Wkino

Hvordan kommunisere med hunden din

Enten du har en ny hund følgesvenn eller du og hunden din har vært sammen en stund, er det nyttig å vite betydningen av hundens kommunikasjon metoder slik at du kan justere din egen adferd etter behov og slik at du kan være trygg på hunden din følelser. Hunder gjør vocalizations og bevegelser ved hjelp av sine ansikt og kropp akkurat som mennesker gjør, for å uttrykke sine følelser. Og mens noen av disse bevegelsene kan vises svært lik vår egen, kan de ha svært ulike betydninger. I denne artikkelen vil du lære en rekke tolkninger for hundens meldinger, og du vil lære å kommunisere effektivt med din firbente venn.

Trinn

Hvordan kommunisere med hunden din. Bruk litt tid bare se hunden din.
Hvordan kommunisere med hunden din. Bruk litt tid bare se hunden din.
 1. 1
  Bruk litt tid bare se hunden din. Læring hundens vaner, manerer, og bevegelser gjennom observasjon vil tillate prosessen med å forstå sin atferd for å føle seg mer naturlig, og det vil være nok av ting den gjør som vil være fornuftig for deg uten forklaring. Akkurat som hver person er unik, så er hunden din, og vite sin spesielle måte å være er noe som bare du kan forstå fullt ut.
  • Vær oppmerksom på at mye av hundens språk eller kommunikasjonsferdigheter er subtile.
  • Viktigheten av å lære hunden språk ligger i det faktum at du vil være i stand til å svare på eventuelle problemer det uttrykker før de blir mer markert. Ikke merke små tegn på stress eller ulykkelighet kan snart lene seg til mer aggressive eller distressed atferd.
  • Husk at dette er en toveis læringsprosess. Hunder må lære våre atferdsmessige signaler også, og vet dette er like viktig fordi det vil påvirke hvordan du reagerer på hunden din, noe du være mer forsiktig med dine egne bevegelser og holdning.
  • Merk at en hund evne til signalet kan bli hemmet av rasen i spørsmålet, for eksempel hvis en hund har knebøy ører, en forankret hale, etc.
 2. 2
  Begynne med å forstå verdien av hunden øyekontakt. Tenk over hvordan du føler når noen stirrer på deg direkte i stedet bruker vanlige øyekontakt standarder. Akkurat som du synes det er å konfrontere, hunder også føle seg forvirret og truet av direkte head-on stirrer fordi det er en trussel holdning for dem. En hund som ser bort i denne situasjonen er faktisk å være høflig (eller underdanig) og søker å unngå konfrontasjon.
 3. 3
  Se på din. De måter som en hund holder sin kropp kan fortelle deg mye om sitt humør og følelser. Mange av signalene vil være subtile og det kan ta litt tid å lære alle sine uttrykk, men det er vel verdt innsatsen. Her er noen av de vanligste posisjonene å vite:
  • Selvsikker holdning: En hund som føler seg trygg på vil stå høyt, har halen opp og sannsynligvis logrende sakte, vil ørene enten spisset eller avslappet, og det vil generelt ser avslappet. Sine øyne vil ha mindre elever som de er også avslappet.
  • Bukker: Mot deg og med hodet og brystet dyppet lavt til bakken til bakken, sprikende foran bena ut, og med bakenden og hale opp er en klar invitasjon til å spille. Dette er kjent som "play bow". Det kan forveksles med eiere som et angrep holdning, men det er klart betegner spilletid.
  • Hip svinger: Hip svinger eller nudge er et annet tegn på play.This innebærer hunden svinge rundt en annen hund og banke dem til bakken ved hjelp av baksiden (slutten av hund uten tenner!). Når hunden står bak blir presentert for deg, er det en indikasjon på tillit og avhengig av hunden din, kan det bety at hunden ønsker en skramme. Wiggling bakenden er et tegn på spenning og vennlighet.
  • Rulle over: Denne handlingen utsetter hundens buk og er en gest som viser respekt for autoriteter. Å gi en mage gni fungerer som utmerket forsterkning for denne oppførselen. Denne handlingen kan også indikere passiv motstand, motstand en trussel i en passiv og indirekte måte, ved hjelp av føttene til å skyve bort problemet (for eksempel en eier klipping negler), i dette tilfellet, hvis det er du det er regissør for passiv motstand på, det er sannsynlig ty til å finne en rekke lekeplasser forstyrrende atferd for å få deg til å gjøre noe annet!
