Wkino

Hvordan lage kombucha te

Kombucha te er en søtet tisane produsert gjennom gjæring. Vanlig kombucha har en sur, eddik-aktig smak i tillegg til den opprinnelige søte smaken te. Styrken på tesmak kan reguleres med mengden av teposer brygget per volum vann. Kombucha er tilgjengelig på de fleste helsekostbutikker, og den organiske delen av noen vanlige dagligvarebutikker. Trinnene nedenfor forklarer hvordan du gjør det hjemme.

Ingredienser

 • En kombucha "sopp" mor, også kalt en SCOBY, for symbiotisk kultur av bakterier og gjær (og noen ganger referert til som "kultur" i denne artikkelen). Du kan få en kombucha "sopp" på mange forskjellige steder på internett. Eller hvis du er heldig, fra en venn som har en ekstra! Når du har en mor, vil du aldri trenger å kjøpe / skaffe en annen hvis du tar enkle trinn for å bevare gamle mødre.
 • En prøve av allerede gjort Kombucha som en forrett, eller brygget eddik hvis du ikke har det.
 • Te. Te-poser eller løs blad te vil fungere. Noen ganger felles, lavgradig te vil ende opp med å smake bedre enn dyre teer. Eksperimenter! Mange te vil fungere: grønn, sort, solhatt, og sitronmelisse. Te som inneholder oljer, som bergamot oljer i Earl Grey, kan skade sopp, noe som betyr betydelig lengre brygging ganger for tilfredsstillende resultater.
 • Sukker kilder. Vanlig raffinert hvitt sukker eller organisk rørsukker fungerer fint. Du kan eksperimentere med andre fermentables, som juice rekonstitueres med te. Mange bryggere foretrekker organisk, hvis tilgjengelig. Ribena, for eksempel farger sopp og te.

