Wkino

Hvordan lage chainmail

Chainmail (aka: chainmaille, ringbrynje, kjetting maille, maille eller mail) består av et mønster (kalt en veve) av sikringsanlegg ringer. Fordi den har en tendens til å spre kraften fra en kantet våpen (et sverd eller øks, for eksempel) over et større område, ble chainmail historisk sett benyttet som rustning (se advarsler nedenfor). I dag kan det bli brukt for costuming, Rekonstruksjon, eller i belter eller andre dekorative stykker. Fin chainmail brukes fortsatt for dresser som motstår hai biter. Klikk et bilde for å forstørre det.

Trinn

Hvordan lage chainmail. Velg en veving som du liker.
Hvordan lage chainmail. Velg en veving som du liker.
 1. 1
  Velg en veving som du liker. Denne artikkelen beskriver en metode for veving den europeiske 4-in-1 veve, en vanlig og mye brukt veve. Veven har fått navnet sitt fra det faktum at hver ikke-kantring har fire andre ringene som er koblet til den. Se eksterne lenker seksjonen (kilder og sitater) for mange flere ideer om veving metoder og vever.
 2. 2
  Velg ditt materiale. Avgjør om du vil lage dine egne ringer fra ledning eller kjøp ringer. Ringene er tilgjengelige i et utvalg av kombinasjoner av innvendige diametere (avstand mellom innerkantene av ringen (forkortet ID)) og målere (tråddiameter, eller tråddiameter (forkortet WD)). Forholdet mellom disse to tallene, ved hjelp av formelen ID / WD, er sideforholdet (forkortet Ar). Større ringene vil dekke et område med færre ring og mindre vekt, men teksturen blir grovere, uavhengig av AR. Ringer med en større AR vil ikke være så sterke som mindre AR ringer av samme materiale, uavhengig av materialet. Tråd av en tykkere måleren vil være mer holdbare, men også veie mer og være vanskeligere å arbeide med.
 3. 3
  Velg et design du liker. Hvis du er bare begynnelsen, start med noe ganske små og enkle til du får taket på det. En full chainmail skjorten har tusenvis av ringer i det og kan veie mer enn 30 pounds. Prøv heller et armbånd, belte, nøkkelring, eller andre mindre, enklere design.
 4. 4
  Surr ledningen (hvis du starter med ledning) fast rundt en metallstang. Stålstenger kan kjøpes fra jernvareforretninger, og de fleste hjem forbedring butikkene. Du kan også bruke en Phillips skrutrekker skaft eller andre lange, runde metallgjenstander du kanskje har liggende. Treplugger og blyanter anbefales ikke da de krefter som påføres mens coiling din ledningen vil komprimere tre og gi deg ringer av ulik størrelse. Du må kanskje styre en eller begge ender med en tang. Målet for selv, konsekvent looper og prøver å unngå å sette stramme knekk på ledningen. Dersom ledningen kom i en spole eller spole, vind med kurvatur at ledningen allerede har. Også prøve å holde "vår" så stramt sammen som mulig. Jo mer linjeavstand ringene er, jo lenger ringene faktisk blitt.
 5. 5
  Skjær ringer (hvis du startet med ledning). Det er spesielt viktig å bruke vernebriller for dette trinnet, som ringene kan gå fly. Målet for full, 360 º ringer, jevnt kuttet. Skjæring på en svak diagonal vil bidra til å oppnå en tett lukking uten gap. Hvis du vil ha en flatere, renere kutt, kan du sette spolen i en skrustikke (helst med stangen fremdeles inne) og kutt med en baufil. Å gjøre dette eliminerer de skarpe punkter i endene av ringen som kan sette seg fast på klær og hud.
 6. 6
  Lukk fire ringer med en tang. Træ alle fire på en femte ring (her vist i rødt) og lukk den femte ringen.
 7. 7
  Arrangere de fem ringene som vist, med to over og to under. Dette ser vanskelig akkurat nå, fordi resten av oppskriften ikke rundt det å kvittere ut.
 8. 8
  Lukk to ringer. Lenke både inn i en annen ring (også rød), men ikke lukk den røde ringen ennå.
 9. 9
  Loop den røde ringen gjennom begge de to nederste ringene, som vist, fra bunn til topp. Ordne de to nederste ringene slik at de er i mønsteret.
 10. 10
  Gjenta trinn 8 og 9 til du har en stripe som er den lengden du ønsker.
 11. 11
  Place to stengt ringer på en tredje ring (her vist i blått).
 12. 12
  Begynne å bygge neste rad. Passere den blå ringen gjennom de to øverste gullringer fra første rad. Vær sikker på at det ender opp orientert den samme som den røde ringen ved siden av den.
 13. 13
  Plasser en lukket ring på en annen ring (blå).
 14. 14
  Legg det til et mønster, knytte denne blå ring gjennom tre andre ringene.
 15. 15
  Gjenta trinn 13 og 14 for å bygge resten av raden.
 16. 16
  Gjenta trinn 11 til 15 for å legge til hver ny rad til arb er så stor som du ønsker.
 17. 17
  Nå begynne å lage en ny brikke, gjenta trinn 11 til 15 for å gjøre ryggen.