  • Pacing: Pacing kan bety spenning, nervøsitet, eller kjedsomhet (fra en mangel på mosjon eller ting å spille med).
  • Raised bust: Dette refererer til stripe av pels kjører ned midt på hundens rygg. Når det er hevet, kan det være et tegn på at hunden føler seg truet og prøver å gjøre seg selv ser større ut enn normalt. Det er ikke nødvendigvis en aggressiv holdning, men en av "high alert", gjør seg klar for hva som kan komme neste. En redd hund kan bite, så vær ekstremt forsiktig rundt en hund å oppdra sine bust.
  • Redd eller: Hunden vil krype eller bøye seg. En liten Crouch vil betegne underkastelse eller nervøsitet. En annen respons kan være en buet rygg, lett bøyde ben, og halen ned (men ikke gjemt under), og ser på det som om det.
  • Plutselig fryser i midten av handlingen: Det betyr at hunden din ikke føler seg sikker på seg selv og vil heller være alene, eller forbereder seg på et angrep. Dette er vanlig når en hund er å holde et bein, ikke få mellom hunden og dens bein!
  • Aggressiv eller truet: Hunden vil lene seg frem og virke stramt. Dette skjer som svar på hva hunden oppfatter som en trussel eller en utfordring. Halen vil vanligvis være gjemt ned eller under og rystet på en rask og panisk måte. Det hvite i øynene vil sannsynligvis vise som hunden snur seg bort for å se.
 4. 4
  Se på hundens bevegelser. Akkurat som med mennesker, visse gester er klare signaler som kan tolkes og forstås. Noen av de mer vanlige de er:
  • Usikkerheten eller puzzlement: Dette kan uttrykkes på en rekke måter, slik som å heve en labb, holde det meste av kroppen bort fra, personer, dyr eller gjenstander skape usikkerhet, og trekker seg tilbake. Hvis hodet er skrå på den ene side, betyr dette at hunden er å lytte, eller er usikker og forvirret, og avventer mer informasjon.
  • Montering: Montering (eller humping) kan være et tegn på stress i en hund, spesielt der en lav selvtillit hund prøver å etablere troskap med en høyere selvtillit dyr. Montering er vanskelig for eiere fordi den kan brukes som en dominans gest, som søker å være mer dominerende i pakningen enn en annen person. Forsiktighet bør utvises når man tolker denne gesten og standard opplæring tilnærminger for å hindre en hund fra å hoppe opp kan brukes.
  • Hevet pote berøre kneet eller andre deler av person: The elting forbundet med å skaffe mors melk som valp blir til en pasifiserende gest. Ettersom tiden går, blir hevet labb en måte for hunden å få oppmerksomhet når den ønsker det fra et menneske, for å gjøre en forespørsel eller be om noe, eller som at man ønsker å leke med andre hunder. Skraping på luften er ofte brukt av valper som en invitasjon til å spille. Du kan tolke hevingen av en pote som ligner på å tilby en hånd for et håndtrykk - det handler om å koble og vennskap.
  • Dominans: Dette kan fastsettes på en rekke måter, deriblant plassere sin hode eller hake eller en labb, på bak nakken eller skuldre av en annen hund. Dette kan være ledsaget av stirrer og står høyt eller stå over en annen hund.
  • Rister på hodet og skuldrene: Dette signaliserer en slutt på en aktivitet, for eksempel hvile, spille, eller trening. Det kan også signalisere slutten av en viss grad av spenning, slik som å være et varsel til en trussel eller en forventet hendelse som ikke forekommer.
 5. 5
  Sjekk halen signaler. Mens bedårende, gitt at vi ikke kommer utstyrt med haler, kan det være litt vanskeligere for oss å forstå hale gester uten videre forståelse av de atferdsmessige meningen bak logrende. Halen kan formidle noen svært viktig informasjon til gløgg watcher og det er viktig å huske på at dette ikke betyr alltid lykke! Her er noen vanlige halen signaler:
  • Oppreist hale: Dette indikerer tillit, selvsikkerhet, eller høy spenning. Det kan også bli sett på som en "alfa" hund posisjon rundt andre hunder.
  • Tail i nøytral (nivå med kroppen eller litt lavere: Dette indikerer en avslappet hund, føler seg sikker og vennlig.
