Wkino

Hvordan kutte en mango

På første øyekast ser en mango som det ville være ganske enkelt å klippe, men ikke la deg lure. Unngå store, flate frø i midten kan være vanskelig, og feil tilnærming kan forlate deg med en stor, saftig rot. Kutte en mango i en "pinnsvin" mønster kan gjøre for en pen, vakker måte å nyte denne tropisk frukt.

Trinn

Hvordan kutte en mango. Skjær mango i tre biter.
Hvordan kutte en mango. Skjær mango i tre biter.

Standard metode

 1. 1
  Vask mango. Ikke skrelle huden.
 2. 2
  Skjær mango i tre biter.
  • En mango har en flat frø i midten, og frukten selv har form av en noe flattrykt oval. Finn den lange aksen av mango.
  • Lag to parallelle skiver på langs av de flatere sider av mango, på hver side av frø (anta frøet er 3/4 "tykk). Vil du ha en god mengde mango å stå på kinnene.
 3. 3
  Gjør lette tverrskåret skiver på de to kinnene. Ikke skjære gjennom huden.
 4. 4
  Med din og ringfinger, skyv skinnsiden av mango kinnet opp slik at huden kan ligge flatt på plate og dine tverrskåret fans ut.
 5. 5
  Tjene mango som er, eller klippe langs bunnen av kryss-kutt (nær huden) og tjene bitene i en bolle. En buet, taggete "grapefrukt" kniv er svært nyttig for å kutte ned nær bunnen kurve av huden fra klippekanten.
 6. 6
  Spise kjøttet rundt frø (hvis ønskelig), ved å trekke av skinnet fra den midtre delen. Stikke en gaffel i midten av frø (bare litt "hammer" den inn med håndflaten din), deretter tygge rundt frøet til å spise den. Pass deg for saftig rot!

Frø i tennene metode

 1. 1
  Hold mango med stammen felles opp. (Det vil si vertikalt opp.)
 2. 2
  Skjære den fra midten skjæring rundt midten frø. Nå har du liksom to halvdeler med seg frø. Roter halvdelene. Den ene halvdelen vil bli satt fri fra den andre.
 3. 3
  Åpne den opp og du har en skål med mango frukt sans frø.
 4. 4
  Nå kommer den vanskelige delen. Den andre halvparten har fortsatt frøet inni og spratt ut fra det. Hold frøet med tennene! og roter den nederste halvdelen for å frigjøre den fra frø. (Dette krever litt trening og kan bli rotete i begynnelsen). Nå har du to bolle formet halvdeler uten frø.
 5. 5
  Fryse og spise med skje.

Vinklet cut metode

 1. 1
  I stedet for å kutte rett ned midt på mango, begynner å kutte ned gjennom midten av mango, men da vinkel over til den ene siden, som du når frøet, begynner å skjære tilbake rundt mot midten (i e,.. rundt frøet), deretter gjennom den andre siden. Etter at du skille halvdeler, ta en stor skje (helst med en tynn kant) og bruke den til å øse og skjær rundt frøet, frigjøre frø fra at halvparten.

Avocado metode

 1. 1
  Hvis du er trygg med en kokk kniv, det er enda en måte å fjerne frø, lik den som brukes for avokado, som krever litt finesse og er noe farlig for ufaglærte. IKKE forsøk dette med mindre du har mye erfaring med kjøkkenkniver
  • Når du har de to halvdelene separert, som ovenfor, ta halvparten med frø og holde den i off side, med frøet opp. Ta kokkens kniv, og slå kanten fast og raskt mot frø, slik at det å bli sittende fast. Så bare rotere kniv, holder fast på mango delen, for å frigjøre frøet. Dette kan ta litt praksis, selv for den erfarne kokk, men ser mer profesjonelt, og er mye raskere enn noen annen metode for å fjerne frøene.

Klem metode

 1. 1
  Spis en mango uten en kniv! Du trenger en frisk helt moden mango. Sett mango i hånden og klem den mellom hendene. Du gjør massen slags væske etter mye klemme åpne et hull på spissen med tennene og suge all massen myknet i grepet av din hånd.

Mais-on-the-Cob metoden

 1. 1
  Skrell mango med enten en grønnsak peeler eller en liten kniv. Når skrelles, kuttes litt av begge ender. Deretter stikke en mais-on-the-cob holder i en av endene og sette mango ned på skjærebrett. Så, bare klippe av deler av mango rundt mais-on-the-cob holderen. Deretter, bare kutte skiver av mango som du vil. Nyt!

Tips

 • etter å ha spist mango, fordi fibrene kan noen ganger sette seg fast i tennene.
 • Kontroller at mango er moden. Det bør ikke være for fast, trykker du på mango lett og se om det springer tilbake og avgir en god duft. Hvis det er for myk, vil det være trevlet inne og ikke hyggelig.
 • Fersk mango skiver er yummy når overstrødd med lime juice og paprika.
 • Noen ganger blir huden spises sammen med mango. Prøv å gjøre det hvis huden ikke har fått svarte flekker på den.
 • Dette er en måte å kutte en mango, men det er flere andre forskjellige metoder som er verdt å prøve:
  • Noen mennesker synes det er lettere å skrelle huden, så bare kutte slanke skiver fra kjøttet før frøet er fullstendig eksponert.
  • I India, kutte en mango vanligvis innebærer å lage et hull på spissen. Først vaske mango, deretter slags squash den med fingrene, til du føler kjøttet inni blitt mer av en væske. Deretter skar et hull på toppen som mango kan komme ut. Selv om det kan virke veldig rotete, er dette en svært effektiv og ren metoden med å skjære og spise mango.
  • Hvis du føler deg spesielt ambisiøs, kan det være lurt å forsøke å klippe "mango på en pinne."
  • Hold mango oppreist, og gjøre et kutt hele veien rundt omkretsen, omtrent halvveis opp mango. Hold i hver ende, og vri seg i motsatt retning. Den ene enden blir løsere, og hvis du roterer det, kan du til slutt skli den av. Den andre halvparten har nå saftig pit stikker ut av det. Du har hud-dekket halvparten skal brukes som et håndtak, slik at du kan suge halve pit ren. Deretter holder slutten av gropen som du har ryddet opp og gjøre den ikke vrir seg igjen før i andre halvdel av mango kommer unna. Du har nå en ren slutten av gropen å holde på, mens du er ferdig opp saftig andre enden. Etter det, kan du bruke noen av de andre forslagene for hvordan å kutte / tjener / spise resten av mango. Det er bare synd å gå glipp av noen av gropen!

Advarsler

 • Hvis du ikke kan stå klissete fruktjuice rennende nedover haken, bør du definitivt kutte mango i små biter uten hud.
 • Mango juice vil forlate rotete flekker på klær og alle typer tekstiler. Disse flekkene er vedvarende og nesten umulig å vaske ut.
 • Kjøttet nærmeste gropen er også stringiest og minst hyggelig å spise.
 • Kjøttet kan være svært glatte. Vær forsiktig så du ikke skjærer deg i prosessen med å kutte sikk-sakk linjer eller peeling mango selv.
 • Hvis du er allergisk mot lateks, Poison Ivy, eller cashewnøtter du kan ha en reaksjon på mango, også, gjennom kryss-reaktivitet. Mange rapporterer en allergi bare når du kontakter huden av mango. For å unngå dette, må du vaske hendene med såpe etter peeling mango, men før du spiser den. For mer informasjon, søke på Internett med stikkordene "mango" og "allergisk".