Wkino

Hvordan kan mat

Før nedkjøling var vanlig, folk jevnet ut ebber og flyt av avlinger ved å bevare overflødig for senere bruk. En av måtene at maten ble bevart var gjennom hermetisering. Mens de fleste mat kan bare bli hermetisert sikkert under høy temperatur og høyt trykk som vil kreve et trykk canner, kan sure matvarer (pH mindre enn 4,6) bevares i krukker ved å bruke et kokende vannbad.

Det grunnleggende prinsippet om hermetisering er å drepe alle mikroorganismer som skjemmer deg bort mat, så å forsegle glasset stramt for å holde dem ute. Det er derfor hermetisering legger så stor vekt på sterilisering, renslighet og hygiene.

Trinn

Hvordan kan mat. Velg hva maten du vil kan.
Hvordan kan mat. Velg hva maten du vil kan.
 1. 1
  Velg hva maten du vil kan.
  • Velg mat du har vokst mye. Canning er en fin måte å bevare de ekstra tomater eller epler på topp.
  • Velg mat du liker. Det er ingen vits i hermetisering gallons av noe du ikke liker eller familien din ikke vil spise, med mindre du har planer om å gi dine hermetikk som gaver eller selge dem.
  • Velg mat i god stand. Frukt og grønnsaker bør være fast og moden, fri for dårlige flekker og mugg.
  • Matvarer trenger ikke være vakkert å KAN dem. Hvis du vokser eller kjøpe tomater, kan du finne deg selv med "prosess tomater" (tomater med flere buler og sømmer enn det selger godt i supermarkedet) eller pickling agurker.
  • Begynn med noe ganske enkelt hvis du aldri har hermetisert før (se tips). Enkelte matvarer krever mer håndtering, tid, og behandling enn andre.
 2. 2
  Ta kontakt med en oppskrift og en nåværende hermetisering guide (se tips og kilder) for de bestemte tider og teknikker for maten du velger å kan. Ulike matvarer krever forskjellig behandling.
  • Det er helt greit å bruke en favoritt gammel familie oppskrift, men sammenlign det med en lignende oppskrift i en moderne guide og justere behandlingstid og teknikk tilsvarende. Det grunnleggende for sikkerhet kan ha endret seg siden en gammel oppskrift ble skrevet.
 3. 3
  Vask hendene grundig og holde dem rene gjennom hele prosessen. Vask dem igjen før arbeidet gjenopptas hvis du, besøk på badet, eller håndtere ikke-matvarer i løpet av prosessen.
 4. 4
  Steriliser mason krukker ved å koke dem i vann i 10 minutter. Hvis du er i stor høyde, legge til et ekstra minutt for hver 1000 meter over havet. Deretter plasserer dem opp-ned på et rent håndkle og drapere et annet håndkle over dem før du er klar til å bruke dem.
 5. 5
  Klargjør mat i henhold til oppskriften.
  • og kutte opp frukt eller grønnsaker. Merk at du kan "skli" visse frukter. Peel fersken, nektariner, og tomater ved å dyppe dem kort i kokende vann til skinnet sprekke. Deretter bruker du en sil for å fjerne dem og legg dem i kaldt vann. Når de er kule nok til å håndtere, sett de skins rett av dem.
  • Fjern groper, stilker, kjerner, og enhver annen del du ikke spiser. Merk at freestone fersken er de som lett frafalle sine groper, mens klamrer fersken tendens til å klynge. Velg frukt tilsvarende.
  • Kok syltetøy.
  • Lage mat og / eller suge pickles.
  • Forbered smakstilsetning, eplemos, eple smør og andre matvarer i henhold til sine oppskrifter.
 6. 6
  Fyll glassene (også kalt pakking glassene).
  • En hermetisering trakt vil gjøre jobben enklere, spesielt for små biter og flytende eller delvis flytende matvarer.
  • Matvarer er sagt å være "varm-pakket" eller "kald-pakket" avhengig av om de er kokt og pakket i krukker varme eller bare kuttet opp og pakket i krukker kaldt. Denne forskjellen kan påvirke steketiden for den samme maten, så pass på å lese oppskriften nøye.
  • Legg igjen en liten bit av plass på toppen, kalt "head space". Hodet plass varierer mellom omtrent en åttendedel av en tomme (3 mm) og en tomme (25mm) avhengig av mat, så sjekk spesielle instruksjoner for hva du hermetisering.
  • For elementer i enkelte stykker, for eksempel streng bønner, ordne dem i glasset. Gjør dette så pent som du ønsker. Hvis du skal vise glassene på en rettferdig, kan det være lurt å pakke veldig pent. På den annen side, hvis du bare dumpe dem i suppe en dag, kan det ikke være verdt bryet å line dem opp perfekt.
  • Legg konserveringsmidler i henhold til oppskriften. Konserveringsmidler som brukes i hjem hermetisering inkluderer sukker, salt, og syrer slik som sitronsaft og askorbinsyre (bedre kjent som vitamin C) som selges i pulverform med andre hermetisering forsyner. Tilsett konserveringsmiddel før tilsetning av væsken, slik at helle væsken over den blander den i.
  • Legg væske. De fleste frukter og grønnsaker er hermetisert enten i sirup (en blanding av vann eller saft og sukker) eller saltløsning (en blanding av vann og salt).
  • Fjern luftbobler. Når du helle væske over løse biter, vil du forlate luftbobler. Fjerne dem ved å kjøre en lang, plast kniv (også tilgjengelig med hermetisering forsyninger) ned langs sidene og jiggling eller forsiktig trykke på mat.
 7. 7
  Tørk av felger og tråder av glassene med en ren, fuktig klut for å fjerne eventuelle rester eller drypper. Kontroller spesielt at du rengjøre flatene der forseglingen vil sete.
 8. 8
  Koke omtrent en tomme (2 0,5 cm) av vann i bunnen av en mellomstor kjele og ta den fra varmen. Plasser tetningene i vannet. Presse dem ned slik at de synker, og prøver ikke å stable dem på hverandre, slik at de varmes jevnt. Tillate dem å myke opp i et minutt eller to. Du kan starte dette trinnet mens du fyller glassene og tørk felger, hvis du tid det riktig.
 9. 9
  Plasser en myknet forsegling på hver krukke. En magnetisk lokk tryllestav vil hjelpe deg å få dem trygt ut av det kokende vannet. For å løsne segl, sett den på en krukke og vippe tryllestav. Hvis du ikke har et lokk tryllestav, kan du bruke en liten tang. Bare ikke ta på lokkene med hendene.
 10. 10
  Skru en ren ring ned over pakningen og skru det fast med tettsittende håndkraft. Ikke stram så mye at du trykker alle forseglingen materialet ut av felgen.
 11. 11
  Prosess glassene i henhold til oppskriften.

