Wkino

Hvordan lære hunden å Jøss

"Jøss" betyr stoppe og stå stille - et veldig nyttig kommando for enhver hund å bli kjent med. Lære å whoa kan redde hundens liv ved å stoppe ham fra farlige aktiviteter, som å løpe foran trafikken, for eksempel. Her er hvordan å lære hunden din å whoa på kommando.

Trinn

Hvordan lære hunden å Jøss. Start ut enkelt ved å undervise denne kommandoen trinnvis.
Hvordan lære hunden å Jøss. Start ut enkelt ved å undervise denne kommandoen trinnvis.
 1. 1
  Start ut enkelt ved å undervise denne kommandoen trinnvis. Å holde hunden på 'hæl' er best. Når du går hunden din på hælen, stoppe og si "Jøss" nå og da. Gjør ham til å stoppe også, selvfølgelig, og prise ham når han blir stoppet. Når du sier "Jøss", sørg for at tonen er konsekvent. Snakk med normal tone som du ville gjort til en person. Merk: I begynnelsen, når hunden først lærer å 'Jøss', er hunden stopper fordi du stopper, ikke nødvendigvis det talte 'Jøss' kommando.
 2. 2
  Før du lar ham fortsette på tur, gi ham 'hæl' kommandoen, pause, og deretter begynne å gå. Hvis han er forvirret og holder seg bak, oppmuntre ham med bånd til å følge med når du gjentar 'hæl' kommandoen.
 3. 3
  Når han følger langs siden på hælen igjen, gjentar du kommandoen som ovenfor.
 4. 4
  Øv på whoa kommandoen daglig på dine turer til hunden begynner å stoppe så snart du sier "Jøss".
 5. 5
  Øv whoaing og slippe hunden regelmessig. Du vil komme til et punkt der han stopper og holder fortsatt til du har verbalt gitt ham. Du kan hjelpe hans fremgang på whoa ved å begynne å gå ut foran hunden din mens han fortsatt på whoa. Hvis han beveger seg når du går vekk, sette hunden tilbake på plass der det var, og gjentar kommandoen 'Jøss'. Dette kan ta mye arbeid. Senere vil du begynne å Whoa hunden på stadig økende avstander med start ca 3 meter foran deg. Dette er fordi hunden vet whoa fra din side, ikke fra deg. Dette vil også ta mye lærdom over tid. Etter hvert vil du kunne Whoa hunden på lange avstander. Hvis han mislykkes, alltid sikkerhetskopiere til det skritt han sist var vellykket og jobb deg fremover.
 6. 6
  Å lære ham å whoa på en fløyte, begynner å kombinere 'Jøss' kommando med ønsket fløyte kommando (lang blast, to korte støt, osv..). Si "Jøss", deretter umiddelbart blåse i fløyta. Det er best å blande inn dine plystre kommandoer etter at han har lært å whoa på bånd og på større avstander.
 7. 7
  Øv på whoaing og plystring til du kan stoppe ham med en fløyte blast. Dette kommer i virkelig hendig når han er for langt unna for stemmen din til å bære.

Tips

 • Dog trening tar tid og tålmodighet. Ikke kjefte på hunden din, og aldri truffet ham eller henne. Gjør du det kan gjøre deg gå i fengsel for dyremishandling / misbruk.
 • Trener ikke for slike lange tider at hunden din og dere begge får syk til døden av den. Arbeide på det i ti minutter eller så et par ganger om dagen.
 • Etter at hunden har lært Jøss via bånd ved din side og bort fra deg, kan du blande i bruk av en moderne human e-krage. E-krage er forsterkning verktøy, ikke undervisning verktøy. Leiekontrakten er og har alltid vært den måten å introdusere hunden til nye ferdigheter. Det er noen gratis tips og video skjer hvordan du gjør dette her: Brittanys dot com / Brittany_Training dot htm

Advarsler

 • Dog fløyter er generelt ikke ment for mennesker å høre. Hvis det er "ikke fungerer" kan det være lurt å re-lese instruksjonene.