  • Halen senket eller gjemt mellom bena: Dette viser angst, frykt og usikkerhet. Logrende kan fortsatt skje i denne situasjonen, noe som kan føre til misforståelse at hunden er glad. Denne posisjonen kan også indikere et behov for trygghet eller beskyttelse.
  • [[Bilde: En swing.. og en miss.jpg | right | 220px | thumb | Fierce logre og hale opp: Dette kan tyde på at hunden føler seg rampete og tilbøyelig til å bry og irritere deg eller en kamerat hjørnetann! Det kan også signalisere fluesmekkerlignende bort et annet dyr.
  • Svakt logre: Dette viser at hunden er avslappet, men våken og er i påvente av, klar til å spille.
  • Slow logre, halen noe senket: Dette kan tyde på at hunden er forvirret og ber om en forklaring, eller undersøker en ikke-trussel ().
  • Svak skjelving på halen, rank: Dette betyr at det er en utfordring og hunden viser dominerende oppførsel.
  • Rapid logrende, hale i lav posisjon: Hunden er underdanig.
  • Litt senket hale, og fortsatt: Dette viser at hunden er våken og ser på. Hvis halen er senket og er knapt å flyttes, kan imidlertid også bety usikkerhet.
  • Hvis det er liten bevegelse med lav hale, kan dette tyde på at hunden er enten trist eller ikke føler seg bra.
 6. 6
  Se på hundens ører. Mens vi er ikke i stand til å gjøre mye med våre egne ører, kan en hundens ører være utrolig uttrykksfulle.
  • Ørene stakk frem eller rett opp: Dette kan tyde på at hunden er fullt engasjert i lek, jakt, eller konsentrasjon. Det er et tegn på å betale oppmerksomhet. Dette øret posisjon kan også indikere nysgjerrighet og kan uttrykke den hensikt å gjøre noe, så hunden er å snu for å fange lyder. Det er en åpenbar øre posisjon i tidlig stadium av en sak.
  • Ører flatet: Ører som sitter mot hundens hode tyder på at hunden føler seg redd eller truet. Ører som er fremover, men nær hodet kan også indikere aggresjon.
  • Ører del vei tilbake, men ikke flatet: Dette indikerte ulykkelighet, angst eller usikkerhet.
 7. 7
  Lær om hundens øye signaler. En uttrykke så mye som det menneskelige øye gjør, og akkurat som du lærer å tolke folks øyne signaler, kan du også lære å tolke hundens. Her er noen av de mer vanlige øye signaler:
  • Eyes wide open: Dette betyr at hunden føler seg våken, leken og klar.
  • Stirrer: Som nevnt tidligere, er dette dominerende, utfordrende atferd.
  • Unngå øyekontakt: Dette kan være en form for høflighet (i menneskelig tale) eller av hensyn eller innlevering (i hund snakke).
  • Blinkende eller blunke: Hunden blir leken.
  • Smale øyne: Dette kan tyde på at hunden din er følelsen aggressiv og forbereder seg på å angripe. Denne bevegelsen kan være ledsaget av stirrer.
 8. 8
  Se hundens ansikt. Ansiktsuttrykk eksisterer på hunder, og de er ganske spesifikk. Som en del av tolke hundens bevegelser og atferd, forstå ansiktsuttrykk er avgjørende:
  • Smile: Hvis kan være vanskelig å få øye på et smil fra et snerr, men sjekk hele kroppsspråk. Hvis alt annet legger opp til en lykkelig hund, så hunden er smilende, og dette betyr at det er glad og avslappet, som med mennesker.
  • Yawn: Gjesping er svært avhengig av konteksten, akkurat som det er med oss ​​(for eksempel fordi vi er lei, trenger mer oksygen, vi føler deg stresset eller flau, eller vi oppdager noen andre gjesper). For hunder, synes gjesping å være smittsom akkurat som det er med mennesker. Faktisk, hvis du gjespe foran hunden din, kan det tyde det enten som du blir stresset (i så fall, vil det trolig vende seg bort fra deg for å gi deg noen plass), eller det vil svare med samme mynt og gjesper også. Hunder også gjespe som en måte å lette spenningen, for å vise forvirring eller når de føler seg litt truet spesielt når du møter nye situasjoner eller nye hunder eller dyr.
  • Munn: En hund som har sin munn strukket tilbake, lukket eller bare litt åpen, viser at det er veldig stresset, i frykt, eller i smerte. Dette kan være ledsaget av rask panting. Hvis sin munn strekkes tilbake og åpne, er det en nøytral eller underdanig tegn. En hund som er våken og innhold vil ha sin munn lukket eller litt åpen, med tennene dekket.