Vannbad hermetisering

Vannbad hermetisering fungerer for mange tilberedt mat (relish, pickles, syltetøy) og sure frukter (eplemos, fersken, pærer, aprikoser). Sjekk dagens oppskrift for å være sikker vannbad hermetisering er tilstrekkelig for maten.

 1. 1
  Senk glassene på rist i en vannbad canner eller stor lager potten. Hvis du bruker et stort lager potten, plasserer et stativ eller annen spacer på bunnen slik at glassene ikke hvile direkte på bunnen av potten. Legg nok vann til å dekke dem med 1-2 inches (2,5-5cm). Du kan måle det til første knoke, som vist. Ikke stable krukker i et vannbad canner.
  • Husk å legge varmt vann hvis glassene er varme-pakket og kaldt vann hvis glassene er kalde-pakket. Unngå å utsette krukker til plutselige, drastiske endringer i temperaturene.
 2. 2
  Dekk canner og bringe vannet til en mild koke. Kok i den angitte tid, og legger til behandlingstid dersom du er mer enn 3000 meter over havet.

Press hermetisering

Press hermetisering er nødvendig for kjøtt og de fleste grønnsaker fordi de ikke har nok syre i dem. Press hermetisering kan også redusere saksbehandlingstiden for matvarer som fersken og tomater, sammenlignet med vannbad hermetisering. For å unngå visse skadelige bakterier fra forming, er det nødvendig å behandle lav-syre matvarer ved et høyere trykk. Press Canners heve temperaturen ved å bygge opp trykk inne. Vanligvis er det nødvendig å heve temperaturen til 240F (116C) for å drepe bakteriene.

