Wkino

Hvordan lage vafler

Så lenge du har et vaffeljern, det er ingenting for komplisert om å lage dem selv. Vafler er bakt med et vaffeljern. Vaffeljern er vanligvis elektrisk selv om eldre vaffeljern ble brukt til å bake oppå gass ovner. Noen eldre strykejern ble også brukt i peisen. Vaffel fabel sier en pansret ridder satte seg på pannekake batter danner den kjente rutenettet. Vaffel ble født. Vafler er bra for frokost, lunsj, middag eller som en snack. Den tidlige iskrem angivelig ble bakt og dannet ved hjelp av vaffelrøre.

Ingredienser

 • 2 kopper (470 ml) ubleket, all-purpose, bakverk, eller kake mel. Du kan erstatte hele hvete bakverk mel inntil halvparten av dette beløpet. Ikke bruk brød mel til vafler.
 • 1 teskje (5 ml), salt (valgfritt)
 • 2 teskjeer (10 ml) bakepulver
 • 2 ss (30 ml) sukker
 • 5 egg, skille plommer og hviter
 • 1 1/2 kopper melk (355 ml)
 • 2 til 5 spiseskjeer (30 - 75 ml) av smeltet smør eller olje. Mer olje vil gjøre sprøere vafler. Mindre olje vil gjøre dem mer kake-aktig.
 • 1 til 2 ts (5 - 10 ml) vaniljesukker (valgfritt)

men det virkelig hyggelig noen av dem kan være shef

Trinn

Hvordan lage vafler. Bland alle tørre ingredienser (mel, salt, sukker og bakepulver) inn i en medium-bolle.
Hvordan lage vafler. Bland alle tørre ingredienser (mel, salt, sukker og bakepulver) inn i en medium-bolle.
 1. 1
  Forvarm vaffeljern. Plugg den inn og sørge for at den er slått på eller slått opp til en temperatur, i henhold til hvordan din fungerer.
  • En god test av temperaturen er å la en dråpe eller to av vann faller på platene av vaffeljern. Dråpene skal freses og danse i 2-3 sekunder før forsvinnende. Hvis dråpene sitte der mye lenger enn det, vaffeljern ikke varm nok ennå. Hvis de forsvinne på mindre enn et par sekunder, kan vaffeljern være for varmt.
 2. 2
  Bland alle tørre ingredienser (mel, salt, sukker og bakepulver) inn i en medium-bolle. En måte å gjøre dette på er å legge til salt, sukker og bakepulver i melet som du sile.
 3. 3
  Skill eggene. Egg separatorer, slik som denne, henge på plommen mens du helle av den hvite. Det er også mulig å bruke halvparten av eggeskallet til å gjøre det samme.
  • Det er greit å la litt av eggehvitene inn med eggeplomme, men får ikke noe eggeplomme inn med eggehvite. Eggehvitene vil ikke skum riktig hvis det er enda litt eggeplomme i dem.
 4. 4
  Pisk sammen smør eller olje og eggeplommer i en egen bolle. Når du er ferdig, tilsett melken.
 5. 5
  Pisk eggehvitene til kremaktig i en annen separat bolle. Joy of Cooking beskriver den rette scenen som "stiv, men ikke tørr". Du kan bruke en wire visp, som vist her, eller bruke en eggevisper hvis du har en. Uansett, er målet å piske eggene i et skum.
 6. 6
  Lag en brønn i de tørre ingrediensene og hell i eggeplomme blandingen.
 7. 7
  Rør eggeplomme blandingen i de tørre ingrediensene før alt er fuktig. Røren kan være litt klumpete, men ikke la tørre flekker eller klumper som er for store. Sørge for å røre hele veien til bunnen av bollen.
 8. Det er viktig å ikke over-mix rører som er basert på natron. I motsetning til når bakervarer en yeasted brød, trenger du ikke ønsker å utvikle gluten i melet.
8
Forsiktig. Igjen, ikke over-mix. Husk at folding er en veldig mild, topp-til-bunn slags omrøring.
9
La røren å sitte i 5 minutter.
10
Pensle olje på både topp og bunn plater av vaffeljern. Gjør dette før hver vaffel, eller det er svært sannsynlig at vafler vil holde.
11
Hell eller skje 1/2 til 1 kopp batter på bunnplaten, avhengig av vaffeljern. Hvis du ikke er sikker, går litt under det beløpet du tror du trenger. Riktig mengde batter kan ikke gå hele veien til kantene, og det vil blåse opp som det kokker.
12
Lukk lokket helt inn i røren og vente på vaffel å lage mat. Ikke trykk. Lokket vil presse ned nok og vafler vil naturlig blåse litt. tillate ca 2 minutter for vaffel til skjemaet. se dampen. Det vil stoppe eller redusere sterkt når vafler er ferdig. lytte og se for termostaten i vaffeljern for å slå av og på. Noen ganger har det slår er et signal om at vafler er ferdig. vafler får mye mindre klissete når de er riktig tilberedt. Hvis vaffeljern er vanskelig å åpne, og du oljet det riktig, kan du prøve å gi det et minutt. vil du bli flinkere til å måle riktig tid og temperatur for din vaffeljern etter at du har gjort noen vafler. ikke åpne vaffeljern hvis du kan hjelpe den. Prøv å lage mat hver vaffel på en gang. Hvis du gjør det åpne vaffeljern på en vaffel som fortsatt er litt for blek, nøye lukke den igjen og la det gå litt lenger.
13
Fjern vaffel. En slikkepott kan hjelpe deg å løfte det uten å bryte vaffel eller brenne fingrene.
14
Serveres varm med smør og lønnesirup. The real thing er best hvis du kan finne den.
15
Skjær noen jordbær og bland sukker i dem for en annen pålegg. Riktig mengde sukker vil slå dem en lys rød. Utover dette punktet, blidgjøre å smake og la dem sette i minst 30 minutter. Avkjøl dem om det vil være lengre enn dette, eller hvis du vil at de kjølt. De vil utvikle sin egen sirup. Prøv andre friske frukter på samme måte.

