Wkino

Hvordan oppdage graviditet hos kyr og kviger med rektal palpasjon

Preg-sjekking eller graviditet sjekke kyr er gjort av en svært vanlig og populær metode hos storfe kalles Rektal Palpasjon. Rektal palpasjon er den messiest, men billigste og ofte raskeste form for preg-kontroll som lett kan læres av alle som heve kyr. Følgende trinnene nedenfor vil vise deg hvordan du skal preg Sjekk en ku eller kvige.

Trinn

Hvordan oppdage graviditet hos kyr og kviger med rektal palpasjon. Utvise uønskede avføring som tar opp for mye plass.
Hvordan oppdage graviditet hos kyr og kviger med rektal palpasjon. Utvise uønskede avføring som tar opp for mye plass.
 1. 1
  Begrense kua. Sett hunn bovint til en klemme sjakten eller hode-port med porter på hver side som forhindrer den fra å bevege seg fra side-til-side.
 2. 2
  Kle seg. En OB (obstetrical) dress eller kjeledress er best for denne jobben. Men hvis du har gamle klær som du ikke har noe imot å bli skitten, så de vil fungere fint også.
 3. 3
  Hanske opp. Sett på fingret latex skulder-lengde hansker på den ene armen (helst din sterkeste arm) vil du bruke for å gjøre rektal palpasjon med.
 4. 4
  Smøre opp. Påfør en håndfull OB smøremiddel til hånden din, og gni det slik at det blir over hånden din, så vel som på innsiden.
 5. 5
  Gå inn. Ta tak i halen med en hånd (den som ikke gloved opp), hold opp over hodet (se bildet over), og med hansker ett, danner en slags lukket marionett munnen konfigurasjon med hånden din (tommelfinger tips forbinder med alle fire tips av fingrene), og med det punktet av toppen av fingrene danner en 45-60 graders vinkel, presse inn i endetarmen til kua.
  • Du er nødt til å presse hardt fordi kua vil måtte anstrenge seg mot deg å presse deg ut. Hold håndleddet stiv og i tråd med resten av armen, og holde albuen bøyes litt så du har nok styrke til å presse inn kuas endetarm.
 6. 6
  Utvise uønskede avføring som tar opp for mye plass. Hvis endetarmen er full av avføring, deretter forsiktig scoop løs avføring med hånden og trekke hånden nok slik at du kan fordrive avføringen for kua. Utvise nok av avføring som du har plass nok til å jobbe, slik at du kan komme og finne livmorhalsen.
 7. 7
  Finn livmorhalsen. Det vil være under din hånd, så vil resten av den kvinnelige storfe skjede. Du bør være i stand til å føle en hard sylinderform del av veien i. Hvis du er opp til skulderen på kua og fortsatt ikke kan finne livmorhalsen, du er for langt i. Flytt tilbake til du kan føle den sylindriske objekt under fingrene.
 8. 8
  Gå videre inn i kua. Hvis du har korte armer, kan du enten trenger en krakk å stå på, eller må gå i helt opp til skulderen din for å føle for noe i egglederne eller livmor av kua.
 9. 9
  Føler for fosteret og livmor skrift. Hvis du føler noe som føles som livmoren er oppblåst, med en liten oval ball av flytende flytende inni den eller noe som føles som et foster, da har du funnet ut at kua er avlet. Hvis du ikke føler noe slikt, bare en livmor, så hun kan være åpen (ikke avlet.)
  • Det tar mye av praksis for å vite hva du føler for. Ofte er det best å PREG Sjekk 2-5 måneder i kuas drektighetstid, slik at du vet at du føler for noe større enn en golf-ball størrelse eggstokk. Størrelsene du bør føle er i henhold til hvor langt kua er:
   • 2 måneder - størrelse med en mus
   • 3 måneder - størrelse med en rotte
   • 4 måneder - størrelse med en liten katt
   • 5 måneder - størrelse med en stor katt
   • 6 måneder - størrelse med en liten hund
   • 7 måneder - størrelse med en Beagle
    • Disse størrelsene er god til å gå ut av hvis du mistenker at kua har abortert.
  • En veterinær eller storfe utøver som har hatt mer erfaring og har preg-sjekket flere kyr vil være mer nøyaktig enn en som har gjort bare noen få kyr. Dermed sa, jo mer nøyaktig du blir jo mer trening du får, eller jo flere muligheter får å PREG-sjekk kyr.
 10. 10
  Trekk ut og slipper kua. Når du har bestemt om kua eller kvige er gravid og hvor langt, dra armen ut av kua, og slipper henne tilbake inn i flokken, og gjenta med en annen ku eller kvige.
 11. 11
  Kast hanske i papirkurven når du er ferdig.

