Wkino

Hvordan lære hunden å gjøre en high five

Gjør din pooch den hippeste hunden på blokken ved å lære henne å hilse på deg med en high-five. Dette trikset bør ikke ta lang tid for den veltrente hunden å plukke opp.

Trinn

Hvordan lære hunden å gjøre en high five. Velg et rolig område.
Hvordan lære hunden å gjøre en high five. Velg et rolig område.

Hånd heving og godbit metoden

 1. 1
  Velg et rolig område. Det er viktig å finne et sted hvor du og hunden din kan arbeide sammen uten distraksjoner.
 2. 2
  La hunden lukte på godbiter. Plasser en av godbiter i håndflaten din, lage en knyttneve, og legg din hånd under hundens nese. Hold det fire eller fem inches (10 - 12,5 cm) vekk fra ansiktet hans. Hunden din kan lukte godbiten og pote på hånden din.
  • Ikke sitte for langt borte fra hunden din. Han kan miste balansen når han berører hånden.
 3. 3
  Belønne hunden. Belønne hunden med en godbit hver gang han labber på hånden din. Gjenta til hunden konsekvent berører hånden.
  • Flytte hånden litt til siden. Hunden din vil ha lean å følge godbiten, som vil oppfordre ham til å ta på hånden.
 4. 4
  Åpne hånden for high-fem trekk. Åpne din knyttneve og hold flat håndflate i luften vertikalt. Bekjenne hver vellykket touch av hunden din med en godbit.
 5. 5
  Markere sin atferdsmessige reaksjoner med en verbal kø. Legg til en verbal cue, som å si "High-Five!" hver gang hunden berører håndflaten. Nå kan du feire med hunden din, og han vil ikke forlate deg hengende.

Paw-shake metode

Hvis hunden din allerede vet å pote-shake, kan du prøve denne metoden.

 1. 1
  Som i den forrige metoden, velg et rolig sted uten distraksjoner, og har rikelig med godbiter klar. Være i ansiktshøyde med henne på dette stadiet og ha hunden sitter.
 2. 2
  Be hunden til paw-shake med dine vanlige signaler. Når hunden setter henne pote i hånden din som vanlig, være glatte eller åpne hånden opp foran henne og si "high five". Hennes labben skal hvile på en flat, åpen hånd nå.
 3. 3
  Vri hånden til å møte hunden din. Snarere enn å akseptere den labben for en shake nå, hver gang vri hånden utover for å møte hunden din, slik at hun ser denne nye håndstilling tydelig. Naturlig, vil hun ikke være i stand til å hvile henne pote på hånden som med en shake, men det er intensjonen, som hun skal lære å akseptere at slående åpen hånd er målet, ikke å ha henne labben holdt. Fortsetter å oppmuntre henne til å plassere henne labben på eller i nærheten utover vender hånden og holder å si en oppmuntrende "High Five".
 4. 4
  Når hun lander sin pote på ditt vender utover hånd, sier "high five". Gi en godbit som belønning hver gang.
 5. 5
  Gjenta. Da hun blir vant til det nye trekket og "high five" cue, begynne å heve hånden litt til du står. Dette vil få henne til å gi en "high five". Belønn hvert trekk med en godbit.
  • Vær forsiktig. Klørne vil klø deg hvis du ikke holder hånden rett. På dette nivået holder hånden i en 45 graders vinkel fra henne.
 6. 6
  Prøv vekslende poter. Når hun fikk ideen med en labb, kan du prøve å trene henne til å bruke den andre labben også.

Klikkertrening metoden

Hvis hunden din er vant til klikkertrening, her er en metode for å prøve. Begrepet "paw det" brukes her, men bruke det uttrykket du er vant til å bruke med hunden din for å få henne til å plassere henne pote i hånden:

 1. 1
  Start lavt ned. Be hunden til "labben det" enten ved hjelp av en pinne på hånden din eller bare hånden din. Bare bruke en pinne hvis du allerede har trent henne til å svare på en target stick, ellers holde med bare hånden.
 2. 2
  Tillate henne å labben hånden. Klikk, så gi en godbit.
 3. 3
  Fjern target stick hvis du bruker en (fade den ut). Fortsett å si "labben det". Klikk og belønn når hun plasserer henne pote i hånden.
 4. 4
  Gradvis heve hånden litt etter litt. Fortsett å be henne om å "labben det" på varierende høyere nivåer. Hver gang hun poter din hånd, og behandler henne.
 5. 5
  Plasser hånden i sin endelige high five posisjon etter den gradvise vei opp av hånden. Fortsett å klikke og behandle som hun slår hånden. Når det er veldig tydelig at hun har fått meldingen, begynne å si "Gi meg fem" eller "High five" hver gang hun reagerer på denne posisjonen riktig.
 6. 6
  Bare bruke stikkord nå. Øv igjen og igjen før hun svarer uten å nøle.

Tips

 • Alle nye trening krever godbiter og ros for å forsterke de handlingene du vil. Være overdådige med begge deler!
 • Vær tålmodig!
 • Fortsett priste hunden din når hun high fives deg.
 • Triks er en herlig måte å tilbringe tid med og liming med hunden din.

Advarsler

 • Ikke ta henne labben mens hun lære dette. Ta det med ro, og bare la henne finne ut hva som må gjøres.
 • Unngå trening i mer enn 15 minutter om gangen. Gi henne tid til å fordøye læring og gå tilbake til det igjen senere.

Ting du trenger

 • Et rolig område
 • En hund
 • Dog behandler
 • Klikkertrening om klikkertrening, og målet stick