Wkino

Hvordan lage en kjeller lukt bedre

Selv om du kanskje bruker mye tid og krefter å holde over bakken rom ren, kan lukten fra en uflidd kjelleren lekke ut og anløpe følelsen og atmosfæren i hele hjemmet. Fordi kjellere er ofte fullt undergrunnen, har de en tendens til å bygge opp mye fuktighet. Kombiner det fuktighet med en mangel på sollys og du kommer sannsynligvis til å ha et problem med lukter forårsaket av mugg. Lære å lage en kjeller lukt bedre vil kreve litt innsats fra din side, men til slutt kan forbedre kvaliteten på ditt hjem - i kjelleren og andre steder, også.

Trinn

Hvordan lage en kjeller lukt bedre. Identifisere kilden til lukten.
Hvordan lage en kjeller lukt bedre. Identifisere kilden til lukten.
 1. 1
  Identifisere kilden til lukten. De fleste kjellere lider av en muggen, jordnær type lukt forårsaket av mugg, som er en type sopp som trives i varme, fuktige områder som ikke har mye lys. Fuktighet kan være forårsaket av utette rør, eller til varme og kalde rør som forårsaker kondens under de rette temperaturforhold. Sjekk bak kjellervegger, i kjelleren sin gjennomsøker områder, langs himlingsplater, og i de små kriker og kroker.
 2. 2
  Fjern all mugg-og mugg-infiserte objekter. Når du har oppdaget kilden til muggen lukt, har du to valg: å prøve å rense ut mugg og mold lukt fra alt smittet av den, eller bare for å kaste bort hva har lukten innebygd innenfor. Men uansett hvilken valg du gjør, må du rense ut kjelleren ved å ta de infiserte objekter utenfor, slik at kjelleren for å puste og renses for at mugne kjeller lukt.
  • Hvis du hadde elementer i bagasje som blir berørt av lukt, må du ta en avgjørelse mellom å holde dem og kaste dem bort. Rense ut muggen lukt fra bøker og papirer kan være svært vanskelig. Hvis du holder dem, vil lukten gjennomsyre kjelleren igjen, angre mye av arbeidet med å rense det. Hvis du ikke ønsker å kaste dem bort, må du holde dem i en lufttett beholder eller finne et nytt sted å oppbevare dem i.
  • Hvis du hadde klær i kjelleren, vil de trenger å bli vasket for å få lukten ut. I noen ekstreme tilfeller vil muggen og moldy lukt være svært vanskelig eller umulig å fjerne, og da kan du vurdere å kaste dem bort.
  • Hvis muggen lukt er innebygd i gjenstander som møbler og tepper, må du ta dem ut når været er tørt, ideelt sett, når solen er ute og luftfuktigheten er lav. Tillate dem å bli luftet ut og soltørket for noen timer og, om mulig, gi dem noen gode treff med en kost til gratis støv og andre partikler som kan bære lukten også.
  • Noen ganger vil selv sol-tørking og lufting ut ikke drepe lukten. I dette tilfellet kan det være enklere og mer praktisk å bare starte på nytt ved å kjøpe nye tepper og møbler til kjelleren.
 3. 3
  Gi hele kjelleren en grundig rengjøring. Når kjelleren er evakuert av alle objekter, må du bruke litt tid på rengjøring av vegger og inventar for å kvitte seg med alle mold og mugg og partikler som bærer lukt. Bruk vernehansker, en ansiktsmaske, og skrubb alt med en heavy-duty børste og rengjøringsmiddel.
  • Hvis du ønsker å bruke en hjemmelaget løsning for rengjøring, bør du vurdere følgende kombinasjon: 2 deler hydrogen peroxide, 2 deler hvit eddik, en del borsyre, og 4 deler vann. Unngå å bruke for mye av løsningen ved rengjøring, men som du kan bygge opp fuktighet i kjelleren.
 4. 4
  Fjerne lukt og ventilere kjelleren. Etter resultatene av skrubbing er blitt vasket og tørket bort, ta inn frisk luft for å hjelpe til i tørkeprosessen. Hvis du har windows, åpne dem opp. Hvis du ikke har vinduer, åpne din kjeller døren og plassere en vifte nede for å hjelpe til med luftsirkulasjon. Dette trinnet er viktig og vil gå en lang vei mot å hindre kjelleren fra muggen lukter i fremtiden.
 5. 5
  Sørg for at du fikse den opprinnelige årsaken til mugg. Hvis du har en lekk pipe, må du få det fikset. Hvis rørene forårsaker kondens, pakk dem i isolasjon. Hvis kjelleren er naturlig fuktig, bør du vurdere å installere en avfukter. For en mer permanent løsning, bør du vurdere å koble kjelleren til ditt hjem ventilasjonssystem.