Trinn

Hvordan lage kombucha te. Samle de nødvendige ingrediensene og ting du trenger, er oppført nedenfor.
Hvordan lage kombucha te. Samle de nødvendige ingrediensene og ting du trenger, er oppført nedenfor.
 1. 1
  Samle de nødvendige ingrediensene og ting du trenger, er oppført nedenfor.
 2. 2
  Vask hendene godt med varmt vann, ikke bruk antibakteriell såpe da dette kan forurense kombucha og ødelegge de gode bakteriene som tilbys av kulturen. Ved hjelp av eple cider eddik eller vanlig eddik til å vaske hendene og andre materialer du skal bruke er en god erstatning for antibakterielle såper. Bruk av ikke-latekshansker er også anbefalt, spesielt hvis du berører kulturen direkte.
 3. 3
  Fylle opp potten med 3 liter (3 0,1 liter) med vann og sette ovnen til høy.
 4. 4
  Koke vann i minst 5 minutter for å rense det.
 5. 5
  Legg ca 5 teposer. Etter smak, kan du fjerne te umiddelbart etter brygging, eller la dem i de neste to trinnene.
 6. 6
  Slå av varmen og tilsett 1 kopp sukker. Sukker vil begynne å caramelize hvis vannet fortsetter å koke, så det er derfor du slå av varmen.
 7. 7
  Dekk til og la te sitte inntil det er romtemperatur, rundt 75 º f/24 º c vil gjøre. Det vil synes å ta lang tid å kjøle, men legger kulturen når vannet er for varmt vil drepe den.
 8. 8
  Vask glasset godt i vasken med veldig varmt vann, skylling grundig. Hvis du ikke har mye ekstra vann for rengjøring og skylling, sette to dråper jod i glasset, tilsett vann, og snurr den rundt for å rense. Skyll jar, dekke, og må du vente.
 9. 9
  Når det-te er kjølig, hell den i glasskrukke og tilsett starteren te, som bør utgjøre omtrent 10% av væsken. Ved hjelp om en 1/4 kopp eddik per gallon av te fungerer også. Dette holder pH lav for å hindre eventuelle utenlandske muggsopp eller gjær fra å vokse mens te er å komme i gang. For å sikre at det er surt nok, måle pH (dette er valgfritt). Det bør være under 4,6 pH. Hvis ikke, fortsett å legge starteren te, eddik eller sitronsyre (ikke vitamin C, som er for svak) inntil den ønskede pH er nådd.
 10. 10
  Forsiktig sette SCOBY inn i te, dekker toppen av glasset med kluten, og fest det tett med gummistrikk.
 11. 11
  Sett glasset et sted varmt og mørkt der det ikke vil bli forstyrret. Temperaturen bør være konsekvent minst 21 º C eller 70 º F. 30 º C eller ca 86 º C er best hvis du kan administrere. Lavere temperaturer vil gjøre det vokse sakte, men under 70 º F gjør det mer sannsynlig at uønskede organismer vil begynne å vokse også.
 12. 12
  Vent ca en uke. Når te begynner å bli stinkende som eddik, kan du begynne å smake det og sjekke pH-verdier.
  • Kulturen vil synke eller flyte eller gjøre noe i mellom. Det er bedre at soppen flyter på toppen for å blokkere Aspergillus forurensning.
  • Den beste måten å trekke en prøve er med sugerør. Ikke drikk direkte fra halm, som tilbakespylings kan forurense te. Også, ikke dypp teststrimmelen inn i brygging fartøyet. I stedet dyppe halm omtrent halvveis inn i te, dekke end med fingeren, trekk halmen ut og drikke væske inne eller sette det flytende på strimmel.
  • Hvis kombucha smaker veldig søtt, må det sannsynligvis mer tid for kulturen å konsumere sukker.
  • En pH på 3 forteller deg at trakting er fullført og te er på riktig tidspunkt å drikke. Selvfølgelig kan dette variere litt for å passe dine behov og smak. Hvis dette endelige pH er for høy, så enten te vil trenge noen flere dager å fullføre trakting, eller det bør kastet.
 13. 13
  Forsiktig fjerne mama og baby kulturer med rene hender (og ikke-latekshansker hvis du har dem) og sette dem i en ren bolle. Legg merke til at de kan være klistret sammen. Hell litt av kombucha på dem og dekk bollen å holde dem beskyttet.
 14. 14
  Bruk trakten, hell mesteparten av det ferdige te i beholderen (e). Alternativt, fyll den hele veien til toppen. Hvis du ikke gjør det, så vil det ta en evighet å. Hvis det ikke er nok, kan du enten få mindre beholdere. Eller, hvis det er bare en liten gap, fyll resten med juice eller mer te. Bruk bare en liten mengde, ellers risikerer du å vanne ned te. La ca 10% av gamle te i glasskrukke som startpakke te å starte en ny gruppe med kombucha. Starte syklusen igjen: Hell i nytraktet te, sette kulturen tilbake i, dekk, etc.
  • Du kan bruke hvert lag av kultur for å lage en ny gruppe med te, og noen anbefaler å bruke det nye laget av kultur og kaste den gamle. Det er ikke nødvendig å sette begge lag av kulturen tilbake i et enkelt parti, en vil være nok.
  • Hver gjæring syklus skaper et nytt barn fra moren. Så når du har gjæret din første batch du vil nå ha to mødre, en fra den opprinnelige mor og ett fra det nye barnet. Dette multiplikasjon vil skje for hver påfølgende gjæring.
 15. 15
  Cap din jug eller flasker av ferdig kombucha (løst for sikkerhet, tett for karbonatisering) og la sitte i ca 2 - 5 dager i romtemperatur.
 16. 16
  Oppbevares i kjøleskap. Kombucha er best nytes kaldt.