  • Leppe slikking: Hvis hunden slikker sine lepper i kombinasjon med et gjesp, kan dette være en klar indikasjon på at det er følelsen stresset, under press, eller overfor en trussel. Det er en vanlig gest vist rundt voksne, igjen stammer fra diende atferd. Hvis valper fortsette denne atferden inn i voksenlivet, vil deres konstant irritere både mennesker og andre hunder likt. Og for voksne hunder, kan slikking også være en del av hundens seksuell atferd som den finner kjemiske signaler på gress, teppe og kjønnsorganene av andre hunder. En hund som slikker en annen hunds lepper viser utsette atferd.
  • Blottede tenner: Dette er et signal om aggresjon og en intensjon om å bruke tennene for biting. Dette betyr ikke at hver flash av tenner betyr aggresjon skjønt, og du må passe på å merke de andre elementene. Hvis tennene er blottet og det er ingen rynker av snuten, dette er en advarsel og et tegn på dominans og territorielle forsvar. Hvis leppene er bøyd, tennene er blottet, snuten er krøllete, og hunden er snerrende, indikerer dette at hunden er sint og klar til å kjempe, og det er stor sjanse for at den vil bite.
 9. 9
  Lytt til hunden din. Barks,, bjeff og hyl alle bærer sine egne unike språk indikatorer som kan ta tid å lære, men er også en viktig del av å forstå hundens generelle atferd. Mange tror en bark er en bark er en bark. Når du begynner å virkelig lytte, vil du høre svært tydelige forskjeller:
  • Lær å skille hunden din bjeffer:
   • Høyt, høyt pitched, rask bark: Dette er både aggressiv og territoriell.
   • Gutturale eller korte, hyppige, varsling bark: Denne typen bark er rettet mot advarsel pakke (ulv eller human) av potensiell fare. Det kan være ledsaget av et snerr, eller knurrer.
   • Crisp, kort bark: Dette er en form for hilsen fra hunden din.
   • Høy pitched bark: Dette er ofte hørt når hunden blir leken. En kort, høy bark er et tegn på vennlighet, og kan være ledsaget av klynker eller yapping.
   • Skingrende, skarp: Dette er en indikasjon på at hunden hadde det vondt.
   • Lav tonehøyde, single eller mellomrom ut bark: Dette er en annen advarsel til back off.
  • Lær å skille knurrer. Vær oppmerksom på at lek knurrer er vanlig under lek så ikke alle knurrer er å bli sett på som aggressive eller bekymret, men likevel være forsiktig fordi en hund som har blitt for støyende og båret bort i spill kan fortsatt fest på et menneske som forstyrrer eller blir for lukkes.
   • Lav, stille knurring: Dette indikerer at du må tilbake av. Det er et tegn på selvsikkerhet i en dominant hund.
   • Lav knurring slutter med kort bark: Dette er lyden som høres når hunden din er å svare på trusselen. Det kan være et forspill til et blunk.
   • Medium knurring, som fører til eller kombinert med bark: Denne type growl indikerer at hunden føler seg nervøs, og muligens aggressive.
   • Lav knurring beklage: Dette er en nydelig tegn på tilfredshet. Myk growling er å spille generelt growling, vurdere det ved å ta i sammenheng og den generelle holdning til hunden din. Det vil ofte være ledsaget av opphisset bjeffing.
   • Lav vedvarende knurre eller 'woofing': Denne støyen er en indikasjon på at hunden din er følelsen enten engstelig eller mistenkelig.
  • Lær å skille:
   • Lang, vedvarende hyl: separasjon, ensomhet
   • Kort, hyle med stigende tonehøyde: Denne støyen indikerer at hunden din er glad og / eller opphisset.
   • Baying: Dette er en jakt signal.
   • Siren: Dette er et svar til en annen hyle eller en vedvarende støy.
  • Lær å skille hyler og klynker:
   • Korte hyler ledsaget av korte bjeff: Dette indikerer at hunden er ivrig, nysgjerrig og spent.
   • Korte klynkende: Dette viser frykt eller angst.
   • Lav pitched sutre: Dette indikerer at hunden din er mildt engstelig eller underdanig.
