Wkino

Hvordan kvitte seg med matolje

Hva gjør du etter matlaging med masse olje, for eksempel når frityrsteking? Helle oljen ned i avløp eller toalett vil føre til tilstopping ned linjen, bokstavelig talt, siden olje tykner når den kjøles ned og blander seg ikke med vann. Helle den i søpla kan gjøre ganske rotet, så vel. Denne artikkelen vil skissere noen bedre alternativer.

Trinn

Hvordan kvitte seg med matolje. Gjenbruke olje til matlaging, hvis du kan.
Hvordan kvitte seg med matolje. Gjenbruke olje til matlaging, hvis du kan.
 1. 1
  La oljen kjølig. La oljen / fettet i hvilken kokekaret til den er kald (noen få timer, for å over natten og utover).
 2. 2
  Fryse den. Etter det har kjølt seg litt, kan du helle det i en beholder og oppbevar i fryseren. Metal suppebokser eller tomme juice kartonger er ideelle for dette formålet. Når det er solid, er det lettere å kvitte seg med det. Eller hvis du trenger å bruke den, bare la den tine.
 3. 3
  Gjenbruke olje til matlaging, hvis du kan. Oljen kan brukes til steking flere ganger, så lenge du mellom bruker.
 4. 4
  Lag en lava lampe. Dette er et morsomt prosjekt å gjøre med barn!
 5. 5
  Spar litt for å gni på. Når du gjør det, vil snøen ikke holde seg til spader så mye.
 6. 6
  Vurdere å lage en oljelampe. Videoen nedenfor viser deg hvordan.
 7. 7
  Bruk den til å lage biodiesel. Biodiesel er en ikke-giftig og biologisk nedbrytbare drivstoff som kan drive bilens motor og hjelpe miljøet samtidig. Trenger ikke biodiesel deg selv? Samle opp oljen i sin originalemballasje, annonsere i en online gratis annonse (som Craigslist ) og noen som gjør biodiesel vil komme til å plukke den opp.
 8. 8
  Bruk olje for barbering. Unngå kjemikalier i kommersielle barbering kremer og lotion som kan tørke og irritere huden.
 9. 9
  Sjekk om det er en lokal gjenvinningsstasjon som tar oljen av hendene.
 10. 10
  Ta store mengder til en lokal restaurant. Noen ganger har de brukt olje / fett hyller som du kan kaste olje i, hvis du spør pent.
 11. 11
  Hell over brukt kattesand, etter endring av pannen. Kull vil absorbere olje, redusere rot.
 12. 12
  Bland den med tørt brød, gamle ris eller korn produkt og mate det til dine griser eller høner. De spiser nesten hva som helst. Hvis du ikke har dyr, ta det med til en bonde du kjenner, eller se etter noen som selger gården egg og ta det til dem.
 13. 13
  Bruk den til å lage såpe om det er bare en type olje. Sørg for å "rense" det ved å sette det kjølig, brukte oljen i en kasserolle fylt med vann. La vannet småkoke (på middels til lav varme), og rør for olje-og vann sammen forsiktig. Alt som forurenser oljen, som matrester, skal falle ut av olje-laget og inn i vannlaget. For å få oljen ut, la oppløsningen avkjøles, og hvis behovet være, plasserer det hele i fryseren inntil oljelaget er solid. Fortsette å "rense" det til det ikke mer mat eller andre forurensninger blir sett.
 14. 14
  Hvis kaste det bort er det eneste alternativet, la den avkjøles, og sette små mengder i lukkede beholdere i papirkurven. Hell den i en beholder du ville kaste bort allikevel (helst en du ikke kan). Peanøttsmør krukker er ideelle for dette, da de forsegle lett og har brede åpninger. Sett på lokket og lukke den tett, og kaste den i søpla.

Tips

 • Legge matolje til en komposthaug vil ha en negativ effekt på komposteringsprosessen, med mindre det er en svært liten mengde.
 • Når olje og fett stivne, kan du blande den med peanøttsmør og fugl frø å mate fuglene.