Katten kan gni hånden med kinnet sitt, og da kan du begynne å forsiktig finne ut hvor den liker å bli klappet. Eller det kan stå opp og gå unna. Hvis halen er opp, følge. Hvis halen er nede og katten ser redd, eller hvis katten flaggermus og freser på deg eller din hånd, gå tilbake til trinn 1.
 11. 11
  Hvis du har utført trinnene ovenfor flere ganger, og katten fremdeles reiser seg og forlater eller blir sint, tilbake til møbel. Sitte rolig ned. Åpne en bok, et magasin eller bærbar datamaskin og begynne å jobbe eller lese stille. Dykke inn i dine andre interesser; fokusere all din oppmerksomhet andre steder, ignorerer katten helt. Ut av ingenting, kan katten din plutselig dukke opp på toppen av den nevnte lesestoff eller på datamaskinens tastatur.
 12. 12
  Pet din nye bestevenn forsiktig og finne ut hvor og hvordan katten liker å bli klappet eller forsiktig ripete. Hvis katten går, handle som om du er glad for å være å gjøre noe veldig viktig.
 13. 13
  Vær tålmodig. Katten din vil være sikker på å komme inn i midten av hva viktig aktivitet du gjør til slutt, spesielt hvis du ignorerer det i prosessen.

Tips

 • Hvis du nettopp har kalt den nye katten det kanskje ikke reagere positivt å bli kalt. Sjekk ut navnet fra en katts perspektiv. Du vet produsere lyder katter når fiendtlige. Sjekk om navnet du valgte inneholder hvesende lyder, spesielt kombinert med lav "o" eller "oo" lyder. Katten din kanskje tror du truer henne eller er opprørt. Prøv å bruke "pus" eller "mee" og se om du får en bedre reaksjon deretter velge et nytt navn med "i" og "ee" vokaler og klikke konsonanter.
 • Prøv å skrape katten din mellom skulderbladene - dette er et sted de ikke kan nå enkelt, og de vanligvis elsker det.
 • Du kan også prøve å sitte på gulvet, med lesestoff spredt på gulvet foran deg. Katten din kan være redd for å hoppe, bokstavelig talt.
 • Vær på vakt når du klappe en katt mens den ligger på siden. Det kan virke hengiven etter klining det for en stund, men hvis det da plutselig flytter til et sted i nærheten, men like utenfor rekkevidde av hendene (for eksempel en ottomanske), som mest sannsynlig betyr at katten er "ferdig" med sin klining økt.
 • Ikke vær redd for katten. Hvis du er redd, vil katten bli også.
 • Katter elsker å bli klappet på toppen av hodet, under haken, nedover ryggen, og på baksiden av halsen (spesielt hvis de bærer en krage). Hold deg til disse søte flekker hvis du vil at katten å varme opp til deg. Hold deg unna klining sine poter, hale, korsryggen og magen (først).
 • Husk, uansett hva det virker som, du er i kontroll. Du er den menneskelige. Det er du som kjøper maten. Katten vet dette, men også synes å vite når du ønsker å klappe den. Katter er ikke som hunder, hvis du ignorerer katten det vil etter hvert komme til deg for oppmerksomheten å vise sin takknemlighet for deg å forstå behovet for "space".
 • Prøv å sitte på toalettet og forlater bad døren åpen. Katten nysgjerrighet er sikker på å bringe dem innen rekkevidde.
 • Vente til katten er helt våken før du prøver dette, hvis katten er lei det kan være tilbøyelig til å lykkelig ignorere deg og ta en lur.
 • Styr klar av sin "farfel ', en klaff av huden på nedre mage som er veldig følsom. Uansett hvor kosete og spretne det ser eller føles, ikke forsøk å forstå eller klappe den, da det kan resultere i en bite, spesielt hos kvinner eller ukastrerte hanner.
 • Hvis du tror du er trygg prøver det mens du ligger på siden, klappe den med tommelen vinkelrett, men vender mot hodet (dvs. venstre hånd når det blir liggende på sin venstre side, eller høyre hånd når det ligger på sin rett ). Ikke bare vil en katt tilsynelatende være mindre opphisset av dette, men dette gjør trekke hånden vekk en lettere oppgave, slik at det ikke slår deg når du er i en sårbar posisjon.
 • Hvis du nettopp har kjøpt en ny kvinnelig og det gikk under sofaen, bare la det. Det vil føles som hjemme i noen dager.

Advarsler

 • Katter har skarpe klør. Noen ganger kan de bite eller labben din hånd og underarm lekent. Hold deg rolig og godt si "Stopp". Katten din vil trolig stoppe opp og stirre. Benytt anledningen til å fjerne hånden og klappe henne andre steder, slik at du kan fortsette med bonding prosessen.
 • Hvis en katt gjør hekte hånden med sine klør, ikke riv hånden tilbake - vil du ende opp med en eller flere lange fillete riper på huden din. La katten å trekke hånden mot seg selv. Vanligvis kan det bite på hånden din litt eller løsne klørne når hånden din er nærmere. Vanligvis en katt ikke vil bite hardt hvis det trekker hånden til munnen ved hjelp av klørne - det er som regel mer av lek napp.
 • Noen katter kan få overstimulert og selv bite uten forvarsel hvis du klapper dem for mye. Det er ofte tryggere å bare klappe hodet, nakken og under haken hvis du er usikker.
 • Noen katter ta klining på magen som en klar invitasjon til lekent gnage og klø hånden.
 • Det er mulig at din høy stressede katten kunne ha Feline Hyperestesi syndrom hvis det blir altfor opphisset ved å klappe. Hvis dette er tilfelle, klining og børsting forårsake smerte i stedet for glede. Det finnes ulike måter å hjelpe katten din, inkludert (men ikke begrenset til) klikkertrening-trening, mer spilletid og aktivitet, og medisinering.
 • Ikke prøv å klappe katten din mens den spiser eller bruker kull pan, da det kan bli territorielle og klø deg.
 • Ikke klappe en katt som ikke føler seg bra.
 • Om magen klining: Tom-katter er veldig beskyttende av dette området, som det er nært knyttet til avl. Hvis du planlegger å klappe en katt på magen, selv om det synes å være å be om det, kan en bedre innsats være å klø haken.
 • Som hunder, kan menn virkelig nyte magen massasjer, men kvinner tar det som ubehagelig kiling trakassering.
 • Ikke raskt flytte noen av dine kroppsdeler innenfor følelse av katten din. Han eller hun kanskje tror at det er i bevegelse er et leketøy og begynne å angripe den.