Wkino

Hvordan måle et tak

Du kan finne lindring i å vite det er flere forskjellige metoder for å måle et tak. Hvis taket er svært bratt, eller hvis du ikke er en for høyder eller klatring stiger, kan du velge å måle taket fra bakken. Selv om denne målingen ikke vil være ganske så presis som om du fikk på taket og målt hver seksjon nøyaktig, vil et tak måling fra bakken gi deg tall nær nok til å få en ganske nøyaktig anslag. Du fortsatt trenger en stige, men du trenger ikke å komme helt på toppen av taket.

Trinn

Hvordan måle et tak. Tegn et diagram av taket på et stykke papir.
Hvordan måle et tak. Tegn et diagram av taket på et stykke papir.
 1. 1
  Tegn et diagram av taket på et stykke papir. Merke hver del av taket. Du vil skrive dine mål på diagrammet for å gjøre det enkelt å lage takets størrelse beregninger. Å kunne se hvor du har vært og hva du allerede har målt vil bidra til å gjøre prosessen gå raskere.
 2. 2
  Finn arealet av trekantede seksjoner. Dette er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Arealet av en trekant er halvparten av lengden ganger bredden (L x W / 2). Bruk et målebånd for å måle lengden av den takfot og lengden fra midten av takfot til det motsatte punkt. Multiplisere disse to tallene sammen og dele på to. Marker dette nummeret på diagrammet som kvadratmeter for denne delen.
 3. 3
  Bestem kvadratmeter med rektangel-formede seksjoner. Bruk målebåndet for å måle lengden og bredden av de kvadrerte av seksjonene. Multiplisere disse to tallene sammen, og det er kvadrat-meter total du vil markere på diagrammet ditt.
 4. 4
  Få den totale kvadratmeter. Legg opp de kvadratmeter du fastsatt for hver del. Summen av disse tallene er det totale kvadratmeter av taket.
 5. 5
  Beregn hvor mye materialer du trenger. Takmaterialer fastsettes basert på antall "torget" et tak er, ikke antall kvadratmeter. For å beregne kvadratet av et tak, ta antall kvadratmeter og dele det med 100.

Få taket ditt måling fra bakken.

 1. 1
  Måle de fire sider av huset fra bakken ved hjelp av et målebånd. Pass på å legge estimerte målinger i hver side totale å redegjøre for overheng. Mark disse målingene på diagrammet.
 2. 2
  Få den totale kvadratmeter. Legg opp de kvadratmeter du fastsatt for hver del. Summen av disse tallene hvis din totale kvadratmeter av huset, ikke taket.
 3. 3
  Beregn det antall ruter huset er. For å beregne kvadratet av et tak, ta antall kvadratmeter og dele det med 100.
 4. 4
  Bestem av takvinkelen. Banen er hvor bratt taket er. Pitch beregnes av takets stige over kjøre sin. Mål fra kanten av taket over 12 inches (12 er run) og se hvor mange inches opp taklinjen er (dette er økningen). Få en skråning multiplikator fra diagrammet nedenfor. Tak Pitch Slope Multiplier Figur: 2 i 12 = 1,102, 3 i 12 = 1,134, 4 i 12 = 1,159, 5 i 12 = 1,191, 6 i 12 = 1.230, syv i 12 = 1,274, 8 i 12 = 1,322, 9 i 12 = 1,375, 10 i 12 = 1,432, 11 i 12 = 1,493, 12 i 12 = 1,554.
 5. 5
  Få det endelige taket beregningen. Ta bakkenivå firkantet figur du kom opp med og multipliserer det med riktig helling multiplikator. Dette vil gi deg din taket torget.

Ting du trenger

 • Stige
 • Paper
 • Skrive redskap
 • Målebånd