 1. 1
  Ordne glassene i trykket canner. For mindre krukker, kan du være i stand til å stable dem, så lenge du kompensere dem. Det er, i stedet for å sette en krukke bunn direkte på en krukke lokk slik at den hekker, skreve en krukke bunnen over felger av andre krukker.
 2. 2
  Sjekk din pakningen før du begynner press hermetisering hvert år. De har en tendens til å tørke ut når de sitter på en hylle. Det må være i stand til å danne en tetning. Du kan være i stand til å gjenopplive en noe tørr pakning ved å dyppe den i bare-kokt vann. Hvis pakningen er for gammel eller revner, må den skiftes. Du må bytte ut pakningen hvert år eller to.
 3. 3
  Sett lokket på trykket canner og vri den godt lukket. Ofte håndtakets posisjon vil indikere hvilken er lukket.
 4. 4
  Fjern rocker fra lokket på canner.
 5. 5
  Få trykket canner til en byll. Se dampen kommer ut av åpningen der rocker går. Det er vanligvis også en indikator stift inn i midten. Denne pin vil dukke opp som damp bygger inne i canner.
 6. 6
  At dampen luft en tidsperiode. Når det er rushing ut av ventilen i en sterk, jevn strøm, kalles det en "full steam". La canner vent med en full leder av damp i sju minutter eller som angitt i oppskriften din eller canner instruksjoner.
 7. 7
  Plasser rocker på vent og starte tidtakingen den angitte prosessen tid. Nålen på trykkmåleren vil begynne å stige.
 8. 8
  Juster temperaturen på ovnen slik at trykket i canner er det som er angitt i oppskriften din, justert for høyde. Dette trykket er vanligvis 10 psi (overtrykk) ved havnivå. Du vil som regel nødt til å gjøre flere små justeringer for å få trykket riktig. Det vil ta litt tid å se effekten av hver justering, siden en stor gryte full av vann og krukker må endres før nålen viser endringen.
 9. 9
  Delta på trykk Canners for hele koketiden, justere temperaturen etter behov. Utkast og andre varianter vil få den til å fortsette å skifte. Senk varmen litt dersom trykket er for høyt og heve den hvis trykket synker. Ikke anta at du har nådd balansepunktet, siden utkast og andre varianter kan forstyrre trykket ganske raskt. Et trykk som er for lavt kunne unngå å lage mat tilstrekkelig varm, en som er for høy kan kjøre risikoen for brekkasje.
 10. 10
  Behandle glassene for full tid står i oppskriften.
 11. 11
  Slå av varmen og la rocker på inntil indikatoren pin faller. Når pinnen faller, tar du rocker og la canner å lufte i noen minutter.
 12. 12
  Åpne lokket sakte og hold den mellom deg selv og glassene for en liten stund. Du kan til og med hvile lokket løst åpen på potten rim i et minutt eller så. Det skjer ikke veldig ofte (spesielt hvis du er nøye med å avlaste trykket gradvis), men press hermetisert krukker is knekke når trykket slippes.

Håndtering behandlet krukker

 1. 1
  Ta glassene fra canner. Jar tang er en sikker og trygg måte å gjøre dette, eller du kan være i stand til å heve hele kurv i et vannbad canner. Sett glassene på et rent håndkle for å kjøle.
 2. 2
  La de fulle glassene avkjøles i 24 timer på et sted fritt for trekk. Du kan høre metallokk lage en høy plinking lyd. Det er ganske enkelt innholdet kjøling og skape et undertrykk i glasset. Ikke berør lokkene ennå. La dem forsegle på egenhånd.
 3. 3
  Sjekk for å være sikker på at glassene har beseglet etter flere timer har gått. Vakuumet som skapes når innholdet avkjølt burde ha trukket på "kuppel" lokket ned veldig tett. Hvis du kan trykke på midten av lokket ned, gjorde det ikke forsegle. Det bør ikke våren tilbake. Hvis noen krukker ikke har forseglet, kan du plassere en frisk lokk på dem og behandle dem på nytt eller avkjøl disse glassene og bruke innholdet snart.
 4. 4
  Vask glassene i rom-temperatur, såpevann for å fjerne eventuelle rester på utsidene. Du kan fjerne ringene på dette punktet, siden selene skal holde seg på sikker måte. La ringene og krukker å tørke grundig før du setter ringene, for å hindre rust.
 5. 5
  Etiketten hermetikk med året, minst. Også vurdere å skrive ut innholdet, siden eple og fersken kan være vanskelig å skille fra hverandre en måned senere. Skriv navnet ditt, også, hvis du gir glassene som gaver. Du kan bruke et klistremerke eller en permanent markør.
  • Marker dine glassene på selene i stedet for glass hvis du ønsker å gjenbruke glassene lett. Lagre lukkede glassene på en hylle, unngå overdreven eksponering for varme eller lys. Kjøle etter åpning.