Tips

 • Den beste fastsettelse av en ku forfallsdato er fra å holde gode hekkefunn. Hvis du vet når en ku har blitt avlet, og hvis hun blir gravid, da har du en veldig god idé om når hun skal føde.
 • Noen produsenter, veterinærer, og din AI instruktør vil foretrekke å bytte hansker i mellom kyr for å hindre spredning av reproduktive sykdommer som Trichomoniasis. Ofte er dette en god hygienisk praksis å vedta å hindre spredning av sykdom fra en ku til en annen.
 • Observasjon er en annen metode for å bestemme svangerskapet hos kyr. Ting som økning i mage-size sent i svangerskapet, endringer i juret, eller en hevelse langs magen like før juret kan utvikle.
  • Hvis du har vært å observere og registrere de vanlige varme sykluser av kyrne dine, og finner ut at de har gått glipp av en eller to eller flere varme sykluser, så dette er nok en indikasjon på graviditet.
 • Det er mange andre indikasjoner på at en ku er gravid foruten følelsen for et foster og / eller en forstørret livmor.
  • Plasseringen av eggstokkene kan endres etter hvert som svangerskapet skrider frem, trekke dem dypere inn i bukhulen.
  • Mellom 5,5 og 7,5 måneder kan det være vanskeligere å føle fosteret fordi det kan ha nedstammet dypere inn i bukhulen. Hvis du kan komme langt nok, kan du være i stand til å føle hodet eller bøyd lemmer av fosteret.
  • Fra 7,5 måneder til slutten av svangerskapet, kan det være litt lettere å kjenne for fosteret. Imidlertid kan noen kyr være så dypt funksjonsfriske fra å ha mange andre tidligere kalver at det fortsatt vil være vanskelig å føle for et foster. Føler for cotyledons på morkaken er en måte å fastslå graviditet, følelse for livmor årer er en annen metode, som de vil bli større og har en sterk vibrerende puls når palpated.
 • Øvelse gjør mester. Ikke forvent å få det rett utenfor balltre, som du kan ha for å være i kua i noen minutter før du faktisk finne noe.
 • Du ønsker kanskje å ta et kurs i kunstig inseminasjon levert av et firma som selger bull sæd til storfe produsenter (som GENEX, Semex, Select Sires, osv.) for å få en bedre forståelse og få bedre opplæring (og praksis) av hvordan du PREG Sjekk kyr. Siden AI'ing involverer de samme "invasive" prosedyrer som er beskrevet ovenfor, vil du mest sannsynlig lære å PREG Sjekk sammen med hvordan du AI storfe.
 • Anus av en ku er plassert over vulva, er der en sliss under anus. Du må gå inn i anus av kua, ikke vulva, til å gjøre skikkelig preg-sjekking.
 • Hvis du ikke har erfaring eller ikke kan finne tid til å lære å PREG-sjekk kyr selv, få en lokal store dyr veterinær for å gjøre det for deg. Sørg for at han / hun er en som har gjort mye arbeid på store dyr som storfe og hester, slik at du får mindre sjanse for feil enn fra en som bare gjør denne type jobb på anledningen.

Advarsler

 • Noen kyr kan være litt mindre tolerant du stikker armen opp sin bakre enn andre. Du kan bli sparket, eller kua kan plutselig bestemme seg for at hun ønsker å flytte rundt eller gå ned med deg fremdeles inni henne. Prøv å flytte med henne som best du kan, men det vil være fare for å trekke en muskel i armen eller til og med bryte armen hvis ting virkelig komme ut av kontroll.
 • Pass på at du går i riktig "hull". Hvis du går i vulva, kan du potensielt forårsake en abort, siden du kan ha tatt bort cervical plugg, eller palpated fosteret litt for mye.
  • Altfor sprek palpasjon gjennom endetarms veggen kan også føre til abort eller død av et foster, fordi du kan alvorlig forbindelsen fosteret har med livmorveggen av kua. Være fast, men mild, og ikke over gjør det heller ikke være for aggressiv med palpating.
 • Ikke trekk ut for fort, ellers vil du ende opp med en haug med kumøkk over hele deg. Trekk ut sakte og lett, slik at anus til naturlig lukkes av seg selv når du trekker ut.
 • Hvis du får lett allerede ut fra ting som fersk stinkende ku bæsj eller å måtte rektal palpate kyrne dine, eller bare selv tanken på å måtte gjøre det, så ikke gjør det. Få en stor dyr veterinæren for å gjøre det for deg.

Ting du trenger

 • Skulder lengde latex fingret hansker (har en pakke på over 100 hvis nødvendig)
 • Kjeledress eller OB dress (spesielt hvis du ikke ønsker å få klærne skitne)
 • OB lube
 • Head-gate med klemme sjakten
 • Kyr / kviger som trenger preg-sjekking