Wkino

Hvordan lage en bursdagskake pop up kort (robert sabuda metode)

Ikke bare kan du gjøre noens dag ved å sende dem en håndlaget, pop-up kort, men du kan også sende flere ut som birthday party invitasjoner, eller plassere dem på bordet for å vise hvor alle gjestene vil bli sittende. Her er hvordan du gjør kortet.

Trinn

Hvordan lage en bursdagskake pop up kort (robert sabuda metode). Klikk her for å få bildet.
Hvordan lage en bursdagskake pop up kort (robert sabuda metode). Klikk her for å få bildet.
 1. 1
  Klikk her for å få bildet. (Eller du kan klikke på bildet til høyre.) Høyreklikk på bildet og velg "View Image" (for Mac, klikk CTRL og klikk "Åpne bilde i nytt vindu"). Derfra ut bildet på et tykt papir, som kartong eller bygging papir.
 2. 2
  Klikk på bildet til høyre for å forstørre. Høyreklikk eller CTRL klikk igjen for å se bildet i et eget vindu, og derfra skrive ut pop-up stykker for kaken på et annet ark med tykt papir.
 3. 3
  Trykk langs den stiplede linjen. Gjør dette på midten av kortet med det avrundede enden av en binders (eller en kulepenn som har gått tom for blekk). Bruk en linjal som en veiledning. Går hele veien fra topp til bunnen av kortet.
 4. 4
  Gjenta langs de stiplede linjene av alle pop-up stykker.
 5. 5
  Skjær forsiktig ut kaken er kort. Følg solide, svarte linjer.
 6. 6
  Sakte kutte ut pop-up stykker. Følg solide, svarte linjer. Ikke kutt de stiplede linjene - de er sammenleggbare linjer du vil bruke senere.
 7. 7
  Color i lysene. Ikke farge kaken ennå.
 8. 8
  Brett de to sidene av stearinlys stykke. Brett vekk fra deg, langs midten stiplede linjen.
 9. 9
  Legge lysene flatt ned og så bretter nedre venstre fanen opp og press. Etter at du har krøllet det, setter haken tilbake til sin opprinnelige posisjon.
 10. 10
  Så bretter nederst til høyre tab opp og press. Etter at du har krøllet det, returnere kategorien til sin opprinnelige posisjon.
 11. 11
  Plukk opp lysene. Mens du holder den nedre delen fortsatt med høyre hånd, brett tilbake den øverste delen med venstre.
 12. 12
  Din stearinlys stykke bør nå se ut som på bildet til høyre. De to lys i sentrum er skjøvet tilbake fra deg mens de to lysene på endene kommer mot deg.
 13. 13
  Hvelv kaken stykke over. Dette er slik at du ikke ser noen av de sorte stiplede linjene på det ferdige produktet.
 14. 14
  Brett de to sidene bort fra deg langs midten, krøllete linje.
 15. 15
  Hvelv kaken stykke tilbake igjen slik at du kan se de svarte, stiplede linjer. Legg kaken flatt ned og så bretter den rette kategorien opp langs den stiplede linjen og press. Forlate fanen i denne posisjonen.
 16. 16
  Så bretter venstre flik opp langs den stiplede linjen og press. Forlate fanen i denne posisjonen.
 17. 17
  Brett ned "scalloped glasur" fanen på toppen og press. Forlate fanen i denne posisjonen.
 18. 18
  Så bretter ned "bølgete glasur"-fanen nederst. Brett den opp langs den stiplede linjen og press. Forlate fanen i denne posisjonen.
 19. 19
  Color i kake og glasur.
 20. 20
  Brett kortet i to langs midten stiplede linjen.
 21. 21
  Påfør hvit lim. Ikke bruk for mye lim eller det vil vise gjennom. Bruk den første til den venstre vinklet område nærmest midten av kortet.
 22. 22
  Påføres lim til den rettvinklede område nærmest midten av kortet.
 23. 23
  Nøye stille opp tappene på lys med de våte limet områdene på kortet. Trykk på stearinlys fanene i lim. Sørg for at senteret stiplet linje på lysene matcher sentrum stiplet linje på kortet. La limet tørke i to eller tre minutter.
 24. 24
  Vent til etter at limet har tørket og teste pop-up ved sakte å åpne og lukke kortet. Du må kanskje hjelpe lysene folde ned for denne første gang.
 25. 25
  Påfør lim på den gjenværende venstre lim på kortet.
 26. 26
  Påfør lim på den gjenværende høyre området.
 27. 27
  Linje opp kaken med limet områdene på kortet. Trykk tappene inn i limet. Sørg for at senteret krøll linjen matcher sentrum stiplet linje på kortet. La limet tørke i to eller tre minutter.
 28. 28
  Sakte lukker kortet etter at limet er tørt. Du må kanskje hjelpe kaken fold i første gang. Åpne og lukke kortet et par ganger for å teste pop-up.

Tips

 • Brett alle bretter veldig godt, slik at kortet kan legges flatt.
 • Liming deler som dekker begge sider av kortet kan være vanskelig. Først lim delen til den ene siden av kortet. Deretter påføres lim på den andre halvdel av delen og brette kortet lukket. Dette vil sikre at kortet kan legges flatt.
 • For en bursdagsfest, ta et lite bilde av bursdagsbarnet, og lim den på utsiden av en av sidene av kaken, og et annet bilde av den gruppen av barn som deltok. Dette vil gi deltakerne en fin minne fra festen.
 • For invitasjoner, farge hver kortet annerledes og satte gjestenes navn på kaken selv.

Advarsler

 • Vær forsiktig når du bruker saks.

Ting du trenger

 • Bygging papir eller tung eller kartong papir
 • Ruler
 • Binders, kulepenn uten blekk eller blyant uten bly ut (du kan bruke det ene)
 • Saks
 • En lim syk eller selotape
 • Kunst forsyninger av valg å dekorere ferdig (valgfritt)
 • Alle farger glitter (valgfritt)