Wkino

Hvordan lage peanøttsmør

Peanøttsmør er en matvare som du kan enkelt og billig lage i ditt eget kjøkken, siden det ikke krever mye av ingredienser. Gjør din egen peanøttsmør vil også gi et sunnere alternativ til det kommersielle, butikk-kjøpte slag, som hjemmelaget peanøttsmør vil være fri for konserveringsmidler. Hvis du kan finne en god og billig levering av peanøtter, kan lage peanøttsmør bidra til å spare penger samtidig som du med din egen velsmakende gruppe med hjemmelaget peanøttsmør. Selvfølgelig ville holdbarheten på hjemmelaget peanøttsmør være kortere i forhold til sine merkede kolleger, men sjansene er, vil din hjemmelaget peanøttsmør har alle blitt åt opp selv før du får sjansen til å vurdere sin holdbarhet!

Ingredienser

Gjør ca 1 1/2 kopper av peanøttsmør.

 • 2 kopper peanøtter (alternativ: kjøpe pre-stekt, [saltet] peanøtter)
 • 1 1/2 ts peanøttolje eller vegetabilsk olje (hvis ønskelig)
 • 1/2 teskje sukker (om ønskelig)
 • klype salt (hvis ønskelig)

Trinn

Hvordan lage peanøttsmør. Spre peanøtter på en bakervarer panorere.
Hvordan lage peanøttsmør. Spre peanøtter på en bakervarer panorere.
 1. 1
  Spre peanøtter på en bakervarer panorere.
 2. 2
  Stek peanøtter i en 350 grader F ovnen i 6-8 minutter, riste dem hver 2 minutter for å sikre at de ikke brenner.
 3. 3
  Tillate peanøtter å kjøle etter steking.
 4. 4
  Hell 2 kopper ristede peanøtter i en food prosessor med en metall blad festet.
 5. 5
  Tilsett 1 1/2 ss vegetabilsk eller jordnøttolje. Dekk bollen med mat prosessor lokk og hakk peanøtter kontinuerlig i 2 til 3 minutter eller til blandingen danner en ball.
 6. 6
  Skrap peanøtter ned fra foodprocessor bollen i bunnen, etter behov, under behandling av peanøtter. Fortsette behandlingen av blandingen til den er av ønsket konsistens. For glatt peanøttsmør, må du behandle blandingen i en lengre periode.
 7. 7
  Smake nystekte peanøttsmør og legge en dash av salt eller sukker, om nødvendig.
 8. 8
  Legg små mengder brunt sukker, melasse, eller, hvis du foretrekker en søtere smak.
 9. 9
  Spoon peanøttsmør i en lufttett beholder. Oppbevares i kjøleskap i en dag eller to slik at den kan settes inn i en nydelig peanøttsmør lime.

Tips

 • Hvis du liker chunky peanøttsmør, ligger rundt 1/4 kopp peanøtter til side mens hakking opp resten i food prosessor. Kaste dem i food prosessor bare når resten av peanøtter er nesten ferdig og er glatt i konsistens, og behandle dem for noen flere sekunder å lage biter.
 • Vurdere å kutte ned på olje i fremtidige batcher før du bruker ingen. Naturlig peanøttsmør inneholder noe annet enn peanøtter, som er en veldig sunn og velsmakende mat rik på protein.
 • Hvis du ønsker å bidra til å holde separasjon av olje fra peanøtter ned, bruke en olje som er fast ved romtemperatur, slik som palmeolje, kokosolje, eller kakaosmør.