Tips

 • Spis hva du kan. Ikke bare la det på hylla, beundrer hvor mye arbeid du har gjort! Hjemmelaget hermetisert elementer har en begrenset holdbarhet, så spiser dem i løpet av de første årene. Ellers, hva er poenget?
 • Du kan sterilisere glassene ved å sette dem i oppvaskmaskinen på "hot" syklus.
 • Ringer og krukker kan gjenbrukes. Tetnings lokkene må erstattes ettersom den myke tetningen deformeres forbindelsen med bruk. Kast alle ringene som er bulkete eller altfor rusten.
 • Ta notater. Du kanskje ikke husker godt fra det ene året til det neste hva du gjorde og hva du oppdaget. En rimelig bærbar holdt med dine hermetisering forsyninger vil minne deg. Skriv ned følgende:
  • Hvor mye du startet med og hvor mange glass med hver størrelse det bar.
  • Hvor mange glass du hermetikk og hvor mange krukker din familie brukt hvert år.
  • Noen teknikker eller oppskrifter du oppdager.
  • Hvor du fikk noe mat du har kjøpt og hvor mye du har betalt.
 • Begynne i det små. Hvis du akkurat har begynt å can, starte med en gruppe med tomater eller syltetøy, ikke 40 pounds av epler, og starte med ting som kan behandles i et vannbad canner. Du kan alltid gjøre mer som du vokser komfortabel med prosessen og bestemmer du liker det. Husk at mens kirsebær kan bli hermetisert, må du ta ut hver grop først.
 • Konsultere de nyeste USDA retningslinjer eller ball eller Kerr bøker for prosess ganger i henhold til jar innhold og størrelse, spesielt hvis du bruker en gammel oppskrift. Saksbehandlingstid har endret seg gjennom årene, fordi vi har lært mer om mattrygghet og i noen tilfeller, fordi matvarer blir avlet annerledes. Tomater, for eksempel, kan være betydelig mindre syrlig enn de pleide å være.
 • Hvis du er gjenbruk eldre krukker, visuelt inspisere dem for sprekker eller chips. Kjør en finger forsiktig rundt kanten for å sørge for at det er glatt og uskadet.
 • Avhengig av ovnen, kan du ønsker å se nærmere på å få en spesiell hermetisering brenner. Canning brennere stå opp litt høyere opp fra overflaten av ovnen for å hindre for mye varme fra å bygge opp under meget store kjeler.
 • Hvis du skal kjøpe en større mengde noe å can, spør i en frukt stativ eller bondens marked om du kan sette en ordre i og få en bedre pris.
 • Hvis du sitter igjen med en delvis krukke på slutten av en batch, kan du enten legge den til neste batch (legg den inn med frukt i begynnelsen), plasser den i en mindre krukke, eller kjøle den delen og bruke den umiddelbart. Det er en flott mulighet til å prøve dine hardt arbeid.

Advarsler

 • Hjemmelaget hermetisert mat kan havnen dødelige sykdommer hvis de ødelegge eller er brukt feil. Alltid behandler mat for den anbefalte varighet, rense og sterilisere glassene skikkelig før bruk, og kast krukke med mat som ikke er forseglet. Også forkaste ethvert krukke med innhold som lukter galt eller vises mugne eller misfarget.
 • Unngå å plassere kaldt glass i varmt vann eller vice versa. Plutselige temperaturendringer kan knuse glass.
 • "Open-vannkoker hermetisering," en gang så populære metoden for tetting krukker ved å snu dem slik at de varme innholdet skape forseglingen, anses ikke trygt. Parafin metoder er også tvilsom. Det er best å bruke metall lokk og behandle glassene for den anbefalte mengden av tid i et kokende vannbad.
 • Mens du kan spare krukker fra innkjøpte produkter som passer en hermetisering jar ring, ekte sylteglassene er best. De er designet med tykk nok glass til å tåle gjentatt behandling og hjem hermetisering. Bruk de lagrede krukker å lagre tørre varer eller din penny samling, i stedet.
 • Bruk aldri majones krukker eller andre krukker som ikke er murer krukker for press kan.

Ting du trenger

Få riktig utstyr. Enkelte ting kan improviseres og andre ikke kan. Ikke la lengden på denne listen skremme deg. Disse tingene bør være i et velutstyrt kjøkken, likevel:

 • Store panner, lager pot (s)
 • Forkle
 • Stor skje (er)
 • God kvalitet paring og kokkens kniver
 • Boller og skjeer som trengs
 • Øse
 • Dørslag
 • Gamle, men rene håndklær som kan få klissete eller beiset
 • Kjøkken tidtaker
 • Dish pan og oppvasksåpe
 • Dish klut
 • Sil

Grunnleggende hermetisering behov:

 • Mason krukker
  • Velg et passende utvalg av størrelser: half-pint, 12 oz, pint, 20 eller 26-oz, og Quart. Half-gallon og en halv-cup krukker finnes, men de er ikke bra for nybegynnere. Half-gallon krukker kan kalle for ekstremt lang saksbehandlingstid hvis de er oppført i det hele tatt. Halv kopp glassene kan være vanskelig å forsegle konsekvent.
  • Skille mellom bred munn og regelmessig-munn murer krukker. Dette er rett og slett to størrelser for lokk og sel. Bred munn krukker er lettere å pakke med matvarer i store biter, slik som halve pærer.
 • Mason jar ringer og tetninger. Nye krukker kommer med disse, eller de kan kjøpes separat.
 • Jar tang (for å fjerne varme krukker fra kokende vann sikkert).
 • Magnetisk lokk tryllestav eller små tenger.
 • Vannbad canner eller stor lager potten.

Få disse elementene hvis og når du trenger dem:

 • Pressure canner
 • Wire varme diffuser
 • Jelly bag og stativ
 • Cheesecloth
 • Bubble kniv
 • Ricer
 • Trykkoker