Tips

 • Prøv å bruke en elektrisk vaffeljern. De gir jevn varme og de fleste er nonstick gjør det lettere å fjerne vafler.
 • Plasser vaffeljern på en flis møte eller en keramikk eller glass skjærebrett. Overflaten under, kan bli varmt, og drypper av vaffel batter kan lande på den.
 • Vafler er kokt igjennom når de slutter å dampe. Den vanligste feilen folk gjør er å prøve å fjerne en halv bakt vaffel. Halv bakt eller ufullstendig stekt vafler vil alltid holde seg til vaffeljern.
 • Pensle et nytt strøk med olje eller smør på vaffeljern platene før du legger røren for hver vaffel. Ellers vil de mest sannsynlig pinne. En nonstick overflaten reduserer noen ganger denne effekten.
 • Ikke bruk nonstick cooking spray på de fleste nonstick vaffel beslutningstakere. Det kan påvirke nonstick belegg utgivelsen eiendommer. Sjekk vaffeljern eller baker bruksanvisningen for detaljer.
 • Hvis du ønsker hjemmelagde vafler uten å starte fra scratch, bruk en pannekake mix med et par spiseskjeer av ekstra olje.
 • Det kan ta noen prøver å helle riktig mengde røre, sette den rette varmen, og når de er ferdige. Vær tålmodig, og ikke gi opp hvis det første man kommer ut skjev eller over eller under gjort.
 • Stek alle batter når du gjør det. Hvis du har leftover vafler, lagre dem i en lufttett beholder i kjøleskapet og Varm dem i brødrister, ikke mikrobølgeovn.
 • Lage vafler på bordet og tjene dem som de kommer av vaffeljern. Hvis du må vente med å tjene dem, dekke dem og plassere dem på en plate i ovnen på en svært lav innstilling, eller som har blitt varmet opp til en lav innstilling og slått av.
 • Jo mer salt du legger til, jo mer som en muffins vafler vil bli.
 • Hvis du ikke har tid til å lage vafler til frokost, gjøre dem brunsj, lunsj eller middag. Du kan også utelate sukker og server dem med velsmakende pålegg.
 • Pynt søte vafler med en liten skur av melis.
 • Dette er en av mange oppskrifter, men det grunnleggende er det samme. Se deg rundt etter andre, inkludert yeasted vafler som er blandet kvelden før.

Advarsler

 • Sørg for å forvarme vaffeljern, som unnlater å gjøre dette vil resultere i et vaffeljern som er praktisk talt limt sammen.
 • Pensle olje på, ikke spray det. Den drivmiddel i matlaging spray kunne ta fyr.
 • Vær forsiktig når du åpner vaffeljern og fjerne vafler. Det er varmt. Bruk grytekluter og en slikkepott som nødvendig.
 • Som med alle rører inneholder egg, ikke spise den rå batter. Ukokt egg kan forårsake.

Ting du trenger

 • Vaffeljern
 • Diverse boller, skjeer, kniver og måling kopper
 • Ingredienser for å lage røren.