Wkino

Hvordan lage ricotta ost

Ricotta er italiensk for "recooked" fordi det er laget av "cooking" whey. Det gjør deilig lasagne, ravioli stuffing, gnocchi, cannoli, ost-fylte skjell og blintzes, eller en type ostekake. Her er hvordan du kan lage din egen.

Ingredienser

 • Leftover myse fra ysting

Trinn

Hvordan lage ricotta ost. Lagre mysen fra å lage ost i et ikke-reaktivt potten.
Hvordan lage ricotta ost. Lagre mysen fra å lage ost i et ikke-reaktivt potten.
 1. 1
  Lagre mysen fra å lage ost i et ikke-reaktivt potten. (Her ser du rømme for en grunnleggende ost i bunnen av potten, som whey blir helles av.) Filter som mange av de ostemasse partikler ut som du kan, siden de ellers ville danne tøffe "perler" i finalen ricotta. Dekk til og la sitte 12 til 24 timer ved romtemperatur for å utvikle tilstrekkelig surhet.
 2. 2
  Varm opp forsurede whey med røring, ta vare å unngå å stikke eller brenning. Bruk enten en dobbel kjele, eller en gryte med en veldig tykk bunn som vil spre varmen godt. Dette bildet viser at temperaturen har steget til omtrent 82 ° C (179.6, F), og et hvitt skum vises på den overflaten.
 3. 3
  Fortsett oppvarming under omrøring inntil dens temperatur er nær koking (95 ° C) (203 F). Legg merke til at skum vil bygge opp noe. Vær forsiktig. Hvis det koker, kan det koke over.
 4. 4
  Fjern fra varmen. Dekk og tillate den "kokte" myse å avkjøle uforstyrret inntil behagelig å ta på. Curds skal se ut som skyer suspendert i myse, mens whey vises klart og gulgrønt.
 5. 5
  Ikke hisse opp ostemasse: Sett opp et mottak pott med en stor sil og en fin ren klut på toppen. Hvis ostemasse er flytende, kan du dyppe ut ostemasse i duken. Alternativt, hvis ostemasse alle håndvasker, hell så mye av myse gjennom duken som du kan uten å forstyrre rømme. Det vil filtrere gjennom mye raskere hvis du gjør dette forsiktig uten å hisse opp de rømme.
 6. 6
  Forsiktig øse ut rømme. Fordi i ostestoffet er meget fine og skjøre, de kan stoppe opp duken lett. Dette vil føre til svært treg drenering hvis de brytes opp. Mye av whey vil renne ut som du dyppe ostemasse.
 7. 7
  Tapp av myse gjennom klut ( vær tålmodig, det kan ta 2-3 timer).
 8. 8
  Plukk opp hjørnene av kluten, suspendere det som en pose over drenering potten (eller vasken), og la den siste av whey å renne ut. Det vil ta flere timer, og kan gjøres i kjøleskap over natten.
 9. 9
  Fjern ricotta fra kluten, pakke inn i en container, cover og oppbevar i kjøleskapet. Bruk den snart etter å gjøre. Alternativt vil ricotta fryse godt.

Tips

 • Denne prosessen er avhengig av at de inokulerte bakterier i mysen for å ytterligere gjære væsken som den sitter ved romtemperatur i ytterligere 12-24 timer. I løpet av den tid, blir de gjenværende sukker omdannes til melkesyre, noe som senker pH-verdien i mysen. Oppløseligheten av proteinet i surgjorte myse er redusert. Oppvarming av det surgjorte myse denatures proteinet forårsaker det å utfelle ut som en fin ostemasse.

Ting du trenger

 • Ikke-reaktiv potten, enten rustfritt stål eller emaljert. Hvis du bruker en tynn emaljert gryte, bør du enten varme opp whey i den over kokende vann, eller røre nesten kontinuerlig.
 • Tresleiv eller lang håndteres slikkepott (med kvadratiske enden for å hjelpe til å holde ostemasse av bunnen)
 • Termometer (0-110 ° C) for å overvåke temperaturen av myse under oppvarmning
 • Motta potten samme volum eller høyere som gryte (en ren plastbøtte vil gjøre)
 • En finmasket sil for å dyppe seg flytende ostemasse.
 • Stor sil for å suspendere enn å motta potten
 • Fin klut (f.eks en ren steril lommetørkle eller en ikke-frotté kjøkkenhåndkle)