Tips

 • Det kan være nyttig å tråkle ned chainmail med garn på en muslin backing (eller noen lignende ordning) for å bidra til å opprettholde formen, samt gjøre mønsteret mer tydelig.
 • Noen Maille vever kan være mye enklere å konstruere når de henger fra en streng, wire eller stang. Det kan bety forskjellen mellom suksess og fiasko, spesielt for en neophyte mailler.
 • Lær om sideforholdet (forkortet AR) som det gjelder for mailling. Det vil gjøre bygging og planlegging av prosjektene dine mye lettere.
 • Match tang til ditt materiale. Tangen du vil bruke på tunge gauge rustfritt stål vil ikke være de samme tang du bruker på finmasket sølv.
 • Fullt lukke alle ringene for å gi stykket en enda, ferdig utseende og for å hindre den fra å fange hår. For åpning og lukking ringene, vri endene av ringen borte fra hverandre. Ikke trekk ender rett bort fra hverandre, som du ikke vil få ringen til å være runde igjen. Avhengig av materialet, kan det hende du må lukke ringen forbi den endelige posisjonen du ønsker, og deretter bringe den tilbake.
 • Materialer for ringene er ikke begrenset til vanlig jern eller stål. Du kan også få ringene i galvanisert stål, rustfritt stål, aluminium, titan, Iconel, niob, sølv, gull og gummi. Du kan også få ringer i en rekke farger og lage mange forskjellige inlays med dem.
  • En enkel kilde til ledningen å komme i gang er kleshengere. De er ganske lett å bøye. Ulempen er at du må kutte dine egne ringer og resultatet er ikke veldig sterk.
  • En annen enkel (men ikke så lett) kilde for ledningen er å gå til en jernvarehandel og gå inn i fekting delen og kjøpe en spole av elektrisk gjerde, denne typen ledning er vanligvis tilgjengelig veldig billig.
  • Prøv håndverket wire eller tunge gauge, enkelt strand elektrisk ledning.
 • Se deg rundt for prosjekter som andre har gjort for inspirasjon. Vær oppmerksom på, skjønt, at mens imitasjon kan være den sincerest form for smiger, gi kreditt der kreditt skyldes. Hvis du gjør noe basert på andres element, må du gi den personen kreditt som inspirasjon.
 • Prøv chainmail smykker for en uvanlig og elegant brikke som du kan bruke til enhver anledning.
  • Når du velger wire for smykker formål, vil mindre ledningen bli bedre akseptert av allmennheten. 18 gauge ned til 20 eller 22 G er vanlig. 24 sporvidde og mindre ledningen er i ferd med å komme i ringer hvor du kanskje må forstørrelse til å jobbe dem godt. 16 gauge og opp har en tendens til å produsere tykkere, mer klumpete stykker som har begrenset appell.

