Wkino

Hvordan legge fisk til ny tank

Ofte folk som starter et nytt akvarium bare sette opp tanken og begynne å legge fisk uten skikkelig forberedelse. Å forskrekkelse av nybegynnere, kan fisken bli syk eller dø. For å unngå problemer, må bakteriene først legges til eller syklet inn i tanken å konsumere stoffer som er giftige for fisk.

Trinn

Hvordan legge fisk til ny tank. Legg bakterier, i en prosess som kalles sykling, en av to måter.
Hvordan legge fisk til ny tank. Legg bakterier, i en prosess som kalles sykling, en av to måter.

Sykling tanken

 1. 1
  Legg bakterier, i en prosess som kalles sykling, en av to måter.
  • Kjøp flytende, flaske bakterier og legge det beløpet som er angitt på flasken for antall liter vann du har i tanken din. Legg fisken.
  • For å legge til bakterier du kan også introdusere fisk gradvis til tanken din. Legg en eller to små, hardfør fisk som guppyer, sebra danios eller hvite skyer hver uke. Ikke fyll opp fisken tank med mange fisk med en gang. Legge for mange fisk for tidlig vil resultere i et overskudd av ammoniakk fra fiskeavfall før bakterier er etablert for å konsumere den ammoniakk.

Påskynde prosessen

 1. 1
  Du kan sette fart i prosessen med sykling bakterier inn i tanken på tre måter.
  • Øke vanntemperaturen til 78,8 grader (26 C) etter at du har litt fisk i tanken.
  • Seed tanken med grus fra en etablert tank som allerede har bakterier. Eller du kan bruke filter for ny tank for en stund i et etablert tank. Det nye filteret vil ta på bakterier fra den etablerte tanken og legge bakterier når du overfører filteret til den nye tanken.
  • Legg levende planter for å hjelpe syklus tanken. Gjør ett eller alle disse tre trinnene for å legge bakterier - øke temperaturen, såing og legge planter.

Legge fisken

 1. 1
  Frakte fisken hjem fra fisken butikken med forsiktighet. Fisken vil være i vann i en plastpose, som du ikke bør bump eller tillate å skvulpe.
 2. 2
  Snu tanken lyset før du legger fisken til tanken slik at fisken forbli roligere. Flyte fisken inni posen i tanken vann i 15 minutter slik at vannet i posen acclimates til tank temperatur.
 3. 3
  Hell noe vann fra tanken og inn i posen. Etter noen minutter åpner posen og forsiktig snu den opp ned. La fisken til å svømme inn i tanken. Forlate tanken mørke i 10 minutter og deretter slå på lyset.

Testing av vann

 1. 1
  Teste vannet en dag etter at du har lagt til noen små, hardfør fisk for å sikre at vannet har ingen ammoniakk eller nitritt som kan drepe eller syke fisken. Kjøpe kits å teste for ammoniakk, nitritt og nitrat. Følg instruksjonene på test kits, som er tilgjengelig på pet supply butikker og fisk butikker og på nettet.
  • Når du først test akvarium vann resultatene skal vise bare ammoniakk, som får i vannet fra fiskeavfall.
  • Etterfølgende testing, hver 4-5 dager for den første måneden, bør vise mer nitritt og mindre ammoniakk. Dette indikerer at bakteriene fra fisken (eller flasken) begynner å bryte ned den ammoniakk.
  • Etter et par dager når du teste vannet vil du legge merke til at mengden av nitritt er avtagende, og du vil se noen nitrater. Bakteriene er økende og konverterer de mer skadelige nitritt til nitrater. Nitritt og nitritt er naturlig forekommende kjemiske forbindelser som kombinerer oksygen og nitrogen.
  • Tanken er gjort sykling når bare nitrater dukke opp i tester - ingen ammoniakk eller nitritt. Legge til så mange fisk som din tank kan håndtere.

Tips

 • Når du gjør din vanlige tank rengjøring, skyll filteret og grus med unchlorinated vann bare så du ikke dreper bakteriene som gjør tanken levelig for fisken din.
 • Levende planter vil bidra til å redusere nitrater, men tank vann fortsatt må endres tidvis så nitrater ikke bygge til en giftig nivå.
 • Teste vannet for ammoniakk og nitritt hver 1 til 2 uker etter at tanken er etablert.
 • Sett opp ditt akvarium på et jevnt og stabilt underlag, etter retninger fra et akvarium butikk, bok eller nettside. La akvariet til takke med 2 til 3 dager før innføring av fisk. Test en dag etter at fisken.
 • Hold temperaturen 80 grader hvis du har en ferskvannstank. Det er den temperatur at all fisken tåler. Hvis du bare holde én type fisk, spør din fisk forhandler hvilken temperatur for å holde vannet på, eller se på termometeret og bruke det som din guide. Du trenger kanskje å sette det på 72 eller 84 grader.