   • Vedvarende høy pitched sutre: Dette er en bønn om oppmerksomhet, eller reflekterer intens angst eller sterke smerter.
  • Merk at mangel på barking eller annen hund lyder kan indikere en rov stat, med sikte på ikke å varsle byttet. Dette kan også være ledsaget av sniffing luften, holde lav, gjenværende stive, ører flicking forover og bakover for å fange lyder, lukket munn og øyne vidåpne. Likeledes kan ingen støy indikere en underdanig hund som søker om godkjenning.
 10. 10
  Forstå pakke rekkefølge. Hunder er flokkdyr, genetisk programmerte til å følge hierarkiet av pakken, deres atferd og kommunikasjon er basert på deres "oppfattet" posisjon i flokken. Den greske alfabetet brukes til å utpeke de posisjoner holdt i pakken. Jo flere hunder du har, jo mer denne atferden er vektlagt. Mange av gester eller stillinger som hunder bruk er knyttet til å pakke orden og de blir ofte forvekslet som betyr andre ting. Når du forstår gester som dominerende, underdanig, eller utfordrende atferd, vil du da kunne forstå hunden din bedre og kan reagere deretter.
  • Alpha er leder. Dette bør være deg, men se etter indikasjoner på at hunden kanskje tror hun er.
  • Andre hunder vil falle i neste posisjoner Beta, gamma, delta og så videre inntil den mest underdanig er Omega. Hvis du har mer enn én hund du kan se forskjellig dominans, underkastelse, utfordrende atferd i deres lek og hverdagsaktiviteter vaner. Det er deres natur å prøve å gå opp i pakken for så vel som streber etter å opprettholde sin egen posisjon, slik at du kan legge merke til utfordrende atferd til tider, selv om det er en klar rangorden.
 11. 11
  Se ditt eget språk og meldingstjenester. Hunder forstår språket, men det er på deres premisser, og gjennom deres øyne, men nyere forskning tyder på at hunder kan ha evnen til å forstå noe av vårt språk. Det er svært viktig å forstå hvordan du ser ut til hunden din, og hvordan noen av dine bevegelser kan være årsaken hunden din nød, frykt eller bekymring, selv om du er helt uvitende om dette. Alltid være klar over at hunden din ser på deg, læring og søker å forutsi din rutine, vaner og preferanser. Dette er grunnen til at hunder er så god til å forutsi hva vi er i ferd med å gjøre, de plukker opp på våre subtile kroppens forandringer og er i stand til å bruke disse til å forutsi vår forlate, ankomst av besøkende, og selv epileptiske anfall. Det er også hvordan hunder lærer at blottet tennene hos mennesker er ingen grunn til bekymring, og at våre høyt emanations som nysing og hoste er ikke noe problem! Noen av de vanligste messaging at vi kan portrettere til våre hunder inkluderer:
  • Tilbaketrekking av våre blikk og våre våpen samtidig. Dette informerer vår hund som vi har besluttet ikke å røre det lenger, og dette resulterer i hennes reagerer negativt.
  • Stirrer på hunden vår. Dette blir sett på som en trussel av hunden vår, og noen trenere mente at en hund ser bort var et tegn på ulydighet, men det er bedre forstått nå som en av høflighet eller underkastelse.
  • Å se tegn til frykt på en hund som skyld og reagere som om en hund fortjener straff. Dette tjener bare til å øke hundens følelse av frykt og gjør ingenting for å innpode bedre oppførsel fra vårt perspektiv.
  • Klappe hunder på hodet. Ganske mange hunder ikke liker å bli klappet direkte på hodet, og dette er noe en hund vanligvis trenger å lære å tolerere. Som sådan, er det aldri lurt å klappe en merkelig hund på hodet til du er mer kjent med den. I sin tur, hvis du bor i et urbant miljø hvor folk er sannsynlig å ønske å gjøre dette, er tidlig trening (med godbiter) for å hjelpe hunden tolerere hodet klappe avgjørende.
  • Vår egen gjesping, som nevnt tidligere, kan indikere til hunden din at du er fortvilet og få den til å bevege seg bort fra deg. Det kan være en god idé å dekke gjesp rundt den hvis den reagerer negativt.
