Wkino

Hvordan lage fliser fra skrap materialer

Lei av tørt, symmetriske fliser gulv? Er du, tilfeldigvis, en fan av abstrakt ekspresjonisme? Og også liksom? Tile gulv (og vegger) laget av skrap, brutt, kasseres eller leftover stein og flis kan være tidkrevende, men de er dypt tilfredsstillende å lage og mer interessant å se på enn gulv laget med bare én type flis.

Trinn

Hvordan lage fliser fra skrap materialer. Finne en kilde for skrap, ødelagt eller avviklet og.
Hvordan lage fliser fra skrap materialer. Finne en kilde for skrap, ødelagt eller avviklet og.
 1. 1
  Finne en kilde for skrap, ødelagt eller avviklet og alle marmor og granitt vist på bildet i innledningen ble reddet fra søppel haug på en stein distributør / trykkeri. Flis distributører selger også avkastning og avviklet stiler med rabatt. Samle brikker som er alle omtrent samme tykkelse. Ikke vær bekymret for å bruke farger og mønstre som ikke stemmer - variasjonen er det som gjør den generelle gulvet tiltalende.
 2. 2
  Sette bitene sammen. Hvis du har lyst og mental disiplin til å trene et mønster først, tegne den på gulvet og deretter passe steinen til det. Men du kan også bare plukke et hjørne og begynne å legge ut brikker, utvider mønstre foreslått av former og farger i materialene, fester dem sammen som du ville et puslespill. Skjær stykker som nødvendig med en våt-cutting flis så, passer steinen sammen slik at linjene er 1/8 "to1 / 2" bred. Hvis du gjør en helt abstrakt mønster, legge ut hele gulvet uten mørtel først - skjæring og montering kan være svært tidkrevende.
 3. 3
  Sett bitene på plass. Når du er fornøyd med gulvet, bland ca 2 liter igjen av hvit flis-innstillingen mørtel (samme type som for marmor), forsiktig flytte flere kvadratmeter med mønsteret til side, spre mørtel i dette området med et bredt lyd sparkel (sjekk mørtel bag for anbefalte sparkel størrelse) og deretter sette steinen tilbake på plass permanent. Sjekk et par stykker for å sørge for at de omtrent 3/4th dekket med mørtel. Hvis de ikke er, spre ekstra mørtel og / eller spre litt mørtel på baksiden av stykket. Bruke metall skiver eller grus til mellomlegg opp lave stykker - alle bitene bør være nær samme nivå slik at gulvet er glatt og du ikke spire din tå når han går. Sløve noen skarpe, utstående kanter med en flis så eller sliping steiner. Tørk overflødig mørtel av flis og ut av fugemasse linjene innen 20 minutter.
 4. 4
  Vent. Etter at hele gulvet er ferdig, holde av det i 24 timer. Påfør deretter en sealer eller fugemasse utgivelse (veldig viktig med grov stein fliser), la det tørke, og til slutt fugemasse bruke pusset fugemasse. Arbeid i 5 - 10 sf seksjoner, tørke fugemasse fra fliser overflaten innen 15-20 minutter for å spre den. Skrubbe av den fine disen etter at mørtelen har herdet (8 timer.), Deretter bruke et siste strøk med sealer etter noen dager (sjekk fangstskuta instruksjoner).

Tips

 • Du kan bruke flis i stedet for stein for å lage en abstrakt gulv eller vegg. Sjekk flis butikker og entreprenører for closeouts, gamle prøver og rare mye. Begynn i et hjørne eller skissere noen linjer på gulvet som utgangspunkt, så improviserer resten. Igjen, legge ut så mye som mulig på forhånd for å spare tid når mørtelen er blandet. Hold fugemasse linjene 1/4 "eller mindre i bredde.
 • Hvis en komplett gulv eller vegg er for skremmende, bruker standard størrelse flis for det meste av plassen, deretter fylle små områder - for eksempel ved dører eller hjørner - med forskjellige farger og former av flis.
 • Se etter vanskelige overgangsstønad områder som terskler, out-of-firkantede hjørner eller trapper, og deretter bruke en blanding av farger og mønstre for å slå disse vanskelige problemene i funksjoner.
 • En annen måte å skape en mer interessant flis jobb er å legge til et par dyre glass eller steinfliser til et område av billige feltet fliser.
 • Ikke vær redd for å ta sjanser med farger. Det aller verste som kan skje er at du ikke vil like det, og du må chip opp en flis og erstatte den, noe som kan vanligvis gjøres i løpet av minutter.

Advarsler

 • Spør flis butikk eller stein fabricator før graving gjennom søppel haug.
 • Bruk vernebriller når du skjærer stein eller flis. Bruk gummihansker når fuging.