Wkino

Hvordan lage hjemmelaget katt frastøtende

Selv de mest ivrige katteeiere ikke setter pris på lukten av katt urin på teppet eller møbler eller ute i hagen. Katter som bruker blomsterbed som en kull-boksen presentere et enda mer alvorlig problem. Selv om det er vanskelig å overbevise katter til å gjøre noe de ikke ønsker å gjøre, kan du lage hjemmelaget katt frastøtende som kan overbevise katter å ta sin virksomhet andre steder. Hjemmelaget katt spray er trygt og miljøvennlig.

Trinn

Hvordan lage hjemmelaget katt frastøtende. Plasser tre kopper kokende vann i en varmebestandig beholder.
Hvordan lage hjemmelaget katt frastøtende. Plasser tre kopper kokende vann i en varmebestandig beholder.

Metode en: kanel, rosmarin og lavendel

 1. 1
  Plasser tre kopper kokende vann i en varmebestandig beholder. Tilsett 3 ss kanel, 3 ss rosmarin og 3 ss tørket lavendel.
 2. 2
  Dekk beholderen og la blandingen for bratt i flere timer eller over natten.
 3. 3
  Hell væsken gjennom en finmasket sil foret med rent cheesecloth. Bruk en trakt til å helle blandingen i en sprayflaske.
 4. 4
  Tilsett 3/4 kopp av eddik til blandingen sammen med 15 dråper mandarin appelsin eller eterisk olje. Rist spray flasken for å blande ingrediensene.
 5. 5
  Spray hjemmelaget katten frastøtende spray uansett hvor du ønsker å frastøte katter. Unngå sprøyting blandingen direkte på anlegget løvverk.

Metode to: sitron og eukalyptus

 1. 1
  Bruk eukalyptus og sitron til din fordel. Sitron kan være selve essensen av friskhet for mennesker, men for dyr, spesielt katter, det er off-putting. Eucalyptus olje er brukt som en frastøtende for en rekke dyr, blant dem lopper, mygg, og - du gjettet det - katter. Bruke begge disse naturlige midler til din fordel.
  • I en sprayflaske, mix:
   • 1 liter (~ 1 liter) vann
   • 10 dråper sitron olje, eller revet skall av en sitron
   • 20 dråper eucalyptus olje
 2. 2
  Spray denne frastøtende hvor du vil. Ta vare imidlertid å ikke bruke for mye av det direkte til bladverket. Eucalyptus olje kan være skadelig for helsen til andre planter og urter, men sannsynligvis ikke i konsentrasjonen beskrevet ovenfor.
  • Hold denne frastøtende unna barn. Eukalyptusolje er giftige i høye doser (4 ml til 5 ml eukalyptusolje) til barn. Selv om dette beløpet er langt mer enn det beløpet som er beskrevet i oppskriften, er det sannsynligvis best å unngå ting akkurat som kattene vil gjøre!

Metode tre: svart pepper

 1. 1
  Ta en dyktig kopp vann til å koke i en kjele. Vent til vannet kommer til å koke, og deretter fjerne den fra varmen. Vent 2-5 minutter.
 2. 2
  I vannet, bland 2 ss frisk sort pepper. Rør å oppløse.
  • Merk: Vær forsiktig når du legger pepper i vannet. Pass på å ikke få noen damp fra løsningen i dine øyne, som det kunne fungere som et septer og midlertidig debilitate deg.
 3. 3
  Vent til løsningen avkjøles. Når kjølig, sted i en sprayflaske og spray uteområde du ønsker katter å holde seg borte fra. Kattedyr liker ikke lukten av svart pepper, så denne blandingen er spesielt skadelig for dem.

Tips

 • Prøv å blande 20 dråper eucalyptus eterisk olje og 20 dråper sitrus eterisk olje i en liter vann. Lukten av sitrus og eukalyptus er ofte nok til å holde villkatter unna.
 • Redd skreller fra friske lime og sitroner. Hakk skreller i grove biter, deretter scatter skreller rundt problemet flekker i hagen din. Sitrus vil frastøte katter uten å skade plantene dine eller din hage jord. Sitrus rinds kan også plasseres rundt innendørs eller utendørs potteplanter.
 • Kaffegrut kan hindre dyr fra å besøke dine blomsterbed, og kaffegrut er gunstig for planter og jord.
 • Et enkelt spray laget av noen få dråper av rosmarin eterisk olje og vann er ofte nok til å holde borte katter. Sprayen kan brukes utendørs, og er trygge nok til å bruke på tepper eller møbeltrekk
 • Noen hjemmelaget katt frastøtende bør testes for colorfastness på et skjult område før du bruker spray på tepper og møbeltrekk. For å teste området, spray en liten mengde hjemmelaget katt frastøtende på en myk hvit duk, deretter DAB den fuktige kluten på stoffet. Hvis fargen på stoffet blør på den hvite duken, ikke bruk spray.

Advarsler

 • Bruk aldri møll baller å slå tilbake eventuelle uønskede dyr, som møll baller er svært giftige for mennesker og dyr. I tillegg møll baller er miljøskadelige, som de legger giftstoffer til jord, og giftstoffer til slutt ende opp i grunnvannet.
 • Bruk aldri hjemmelaget spray som inneholder cayenne pepper, chili pepper eller paprika, som pepper kan være svært smertefullt å kattens øyne, og kan potensielt forårsake permanent skade.