  • og kosing. Hunder er søte, søte, og veldig klem-verdig. Problemet er at naturen har programmert hunden til å tro at blir holdt i umiddelbar nærhet betyr en av to ting: en, at den er fanget som byttedyr, eller to, at det blir montert. Siden ingen av disse handlingene bringer på glade svar, en hund som ikke brukes til hyppige kosing og klemming kan svare ved å flykte, sprellende, og knipser. Hvis dette er tilfelle med hunden din, være tålmodig og ta en gradvis tilnærming til å få den brukt til din kjærlig omfavnelse. Sikre at barn som klem hunder alltid holde sine ansikter bort fra hunden, og overvåke hundens reaksjon, slik at du kan gripe inn raskt hvis nødvendig.
  • Instilling en følelse av isolasjon. Hunder er sosiale dyr og trenger kontakt. De første nettene ved å ha en valp i hjemmet er en tid når du trenger å kvitte seg med din vanlige distansering fra hunden, prøv å bo i nærheten av valpen (som har sin kasse i rommet ditt), og deretter gradvis flytte den dit det vil sove permanent. Dette vil forsikre at alt er vel. Ikke dele seng med den med mindre du vil at dette skal bli en inngrodd, permanent vane. Å gjøre dette skaper en permanent forventning i valpens sinn.
  • Roper på hunden din og / eller gestikulerer vilt eller risting "våpen" som kosteskaft på hunden din. Dette er gal oppførsel og gjør noe for å endre hundens atferd, men kan sikkert opprørt en allerede usikker og engstelig hund enda mer (prøv å se det fra hundens øye utsikt - ikke pen). Spar på kreftene og holde seg rolig. Alltid overholde regelen om å lage minst mulig oppstyr (også en god regel å ha på plass med barn).

Tips

 • Hvis hunden bor i en leilighet eller ikke har et verksted for å gå potty av bly, begynne å trene hunden til å gå tisse eller poo på "kommando". Dette er nyttig i dårlig vær, eller travle morgener. lærer hunden å ringe en bjelle hengende fra dørhåndtak er nyttig. Husk også bevegelsen bidrar til å gjøre avføring og en sliten hund er en god hund.
 • Ta deg tid til å lære om din egen hund meldingssystem. Som et unikt individ, mens mye av det som er skrevet her vil være aktuelt, vil hunden også vise sine egne former for meldingstjenester og det er gjennom å tilbringe tid med hunden din at du vil bli kjent med henne best.
 • Husk at hver hund annerledes. Hvis hunder personlighet er passiv, kan du ha passiv i stedet for de nøytrale resultatene som er gjengitt her. Aggressive hunder vil selvsagt opptre aggressivt, men kan være mer passiv. Hver reaksjon kan være forskjellige.
 • Det er mange mer subtile tegn på at hunder bruker for å vise sin angst, stress, interesse eller andre stemninger. Bli kjent med disse skiltene for å hjelpe deg med å forutsi en hunds reaksjoner.
 • Det er viktig å være oppmerksom på hundens oppførsel rundt andre arter enn mennesker og andre hunder. Ved innføring av andre kjæledyr inn i huset, slik som katter og kaniner, hundens reaksjoner er en viktig indikator på suksess eller annen måte av innføringen og være klar til å gripe inn raskt hvis ting kommer ut av hånden kan bety for sikkerheten til verken dyr er trygg. Gradvise introduksjoner, forsiktig veiledning og tålmodighet alle en tendens til å være nødvendig ved innføring av et nytt kjæledyr rundt en hund som allerede har etablert sin plass.

Advarsler

 • Som avklart i artikkelens trinn, være oppmerksom på at en logrende hale betyr ikke nødvendigvis at hunden er vennlig eller glad. Hunder kan logre med halen for mange grunner (akkurat som mennesker kan smile eller vise tenner for mange grunner). Hvis du ikke er kjent med hunden, alltid se etter andre tegn som kan tyde på at hun ikke er i humør for håndtering eller at en rask retrett er i orden.
 • Ikke tving hunden din til å gjøre noe, og ikke kommunisere med det på en måte som kan komme av skadelig eller støtende.
 • Legg merke! Enhver sutre eller klynk kan bety smerte eller skade. Ikke overse noen vedvarende klynking eller klynker hvis årsaken er ikke kjent. Gi hunden din en grundig sjekk over, og hvis du fortsatt ikke finner noe galt, og hun fortsetter å tale hennes ulykkelighet, se en veterinær umiddelbart.

Ting du trenger

 • Treningsutstyr
 • Tid til å observere hunden din og å spille sammen
 • Notebook for opptak av observasjoner (valgfritt)