Ting du trenger

 • En gjæring / inkubasjon container. Det anbefales at denne beholderen være laget av mat grade glass. Anvendelse av andre materialer (dvs. keramikk, metall og / eller plast) kan lekke kjemikalier (inkludert bly hvis hjelp keramisk) inn i den gjærende grunn av den naturlige generasjons sure innenfor kombucha gjæringsprosessen. Noen har hevdet god suksess med rustfritt stål og mat-grade plast, men glass er å foretrekke. Hvor som helst mellom en kvart til en gallon bør være et godt utgangspunkt. De fleste begynner med 1oz per dag, som fordøyelseskanalen kan trenge litt tid til å venne seg til kombucha. Volumet av beholderen etterpå bør være basert på den hastigheten som du vil være forbruker drikke, samt det tilgjengelige området der du kan la den gjære sitte. Brewing utstyr, for eksempel 5 gallon flasker for brygge øl eller vin vil fungere veldig bra.
 • En lofri, tett vevd stoff (for eksempel en ren t-skjorte). Dette vil bli brukt til å dekke gjæring container for å holde insekter, spesielt frukt fluer, støv og andre utenlandske partikler fra forurensende kulturen samtidig som de mikroorganismer å puste. Duken må være større enn åpningsarealet av fermenteringen beholderen.
 • En gummistrikk eller streng. Gummibåndet eller strengen vil bli brukt til å sikre den kledet til åpning av fermenteringen beholderen.
 • Apple-cider eddik til rengjøring
 • Et stort potten for oppvarming av vann og tilsette te og sukker. Rustfritt stål fungerer godt. Det bør være stor nok til å holde volumet av væske i beholderen gjæring.
 • Glassflasker med stoppere for det ferdige kombucha. Du trenger nok glassflasker for å imøtekomme volumet av gjære. Størrelsen på flaskene bør være basert på en serverer delen som du foretrekker å drikke.
 • Trakt. For å overføre gjæret kombucha å tjene flasker.
 • pH-strips
 • Halm / liten baster / pipette (for å hjelpe til med testing pH)

Tips

 • Noen foretrekker kontinuerlig brygging metode der man øser ut beløpet man ønsker å drikke og umiddelbart erstatter det med det samme beløpet av rom-temperatur søt te. Dette har fordelen av å forenkle bestrebelse (spesielt hvis du trakter i en beholder som har et trykk i bunnen), men ulempen er at gjæring er ikke som fullstendig eller finjusteres slik at drikken alltid inneholder noe ubehandlet sukker sammen med litt høyt -gjæret te. Man bør likevel tømme og vaske beholderen med jevne mellomrom for å hindre forurensning ved bruk av denne metoden.
 • Vær oppmerksom på at noen naturlige produkter som har anti-bakterielle egenskaper (for eksempel honning) vil ikke nødvendigvis drepe SCOBY, men kan drastisk forlenge brygging tid.
 • Hvis du ønsker å fremskynde prosessen, her er rask kjøling etter: gjør din søte te med bare en eller to liter vann, men med samme mengde sukker og te. Fortynn med det rensede eller filtrerte vann (ikke vann fra springen) i beholderen for å kjøle den og for å oppnå den riktige løsning. Deretter legger SCOBY, cover og lagre som vanlig.
 • Vær oppmerksom på de kombucha sopp variere mye i utseende, merk dette ens lilla farge, for eksempel.

Advarsler

 • Før du begynner, sørg for at du vasker hendene godt, rense arbeidsområde godt, og holde alt sterilt og rent mens du arbeider. Hvis kombucha blir forurenset mens det fortsatt er ung, kan du ende opp med å vokse noe som du ikke mente det. Dette vanligvis vil bare ødelegge drinken, men det kan være farlig.
 • Ikke steng krukker, selv etter gjæring ser ut til å være komplett. Hvis du ønsker å gjøre en anaerob fase, og deretter sette et lokk på løst vil gjøre karbondioksid erstatte oksygen.
 • Bli advart når du bruker plast, metall, keramikk eller non-food grade glass beholdere for å gjøre kombucha - de kan (og vil mest sannsynlig) lekke giftstoffer som bly. En tung, mat-grade glass krukke eller et stort glass Pyrex container er det beste alternativet.