Advarsler

 • Hvis du planlegger å bruke chainmail for sverdkamper i stedet for mote, kostyme, eller dekorasjon, gjør at den er sterk nok for hva du har tenkt å gjøre. To metoder som fungerer ganske godt er sveising hver ring stengt og medrivende ringene stengt (slik det ble gjort på historisk chainmail). Maille med ringer som ikke er sveiset eller naglet stengt, eller ringer laget av aluminium (felles for kostyme maille som det er lettere) vil ikke gi tilstrekkelig beskyttelse fra periode våpen. Innse at selv de beste chainmaille bare blir en rask bevegelse skarpt sverd inn i en rask bevegelse metall bat: du vil ikke bli skiver åpen, men det vil ikke hindre deg fra blåmerker og / eller benbrudd.
 • Chainmaille smykker eller headpieces kan bli viklet inn i håret. Det kan være lurt å vurdere sliping ring kanter for spesialitet stykker og sikre ringene som sitter godt uten hull i skjøtene. Hvis du gjør et stort prosjekt, tumbling alle ringene på en gang er en mye mer effektiv bruk av din tid enn sliping hver enkelt individuelt. Et skjerf eller polstret stoff hodeplagg bæres under ringbrynje kan holde headpieces fra å skade håret eller hodebunnen.
 • Noen metaller kan gi av en usmakelig lukt (nemlig galvanisert stål), vil misfarges hud, eller bli korrodert av en persons kropp kjemi. Kobber og aluminium er kjent for å misfarges hud, grønn og svart hhv.
 • Cut strengender kan være skarpe. Håndter ringer nøye og bruke vernebriller. Oppbevar løse ringer i en solid beholder med lokk.
 • Skarpe kanter av ringene er ganske hardt på stoffet, og enkelte metaller vil føre til grå eller veldig mørk grå innskudd på stoff. Bruke spesielle undertøy for tungt eller slitesterkt materiale.
 • Det er viktig å merke seg at instruksjonene gitt her detalj bygging av butted maille, som er maille hvor endene på ringene er bare trykket (stanget) mot hverandre. Tilstrekkelig kraft kan og vil spre endene av stanget ringer hverandre, skade maille og eventuelt hva som er bak det. Historisk rustningen var laget av en klinket koblinger, mye mer komplisert og tidkrevende konstruksjon metoden, men en metode som sikret endene av ringene til hverandre. Hverken metoden produserer imidlertid maille som er vanntett.

Ting du trenger

 • En arbeidsflate. Helst flat og godt opplyst.
 • To par tenger. Tennene (de serrations på kjevene) på mange standard tang kan skade metall finish av ringene, spesielt på mindre wire og / eller mykere materialer. For ømfintlige (relativt sett) ring materialer, se etter tannløs tang, eller pinsett hvis du arbeider med svært liten ledning. Du kan også se seg om etter plier kjeve dekker. En billig alternativ til tang kjeve dekker er plastrør av denne fastheten, slip slangen over endene av dine tang. Tangen må være sterk nok til å bøye metall du bruker og fine nok til å håndtere ring størrelse du velger.
 • Ringer. Velg en størrelse og måle egnet til formålet og vurdere materialet og finish. Vil du farge? Lett vekt? Korrosjon? Smykker eller rustning? Ønsker du å kjøpe precut ringer eller lage din egen? Hvis du gjør dine egne ringer, vil du også trenger følgende for å gjøre din ringer:
  • Wire. Finnes i alle typer materialer og alle slags størrelser fra alle typer kilder. Sjekk din lokale jernvareforretninger, gården forsyne butikker, sveising forsyne butikker, håndverks butikker, og selv håndverket og maskinvare i ditt lokale varehus.
  • En metall-stang eller dor skal brukes for å spole en ledning til en fjær form. Treplugger er ikke anbefalt på grunn av det faktum at de har en tendens til å komprimere når den brukes til å spole kabelen rundt resulterer i ringer av ujevn størrelse. Ikke ekte kritisk hvis du bare spille rundt, men bør unngås for seriøst arbeid. Er treplugger også svakere enn metallstenger, så er mer utsatt for brudd ved coiling stress.
  • En måte å kutte coiled wire. Diagonal kuttere, luftfart / tinn klipp, skyll kniver, spiker clippers, Boltesakser, hacksaws, gullsmed sager, mestring sager, roterende verktøy (Dremel) med skjæring disker, og Tapphulling sager er noen forskjellige verktøy / metoder for å kutte spoler i ringer. Noen tang har en wire skjærende verktøy bygget rett i. Vær oppmerksom på at forskjellige skjærende verktøy vil forlate ulike kutt Pinch kutt er kutt der de to endene av kabelen er påpekt, som, når lukket, forlater små hakk i ringen din:.> <. Semi-flush kutt har en flat ende og en spiss ende og har litt mindre hakk i forhold til klype kutte ledningen:.> | Shear kutt forlate en ganske jevn, vinklet kutt, men kan deformere din ringer litt: / / er flush kutt generelt. kutt etterlatt av en slags saging metoden, er generelt helt parallelle, og reduserer den reelle ring diameter ved bredden av skjærebladet: | |.