Wkino

Hvordan lese et målebånd

Forstå hvordan du skal ta en måling er viktig i ethvert prosjekt. For å lese et målebånd, følg denne guiden.

Trinn

Hvordan lese et målebånd. Les en fjerdedel av en tomme.
Hvordan lese et målebånd. Les en fjerdedel av en tomme.
 1. 1
  Les en tomme. Ett-tommers merker er lengre merker at for avstand grunner, er vanligvis funnet i nærheten, men ikke de store tallene utpeke inches. Hvis det er vanskelig å skille disse linjene på den øverste halvdelen av båndet, se nederst, der linjene blir ekstra lang.
 2. 2
  Les halv tomme. En halv-tommers mark er sentrert mellom to ett-tommers merker og er vanligvis har lengste eller andre lengste merker på den øverste halvdelen av båndet. Det er to av disse per tomme.
 3. 3
  Les en fjerdedel av en tomme. Linjene som markerer en fjerdedel av en tomme ofte ikke skilles fra åttende-tommers merker (forklart i neste trinn). Det er fire av disse per tomme.
 4. 4
  Les en åttende av en tomme. Linjene som markerer en åttende av en tomme er ofte like lang som kvart-tommers merker. Det er åtte av disse per tomme.
 5. 5
  Les en sekstende av en tomme. Den sekstende-tommers merker er vanligvis de korteste linjene på målebåndet. Det er 16 av disse per tomme.
  • Legg merke til at enkelte målebånd vil merke ned til enveis-trettiandredeler av en tomme, noe som er konvensjonelt det minste til punktet hvor en tomme måles.
 6. 6
  Mål en lengde og markere stedet på båndet.
 7. 7
  Legg den fullstendige og ufullstendige tommers segmenter for å bestemme total lengde. Start med å merke seg hvorvidt punktet er forbi en tomme mark. Deretter oppmerksom på hvorvidt det er forbi en halv-tommers mark. Gjenta med en kvart tomme mark, en åttende-tommers mark, og så videre til du har bestemt punktets nøyaktige posisjon. Siden du skal legge til og trekke brøker som 1/2, 1/16, og så videre, må du vite hvordan du skal legge fraksjoner med ulikt nevnerne. Nevneren er antall i den nedre halvdelen av brøken (mens telleren er tallet i den øverste halvdelen). Alle fraksjonene må ha samme nevner for å kunne legges til eller trekkes fra.
  • I eksempelet nedenfor er den røde prikken forbi to-tommers mark, halv-tommers mark, og en åttendedel-tommers mark. Siden to inches er et helt tall, bare bekymre deg for å legge en halv og åtte tommer. For å løse for 1/2 cm + 1/8 tomme, gir tallene en fellesnevner - i dette tilfellet, 8.. Dette gir oss 4/8 + 1/8 = 5/8. Dermed er dette merket på 2 og 5/8 inches. Du kan også bare erkjenne at poenget er på en åttende-tommers mark og telle fem av disse fra venstre til høyre for å få 5/8.
  • I eksempelet nedenfor er den røde prikken forbi to-tommers mark, en kvart-tommers mark, og en sekstende tommers mark. For å løse for 1/4 + 1/16, bruker en fellesnevner 16 år. Dette gjør 4/16 + 1/16 = 5/16. Dermed er dette merket på 2 og 5/16 inches. Du kan også bare erkjenne at poenget er på en sekstende-tommers mark og telle fem av disse fra venstre til høyre for å få 5/16.
  • I eksempelet nedenfor er den røde prikken bare én sekstende tomme vekk fra 3 inches. Siden vi vet at det er seksten av disse totalt mellom 2 og 3 inches og at ut punkt er en bort fra å fullføre dem, kan vi legge dette i hodene våre, og dette merket er på på 2 og 15/16 inches Du kan også bare gjenkjenne. at punktet ligger på en sekstende-tommers mark og telle femten av disse fra venstre til høyre for å få 15/16.

Tips

 • Dette gjelder kun en tape som måler ved hjelp av standard Imperial (fot og tommer) enheter. Vurder å bruke en beregning målebånd, som noen sier er mer logisk og enklere å bruke. Også, mener at bruken av beregningen er ikke vanlig å lineære målinger i områder som bruker britiske enheter, forventer å forvirre entreprenører, hjemme-forbedring butikken ansatte og andre personer som kan hjelpe deg. Du må kanskje bruke en kalkulator og liste over konverteringer som byggematerialer vanligvis ikke liste begge systemer av måling.
 • Mest målebånd har samme måleenhet på toppen og bunnen av båndet. Denne guiden forutsetter at dette er tilfelle.
 • Med entreprenør målebånd, som brukes for måling av store flater, du ofte ikke kan få en måling ved hjelp av bare tape, som kroppen eller tilfelle av målebåndet kommer i veien. Det er derfor disse kroppene er nøye utformet og merket til en viss bredde. Se på saken kroppen for bredden indikator. Mange er 3 "Slik måler et rom fra ett hjørne til det andre.:
  • Legge bånd på gulvet og hekt enden inn i et hjørne av rommet.
  • Trekk ut båndet langs gulvet.
  • Når du kommer til andre hjørnet presse baken på tape saken inn i hjørnet (rumpe eller baksiden av saken er flatet til dette formålet).
  • Ta deg god måling fra tapen og legg deretter til tre "for hele bredden.
   • Eksempel: Mål en plass på veggen. Plasser forsiden av tape ved startpunktet og forlenge det før etter du kommer til stopp punktet. Se på båndet og se det siste nummeret før stoppen, for eksempel 17. Etter nummer 17, teller fire linjer, merker at du stopper på den tredje lengste linjen. Det ville gjøre at den totale målte plass 17 og 1/4 inches.

Advarsler

 • Dette ville ikke fungere akkurat det samme til metriske målebånd. Metriske tape tiltak er basert på et annet system for måling.